Zimne piwko 🍺 i majówka 🌷 - będzie w lutym porodówka 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
bindweed wrote:Moja lekarka takie zdjęcia 3d daje mi od samiutkiego początku. U niej prowadzę ciąże i u niej robię badania prenatalne. Jak jest co pokazywać to przełącza usg z takiego zwykłego na 3d 😁Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Celina ekstra o tym strusiu 😁
Tedka nie mogłaś tego przewidzieć… wiesz gdybyśmy miały moc przewidywania to ten wątek nie miałby sensu 😉
Co do migren. Ostatnią miałam 4 lata temu. A przed tym potrafiłam mieć napady co tydzień ze wszystkimi atrakcjami typu aura i rzyganko. Tak więc Ondzia jeśli to jest ktoś Ci bliski i otwarty na coś więcej poza farmakologią to się chętnie podzielę. Oczywiście sukcesu nie gwarantuję mogę mówić tylko na swoim przykładzie o tym co mi pomogło.
A co do zwolnień to niestety ktoś kto nie miał, nie zrozumie. Czasami jakaś osóbkę pobolewa silniej głowa i mówi o migrenie. No życie…
U mnie było tak, że w sytuacjach stresowych i po długim okresie na dużych obrotach miałam napady. Z reguły było to po oddaniu projektu albo na chwile przed. Miałam szczęście, bo wtedy patrzyli na mnie „łagodnie”.
A kawa na przykład pomaga po zespole popunkcyjnym właśnie na ból głowy 😊Starania od 06.2021
•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
•MTHFR w układzie heterozygotycznym
•4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
•KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
•Komórki NK 16,43%
• KIRy - Ok, nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜
-
Zło_snica wrote:Celina ekstra o tym strusiu 😁
Tedka nie mogłaś tego przewidzieć… wiesz gdybyśmy miały moc przewidywania to ten wątek nie miałby sensu 😉
Co do migren. Ostatnią miałam 4 lata temu. A przed tym potrafiłam mieć napady co tydzień ze wszystkimi atrakcjami typu aura i rzyganko. Tak więc Ondzia jeśli to jest ktoś Ci bliski i otwarty na coś więcej poza farmakologią to się chętnie podzielę. Oczywiście sukcesu nie gwarantuję mogę mówić tylko na swoim przykładzie o tym co mi pomogło.
A co do zwolnień to niestety ktoś kto nie miał, nie zrozumie. Czasami jakaś osóbkę pobolewa silniej głowa i mówi o migrenie. No życie…
U mnie było tak, że w sytuacjach stresowych i po długim okresie na dużych obrotach miałam napady. Z reguły było to po oddaniu projektu albo na chwile przed. Miałam szczęście, bo wtedy patrzyli na mnie „łagodnie”.
A kawa na przykład pomaga po zespole popunkcyjnym właśnie na ból głowy 😊
Mnie właśnie też pielęgniarz namawiał na jakieś niestandardowe leczenia, typu akupunktura, itd. Myślę, że jeszcze parę napadów i się na to skuszęStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
ondzia1112 wrote:Celina i takie grzeczne te strusie? 🤭
Tedka znam kogoś kto też się męczy migrenami - do tego dochodzą wymioty i utraty przytomności! Tragedia!!! Szuka pomocy u neurologów, osteopatow i innych...Tedka, amani_96, ondzia1112 lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Tedka wrote:Mnie właśnie też pielęgniarz namawiał na jakieś niestandardowe leczenia, typu akupunktura, itd. Myślę, że jeszcze parę napadów i się na to skuszę
Jak masz ochotę to Ci napiszę jak to u mnie było ale wolałabym w mniejszym gronie😉 nie żebym się wstydziła, ale to dość kontrowersyjne więc nie chcę żeby mnie ktoś oskarżył o propagowanie szkodliwych zachowań w internecie… ble ble ble…Starania od 06.2021
•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
•MTHFR w układzie heterozygotycznym
•4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
•KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
•Komórki NK 16,43%
• KIRy - Ok, nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜
-
Zło_snica wrote:Jak masz ochotę to Ci napiszę jak to u mnie było ale wolałabym w mniejszym gronie😉 nie żebym się wstydziła, ale to dość kontrowersyjne więc nie chcę żeby mnie ktoś oskarżył o propagowanie szkodliwych zachowań w internecie… ble ble ble…
Dawaj zaprosiłam do przyjaciółekZło_snica lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Złośnica ja też się skusze na to info prywatne 😅
Ona ma najczęściej w okolicy/w trakcie okresu 😳
Patrzcie jak nam brakuje niegrzecznych zwierzęcych ciekawostek 🤭😅
amani_96, Simons_cat, Zło_snica lubią tę wiadomość
👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
Simons_cat wrote:Jak chcesz niegrzeczne zwierzątka to na FB jest profil Pani z pszyry i każdy wtorek albo piątek był wackowy🤣🤣🤣 widzę, że już nie publikuje, ale można sobie przewertować ciekawostki😃
Jak wackowe to biere w ciemno
Boooziu dziewczynyyy, co tu zrobić, żeby się nie nakręcać na testowanie znowuuu niby wiem, że mamy te baterie (albo mąż albo oboje), niby wiem, że to przeszkadza w ciąży, a już nam to na pewno!! niby wiem, że ja mam niedobory znowu jakieś, itd. no ale ciągle się mamię tym, że się uda.
