Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasnka- moze wez cos przeciwbolowego,po co masz sie męczyć. Oby szybko przeszło

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa mamusia, ja też ciągle mam mokro i wkładek zuzyje w tej ciąży więcej niż przez całe życie chyba :P

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Szczesliwa mamusia, ja też ciągle mam mokro i wkładek zuzyje w tej ciąży więcej niż przez całe życie chyba :P
    To przynajmniej pocieszajace :-)

    Arashe lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mnie w 1 ciazy tez sie lalo.. w tej mam wszystko odwrotnie :/ oby i zakonczenie bylo inne tym razem.

    Ochmanka lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Salome Autorytet
    Postów: 2610 3921

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa, bardzo mi przykro... 😢 Tak jak pisze Elfia - walczymy dalej!

    Monika, mocno zaciskam kciuki!!!

    Szona, zażywaj dalej to, co zażywasz. Po co miałabyś sobie później pluć w brodę, że nie zadbałaś o siebie wystarczająco dobrze?

    Sasanko, oby to udana owulacja!

    Pati, a Twój mąż ma problem z nasieniem, czy chodzi o profilaktykę?

    Ja właśnie wypoczywam po męczącej trasie. Błoto, śnieg, wiatr, chłód, duże nachylenie... Wszystko tam było! Ale widoki wynagrodzilły wysiłek :) Zmęczona jestem i mogłabym już iść spać ;) A wczoraj wskoczyłam do łóżka po 21. Masakra. Myślę, że to przez skaczące TSH... Jakaś taka zmulona jestem i bezsilna.

    MonikA_89!, Iseko, szona lubią tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(
    Histerolaparoskopia z badaniem drożności - 09.2021

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, a masz nospę? Może by pomogła na te bóle jajników. Jak się tam wszystko rozluźni, to i ból powinien minąć.

    Szczęśliwa mamusia, w poprzedniej ciąży też miałam tyle śluzu. Wkładki zmieniałam co chwilę. Do tego doszła dowcipna luteina, która aplikowałam 3x dziennie i też wypływała. Dramat jakiś. Cieszę się, że teraz mam proga w tabsach i
    zastrzykach i nie muszę sobie nic tam wciskać :P

    Małgonia, a jak tam dzisiaj samopoczucie? Mdłości wróciły czy maluch na razie daje Co odpocząć?

    Na temat toxo się nie wypowiem, bo kompletnie się nie znam. Trzymam za to kciuki, żeby na strachu się skończyło 😉

    Dzisiaj od doktorka wyżebrałam heparynę 💪 Mam nadzieję, że pomoże w implantacji, bo ostatnio beta mi słabo przyrastała, po 60% tylko. A tak macica będzie lepiej ukrwiona i noc tylko się wgryzać :D Na własne życzenie będę się teraz kłuć rano prolutexem, a wieczorem heparyną 😜 No ale czego się nie robi dla kropusiów😘

    moni05 lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzczesliwaMamusia, wlasnie rozpuscilam podwojna solpadeine. Unikam kodeiny i przeciwbolowych, ale teraz nie moge juz nawet logicznie myslec z bolu.

    Malgoniu, wlasnie- wszystko na odwrot, zakonczenie tez :*

    Maria, udana nie bedzie, bo zabezpieczamy sie w tym cyklu, wiec moglaby franca nie bolec

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA, jestes bardzo dzielna i taaaaaaka pozytywna :) :* Brrr, heparyna... Ponad miesiac minal, a ja wciaz mam siniaki na brzuchu po zastrzykach. Nospy wyjatkowo nie wzielam, ale juz chlipie Solpadeine :*

    Edit: jestem swinia, ale nawet jak bol troche odpusci, to i tak nie przyznam sie emkowi, dopoki ten nie skonczy sprzatac za mnie calego mieszkania :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 17:50

    Szczesliwa_mamusia, Arashe, Nuch, Salome, MonikA_89!, aeiouy, Iseko, szona, Magduullina lubią tę wiadomość

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 809 1729

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa tak bardzo, bardzo mi przykro:( ale wierze tez, ze otrzesz łzy i bedziecie dalej walczyc! Tule mocno!!

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • Arashe Autorytet
    Postów: 1910 2524

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko tylko pamiętaj, że to maksymalna dawka ten gram. Ja kiedyś brałam po 3 tabletki na raz na migrene i aż ma trzepalo... Ale z desperacji, odkąd poznałam męża to mnie ustawił.
    Oby ból Ci przeszedł i kolejna dawka była zbędna, a jeśli nie minie to pamiętaj, że 6h najlepiej, by wątroba wyrobiła

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ze mnie w 1 ciazy tez sie lalo.. w tej mam wszystko odwrotnie :/ oby i zakonczenie bylo inne tym razem.
    Musi byc dobrze. 15maja juz blisko. Wrocisz i zobaczysz calkiem dorodnego maluszka. Posluchasz serduszka. Doktor na pewno na chwilke Ci puści.

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Sasanko tylko pamiętaj, że to maksymalna dawka ten gram. Ja kiedyś brałam po 3 tabletki na raz na migrene i aż ma trzepalo... Ale z desperacji, odkąd poznałam męża to mnie ustawił.
    Oby ból Ci przeszedł i kolejna dawka była zbędna, a jeśli nie minie to pamiętaj, że 6h najlepiej, by wątroba wyrobiła

    Dziekuje :* Nie bede juz wiecej brala. Kiedys tez z tym przesadzalam, teraz zwykle wole wziac dluga kapiel, polezec z termoforem lub sprobowac zasnac. No nic, niewazne, ten moj bol jest w zasadzie niczym w porownaniu z cierpieniem niektorych z Was

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Malinowa, bardzo mi przykro... 😢 Tak jak pisze Elfia - walczymy dalej!

    Monika, mocno zaciskam kciuki!!!

    Szona, zażywaj dalej to, co zażywasz. Po co miałabyś sobie później pluć w brodę, że nie zadbałaś o siebie wystarczająco dobrze?

    Sasanko, oby to udana owulacja!

    Pati, a Twój mąż ma problem z nasieniem, czy chodzi o profilaktykę?

    Ja właśnie wypoczywam po męczącej trasie. Błoto, śnieg, wiatr, chłód, duże nachylenie... Wszystko tam było! Ale widoki wynagrodzilły wysiłek :) Zmęczona jestem i mogłabym już iść spać ;) A wczoraj wskoczyłam do łóżka po 21. Masakra. Myślę, że to przez skaczące TSH... Jakaś taka zmulona jestem i bezsilna.

    Raczej nie ma. To znaczy 100 % pewności nie mam ,bo nie robiliśmy badań. Chciałam tak profilaktycznie jakieś witaminy ,żeby plemniki były silniejsze.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • aeiouy Autorytet
    Postów: 809 1729

    Wysłany: 2 maja 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika- ale pieknie, beda blizniaki - tak jak chcieliscie😍😍😍 a kłuj sie ile potrzeba dla takiego celu tez zrobilabym wszystko ;)

    MonikA_89!, Sasanka55, Nuch lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1339 2872

    Wysłany: 2 maja 2019, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ze mnie w 1 ciazy tez sie lalo.. w tej mam wszystko odwrotnie :/ oby i zakonczenie bylo inne tym razem.
    W pierwszej też miałam mokro (bez wkładek się nie dało ) a teraz są dni że sucho ani jednej wkładki nie użyłam . Więc kazda ciąża inna

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1407 2355

    Wysłany: 2 maja 2019, 18:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka a co to krzesełko owulacyjne robi? :D

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗PAI hetero

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10, 2.11, 23.11.2021
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny, ale ledwie Was nadrobiłam i nie odniosę się do wszystkich. Trzymam kciukasy za bety, kreski, transfery, badania i zabiegi ;)

    Jesteście kochane, bo odganiałyście dzielnie moje choróbsko, ale suka mnie rozłożyła :(

    Pewnie z mojego testowania nici, bo dziś 6 dpo a ja wylądowałam na antybiotyku... ewentualnie zagniezdzanie w obecnych warunkach raczej nie wypali :(

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 2 maja 2019, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdullina, a co u ciebie?

    buba123, Magduullina lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 2 maja 2019, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa bardzo mi przykro, ale wierzę że następnyn razem fasolka z Wami zostanie :*

    Monika heparyne się powinno brać rano z tego co mi wiadomo :> ??? Ja się klulam rano, a na noc acard

    Sasanko ja się pierwszy raz wkłułam blisko pępka i bardzo mnie bolało, a potem wkluwalam się w boczki i już było zdecydowanie lepiej :)

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 maja 2019, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Malinowa bardzo mi przykro, ale wierzę że następnyn razem fasolka z Wami zostanie :*

    Monika heparyne się powinno brać rano z tego co mi wiadomo :> ??? Ja się klulam rano, a na noc acard

    Sasanko ja się pierwszy raz wkłułam blisko pępka i bardzo mnie bolało, a potem wkluwalam się w boczki i już było zdecydowanie lepiej :)

    Dr mówił, że heparynę mogę rano albo wieczorem, niby obojętnie. Co do acardu, to wyczytałam kiedyś, że lepiej brać go rano :)

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego