Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 3 maja 2019, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred u mnie minelo 15 cykli od poronienia. W pierwsza ciaze zaszlam blyskawicznie. Od czego to zalezy to nie wiem, ale probowac trzeba.

    Katrin gratulacje.

    Monika a Ty masz jeszcze proga w zastrzykach.. ale powiem Ci, ze jak sie pochwalilam tak dzis tylko igle wbilam i wiedzialam, ze jest zle ;)
    Eiem ze moze heparyne dawac w uda, ale chyba w wewnetrzna czesc.. nie wiem czy brzuch jednak nie lepszy :/
    Czytalam ze jest jakis zel dowcipny z progesteronem, moze pogadaj z lekarzem o zmienie. On tani nie jest, ale pewnie za ten prolutex i tak kupe kasy placisz.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 3 maja 2019, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okularnica, super, ze chcesz poczekać z beta :) później będzie piękna, wysoka i nie będziesz się martwić, ze coś z nią nie tak ;) widzę ten cień dzisiaj 😘😉

    Mildred, przykro mi :( wiem, co czujesz, bo dwie bratowe i kuzynka tez rodzą w tym roku (jedna już urodziła :)) i nie przeszło mi dopóki się sama nie dowiedziałam o ciąży... rodzę ostatnia, ale szczęśliwa już. I wierze, ze tez Cię to szybko spotka 😘❤️✊🏻✊🏻

    Katrin, Ty już ładnie po owulce jesteś 😮 piękne kreski, gratuluje 😊✊🏻

    okularnica91, Mildred lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 3 maja 2019, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Mildred u mnie minelo 15 cykli od poronienia. W pierwsza ciaze zaszlam blyskawicznie. Od czego to zalezy to nie wiem, ale probowac trzeba.

    Katrin gratulacje.

    Monika a Ty masz jeszcze proga w zastrzykach.. ale powiem Ci, ze jak sie pochwalilam tak dzis tylko igle wbilam i wiedzialam, ze jest zle ;)
    Eiem ze moze heparyne dawac w uda, ale chyba w wewnetrzna czesc.. nie wiem czy brzuch jednak nie lepszy :/
    Czytalam ze jest jakis zel dowcipny z progesteronem, moze pogadaj z lekarzem o zmienie. On tani nie jest, ale pewnie za ten prolutex i tak kupe kasy placisz.
    Za prolutex płacę 170zł i wystarcza na tydzień. Mam jeszcze ponad 2 opakowania, więc je wykorzystam. Jakoś się pomęczę jeszcze, a najwyżej za kilka dni napiszę do koordynatorki gdzie jeszcze mogę się wykłuwać 😉 A Ty heparynę rano bierzesz?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2019, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mildred wrote:
    11 dpo biel na dwóch testach, temperatura spadła. Rozczarowanie i frustracja cisna łzy do oczu. Tak mocno stawiałam na ten miesiąc. Siostra rodzi za tydzien, myślałam że może mi się uda że nie będę czuć takiej zazdrości i bólu jak spojrzę na jej dziecko , zaszła po moim pierwszym poronieniu. Odpuszczam z forum na jakiś czas, myślałam że może coś się uda idealne miesiąc ja ogólnie jestem chodzącym pozytywem, ale teraz to jestem chodząca kupa żalu i rozczarowań. Medytacja joga suple zdrowa dieta witaminy
    . i to puff....a ja bez sił i nadzieji...

    Przykro mi, ale pamietaj, ze 11dpo to my dopiero test powinnysmy kupowac ;) Ja sikam od 8dpo, choc to nienormalne. W kazdym razie ostatnim razem 12dpo mialam bete 0.5, a po kilku dniach pozytywny test. Kciuki, moze jeszcze nie wszystko stracone :)

    Mildred lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 3 maja 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla, a jak dzisiaj u Ciebie? Brzuch nadal nabrzmiały?

    Malinowa, kontaktowałaś się z kliniką? Macie jakiś plan działania?

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:12

    Sasanka55, okularnica91, Karolina, szona, moni05, Iseko, MonikA_89!, Mildred, nuśka91 lubią tę wiadomość

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 3 maja 2019, 08:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika no dalej duży i boli. Zaraz zbieram się do kliniki bo wczoraj na SOR była taka kolejka że wróciłam do domu bez badania. Zastanawiam się dlaczego tak mocno boli mnie żołądek. Może to jakieś powikłania po narkozie. Dam znać co powiedziała mi pani dr.

    Dziewczyny piękne kreski i te jasne i te ciemne 😁 zdrowych i szczesliwycg ciąż! 😊

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • Karolina Ekspertka
    Postów: 183 698

    Wysłany: 3 maja 2019, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Wczoraj zasnęłam przy próbie napisania postu ;)
    Malinowa strasznie mi przykro :( wiem, że teraz trudno znaleźć optymizm, ale mocno wierzę, że jeszcze szczęście uśmiechnie się do Ciebie i będziesz tuliła swoje maleństwo.
    MoniKa to teraz ✊✊ żeby kropki pięknie się wgryzaly :)
    Okularnica ja też widzę cień! 😁
    Katrin piękne kreseczki! Gratuluję ❤️
    Malgonia wiem, że teraz tylko usg z pięknie rozwijającym się maluszkiem i bijacym serduszkiem jest w stanie Cię uspokoić, ale powiem Ci, że ja każda z ciąż przechodziłam zupełnie inaczej, nawet te prawidłowe, zakończone szczęśliwymi porodami były całkiem różne,wiec nie ma co porównywać objawów, bo o niczym nie świadczą. Ale wiadomo, że po przykrych doświadczeniach to łatwo powiedzieć - nie denerwuj się, nie analizuj, a i tak w głowie obawy zostają :(
    Mama_Zuzia to niezłą masz kondycję, ze dwa psy tak wymeczylas 😂
    Na pewno coś jeszcze miałam napisać, ale już nie pamiętam 😜 Wczoraj mieliśmy intensywny dzień, bo najpierw my w gościach byliśmy, później do nas rodzice przyjechali i zostali na noc. A rano jak przystało na wyrodną matkę pozwoliłam dzieciakom włączyć bajki na komputerze, żeby dali nam trochę pospać 😏
    Mój obecny cykl mnie zadziwia. Od 10 dc jest śluz plodny, obecnie już 18 dc i już w dużo mniejszej ilości, ale nadal się pojawia. Testy owu były pozytywne w 12 i 14 dc. Objawy owulacyjne były najbardziej wyraźne w 15 (klucie w jajniku) ,więc strzelam, że wtedy owu była. Zresztą cykle mam 29 dniowe jak w zegarku i nie sądzę, żeby teraz nagle coś się mocno przestawilo. Ale skąd ten rozciagliwy śluz tak długo? Może pojawiać się po owulacji?

    ijnZp2.png

    08.2012 córcia ❤️
    06.2014 synek ❤️

    Czekamy na trzecie maleństwo TP 18.04.2020 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:12

    okularnica91, szona, Karolina, aeiouy, agge lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że nie widzę kreski, bo chce tylko faktycznie coś jest. Na razie podchodzę do tego z dystansem 😉 do terminu 🐵 jeszcze 3-4 dni. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Miłego dnia wszystkim!

    moni05, Malinaa90 lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 3 maja 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina mnie tez kusi. Mam jedna wizyte 8+1 15 maja i druga 9+1 22 maja.. i tak kusi gdyby bylo ok na tym drugim zeby mamie powiedziec. Ale wiem jak przezywala poronienia moje i bratowej i wolalabym jej tego oszczedzic.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 3 maja 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin pięknie, gratulacje!

    Okularnica czekamy w takim razie na betę i już mnie palce swędzą żeby Ci II dopisać :D

    Mildred przykro mi, ale dopóki nie ma @ jest nadzieja ;) Wiem doskonale co czujesz, sama Wam się tu ostatnio żaliłam jak moja przyjaciółka zaszła w ciążę :*

    Kilngulla mam nadzieję że to nic poważnego i zaraz Ci przejdzie jednak. Koniecznie daj znać jak się czegoś dowiesz :*

    Karolina ja bym obstawiała w takim razie 15dc. A ze śluzem to tak różnie bywa przynajmniej u mnie, że ja bym się jakoś mocno nie sugerowała. Najlepiej dalej działajcie, nie zaszkodzi ;p

    Malina oby Ci szybciutko ten czas minął ;) I tu kolejna rzecz której zazdroszczę tym, co się nie musieli długo starać - moja przyjaciółka od razu wszystkim powiedziała i nawet jej przez myśl nie przechodzi, że mogłoby coś być nie tak, po prostu cieszy się ciążą :) Szkoda, że my tak nie umiemy już :(

    Dziękuję za kciuki, wszyscy przeżyli wczorajszy wieczór i było na prawdę przyjemnie ;) Chociaż randką już nie mogę tego nazwać, bo w połowie drogi do kina zadzwoniła moja przyjaciółka czy może pójść z nami, bo tak się w dzień wyspała, że teraz nie wie co ze sobą zrobić ;) A ja nie umiem odmawiać, szczególnie jej... :)

    Miłego dnia Kochane :)

    okularnica91, Karolina, moni05 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2019, 09:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :):) u mnie nic nowego ten termometr chyba serio jest zepsuty bo znowu 36.3 przecież to jest po prostu niemożliwe żeby ta temp sie nie wachala chociażby o 0.05 :) także mialbyc super pilnowany cykl a wyszla dupa :):) ide z tej frustracji myć naczynia :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2019, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładnie maj się zaczyna dziewczyny i oby tak dalej! 😘 A ja palnijcie mnie w głowę zapomniałam bo jak dla mnie za dużo podobnych nazw tu jest i nie wiem już która dziewczynq miała laparo i miała mieć przesunięta i miałyśmy się za ręce trzymać ale jednak ja miała? I pewnie gdzieś mi to umknęło😔 przepraszam!

  • Salome Autorytet
    Postów: 2659 3940

    Wysłany: 3 maja 2019, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tak tylko z doskoku, ale muszę się odnieść do jednej wypowiedzi, która podniosła mi ciśnienie:

    "Przy zaburzeniach immunologicznych sterydy są jedyną szansą na ciążę."

    NIE, NIE i NIE.

    Bardzo proszę - jeśli już chcemy coś napisać, używając słów "nigdy", "zawsze", "jedyna szansa" etc. sprawdźmy to... Bo nie ma co wprowadzać dziewczyny w błąd.

    syllwia91, nuśka91 lubią tę wiadomość

    Starania od 10.2018

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6
    Hashimoto
    HSG, histeroskopia, laparoskopia - wszystko ok
    hormony w normie (insulina też)
    PAI-4 G homo, MTHFR hetero
    homocysteina ok
    lekko obniżone białko C i białko S
    panel antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia ok
    KIRy Bx, wszystkie implantacyjne
    NK 24%
    cytokiny - wysokie TNF alfa, interferon gamma
    kariotyp ok

    👦
    podstawowe wyniki nasienia w normie, duża liczba plemników (ponad 600mln)
    HBA 96%
    DFI 27%
    mioxsys 0,3
    kariotyp ok

    FET nr 1: 5.1.1 - 10.2020 :(
    FET nr 2: 3.2.2 - 03.2021 :(

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1411 2357

    Wysłany: 3 maja 2019, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja kiedyś też tak miałam, że przez większość cyklu miałam idealnie równą temperaturę, może to nie termometr jednak? ;)

    Sylwia chyba masz na myśli mnie ;) miałam laparo 18.04 i lekarz mi powiedział, że czysto i wszystko ok :) Ale po wypis wróciłam dopiero po tygodniu i poprosiłam o opis zabiegu dla mojego lekarza i tam na opisie było, że były ślady endometriozy 1 stopnia, wielkości główki od szpilki :/

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 1,49
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA, ASA, AOA: ok
    ❗Brak ochrony zarodka
    ❗ mutacja PAI hetero

    🤵
    ❗Morfologia 3%
    ❗Koncentracja 9,6mln/ml
    ❗HBA 72%
    ❗Ruch postępowy 30%
    ✔ Fragmentacja 9,7

    3.02.2021- 1. IUI (clo+ovitrelle+duphaston) ❌
    3.03.2021 - 2. IUI (clo+NAC+ovitrelle+duphaston) ❌

    💉Szczepienia limfocytami męża - 12.10✔, 2.11✔, 23.11.2021✔
  • Katrin 🍒 Debiutantka
    Postów: 12 64

    Wysłany: 3 maja 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    buba123 wrote:
    Okularnica91 jest kreska :) widać a u Ciebie Katrin krecha jak malowana beta na pewno wysoka ile dni po owulacji jesteś?

    Jestem 17dpo ☺️
    Tym razem wolałam poczekać z obawy, że znowu się zawiode. Jakoś tak zleciało najwięcej dały mi do myślenia moje wychodzące cycuchy i ochota na makowca tak ogromna, że robilam go o godz. 20.🤣🤣🤣🤣 Może to po prostu zbieg okoliczności ale myślała, że oszaleje na sama myśl jak go jem 🤣🤣
    No i te klocia w jajniku i rozpieranie w dole brzucha🤭
    Okularnica91 - jak nic też widzę druga kreseczek to jutro robimy Bete? 😃
    Dziękuję dziewczyny za przyjęcie mnie i tak miłe słowa 😘💖

    Pati96, buba123, moni05 lubią tę wiadomość

    Katrin🍒
  • Pauliśka Autorytet
    Postów: 1557 2139

    Wysłany: 3 maja 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Dziewczyny, ja tak tylko z doskoku, ale muszę się odnieść do jednej wypowiedzi, która podniosła mi ciśnienie:

    "Przy zaburzeniach immunologicznych sterydy są jedyną szansą na ciążę."

    NIE, NIE i NIE.

    Bardzo proszę - jeśli już chcemy coś napisać, używając słów "nigdy", "zawsze", "jedyna szansa" etc. sprawdźmy to... Bo nie ma co wprowadzać dziewczyny w błąd.
    Zgadzam się. Sterydy to ostateczność wręcz przy tego typu problemach. Wszystko uzależnione jest od danego przypadku, w szczególności jeśli chodzi o samo atg i atpo, to nie jest absolutnie wskazanie do sterydów. Konsultowałam to i w klinice i u normalnych ginekologów,a także u endokrynologa.

    Salome, agge lubią tę wiadomość

    8p3os65gp79cy9ly.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 maja 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katrin 🍒 wrote:
    Jestem 17dpo ☺️
    Tym razem wolałam poczekać z obawy, że znowu się zawiode. Jakoś tak zleciało najwięcej dały mi do myślenia moje wychodzące cycuchy i ochota na makowca tak ogromna, że robilam go o godz. 20.🤣🤣🤣🤣 Może to po prostu zbieg okoliczności ale myślała, że oszaleje na sama myśl jak go jem 🤣🤣
    No i te klocia w jajniku i rozpieranie w dole brzucha🤭
    Okularnica91 - jak nic też widzę druga kreseczek to jutro robimy Bete? 😃
    Dziękuję dziewczyny za przyjęcie mnie i tak miłe słowa 😘💖
    Niunia ja z betą czekam, bo u mnie dziś 10-11 dpo. A Ty widzę cierpliwa jesteś 😉 zazdroszczę 😉😂

  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3151

    Wysłany: 3 maja 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. przepraszam że nie odniósł się do waszych wpisów, i problemów i wypowiedzi. Ale dziś mam dosyć. niby 11dpo jest nadzieja , ale na już jej nie mam bo znowu się nastawie i będę jeszcze bardziej ryczeć i wyc. Z siostry ciąży się bardzo cieszę ale wewnątrz jest jakaś igła która mnie kluje i to bardzo boli. Cycki mnie bolą od 3 dni pierwszy raz w życiu i dlatego ten miesiąc stawiał jako pewniak. No cóż znowu się przejechałam na moim nastawieniu się j planowaniu z góry czegoś co się jeszcze nie stało. Zastanawiam się czy w gole miałam owulację niby ból jajników niby temp poszła do góry ale żaden test owulacyjny w życiu mi nie wyszedł pozytywny. Miesiąc wcześniej owulacja potwierdzona monitoringiem. Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny prolaktynę w którym dc najlepiej robic ?

    9ewns65gkf9ocqq6.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