Zimne piwko 🍺 i majówka 🌷 - będzie w lutym porodówka 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
bindweed wrote:https://zapodaj.net/7e5592f08a878.jpg.html
Świeżutkie zdjęcie z dziś. Niestety tylko jednego, bo jegomość ze zdjęcia zasłaniał tyłkiem buzię drugiego 🙈
Właśnie sobie uświadomiłam jak ten czas leci! Przecież widać już buzię❤️
Ale to jest takie 3D zdjęcie prawda? Czy takie teraz dostaje się na każdej wizycie?bindweed lubi tę wiadomość
Starania od 06.2021
•AMH - 22.92 ng/ml, kto da więcej 🙈
•MTHFR w układzie heterozygotycznym
•4G/4G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym
•KIR Bx ( nieobecne 3DS1, 2DS4 norm)
•Komórki NK 16,43%
• KIRy - Ok, nasienie morfologia 3%, fragmentacja 17%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
Nasz mały cud okazał się synkiem 💙💙💙 rośnij Kochanie. Bardzo na Ciebie czekamy.
21.03.2024 spełniło się nasze największe marzenie ❤️🧡💛💚💚💜
-
Księgowa wrote:Bindweef jeny, jeny 😍😍🥰🥰
Złośnica, dziękuję - nieciazowo 😅 poza nieszczęsną migrena juz.. ponad tydzień 🙈 boje sie czwartku, bo mam OGTT i jak będę miała migrene + glod + za duzy cukier to juz sobie wyobrażam to badanie.
Nawet nie wiem co Ci powiedzieć 😳 Dramat, mi jak już nie przyjmowałam tabletek (za późno wzięłam, wiec ładowały w muszli 😏) ratowały zatyczki do uszu ( o ile nie drażniły) ciemność i łóżko. Nie wyobrażam sobie mieć codziennie wycieczek migrenowych, wykończyłaby się. Tylko, że mnie trzymało maksymalnie 8-10h, później był nawrot po jakimś miesiącu, czasem tygodniu tak pod koniec „choroby”.
Siły dla Ciebie ❤️❤️❤️ i niech to w końcu odpuści ❤️Starania od 06.2021
•Komórki NK 16,43%
• Endometrioza I st.
… ?
Lipiec 2023: ⏸27.07, beta 95 - 29.07, beta 290.8 - 31.07, Lipiec dał nam mały cud ❤️
-
Ja nie mam żadnego urodziwego zdjęcia mojego syna, bo jest na etapie wyglądania jak kosmita 🤣 25.05 mamy wizytę, 31.05 połówkowe to coś wrzucę dla cioć. Póki co obserwuje jak rośnie bebzolek 😇
Zło_snica, amani_96, Simons_cat, Mersalla lubią tę wiadomość
2020r.🔒2021r.🔒2022r🔒2023💓
Cp - 19.05.21💔
Cp - 03.01.22💔
Cp-30.03.22 💔 Wycięty jajowód.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
29.05.2022〰️ START IVF1️⃣
4x〰️FET❌💔💔💔💔💔
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
09.01.2023〰️Start IVF2️⃣
Mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
27.01.2023〰️ET 4.1.1
7dpt-13.7, 10dpt-40.6, 12dpt-93.0, 13dpt-165.6, 15dpt-386.4, 18dpt-1056.0
16.02.2023〰️Mamy pęcherzyk ciążowy 🫶🏻
23.02.2023〰️Jest 💓
27.04.2023〰️110g zdrowego Synka💙
01.08.2023~1340g Leosia🧸
21.08.2023~2023g Synka✨
05.09.2023~2500g 🥰
28.09.2023~3056g Cudu❤️
💙03.10.2023💙Leon 3270g 🧸
-
Zło_snica wrote:Nawet nie wiem co Ci powiedzieć 😳 Dramat, mi jak już nie przyjmowałam tabletek (za późno wzięłam, wiec ładowały w muszli 😏) ratowały zatyczki do uszu ( o ile nie drażniły) ciemność i łóżko. Nie wyobrażam sobie mieć codziennie wycieczek migrenowych, wykończyłaby się. Tylko, że mnie trzymało maksymalnie 8-10h, później był nawrot po jakimś miesiącu, czasem tygodniu tak pod koniec „choroby”.
Siły dla Ciebie ❤️❤️❤️ i niech to w końcu odpuści ❤️
Ja przed pierwszą ciaza mialam 2 dni, max 3 razy w mejsiacu.
W ciazy z Zuza bolala mnie, ale migrene taka fest mialam raz czy dwa.
Po ciazy.. Tragedia. Az sie wybrałam do neurologa i poza Nimesilem przepisał mi jakieś drakonsko drogie leki (których oczywiście nie zdazylam wziac).
A teraz to już nie mam pomysłów 🤷♀️ chyba musi minąć po prostu ❤️
Najlepiej mi jest jak spaceruje, ale ile mozna 🙈Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Zło_snica wrote:Właśnie sobie uświadomiłam jak ten czas leci! Przecież widać już buzię❤️
Ale to jest takie 3D zdjęcie prawda? Czy takie teraz dostaje się na każdej wizycie?
Moja lekarka takie zdjęcia 3d daje mi od samiutkiego początku. U niej prowadzę ciąże i u niej robię badania prenatalne. Jak jest co pokazywać to przełącza usg z takiego zwykłego na 3d 😁Zło_snica, miska122, Simons_cat lubią tę wiadomość
1 IVF IMSI 07.2022 4x❄️
08.2022 - ❄️ ❌
09.2022 - ❄️ ❌
10.2022 - ❄️❄️ cb ❌
2 IVF IMSI 12.2022 10x❄️
01.2023 - ❄️❄️ 5dpt: beta 49.89, 7dpt: beta 199.02, 10dpt: 714.11, 12dpt: beta 1693.06, 23dpt: 💓 💓
13t0d - prenatalne, mamy dwóch chłopaków 👶👶
16t1d - 191g i 192g szczęścia 💙 💙
20t1d - połówkowe - 420g i 421g miłości 💙 💙
24t0d - 750g i 790g słodyczy 💙 💙
27t1d - 1100g i 1136g cudowności 💙 💙
29t3d - 1500g i 1600g kopniaków 💙 💙
31t2d - 1800g i 1900g wspaniałości 💙 💙
33t3d - 1970g i 2150g rozpychania w brzuchu 💙 💙
35t1d - 2660g i 2620g rozkoszy 💙 💙
36t1d - 3000g i 2900g urwisów 💙 💙
38t0d - moje skarby przychodzą na świat! 3260g i 3320g 💙 💙
-
Księgowa wrote:Ja przed pierwszą ciaza mialam 2 dni, max 3 razy w mejsiacu.
W ciazy z Zuza bolala mnie, ale migrene taka fest mialam raz czy dwa.
Po ciazy.. Tragedia. Az sie wybrałam do neurologa i poza Nimesilem przepisał mi jakieś drakonsko drogie leki (których oczywiście nie zdazylam wziac).
A teraz to już nie mam pomysłów 🤷♀️ chyba musi minąć po prostu ❤️
Najlepiej mi jest jak spaceruje, ale ile mozna 🙈
Ja miałam takie C…-coś tam dalej. Kosztowały mnie 20PLN za sztukę a spłukiwały się dokładnie tak samo jak Apap 😎 mój żołądek nie dawał się czasem przekonać, że nie do końca stać nas fizycznie i finansowo na jego wybryki.
