X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • Martek&M Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Nie było mnie tutaj od początku bo miałam przerwę w staraniach...

ale wracam z najlepszymi wieściami pod słońcem. Dzisiaj zaskoczył mnie pozytywny test <3 a nawet dwa

cudowne uczucie :*
    https://zapodaj.net/8eddc10017daf.jpg.html

Niecierpliwa..., Magduullina, DzulkaJ, Nuch, Salome, Irvine90, Pati96, Weronikaaa, Kittinka83, Malgonia, agge, Malinaa90, syllwia91, APrzybylska, Tele...79, Iseko, Karolina, moni05, gusiaa, Szczesliwa_mamusia, szona, buba123, Ania_85_, MonikA_89!, 5ylwian, Shadow, Sasanka55, ElfiaKsiężniczka, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:19

Pati96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Cześć dziewczyny.

ale wracam z najlepszymi wieściami pod słońcem. Dzisiaj zaskoczył mnie pozytywny test <3 a nawet dwa

Gratulacje :)

• agge Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M wrote:
    Cześć dziewczyny.

Gratulacje!

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis znow swiruje, bo sie oczywiscie zaczelam dobrze czuc, a dovre samopoczucie to ostatnia rzecz ktora mi do szczescia potrzebna :/
    Niech wroca te mdlosci bo oszaleje.

Nie znam swojej wagi sprzed samej ciazy ale na przestrzeni ostatnich 3 miesiecy udalo sie zrzucic jakies 3 kg (po tym jak sie dowiedzialam
    o torbielach odstawilam slodkie buly) i zaczynam swoje wazenie ciazowe od poziomu 60.2 kg
    Mam nadzieje, ze na 70 zakoncze ;)

A wizyta na 18.30.. oszaleje do tego czasu. Juz przeprowadzilam rozmowe dyscyplinujaca z moim bomblem ze tak sie nie robi, ze nie wolno tak mamusi denerwowac i żeby sie ogarnal i zorganizowal jakies wymioty czy bol cyckow co tam se chce.

Bylam zobaczyc jak tam moj remont idzie i orzez 3 tygodnie udalo sie pomalowac sciany.. i to tak, ze trzeba to bedzie poprawiac. Dramat :/

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :* u mnie piękne słoneczko dzisiaj świeci :)

Dziękuję za miłe słowa!  Ja tu myślę jak się rozwijać w krawiectwie cały czas, więc jesteście dla mnie motywacja:)

Nikodemka, jak będę miała kolekcje to chętnie z Tobą będę współpracowała :D forumowe dzieciaki zbierzemy i wio hehe :D PS. Nie lubię za @:( przykro mi cholernie, ale czerwiec musi być Twój :* no i żeby nie bolało aż tak bardzo:/ bo nie dość że @ to człowiek nie do życia... A czemu Niepokalanek tylko do owu? Ja biorę cały czas, ale może źle robię.

Szczęśliwa mamusia, dziękuję :) egzaminy dopiero 18 czerwca i 25!  Także będę Was prosiła o kciuki mocne :) z maluszkiem napewno wszystko ok, mam nadzieję że następne badanie Cie uspokoi!

Sasanko miło że do nas napisałaś, bo tak cicho bez Ciebie! Mam nadzieję że wszystko sobie w głowie ulozysz i wrócisz zezdwojona mocą :*  zakyntos brzmi rewelacyjnyjnie także napewno będziesz się dobrze bawiła :) poza tym, ja wiem jak to sobie wmawiam że będziemy szczęśliwe bez dzieci, ale wiem że to jest tylko mówienie... Ból w sercu pozostaje. Wierzę że po wakacjach wrócisz pełna energii i gotowa do dalszej walki kochana :* która nie będzie i tak długo trwała bo zaraz zobaczysz II:*

Tele79 dobrze ze mąż się angażuje w starania :) no i mam nadzieję że to zaowocuje II!!

Małgonia, każda ma inne tempki, u mnie standardowo temp. Dochodzila max do 37.25 i dzisiaj np. Miałam prawie 37. 20 a podstawowa mam 36,6, przed owu spada do 36,4 :) kochana fasolę dał Ci chwilę wytchnienia. Napewno jest dobrze :* proszę nie stresuj się! To co to za ekipa, że się tak opitala??
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b42273d53746.png

Mój wykres taki piękny, bez spadków itd, że nie daje żadnych szans na II. Serio. Piękne wykresy nigdy nic nie przynosiły.

Monik89 i bardzo dobrze, że masz malucha pod opieką, musisz się szkolić, bo za 9 miesięcy egzamin z życia :D

Kingulla nie myśl że się nie udało tylko bądź pełna nadzieji :* ja kciukow nie puszczam. Mam nadzieję że się pozytywnie zaskoczysz!!

Dzulka a może zrób jutro tescik??

Magdulina to niezły musiał być ten pecherzyk że Cie tak rozsadzalo z bolu:D owocnych igraszek zatem życzę :D

Maria wiosna sprzyja aktywności fizycznej, a ta zawsze jest wskazana także smigaj na spacer albo rower :) ja też na wakacje zawsze mam doła że powinnam była zacząć ćwiczyć z rok temu :p hahah

Sylwia oby wredna @ była ta ostatnia!! Na 9 miesięcy of kors :p no i odliczam już z Tobą dni do laparoskopi!!

Szoneczko, a może jednak nie przyjdzie :D

U mnie dzisiaj na spokojnie. Trochę tak jakby czasem brzuch po olewa @, dziwne uczucie, ale najbardziej dziwne to jest nie testowanie w 9 dpo :D hahah.... Byle do środy. Testy jeszcze muszę zamówić. Trzeba się wyrobić jakoś.

Salome, DzulkaJ, Pati96, syllwia91, Tele...79, agge, Magduullina, szona, MonikA_89!, Sasanka55, aeiouy lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza haha sama nie testujesz, a mnie namawiasz babo jedna 😘 cierpliwie czekam z nastawieniem na nie 😜 poczekajcie ze mną !

Masz bardzo ładne te temperatury ☺️

Martek gratulacje 😘!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 14:43

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Malgonia, okularnica91, moni05, aeiouy lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko no jak przytyje 30 to jakos to mentslnie zniose. Ale chcialabym miec sile to dziecko nosic, a moj kregoslup ledwo z ta waga dobie radzi. Ale to tak jak mowienie czy sie chce chlopca czy dziewczynke. Wiadomo, ze wezme kazde :)

Iza to po rodzibie i tak mi glupio bylo opitolic, ale juz mnie w takie straty wpedzili ze trzeba sie rozliczyc. A tak w ogole to moze Ci wysle zawirusowany test. Proioryterem to bedzie na poniedzialek :)

age.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka u mnie test nie ma sensu teraz, bo jestem na ovi, jutro ostatnia dawka i w środę test!

Małgonia chętnie przygarne zawirusowany test! 😍 Nie musisz wysyłać priorytetem bo do środy by doszedł normalnie tak czy siak :D

Znajomej mieszkanie remontowala rodzina, z piwem nie nadazala latać do robotników :p

Ja lece z siostrą na pokrzywobranie :D wish me luck!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 15:19

DzulkaJ, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wyslalam Ci zaproszenie :)

Izape_91 lubi tę wiadomość

age.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek&M- ogromne gratulacje 😘 rośnijcie zdrowo!

Nikodemko- trzymam kciuki za łaskawa małpę, niech Ci chociaż ona odpuści, bo już długo nie będziesz się z nią widziała, ja w to głęboko wierze!

Sasanko- a nie wiem nawet, w ciąży brzuch mi rośnie to może na łeb mi się rzuciło hahha ❤️ Poza tym kochana, Twój mąż brał z Tobą ślub, a nie z wyobrażeniem o Tobie, nie dlatego żebyś mu dała dzieci w określonym czasie, żebyś zachowywała się tak jak sobie życzy. On kocha Ciebie i nic się w tym zakresie nie zmieniło, po prostu zawsze przychodzą lepsze i gorsze momenty w związku, czy to akurat chodzi o dziecko, o prace, o cokolwiek innego. Nikt nie ma zawsze najwyższych lotów, wiec spokojnie 💋 dziękuje kochana, ze pytasz co u mnie- czuje się dobrze, oprócz tego ze dalej najwygodniej mi w nogach Tzta w nocy na narożniku i czuje się jak jego kundel i pomijając fakt ze sapie jak stary zboczony chłop wieczorami bo nie mogę się ułożyć to naprawdę myśle nie mam na co narzekać!

Tele- cieszę się, ze mąż zaangażowany! Taki mąż to skarb :*

Iwona28- no i prawidłowo, myśle ze pozycja na jeźdźca jest bardzo dobra do tworzenia potomka 🤪

Nie wiem która z Was (przepraszam!!) mówiła mi w zeszłym tygodniu żebym może jadła więcej warzyw - ale melduje, ze cały ten tydzień naprawdę ładnie jadlam, nie opychalam się g*wnami i przede wszystkim regularnie, a nie cały czas sięgałam do lodówki- i zarówno nie mam zaparć jak i moje +5kg w zeszłym tygodniu od początku ciąży okazało się jednak +4kg- zeszły mi te kamienie z żołądka, jelit, woda przestała się zatrzymywać i jestem na dobrej drodze żeby się super czuć, a nie jak chodzący Ziemniak z zaparciami!:)

Malgonia, Tele...79, Iwona28, Sasanka55, aeiouy lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka a bierzesz juz cos, czy wczesniej bylo ok?

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:20

• szona Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jak teraz nadrobić, ale melduję - zaczęłam 7 cs, a 7 to moja ukochana i szczęśliwa liczba - będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 18:02

agge, Mama_Zuzia, Salome, Malinaa90, syllwia91, DzulkaJ, Izape_91, Malgonia, Ania_85_, Iseko, MonikA_89!, Pati96, Kittinka83, Ochmanka lubią tę wiadomość

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Nie mam jak teraz nadrobić, ale melduję - zaczęłam 7 cs, a 7 to mona ukochana i szczęśliwa liczba - będzie dobrze!
    Idziemy w takim razie łeb w łeb 😘

szona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Odebrałam wyniki i niestety tsh 2,67 :/ w poniedziałek mam wizytę u endo.
    Organizm przełączyl sie na tryb ciąża. Ja w lutym mialam tsh 0,78. A w marcu juz 2,26-jak juz bylam w ciazy. Potwm w kwietniu 1,11 i teraz w maju 0.54. Bez zadnych zmian w lekach. Ft4 w normie.
    Wiec nie ma co sie smutasac. Wizyta blisko,więc na pewno po,bedziesz spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 17:18

okularnica91, Malinaa90, Ania_85_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka-tak czytam o tych Twoich bolesnych miesiaczkach , nie masz przypadkiem endometriozy? Badalas sie pod tym kątem?

• Tele...79 Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/21ee334b7660.jpg
    Hahaha jak bym widziała swój wykres na OvuView, idziemy łeb w łeb, tak więc w piątek 25.05.testujemy?!
    Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za miłe słowa.

Malinaa super niespodziankę zrobicie rodzicą.Na pewno bardzo się ucieszą.

Sylwia91 a czy Ty teraz będziesz brała przed laparo jakąś antykoncepcje? Ja miałam zaplanowaną laparo na 16.08.18r w7dc żebym była przed owulacją,ale pózniej mi się wszystko pochrzaniło bo zamiast dostać @ 10.08 to dostałam już tydzień wcześniej,no i lekarz nie chciał ryzykować i brałam do laparoskopii antykoncepcję.

Szona NIIIIIEEEE!!!! Tak bardzo liczyłam że wysikasz te dwie kreski.

Martek&M Wielkie Gratulacje!

szona, Magduullina lubią tę wiadomość

31 cykl starań, listopad 2017- CB, Styczeń 2018- PJP Euthyrox.
    HBS+ Niskie AMH
    Krótkie cykle ok.24-26dni.
    w sierpniu 2018 laparo,histero i HSG
    Wiek 40lat.
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