Ja już nie wiem jak to sobie wmówić, czym się zająć. będę kwiatki przesadzać po pracy, no ale to zrobię za 2h i co dalejSimons_cat lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Tedka wrote:Kurde, jak go odbieraliśmy to już mąż zauważył, że ma włoski przy oku trochę jakby pozlepiane i ciut mniejsze to oczko. No ale nic się nie działo, normalnie spacer, dom, itd. W domu zaczął trochę łzawić, ale jeszcze się bawił, wszystko się wydawało ok. Ja na 19 poszłam na fitness, a mąż na rower. Wracam, otwieram drzwi a tu stoi bida z jednym okiem zamkniętym mocno, cały we łzach. No to szybko go pod pachę i do weta, ale zanim wyszłam zadzwoniłam do tego fryzjera i pytam, czy coś zrobiło się podczas strzyżenia, bo ma przeboje z okiem. Na to one, że na pewno nic mechanicznego, że był grzeczny i nic nie zrobiły na pewno, że może włosy jakieś weszły. No to ok, pożegnałam się jeszcze bez awantury, bo i po co, i do weta. Zrobiła mu test rogówki, okazało się, że ma lekko naruszoną, 2-3mm średnicy, gdzieś wysoko trochę pod powieką. Doktorka mówiła, że możliwe, że to sobie zrobił teraz sam, drapiąc oko i czochrając, bo np. przeszkadzał mu włos, ale wiadomo, pewności nie ma. Mogły go np. uderzyć, czy coś. Kto to teraz wie. Dostał antybiotyk, krople nawilżające, przecibólowe środki i dziś po nocy już mniej mruży. Myślę, że wyjdzie z tego, ale stracha mi napędził. Wczoraj jadąc do weta grzecznie siedział w aucie, jak nigdy, chyba wiedział, że dostanie pomoc. U weta też oaza spokoju. W domu, po powrocie z przychodni, przyszedł, wtulił się we mnie i spał z dobre 40 minut, a ja go głaskałam to takie moje małe psie dziecko! kocham go bardzo!
Biedactwo 🥺 dobrze ze od razu zareagowałaś ❤️ oby szybko wrócił do zdrowia. Pierwsze co to w głowie strach bo jak i gdzie mogło się stać.. ale tez wszczynać kłótnie o coś co nie ma pewności to bez sensu.. będziecie jeszcze raz go tam dawac później ? Niby nie ma pewności ze cos sie stało ale w głowie już różne myśli.
Kochany, to jest takie wspaniałe jak zwierzaki potrafią odwdzięczyć swoją miłość i wdzięczność ❤️ zawsze mnie to rozczula 🥴Tedka lubi tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
Tedka wrote:Jak wackowe to biere w ciemno
Boooziu dziewczynyyy, co tu zrobić, żeby się nie nakręcać na testowanie znowuuu niby wiem, że mamy te baterie (albo mąż albo oboje), niby wiem, że to przeszkadza w ciąży, a już nam to na pewno!! niby wiem, że ja mam niedobory znowu jakieś, itd. no ale ciągle się mamię tym, że się uda.
Ja już nie wiem jak to sobie wmówić, czym się zająć. będę kwiatki przesadzać po pracy, no ale to zrobię za 2h i co dalejstart: 06.2021
05.2024 💔 cb
Niedrożny lewy jajowód
❌❌❌
08.2024🍀🍀🍀🍀
17.10 ⏸️
19.10 8dpt: 93,9
21.10 250,0
23.10 462,9 (84,4%)
25.10 1099,0 🎉
28.10 GS 6mm
31.10 GS 15x7mm YS 3,8mm -
Tedka przyjedz uporządkować moj ogród 🤣😂
Tedka lubi tę wiadomość
👱♀️ 35l.
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
❄️❄️ -
ondzia1112 wrote:Patrzcie jak nam brakuje niegrzecznych zwierzęcych ciekawostek 🤭😅
Celina zaczęła takimi ,,ciekawostkami”, że teraz doszukujemy się w tych informacjach zachowań o których sie nie mówi na przyrodzie/biologii 😂 homary fetyszyści, ślimaczki zboczuszki 🤭😂 same ,,SMACZKI” 😂ondzia1112, Tedka, Mamausia, Simons_cat lubią tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Tedka wrote:Jak wackowe to biere w ciemno
Ja już nie wiem jak to sobie wmówić, czym się zająć. będę kwiatki przesadzać po pracy, no ale to zrobię za 2h i co dalej
Najgorsze jest to, że możesz się czymś zająć, ale nie przestać myśleć 🫣 chyba nie ma złotego środka na to… chyba tylko silna wola i brak apteki w promieniu 300 km.. i internetu żeby nie kusiolo zamówić 😂ondzia1112, Tedka lubią tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Amani dobre z tą apteka 🤣😂 jeszcze dołóż rosska i action - bo Bubu lubi 😉😅🤣
amani_96, Mamausia lubią tę wiadomość
👱♀️ 35l.
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
04.2023 IUI ❌️
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
❄️❄️ -
Tedka! Akupunktura jest super!
Ja po 10 sesjach mialam pol roku spokoju!
Złośnica, a ja z chęcią poslucham 😁 dzis 9 dzien? 🙈Tedka lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ejj, a mnie nie fascynuja te zdjęcia 3D czy 4D 🙈
Na 2D sa dla mnie wyraźniejsze 😅
Chyba dziwak ze mnie 😂Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
ondzia1112 wrote:Tedka przyjedz uporządkować moj ogród 🤣😂
Ja sobie wyobrażam, że wysikuję jedną, smutną kreskę i zaraz przychodzi okres i już mi się tak nie spieszy do testowania. Albo mówię sobie, że kilka dni będę się nakręcać, a potem i tak dupa, to po co mi to, tylko te dni stracę. Ale wiadomo i tak często człowiek myśli 🤷🏻♀️ -
amani_96 wrote:Biedactwo 🥺 dobrze ze od razu zareagowałaś ❤️ oby szybko wrócił do zdrowia. Pierwsze co to w głowie strach bo jak i gdzie mogło się stać.. ale tez wszczynać kłótnie o coś co nie ma pewności to bez sensu.. będziecie jeszcze raz go tam dawac później ? Niby nie ma pewności ze cos sie stało ale w głowie już różne myśli.
Kochany, to jest takie wspaniałe jak zwierzaki potrafią odwdzięczyć swoją miłość i wdzięczność ❤️ zawsze mnie to rozczula 🥴
No właśnie mam problem, bo to jedyny fryzjer, który naprawdę super go strzygł. Byliśmy bardzo zadowoleni, a teraz taka rysa na wizerunku mała. Jedyne co ich ratuje to to, że pisali wczoraj smsa, żeby dać znać jak było u weta. Przejęły się trochę na pewno.
Tak, Tadzio to pieszczoch ogólny, ale w takich sytuacjach, kiedy się mu pomaga, dodatkowo widać, jak mocno jest do nas przywiązanyStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Księgowa wrote:Ejj, a mnie nie fascynuja te zdjęcia 3D czy 4D 🙈
Na 2D sa dla mnie wyraźniejsze 😅
Chyba dziwak ze mnie 😂👱♀️ 35l.
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
04.2023 IUI ❌️
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
❄️❄️ -
ondzia1112 wrote:Amani dobre z tą apteka 🤣😂 jeszcze dołóż rosska i action - bo Bubu lubi 😉😅🤣
O to to! Ja powinnam mieszkać daleko od Rosska, a na domiar złego, niedługo postawią mi go tuż pod nosem Póki co nie mam testów w domu, kupię 19, dzień przed testowaniemStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.