Jak chodziłam to czułam jakby mi się mózg obijał o czaszkę 🙈
Hania123 wrote:Ja nie mam żadnego urodziwego zdjęcia mojego syna, bo jest na etapie wyglądania jak kosmita 🤣 25.05 mamy wizytę, 31.05 połówkowe to coś wrzucę dla cioć. Póki co obserwuje jak rośnie bebzolek 😇
Czy ja Ci już mówiłam, że dałabym sobie wszystkie paznokcie poobcinać, że będzie mała Hania 🙈to czekam na 25 i 31.05❤️✊🏻
Hania123 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2021
•Komórki NK 16,43%
• Endometrioza I st.
… ?
-
BuBu90 wrote:Mi powiedzieli że mój polip uniemożliwiał zagnieżdżenie bo był w trzonie macicy 🤔
Mój też jest w trzonie i nie znam wymiarów ,ale lekarz był pod wrażeniem jego wielkości i tego jak mogli go wcześniej nie zauważyć.👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Zło_snica wrote:Jak dla mnie też wczorajsza mocniejsza 😉 jak już opanujesz te okropne testy to wszystkie inne będą super proste 😁
Hania, Księgowa, Simons, Celina, Bindweef - ja się pytam gdzie są focie!? Tylko Zielone chodzi na USG? 🤪
Tedka - trzymać dalej kciuki czy już można puścić? 😉
Nie no, już puść dziewczyno hehe już od 13 było po :p
Ale mam wielki kłopot Tadzio był dzisiaj na strzyżeniu i... Uszkodzili mu rogówkę. Strasznie mruży oko, łzawi, oczywiście pobiegłam do weta na dyżur, dostał antybiotyk, krople... Masakra!!! Strasznie mi go żal, serce mi pęka, że go na to skazalam.Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Złośnica, ja dostalam Almozen - 6 tabletek, 120zl 😅 takze rozumiem doskonale. Przykro mi tylko, ze nie zdazylam spróbować i nie wiem czy działają 🙈Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
10 maja
Ciekawostka na dziś - strusie
W badaniu przeprowadzonym na 200 tysiącach strusi 🪿(nie ma obrazka strusia) w ciągu 80 lat NIKT nie zgłosił żadnego przypadku, w którym struś schował głowę w piasek 🏜️
Strusie oko 👁️ jest większe niż jego mózg 🧠.
Strusie to też zwierzęta, które często nie są traktowane poważnie. A prawda jest taka, że mogą biegać 🏃🏻♀️ szybciej niż niejedne konie 🏇, a samce strusi mogą ryczeć jak lwy 🦁.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 00:17
Tedka, Simons_cat lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Dzień dobry wszystkim!
A propos migren, ja miewam często i silne, coraz silniejsze z wiekiem. Właśnie dziś wstałam z bólem głowy, jeśli pierwsza szybka kawa i później druga nic nie dadzą, to natychmiast leki. Może uda się pozbyć bólu, jeśli nie... Rozwinie się na migrene. One potrafią mnie wyciąć z życia na cały dzień. Po prostu leżę, cierpię i łykam tabletki od których jest mi niedobrze, nie mogę jeść itd. jest mi jeszcze bardziej niedobrze, a głowa boli dodatkowo z głodu:p fajne koło życia migreny
Ale o tej kawie kiedyś wspomniał mi też pielęgniarz który przyjechał zabrać mnie do szpitala właśnie z powodu bólu głowy. Dawali mi kroplówki w domu, które ostatecznie nie pomogły i jednak pojechałam na oddział, ale mówił, że bywa że kawa rozkurcza naczynia i ból puszcza. Oczywiście zależy od bólu, ale często się udaje i ja to potwierdzam. Jednak wiem który ból jest taki na kawę, a który nie. Już rozpoznaje bóle w miejscach głowy - po miejscu wiem czy będzie życie czy śmierć tego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 06:56
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
celina550 wrote:10 maja
W badaniu przeprowadzonym na 200 tysiącach strusi 🪿(nie ma obrazka strusia) w ciągu 80 lat NIKT nie zgłosił żadnego przypadku, w którym struś schował głowę w piasek 🏜️
Strusie to też zwierzęta, które często nie są traktowane poważnie. A prawda jest taka, że mogą biegać 🏃🏻♀️ szybciej niż niejedne konie 🏇, a samce strusi mogą ryczeć jak lwy 🦁.
Cieszę się Celina że obralas kierunek bardziej przytulasnych zwierzątek slimaki np. szybko przewijałam :p brzydzą mnie odkąd pewnego lata tysiące tych bez skorupki pojawiły się na działce i nawet mój pies miał je w sierści. 😱🤢Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Celina i takie grzeczne te strusie? 🤭
Tedka znam kogoś kto też się męczy migrenami - do tego dochodzą wymioty i utraty przytomności! Tragedia!!! Szuka pomocy u neurologów, osteopatow i innych...👱♀️ 35l.
TSH ✔️ ft3 ✔️ ft4 ✔️ antyTPO ✔️antyTG ✔️
krzywa cukrową ✔️ insulinową ✔️ glukoza ✔️ insulina ✔️ wit. D ✔️ antytrombina III- lekko ponad normę, białko S ✔️ białko C ✔️homocysteina ✔️ B12❌️
💊siofor 850 2x1, neurovit 1x1
AMH 6,63=>3,11
Czynnik II hetero
MTHFR hetero
PAI-1 hetero
Suple: pregna start, ogestan inozytol, eyeQ
🧔 41l. Lekkie nadciśnienie, alergik
Hormony ok!
Ilość 240mln/ejakulat
Konc. 40mln/ml
Ruch ogólny 53%
Żywotność 56%
Morfologia 2%
HBA 90%
Stres oks. 2,64 mV
Suple: maca, kw.foliowy, NAC, selen, cynk, koenzym q10, l-arginina, wit D, wit. C 4tys.j., ACC
04.2023 IUI ❌️
05.2023 biopsja i immuno: alloMLR 0%=>49,8%, kiry: AA, jeden implantacyjny,
23.06.2023 ET 3.1.2. Accofil, intralipid ❌️💔
26.07.2023 FET 4.2.2.❌️💔
Accofil, intralipid
26.09.2023 FET IVIG, accofil ❌️💔
27.10.2023 FET IVIG, accofil, prograf, clexane 😔
❄️❄️ -
Witam i nadrabiam zaległości ☺️
Na córeczkach same cukiereczki słodziutkie ❤️ niech rosną zdrowe i silne ! ❤️ i nie dokuczają mamusiom ! 😅
Simons cieszę się ze wszystko wporzadku z dzidziolkiem ☺️
Tedka, to udało się zdać mam rozumieć ? Bo nie wiem czy gratulować 😂 ale na pewno tak 😜Simons_cat lubi tę wiadomość
o każdy cykl za długo...
obecnie mieszkamy i staramy się w De 🇩🇪
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
🙏🙏🙏 -
ondzia1112 wrote:Celina i takie grzeczne te strusie? 🤭
Tedka znam kogoś kto też się męczy migrenami - do tego dochodzą wymioty i utraty przytomności! Tragedia!!! Szuka pomocy u neurologów, osteopatow i innych...
Tak, ja także wymiotuję, albo próbuję, bo przez brak jedzenia, to i nie ma czym zwracać
Jest to okropna przypadłość, niejednokrotnie wyśmiewana. Mój szef na szczęscie jest wyrozumiały i często zwalnia mnie, jeśli tylko mam migrenę, ale pewnie inni muszą dymać do roboty ;/Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
amani_96 wrote:Witam i nadrabiam zaległości ☺️
Na córeczkach same cukiereczki słodziutkie ❤️ niech rosną zdrowe i silne ! ❤️ i nie dokuczają mamusiom ! 😅
Simons cieszę się ze wszystko wporzadku z dzidziolkiem ☺️
Tedka, to udało się zdać mam rozumieć ? Bo nie wiem czy gratulować 😂 ale na pewno tak 😜
Aaaaa, bo ja nie powiedziałam, że mam 5 spotkań w maju tego szkolenia ale dziękuję! dobrze wiedzieć, że ktoś myśli pozytywnie w tym czasie o mnie
Jedno za mną, ale jest mega trudne! Czeka mnie samodzielna praca w domu Nauczenie się programowania w tym narzędziu to jedno, ale ważne jest też posiadanie wiedzy z matematyki, statystyki... trzeba wiedzieć, co ma wyjść na końcu, żeby odpowiednio skonfigurować, np. wektory, itd. 4h takiego wymóżdżenia i mam dośćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 09:47
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
celina550 wrote:10 maja
Z tą głową słyszałam ze po prostu one w sytuacji zagrożenia pochylają głowę bardzo nisko ku ziemi i przez to wzięło się ze chowanie głowy w piasek bo z daleka widac jakby ich głowa znajdowała się pod ziemia :p Ale takie jakieś grzeczne się wydają 🤔 Hi 🤭o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
Tedka wrote:Nie no, już puść dziewczyno hehe już od 13 było po :p
Ale mam wielki kłopot Tadzio był dzisiaj na strzyżeniu i... Uszkodzili mu rogówkę. Strasznie mruży oko, łzawi, oczywiście pobiegłam do weta na dyżur, dostał antybiotyk, krople... Masakra!!! Strasznie mi go żal, serce mi pęka, że go na to skazalam.
O nieee ! 🥺 biedulek 🥺 Osoba która go obcinała od razu ci powiedziała ? Jak to się stało ? 🥺o każdy cykl za długo...
AMH 3,5
Ona 96 r. 👱🏼♀️
On 94 r. 👨🏻
🙏🙏🙏 -
amani_96 wrote:O nieee ! 🥺 biedulek 🥺 Osoba która go obcinała od razu ci powiedziała ? Jak to się stało ? 🥺
Kurde, jak go odbieraliśmy to już mąż zauważył, że ma włoski przy oku trochę jakby pozlepiane i ciut mniejsze to oczko. No ale nic się nie działo, normalnie spacer, dom, itd. W domu zaczął trochę łzawić, ale jeszcze się bawił, wszystko się wydawało ok. Ja na 19 poszłam na fitness, a mąż na rower. Wracam, otwieram drzwi a tu stoi bida z jednym okiem zamkniętym mocno, cały we łzach. No to szybko go pod pachę i do weta, ale zanim wyszłam zadzwoniłam do tego fryzjera i pytam, czy coś zrobiło się podczas strzyżenia, bo ma przeboje z okiem. Na to one, że na pewno nic mechanicznego, że był grzeczny i nic nie zrobiły na pewno, że może włosy jakieś weszły. No to ok, pożegnałam się jeszcze bez awantury, bo i po co, i do weta. Zrobiła mu test rogówki, okazało się, że ma lekko naruszoną, 2-3mm średnicy, gdzieś wysoko trochę pod powieką. Doktorka mówiła, że możliwe, że to sobie zrobił teraz sam, drapiąc oko i czochrając, bo np. przeszkadzał mu włos, ale wiadomo, pewności nie ma. Mogły go np. uderzyć, czy coś. Kto to teraz wie. Dostał antybiotyk, krople nawilżające, przecibólowe środki i dziś po nocy już mniej mruży. Myślę, że wyjdzie z tego, ale stracha mi napędził. Wczoraj jadąc do weta grzecznie siedział w aucie, jak nigdy, chyba wiedział, że dostanie pomoc. U weta też oaza spokoju. W domu, po powrocie z przychodni, przyszedł, wtulił się we mnie i spał z dobre 40 minut, a ja go głaskałam to takie moje małe psie dziecko! kocham go bardzo!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 10:29
amani_96 lubi tę wiadomość
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Zło_snica wrote:Hania, Księgowa, Simons, Celina, Bindweef - ja się pytam gdzie są focie!? Tylko Zielone chodzi na USG? 🤪
Zło_snica, Księgowa lubią tę wiadomość
Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6%