Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    okularnica91 wrote:
    Miałam nie testować wcześniej. Ale coś mnie tknęło... I jest cień. Na żywo widać wyraźniej. Zdjęcie słabo oddaje. Czy się mylę? ...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2240f63e9905.jpg

    Ja to chyba mam coś z oczami bo prócz testowej widzę jeszcze dwie blade różowe 😂🤦🏻‍♀️

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Ja to chyba mam coś z oczami bo prócz testowej widzę jeszcze dwie blade różowe 😂🤦🏻‍♀️
    Bliźniaki 😂😂😂

    moni05, MonikA_89!, agge, Pati96, Sasanka55, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    okularnica91 wrote:
    Bliźniaki 😂😂😂
    Oby! 😂😁

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha 😂 jutro powtórzę. Może będzie coś lepiej widać ...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:47

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta 'pierwsza' to odbarwienie przy końcu folii. Może dlatego tak widać.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powtórzę. Teraz to i światło do bani 😜 no chyba że ja już mam zwidy 😂

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moloko wrote:
    Malamisia, ja 2 miesiace temu stracilam coreczke w 33 tyg. Strata ogromna i bol nie do opisania. To byla moja druga nieudana próba. Pamietaj nie jestes sama! Damy rade! Daj sobie troszke czasu. Trzymam kciuki za wszystkie majowe staraczki :) jestem z wami!

    Dziękuję za wsparcie :)
    Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało, trzymam kciuki, żeby teraz już wszystko było dobrze!

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moloko wrote:
    Malamisia, ja 2 miesiace temu stracilam coreczke w 33 tyg. Strata ogromna i bol nie do opisania. To byla moja druga nieudana próba. Pamietaj nie jestes sama! Damy rade! Daj sobie troszke czasu. Trzymam kciuki za wszystkie majowe staraczki :) jestem z wami!
    Strata dziecka w 33tc to dla mnie coś niewyobrażalnego 😢 Ja nie mogłam się pozbierać po stracie w 13tc. Jesteś bardzo silna! Nikt nie powinien przechodzić przez takie cierpienie. Wierzę, że już niedługo zaświeci dla Ciebie słońce. Mocno trzymam kciuki za szczęśliwy majowy cykl ✊✊✊

    malamisia, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    okularnica91 wrote:
    Jutro powtórzę. Teraz to i światło do bani 😜 no chyba że ja już mam zwidy 😂
    To nie zwidy,jest kreska ;) piękna! Beta w planach? ;)

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    okularnica91 wrote:
    Jutro powtórzę. Teraz to i światło do bani 😜 no chyba że ja już mam zwidy 😂
    Zrób z porannego moczu ✊😘✊

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 2 maja 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamisia wrote:
    Bardzo, bardzo mi przykro :(
    Co do badań to ja mogę powiedzieć tylko ze swoich doświadczeń, bo po poronieniach robiłam wszystko jak leciało, żeby mieć poczucie, że działam, że jeżeli ufasz swojemu lekarzowi to zdaj się może w tym na niego.

    Ja się dzisiaj zasmuciłam, bo moje wyniki Ana2 i 3 dopiero za miesiąc. Potem wizyta u lekarza i znowu przeciągnie się wszystko w czasie. Pewnie w czerwcu też nie zdążę zatestować. A jeszcze mąż mówi o dłuższej przerwie.
    Ojej, strasznie długo czekasz na te wyniki :( Może w międzyczasie warto zrobić jeszcze jakieś badania i wtedy z kompletem wyników pójdziesz do lekarza. Mąż mówił dlaczego chce dłuższą przerwę? Jeśli nie jest gotowy działać od razu, to warto odczekać chwilę. Starania o maluszka powinny być przyjemnością, musicie oboje być na nie gotowi, żeby potem nie pojawiły się niepotrzebne zgrzyty. Wszystko się ułoży, zobaczysz 😘

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Strata dziecka w 33tc to dla mnie coś niewyobrażalnego 😢 Ja nie mogłam się pozbierać po stracie w 13tc. Jesteś bardzo silna! Nikt nie powinien przechodzić przez takie cierpienie. Wierzę, że już niedługo zaświeci dla Ciebie słońce. Mocno trzymam kciuki za szczęśliwy majowy cykl ✊✊✊


    Ja jestem po stracie w 22 tc. Dla każdej matki strata w 10, 18 itp tygodniu jest straszna. Oby już nigdy żadnej z nas to nie spotkało.

    Pauliśka dopiero po terminie @ pójdę, o ile się nie zjawi.😉



    Monika jak najbardziej. Jutro powtórka. 😊

    malamisia lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 6772 15562

    Wysłany: 2 maja 2019, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka :( tak bardzo mi przykro :(

    Moloko, aż mi się serce zatrzymało :(

    Ehh, ta walka jest bardzo ciężka.

    Okularnica - też widzę ✊✊
    Moni, coś nowego wiadomo o Babuni?
    Sasaneczko, dziękuję, że dalej wierzysz w mój cykl :)
    Izape - biorę już metyle. B12 też metylowana.

    Wracamy do Bia. Ale Waw lubie bardzo ❤️

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 22:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:12

  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2628 2742

    Wysłany: 2 maja 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eemmiilliiaa wrote:
    Dziewczyny, przepraszam, że tak z doskoku, ale chciałam o coś zapytać w związku z toxo. Półtora roku temu IGG powyżej 200 IGM 1,32 awidnisc 0,3. Dostałam rovamycine. Zakaz ciazy. Teraz zrobiłam toxo jeszcze raz IGG powyżej 200 IGM 0,76 - wątpliwie dodatni. Dostałam skierowanie do przychodni chorób zakaźnych a w poniedziałek chce powtorzyc IGG, IGM u dodatkowo awidnisc. Uważam, że to nie jest chyba jakieś świeże zakażenie. Co myślicie? Moja gin kazała iść do przychodni, bo możliwe, że znowu będzie trzeba brać jakoś lek. Czytając Wasze wypowedzi patrze na to wszystko chłodnym okiem. Co Wy na to? Dzięki za ewentualne odpowiedzi :)
    Ja bym powiedziała, że Twoi lekarze tak się znają na toksoplazmozie jak i my - albo i gorzej. Nie rozumiem po co w ogóle podawali Ci antybiotyk skoro nie byłaś w ciąży ani mniemam, że nie należysz do grupy o bardzo obniżonej odporności. U zwyczajnych ludzi się tego nie leczy. Co do Twoich wyników, to nie ma możliwości, żeby to była świeża infekcja skoro masz wyniki sprzed 1.5 roku. Naturalnym jest, że Igm spada z czasem, ale też często utrzymuje się we krwi nawet przez 5 lat. :)

    eemmiilliiaa lubi tę wiadomość

    Tom 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    Freya 26/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
  • JaSzczurek Autorytet
    Postów: 2628 2742

    Wysłany: 2 maja 2019, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moloko wrote:
    Malamisia, ja 2 miesiace temu stracilam coreczke w 33 tyg. Strata ogromna i bol nie do opisania. To byla moja druga nieudana próba. Pamietaj nie jestes sama! Damy rade! Daj sobie troszke czasu. Trzymam kciuki za wszystkie majowe staraczki :) jestem z wami!
    Boże, nawet sobie nie potrafię wyobrazić takiej straty. Bardzo mi przykro. Co było powodem?

    Tom 19/07/19 (42+0) 3625g, 50 cm <3
    Freya 26/02/21 (39+5) 3710g, 49 cm <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ojej, strasznie długo czekasz na te wyniki :( Może w międzyczasie warto zrobić jeszcze jakieś badania i wtedy z kompletem wyników pójdziesz do lekarza. Mąż mówił dlaczego chce dłuższą przerwę? Jeśli nie jest gotowy działać od razu, to warto odczekać chwilę. Starania o maluszka powinny być przyjemnością, musicie oboje być na nie gotowi, żeby potem nie pojawiły się niepotrzebne zgrzyty. Wszystko się ułoży, zobaczysz 😘

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 21:39

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 maja 2019, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko, historia krzeselka owulacyjnego jest prosta :) Kiedys M. po seksie trzymal mi nogi i dupke w gorze przez pol godziny, by towar szybciej dotarl tam, gdzie trzeba. Finalnie wymyslil konstrukcje krzeselka, czyli stawia taki "taboret" od toaletki na lozku, na nim kladzie mi nozki i juz :) Mam nadzieje, ze Twoja randka mega sie udala :*

    Madziandzia, zagniezdzanie lubi choroby, wiec nic straconego, choc zycze Ci duzo zdrowia :*

    Izape, gdzie bym sie nie klula, to czesto bolalo, a jak nie bolalo, to robily sie krwiaki :) Mnie lekarz kazal koniecznie Clexane na wieczor, teraz to juz nie wiem :/

    MonikA, mnie tez heparyna szczypie jak cholera. Wrazenie jakby uzadlila osa, ale wiadomo, mozna sie kluc i 5 razy dziennie, byle bobo mial dobrze :) Mam nadzieje, ze w tej ciazy nic Cie nie bedzie bolalo :*

    Niecierpliwa, podziwiam za 6 weidera. Wole walnac 6 drinkow...

    Kingulla, mam nadzieje, ze do rana przestanie bolec :*

    Malamisia, strasznie dlugo musisz czekac na ANA... :/ Mam nadzieje, ze obie w czerwcu zatestujemy i to szczesliwie :*

    Okularnica, wiiiidaaaac :) Jeee!

    Moloko, tak straszliwie mi przykro :( Bardzo mocno sciskam!

    Szoneczko, nastepnym razem to znajde Cie w tej Warszawie :) :* W Twoj cykl i Dzidzie nie przestane wierzyc, o nie! Spokojnego powrotu, szerokiej drogi :*

    Ja wlasnie wrocilam do domu z piwka :) Kolejna parka z naszej paczki zamieszka na naszym osiedlu, wiec robi sie coraz weselej :) Dobra, teraz cwiczenia przed snem. Slodkich snow :*

    szona, MonikA_89!, aeiouy, Iseko, Madziandzia, agge lubią tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 2 maja 2019, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, dziękuje 😘 już nie chciałam Wam tu o babci smęcić. Jest już na normalnej sali... no cóż, jej sąsiadki stwierdziły, ze ma się cieszyć ze wyszła z sali INK, to znaczy, ze będzie żyć. Odkąd tam jest umarły obok niej 3 osoby... na tej sali intensywnego nadzoru. Ma się ruszać i powoli wracać do funkcjonowania. Leki dożylne zamienili na doustne. Tyle wiem.

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego