Zimne piwko 🍺 i majówka 🌷 - będzie w lutym porodówka 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Od jutra zaczynam brać progesteron, doustny, przestanę mierzyć temperaturę i może trochę uda mi się zejść z tonu tych nakręceń. Choć sama nie wiem, ogólnie nie jestem już taka jak na początku starań, kiedy nakręcałam się mega bardzo, no ale jednak po tej laparoskopii wstąpiły we mnie nowe siły nagadali mi, że mam teraz większe szanse, itd. itp. No to od razu umysł robi swoje...Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Ja mam najbliższego rosska ponad 20km od domu, ale w miejscu gdzie pracuje 4 dni w tyg wiec i tak - fuck 😆
Apteki mnie nie interesują! Nie sikam na nic innego tylko nordy i facell, a i tak chyba nordy już oleje - nie sikiem 🤣😂👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
Ahh zapomniałam o rossmanie i innych ”pobocznych” miejscach 😅
Ondzia mam nadzieje ze u was akumulatory naładowane do pełna i za chwile ruszycie z pełną mocą 🤭✊🏻🍀☺️
Tedka, może dac lepiej druga szanse ? Może faktycznie jakiś włosek wleciał, stad łezka pod okiem a później chciał sobie pomoc ale sobie zaszkodził.ondzia1112 lubi tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
amani_96 wrote:Ahh zapomniałam o rossmanie i innych ”pobocznych” miejscach 😅
Ondzia mam nadzieje ze u was akumulatory naładowane do pełna i za chwile ruszycie z pełną mocą 🤭✊🏻🍀☺️
Tedka, może dac lepiej druga szanse ? Może faktycznie jakiś włosek wleciał, stad łezka pod okiem a później chciał sobie pomoc ale sobie zaszkodził.
No póki co jest zapisany na kolejną wizytę w lipcu i nie odwołuję ale jeszcze się zastanowimy. Zobaczę jeszcze jak teraz się sytuacja rozwinieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
ondzia1112 wrote:Ja mam najbliższego rosska ponad 20km od domu, ale w miejscu gdzie pracuje 4 dni w tyg wiec i tak - fuck 😆
Apteki mnie nie interesują! Nie sikam na nic innego tylko nordy i facell, a i tak chyba nordy już oleje - nie sikiem 🤣😂
Ja jakiś czas temu byłam w aptece kupić testy owu, przekonana, że to norma, a tu zonk - nie mieli na zamówienie. Akurat nie miałam rossmanna po drodze... no widać to nie jest taki towar pierwszej potrzeby jak ciążowe ;Pondzia1112 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Złośnica ja nie mam nic przeciwko posłuchać o innych metodach na migrenę niż te tradycyjne. ☺️ Mam koleżankę tez która cierpi na migreny i tez zmiatają ja z powierzchni ziemi.. tez próbuje wielu rzeczy ale nic nie przynosi skutku
Skoro w temacie starań są metody różne, przeróżne i niekonwencjonalne to czemu w temacie ogólnozdrowotnym nie podpowiedzieć ? Wiadomo, że to jest coś co konkretnie Tobie pomogło, ale zawsze warto wysłuchać rad i spróbować tonący brzytwy się chwyta 😜Tedka lubi tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
ondzia1112 wrote:Może to zależy od funkcji wzrokowych? 🤔 Może Twoje oczy mają super moc ☺️
Haha 😂 raczej nie, bo ja ślepy człowiek jestem 😅Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Tedka wrote:Aaaaa, bo ja nie powiedziałam, że mam 5 spotkań w maju tego szkolenia ale dziękuję! dobrze wiedzieć, że ktoś myśli pozytywnie w tym czasie o mnie
Jedno za mną, ale jest mega trudne! Czeka mnie samodzielna praca w domu Nauczenie się programowania w tym narzędziu to jedno, ale ważne jest też posiadanie wiedzy z matematyki, statystyki... trzeba wiedzieć, co ma wyjść na końcu, żeby odpowiednio skonfigurować, np. wektory, itd. 4h takiego wymóżdżenia i mam dość
Jeszcze chcialabym dodac ze jak czytam to az glowa peka, podziwiam Masa pracy, ale oganiesz wszystko pewnie za chwile Moja praca do twojej nawet nie porownuje, moja polega na pakowaniu, liczeniu, dokladnym ogledzinom i pracy z systemem w pomieszczeniu gdzie znajduje sie standart czystosci ISO6, brzmi powaznie, ale nie wymaga ogromu myslenia :po każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Tedka wrote:Od jutra zaczynam brać progesteron, doustny, przestanę mierzyć temperaturę i może trochę uda mi się zejść z tonu tych nakręceń. Choć sama nie wiem, ogólnie nie jestem już taka jak na początku starań, kiedy nakręcałam się mega bardzo, no ale jednak po tej laparoskopii wstąpiły we mnie nowe siły nagadali mi, że mam teraz większe szanse, itd. itp. No to od razu umysł robi swoje...
Domyslam sie co czujesz.. A noz widelec u was zaskoczy, bo to jedna wielka niewiadoma Tez na temat badania droznosci nasluchalam sie juz wczesniej, ze po tym badaniu nagle jajka pedza jak na autostradzie i pojawia sie ciaza :p Nie wiem ile w tym prawdy, ale jak zwykle pokladam nadzieje, ze a moze sie akurat teraz uda.. jak ty po laparo. A czuje podswiadomie, ze u nas na pewno lezy glebiej zakopana przyczyna .
(wybaczcie brak polskich znakow, ale pisze na niemieckiej klawiaturze na laptopie)o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Tedka wrote:No póki co jest zapisany na kolejną wizytę w lipcu i nie odwołuję ale jeszcze się zastanowimy. Zobaczę jeszcze jak teraz się sytuacja rozwinie
Popieram Mam nadzieje, ze zaraz oczko wroci do zdrowia Duzo zdrowka i tulaskow dla TadziaTedka lubi tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Ja tez Tedke rozumiem doskonale! Pamiętacie niedawną moją IUI i podwójna owulacje? Do tego infekcja która wg Pani Dr jest "dobrym znakiem"? Tak mi we łbie mieszało że no przecież musi się udać... ze juz niech mi lepiej nic nie gadają 😅🤣
amani_96 lubi tę wiadomość
👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
Mnie też już powoli coś wjeżdża na głowę a dopiero wczoraj była owulacja 🤣
Celinko w wolnej chwili wpisz mnie proszę na 20, akurat w sobotę kupię sobie test, a co😜31 lat
08.2018 - starania o pierwszy cud
10.2021 - synek (ivf)
05.2022 - poronienie
09.2022 - starania o drugi cud
20.05.2023 - II ♥️ (bhcg 72)
09.06.2023 - CRL 7,7mm bijące ♥️
01.09.2023 - 250g zdrowej dziewczynki 💗
29.09.2023 - 465g gwiazdeczki ⭐
27.10.2023 - 940g słodkości 💜
24.11.2023 - 1490g cukiereczka🍬
22.12.2023 - 2100g wiercipietki
12.01.2024 - 3070g cudu 😍
i dalej czekamy...
-
Powiedzcie mi proszę, Co szczególnie warto zbadać przy badaniu nasienia ? Poza podstawowymi, może jest coś co warto dorzucić żeby mieć szerszy obraz ?o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
amani_96 wrote:Powiedzcie mi proszę, Co szczególnie warto zbadać przy badaniu nasienia ? Poza podstawowymi, może jest coś co warto dorzucić żeby mieć szerszy obraz ?starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok -
amani_96 wrote:Powiedzcie mi proszę, Co szczególnie warto zbadać przy badaniu nasienia ? Poza podstawowymi, może jest coś co warto dorzucić żeby mieć szerszy obraz ?
My robiliśmy od razu rozszerzone, bo prawie zadna różnica w kasie, a po co robić dwa razy. 😊Zielone.Słońce lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
amani_96 wrote:Powiedzcie mi proszę, Co szczególnie warto zbadać przy badaniu nasienia ? Poza podstawowymi, może jest coś co warto dorzucić żeby mieć szerszy obraz ?
rozszerzone badanie nasienia, fragmentacja i hba 😊👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Podpisuję się pod pozostałymi koleżankami. Od razu rozszerzone, żeby była morfologia itd. itp. I... posiewy! nalegam, czerp z mojego doświadczenia! Tlenowy, beztlenowy, ureaplasma, mykolpasma, mykogram, czy jak to tam zwą. Doradzą Wam na pewno w klinice, jak powiedzie, że chcecie dobrze to przebadaćStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
amani_96 wrote:Jeszcze chcialabym dodac ze jak czytam to az glowa peka, podziwiam Masa pracy, ale oganiesz wszystko pewnie za chwile Moja praca do twojej nawet nie porownuje, moja polega na pakowaniu, liczeniu, dokladnym ogledzinom i pracy z systemem w pomieszczeniu gdzie znajduje sie standart czystosci ISO6, brzmi powaznie, ale nie wymaga ogromu myslenia :p
Każda praca ma swoją specyfikę, w niektórych trzeba się wymóżdżać, w niektórych mieć silne mięśnie. Ja w swoim życiu przerobiłam różne stanowiska, pracowałam w Reserved, w Rossmannie byłam zastępcą kierownika sklepu (straszna tyrka, nocki z dostawami, mega ciężka praca, a jak się tam chodzi, to się wydaje, że mają niby lekko). Jak nie było pracy w tym, w czym miałam doświadczenie, to łapałam wszystko. Analitykiem jestem dopiero od 4 lat, można powiedzieć, że uczę się jeszcze, pewnie z 10 lat nauki przede mną jak nic Ale... bardzo to lubię! I to chyba najważniejsze! Żeby to choć trochę lubić, żeby nie wstawać i nie płakać, że idzie się do pracy i po prostu zarabiać na przyjemniejsze sprawy! np. testy ciążowe ;PStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
amani_96 wrote:Domyslam sie co czujesz.. A noz widelec u was zaskoczy, bo to jedna wielka niewiadoma Tez na temat badania droznosci nasluchalam sie juz wczesniej, ze po tym badaniu nagle jajka pedza jak na autostradzie i pojawia sie ciaza :p Nie wiem ile w tym prawdy, ale jak zwykle pokladam nadzieje, ze a moze sie akurat teraz uda.. jak ty po laparo. A czuje podswiadomie, ze u nas na pewno lezy glebiej zakopana przyczyna .
(wybaczcie brak polskich znakow, ale pisze na niemieckiej klawiaturze na laptopie)
Taaak, strasznie miesza to w głowie, zgodzę się też z Ondzią, że lekarze też nie raz nie dwa coś zasugerują i naobiecują. Mnie np. nakręcili, jak miałam śluz płodny w II fazie. Okazało się, że to tylko progesteron dopochwowy wywołuje takie akcje u mnie ale nadzieja się pojawiła... a nóż
Po laparoskopii naoglądałam się np. wykresów w galerii na ovufriend. Mnóstwo ciąż po operacjach. Lekarz mi powiedział przy wypisie, że zasadna operacja była, że mam teraz większe szanse, mój gin mi powiedział, ze pierwsze pół roku najważniejsze. No i cóż, 3 cykl leci, a ja nicStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
niezapominajka_30 wrote:Mnie też już powoli coś wjeżdża na głowę a dopiero wczoraj była owulacja 🤣
Celinko w wolnej chwili wpisz mnie proszę na 20, akurat w sobotę kupię sobie test, a co😜
Będziemy testować razemniezapominajka_30 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina.