Forum W oczekiwaniu na testowanie ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19
Odpowiedz

ZOSTAŃ MATKĄ NA DZIEŃ MATKI - MAJOWE TESTOWANIE '19

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka, ja mam takie same odczucia jak Ty. Niby jeszcze nie wszystko stracone, bo to dopiero 10dpo, ale z drugiej strony czuje, ze sie nie udalo... z trzeciej strony iskierka nadziei sie tli :D Jak nie oszalec??

    Iseko, DzulkaJ lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • alis132 Autorytet
    Postów: 620 186

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_85_ wrote:
    Tutaj mój wykres :)
    708e761a6b1f0209b43c65dd697cd765.png

    A z objawów, to bolały mnie trochę piersi- i nie tak jak zwykle przed @ same sutki, tylko bardziej po bokach i cały czas coś mnie smyra w brzuszku na dole, tak jakby lekko na @. Wcześniej jakby trochę bardziej, a teraz już rzadziej i delikatniej. Ale jak zobaczyłam 5.05., że temp. mi wzrosła zamiast spadać, to już nie mogłam zasnąć i wymknęłam z łóżeczka zatestować ;). Dlatego tak się ucieszyłam widząc Twoje objawy ;D

    Edit: Widzę, że strasznie się te wykresy rozjeżdżają ;/


    kochana a kiedy testowałaś ? test czy krew ktory dzien po owulacji? który dzien cyklu?

    7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1714 2206

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Taśka migdały i buraki też dobre na endo, morele. Taśma 2,8 mm chyba?! :D ja podkoksowalam endo z 4 mm do 16 mm w 4 dni chyba na takim zestawem. Kreski w 26 maja to by było coś pięknego :) .

    Taaaa już poprawiłam na mm :D
    Dobra spróbuje wszystkiego oby nadgonić. Moja dieta na najbliższy tydzień:
    - ryby
    - migdały,
    - buraki
    - awokado
    - wino czerwone
    - morele
    - olej z wiesiołka.

    Koleżanka mi podpowiada jeszcze acard właśnie albo wiagrę dopochwowo... hm... acard jeszcze jeszcze ale wiagra??

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Nic nie jest przesadzone :) 7dpo to Kropki dopiero zaczynaja sie rozgladac, a proga to podnosisz dupkiem :) Wciaz nie puszczam kciukow.

    U mnie to jakas masakra :D dzis brzuch nie boli, plamienia nie ma, to wdala mi sie jakas infekcja przy paznokciu u nogi 😲 napierdziela jak nie wiem i troche ropy leci :o odetna mi paluchaaa 🤯
    Kochana, u mnie to samo, tylko z palcem u ręki. :( od tygodnia co drugi dzień jestem u chirurga. Ale palec ocalał, więc i u Ciebie uratują ;) :*

    Magduullina lubi tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Ja mam traume po usg na ltorym sie dowiedzialam, ze dziecko nie zyje. Teraz na kazde usg bede chodzic prywatnie do znajomych mi lekarzy i tylko w obecnosci meza. To juz wole te niewiedze.
    Ja miałam tak samo w poprzedniej ciąży. Dowiedziałam się na usg. Dlatego rozumiem Cię baaaardzo. Przed usg tym razem trzęsłam się jak osika, wyobrażałam sobie drugi raz to samo... Nie mogłam uwierzyć, że teraz miałoby być dobrze. Ale było :* Trzymam kciuki za Ciebie z całej siły!

    Magduullina, aeiouy lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dzulka, ja mam takie same odczucia jak Ty. Niby jeszcze nie wszystko stracone, bo to dopiero 10dpo, ale z drugiej strony czuje, ze sie nie udalo... z trzeciej strony iskierka nadziei sie tli :D Jak nie oszalec??
    Dziewczyny, u mnie to samo tylko 9dpo 😉 no osiwieję jak nic🙈 a to cykl z laparo...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 14:09

    DzulkaJ, Nikodemka, Magduullina lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Ania_85_ Autorytet
    Postów: 300 1019

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    kochana a kiedy testowałaś ? test czy krew ktory dzien po owulacji? który dzien cyklu?

    Pierwszy sikaniec był 5 maja- 29dc- 13dpo
    A betę badałam 8 maja- 32dc- 16dpo

    uwo9skjob07enzxz.png
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ja byłam z moim nawet na usg dopochwowym 😉 to nic strasznego przecież 😊 przez powłoki od 12tc jeśli są warunki ku temu, czyli zależy jaki się ma brzuszek 😋 od prenatalnych chyba generalnie.

    Sasanka, haha, mam dużo osób medycznie wykształconych w rodzinie i siłą rzeczy sama jestem sanitariuszką w rodzinie, oczywiście w granicach rozsądku, wiedzy i możliwości 😋😘

    Malgonia, rozumiem. W takiej sytuacji lepiej poczekaj do umówionej wizyty, żebyś się potem po becie nie martwiła, czy jest odpowiednia... wiesz, jak jest zreszta. Bez strachu i tak się nie obejdzie, nie ma co na to liczyć. Liczyć możesz na nasze wsparcie 😊

    Angelika, super wiadomość o owu, trzymam kciuki za dobry koniec, oby to było TO 😘✊🏻✊🏻 współczuje pogrzebu, trzymaj się kochana 😞

    Ania_85_, Magduullina, Angelika1313 lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:17

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 9 maja 2019, 14:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko - a u mnie z hsg, wiec nadzieje wielkie :d
    Chcialabym nawet opanowywac te nakrecanie sie, bo upadek bedzie ciezszy, ale im blizej do terminu @, tym ciezej. No, ale co nam pozostaje oprocz czekania... Jutro 11dpo, wtedy zazwyczaj pojawiaja sie u mnie plamienia, jak je zobacze, to bedzie po wszystkim.

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5022 11627

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja z doświadczenia 3 letniego na forum wiem, że wielu dziewczynom się udawało po laparoskopii jeśli coś tam było i lekarz zrobił porządek, ale są przypadki, że laparoskopia nic nie wykazała i ciąży jak nie było tak nie ma... Jeden dinus starał się 8 lat i w cyklu z laparo była ciąża :) Laparoskopia można wiele problemów rozwiązać, ale niestety nie wszystkie... Jeśli problem leży w immuno, to trzeba mieć dobry plan, ale ja wierzę z i u mnie i u Ciebie zaskoczy, choć już w siebie to coraz mniej wierzę. Za długo to trwa... I ooglnie rzecz biorąc reż wszystkie tabsy i zastrzyki mnie wykończe, ale nie chce sobie później czegoś zarzuca, że nie spróbowałam więc pociągne to przez 3 cykle... A potem to niech się dzieje. W sierpniu możemy uderzać chyba do OA, to zobaczymy co powiedzą.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:05

    syllwia91 lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia to wytrzymaj do wizyty. Jak najbardziej rozumiem awersje do usg, mnie koszmary o pustej macicy do tej pory nawiedzaja.

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Chciałabym przespać do jutra do 17...

    Ania piękna beta, tak jak pisała Ef po 48h.
    Malgonia wytrzymaj już do wizyty. Nie ma porównania i będziesz się zastanawiać a nie za niska itd i też nie szła bym na IP, gorszy sprzęt, większe nerwy.

    Dziewczyny od kiedy można iść na usg z mężem? Tzn od kiedy robią przez powłoki brzuszne?
    Ja przez powłoki miałam już w 7+5, ale przeważnie chyba później robią. :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia, beta na tym etapie naprawdę nie ma żadnego sensu. Żadnego :) spokojnie czekaj do usg. :) będzie dobrze.

    Malinaa90, Magduullina lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Aniu, ja byłam z moim nawet na usg dopochwowym 😉 to nic strasznego przecież 😊 przez powłoki od 12tc jeśli są warunki ku temu, czyli zależy jaki się ma brzuszek 😋 od prenatalnych chyba generalnie.
    To mój lekarz chyba ma jakiś super sprzęt, że w 8 tygodniu już robił przez brzuch i było dobrze widać :D :D

    Malinaa90, moni05 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:17

    Magduullina, Kingulla, aeiouy lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5022 11627

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge Ty chudzinka jesteś, sama skóra na brzuchu to mnie to nie dziwi :) ale sprzęt też musiał mieć dobry hahaha :p
    Dziewczyny czy tylko u mnie standardem jest ze wchodzimy z mężem razem do gabinetu i lekarz mi robi usg zawsze przy mężu :p?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 15:20

    Sasanka55, agge, Magduullina, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7667 10890

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, udanego wyjazdu! Mam nadzieję, że się rozpogodzi. Jeśli cię to pocieszy, to Poznaniu też pada :P W ogóle jakaś dołująca ta pogoda dzisiaj. Najchętniej wyskoczyłabym pod koc i poszła lulu 😜

    Iseko, my się leczymy w Invimed Poznań i mogę polecić :) Invimed w kilku miastach wywalczył największe dofinansowania z miasta do procedury IVF, więc warto sprawdzić, może u was też mają :)

    Malamisia, powodzenia w staraniach! Oby to była ostatnia @ przez długi czas.

    Magdulina, owocnych starań! Wierzę, że to będzie ten cykl 😘

    Syllwia91, co prawda nie miałam laparoskopii, ale jak leżałam w szpitalu po łyżeczkowaniu, to była że mną na sali babeczka, która miała laparoskopowo usuwane mięśniaki czy polipy. Koło 12-13 miała zabieg, a popołudniu już wychodziła do domu. Dobrze się czuła, a 2h po znieczuleniu nawet nie przynieśli jej obiad. Nie martw się 😘

    Iseko, Magduullina, malamisia, szona lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7667 10890

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    To mój lekarz chyba ma jakiś super sprzęt, że w 8 tygodniu już robił przez brzuch i było dobrze widać :D :D
    Bo jak jesteś szczypiorek, to miał łatwiej 😂

    moni05, agge, Malinaa90, aeiouy lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Taśka22 Autorytet
    Postów: 1714 2206

    Wysłany: 9 maja 2019, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Agge Ty chudzinka jesteś, sama skóra na brzuchu to mnie to nie dziwi :) ale sprzęt też musiał mieć dobry hahaha :p
    Dziewczyny czy tylko u mnie standardem jest ze wchodzimy z mężem razem do gabinetu i lekarz mi robi usg zawsze przy mężu :p?
    u mnie w pierwszej ciąży też tak było. Ale usg w takiej fajnej jednorazowej kiecce wiec mąz widział jedynie nogi na samolocie :D

    28.04.2017 r - Michałek <3

    Starania o drugiego dziecioszka od grudnia 2017.

    30 cs.
    Prawy jajowód - udrożniony
    Zrosty usunięte
    Endometrium - na razie kontrolujemy po histeroskopi
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego