ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalinowa bardzo mi przykro.😢
Ja niedawno wróciłam do domu po całym dniu wrażeń. Fryzjer, obiadek potem chodzenie po sklepach i czuję się zmęczona bardziej niż po pracy 😂 z wrażenia nie zrobiłam dzisiaj progesteronu....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 22:58
Sasanka55, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość
-
moni05 wrote:Szona, dziękuje 😘 już nie chciałam Wam tu o babci smęcić. Jest już na normalnej sali... no cóż, jej sąsiadki stwierdziły, ze ma się cieszyć ze wyszła z sali INK, to znaczy, ze będzie żyć. Odkąd tam jest umarły obok niej 3 osoby... na tej sali intensywnego nadzoru. Ma się ruszać i powoli wracać do funkcjonowania. Leki dożylne zamienili na doustne. Tyle wiem.
Mam ogromną nadzieję, że to dobry znak i Babcia wraca do zdrowia ✊✊
Sasanka55 lubi tę wiadomość
-
Malamisia, też bym chciała taki bon do laboratorium 😂😂😂 Ostatnio mówiłam do męża, że chyba muszę sobie zainstalować "kranik" w żyle, tyle robię tych badań😜
Powiem Ci, że jak na półtora roku starań, to sporo przeszliście. Dobrze, że masz wsparcie męża i rozmawiacie na ten temat. Z tego co piszesz nie masz problemu z zajściem w ciążę, trzeba tylko znaleźć sposób jak ją utrzymać. A z tych badań, które już zrobiłaś coś wyszło? Brałaś jakieś leki w ciąży?malamisia lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Szczesliwa_mamusia wrote:Musi byc dobrze. 15maja juz blisko. Wrocisz i zobaczysz calkiem dorodnego maluszka. Posluchasz serduszka. Doktor na pewno na chwilke Ci puści.
Chyba to czego najbardziej sie boje to ciszy. To pamietam z usg kiedy moj malec nie zyl. Cisze podczas badania.
Co do objawow to puersi ciut, ale slownie ciut bola teraz po przebudzeniu. W mdlosci to ja do konca nie wierze, bk mialam je juz po poronieniu. Chyba najbardziej przekonuje mnie ciazowa niemoc i bole brzucha a tych brak
Ef Monika Ci juz wszystkk napisala. Z ta homocysteina to jest tak, ze ona jest dla nas niekorzystna nie tylko w czasie staran. To cos jak zly cholesterol ktory potrafi miec skutki uboczne. Dokladnue powiem Ci, ze w to nie wnikalam bo dla mnie jest gliwnie markeem przyswajania wit z grupy B.
Nie wiem czy u Ciebie encorton cos by zmienil. Wiem, ze sa jakies super dokladne badania nasienia (nie podam Ci nazwy bo nie robilam) gdzie sie jakos genetyke plemnikow sprawdza. To nie vadanie kariotypu ale jakby tego jak ten material sie dzieli i ze czasem tu cos wychodzi. Albo mieluscie wyjatkowego pecha, albo coz gdzies jeszcze siedzi ukryte.
Co do acardu to slyszalam, ze brany rano ma dzialanie przeciwzapalne a wieczorem przecieskrzepowe. Jak to jest naprawde nie wiem
Monika dlugo bierzesz zastrzyki? Jesli to Cie pocieszy to u mnie bol utrzymywal sie przy pierwszych 3-4. Potem z kazdym byl coraz mniejszy. Teraz po wyjeciu igly nic nie czuje. Az mnie to martwilo ale dziewczyny na dinkach mi pisaly ze tez tak mialy wiec moze i Ty dojdziesz do wprawy.
Okularnica gratulacje.
Milego dnia -
Malgoniu, jestesmy na podobnym etapie ciazy.. I wiem, ze sie martwisz bo mam to samo mialam kilka dni, ze zle sie czulam (chociaz cycki wcale mnie nie bola, jedynie sa piekne I duze ) ale na poczatku mialam bole podobne do okresowych, w sobote zwymiotowalam, bylam senna... od kilku dni cisza, spokoj.. nic zupelnie.. I tez przez mysl przechodza rozne scenariusze.. ale nie dajmy sie zwariowac.. ile kobiet przez kilka mies nie wiedza,ze sa w ciazy.. moja najlepsza przyjaciolka tak sie dobrze w cala ciaze swoja czula, ze stwierdzila,ze moze byc non stop w ciazy takze spokojnie Kochana.. wierze,ze I u mnie I u Ciebie wszystko jest ok!
Ja to w ogole najlepiej sie czuje w pracy.. w domu tylko wymyslam.. albo spieMalgonia, Malinowa91 lubią tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
Dobry pomysl wyluzuj sie, korzystaj z wyjazdu.. nerwy w niczym nie pomoga... (latwo napisac, wiem )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 05:46
Malgonia lubi tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
okularnica91 wrote:Miałam nie testować wcześniej. Ale coś mnie tknęło... I jest cień. Na żywo widać wyraźniej. Zdjęcie słabo oddaje. Czy się mylę? ...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2240f63e9905.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 06:36
-
nick nieaktualnyNie wiem czy coś dojrzycie, ale cień faktycznie jest! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99ee48eb2693.jpg
A to wczorajszy... https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd09b753d83f.jpgMalinowa91, Sandra94, Madziandzia, Tele...79, MonikA_89!, Pati96, Karolina, APrzybylska, Malgonia, Iseko, Melissa93, szona, Szczesliwa_mamusia, Magnolia90, syllwia91, Arashe, nuśka91, Magduullina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
11 dpo biel na dwóch testach, temperatura spadła. Rozczarowanie i frustracja cisna łzy do oczu. Tak mocno stawiałam na ten miesiąc. Siostra rodzi za tydzien, myślałam że może mi się uda że nie będę czuć takiej zazdrości i bólu jak spojrzę na jej dziecko , zaszła po moim pierwszym poronieniu. Odpuszczam z forum na jakiś czas, myślałam że może coś się uda idealne miesiąc ja ogólnie jestem chodzącym pozytywem, ale teraz to jestem chodząca kupa żalu i rozczarowań. Medytacja joga suple zdrowa dieta witaminy
. i to puff....a ja bez sił i nadzieji... -
Hej dziewczyny 😘
Dziś z rana zatestowalam i moim oczom ukazały się dwie kreski.. Oczywiście od razu płacz szczęścia połączonego że strachem z wszystkim na raz... Jutro lecę na Bete mam nadzieję że potwierdzi wszystko! 3mam za Was kciuki dziewczyny! 😘
https://zapodaj.net/a9c2d4aec5156.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 08:01
Pati96, Karolina, APrzybylska, Malgonia, buba123, okularnica91, Malinaa90, Iseko, Melissa93, Niecierpliwa..., szona, Szczesliwa_mamusia, Magnolia90, syllwia91, Ania_85_, Tele...79, agge, nuśka91, Linka90, Madziandzia lubią tę wiadomość
Katrin🍒 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatrin 🍒 wrote:Hej dziewczyny 😘
Dziś z rana zatestowalam i moim oczom ukazały się dwie kreski.. Oczywiście od razu płacz szczęścia połączonego że strachem z wszystkim na raz... Jutro lecę na Bete mam nadzieję że potwierdzi wszystko! 3mam za Was kciuki dziewczyny! 😘
<a href=https://zapodaj.net/a9c2d4aec5156.jpg.html>IMG_20190503_065127.jpg</a> -
Małgonia, zastrzyki z prolutexu biorę od poniedziałkowej punkcji, a od wczorajszego wieczoru doszła heparyna. Wiesz może czy heparynę można dawać w udo? Mam już tak obolały brzuch, że powoli mi się kończą miejsca do wkłuwania 😜
Co do objawów, to powiem Ci, że w pierwszej ciąży nic mi nie było. Piersi bolały, ale to od dużych dawek progesteronu. Poza tym nic. Ano razu nie wymiotowałam, kilka razy tylko czułam, że mam żołądek. Uspokajało mnie tylko to że byłam strasznie śpiąca i to był jedyny okres w dorosłym życiu, kiedy robiłam sobie poobiednie drzemki, a i tak padałam przed 22 😜 Myślę, że nie masz się co martwić na zapas. Kropek już się zaaklimatyzował i dlatego taki grzeczny. Jak wrócisz do Polski to pewnie znowu zacznie dokazywać 😘😘😘
Malgonia lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
okularnica91 wrote:Nie wiem czy coś dojrzycie, ale cień faktycznie jest! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99ee48eb2693.jpg
A to wczorajszy... https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd09b753d83f.jpg
😭
nick nieaktualny
-
Okularnica- lecisz na betę jutro? Jakiś tam cień rexzywiscie jest!
Katrin- gratulacje mamusiu, ciazunia jak się patrzy, tu trzeba wręcz odsuwać telefon od oczu takie wyraźne te krechy haha 🤰🏼🤰🏼
Mildred- bardzo mi przykro, ale 11dpo to jeszcze naprawdę bardzo wcześnie, może jeszcze nie wszystko stracone??
Pięknie nam się ten maj zaczął dziewczyny, oby tak dalej!:*
Dzień dobry w ten pochmurny poranek (bynajmniej w Krakowie 🙄😩). My wczoraj byliśmy na grillu u znajomych, obzarlam się tak ze dzisiaj mam kilogram więcej na wadze haha. A już rano podjechałam do mamy (jest na wakacjach) i wyprowadziłam jej dwa psy i chyba one się zmęczyły bardziej niż ja bo teraz leżą jak zwłoki na kanapie a ja czekam aż się woda na kawę zagotuje i Was czytam 💋Karolina, aeiouy lubią tę wiadomość
-
Okularnica91 jest kreska widać a u Ciebie Katrin krecha jak malowana beta na pewno wysoka ile dni po owulacji jesteś?