Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPowiem Wam, ze testy z polecenia Beti sa bezlitosne Zero cieni, czy poczasiakow Co miesiac mialam jakies jazdy z Nordami, a tu czysciutko, bielutko, az sie nie chce nawet do okna isc, wypatrywac duchow Polecam, Zanet Kaleta
https://allegro.pl/oferta/20xtest-ciazowy-kasetowy-testy-ciazowe-10mlu-ml-7175226068?snapshot=MjAxOS0xMi0wMVQxMzo1NzoxNy41NzBaO2J1eWVyO2E1NTFmMTgwZDcxY2NjNGI1MDI4NjliZmUzNmMyOWFhMDJmMTY3MjVkOGUzNTU1ODUxYjQ2YTYyZDhhOGNkZjk%3DWiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 10:01
Beti82, Ochmanka, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
Monika to super wiadomośćStarania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Sasanka55. wrote:Powiem Wam, ze testy z polecenia Beti sa bezlitosne Zero cieni, czy poczasiakow Co miesiac mialam jakies jazdy z Nordami, a tu czysciutko, bielutko, az sie nie chce nawet do okna isc, wypatrywac duchow Polecam, Zanet Kaleta
https://allegro.pl/oferta/20xtest-ciazowy-kasetowy-testy-ciazowe-10mlu-ml-7175226068?snapshot=MjAxOS0xMi0wMVQxMzo1NzoxNy41NzBaO2J1eWVyO2E1NTFmMTgwZDcxY2NjNGI1MDI4NjliZmUzNmMyOWFhMDJmMTY3MjVkOGUzNTU1ODUxYjQ2YTYyZDhhOGNkZjk%3DWiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 10:20
Sasanka55. lubi tę wiadomość
-
U mnie 12 dpo i jedna kreska. Może kiedyś w końcu pojawi się tam coś więcej... No ale nic to, coco jambo i do przodu!
Irvine, gratulacje! Odezwij się, gdy znajdziesz siły 😘
Monika, kochana, no teraz to już na 100% się uda! Zazdroszczę tego września ☺
Niecierpliwa, przykro mi... Na pewno miałaś swoje plany. Chyba musimy pogodzić się z tym, że dzidzia się oczywiście pojawi, ale nie dokładnie wtedy, gdy to sobie wymyśliłyśmy.
Irvine90 lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
U mnie smutno się zaczęło to Boze Narodzenie. Szyjka się skrociła, więc chyba kolejna nieuana ciąża za mną. Naprawdę płacze. Piątkowa wizyta i beta gk będzie tylko formalność. 💔💔 Nie zacznę krwawić bo biorę luteine.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 10:53
2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika
3.11.2018 - poronienie samoistne
2.2019 - powtórka "z rozrywki"
Owulacja jest, ciąży dalej brak
17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
Pyratko nie trać nadziei a na szyjkę nie patrz..ja na nią patrzyłam i oszaleć było można...wcale się nią nie sugeruj i nie płacz kochana :* beta przybierała prawidłowo i tego się trzymaj..
Ochmanka lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyPyratka, ja tam sie na szyjkach nie znam, ale kiedys bylo tu wytlumaczone, ze w ciazy sie ich nie bada, dlatego skoncz gmerac, badz dobrej mysli, a zobaczysz, ze i beta bedzie piekna
Maria, przykro mi strasznie, ale wciaz mam nadzieje i wciaz powtarzam, jak bylo u mnie. Wypilam butle wina, bo beta 12dpo wynosila 0.5, a pozniej psikus :*
Ja swojemu mowie, ze chyba nic z tego, bo w brzuchu juz swidruje jak przed @ (powinna byc za 4 dni), a ten mi z tekstem "no nic, bedzie bzykanko". Chyba kiedys podobnie Szonki eMek zareagowal Faceci sa z kosmosuSalome, Madziandzia, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pyratka4 wrote:U mnie smutno się zaczęło to Boze Narodzenie. Szyjka się skrociła, więc chyba kolejna nieuana ciąża za mną. Naprawdę płacze. Piątkowa wizyta i beta gk będzie tylko formalność. 💔💔 Nie zacznę krwawić bo biorę luteine.
I moja rada :już tam nie wsadzają palca bo to już jest nie potrzebne . Jesteś w ciąży . Musisz wierzyć w tego kropka 😘Sasanka55., Suszarka, Ochmanka lubią tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Pyratko, absolutnie się nie sugeruj szyjką, zresztą Sasanka ma rację mówiąc że nie powinnaś tam gmerać. Jesteś w ciąży, wiele z nas oddałoby wszystko żeby mieć takie przyrosty bety jak Ty. Rozumiem strach i obawy ale nie można dać się zwariować, zwłaszcza że do piątku jeszcze dwa dni. A stresem możesz zaszkodzić dziecku, które-jestem pewna-ma się dobrze. Szyjka to żaden wyznacznik i wiele historii to potwierdza.
Monia, ekstra!!! Czekam na Twoje dwie kreseczki jak na własne ❤ to Wasze ostatnie święta we dwójkę!
Maria, przykro mi z powodu bieli najważniejsze że macie dobry plan działania.
Szona jak u Ciebie, 🍷??? Czy wjeżdża jakiś test?
Mnie się śniło że byłam w ciąży i szłam z mężem do lekarza słuchać serduszka. Wszystko bym oddała żeby ten sen stał się rzeczywistością.Salome, Ochmanka lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualnySuszarka wrote:Pyratko, absolutnie się nie sugeruj szyjką, zresztą Sasanka ma rację mówiąc że nie powinnaś tam gmerać. Jesteś w ciąży, wiele z nas oddałoby wszystko żeby mieć takie przyrosty bety jak Ty. Rozumiem strach i obawy ale nie można dać się zwariować, zwłaszcza że do piątku jeszcze dwa dni. A stresem możesz zaszkodzić dziecku, które-jestem pewna-ma się dobrze. Szyjka to żaden wyznacznik i wiele historii to potwierdza.
Monia, ekstra!!! Czekam na Twoje dwie kreseczki jak na własne ❤ to Wasze ostatnie święta we dwójkę!
Maria, przykro mi z powodu bieli najważniejsze że macie dobry plan działania.
Szona jak u Ciebie, 🍷??? Czy wjeżdża jakiś test?
Mnie się śniło że byłam w ciąży i szłam z mężem do lekarza słuchać serduszka. Wszystko bym oddała żeby ten sen stał się rzeczywistością.
Suszarka, no pewnie, ze sie stanie rzeczywistoscia! Nie ma powodow, by myslec inaczej :*Suszarka lubi tę wiadomość
-
Wsadzam codziennie luteine stąd nie mam innej opcji2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
nick nieaktualnyJa pobeczalam sie wczoraj u tesciow przy oplatku, jak tylko bratowa meza zyczyla mi, by skonczyly sie nasze problemy i zebysmy zaszli w ciaze. Myslalam, ze to mnie zupelnie nie rusza, a jednak, ruszylo- pierwszy raz w zyciu. Dobra, kiedys ta ciaza bedzie i tyle. Jak nie, jestesmy gotowi na mase innych rozwiazan
Piwonia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPyratka4 wrote:Wsadzam codziennie luteine stąd nie mam innej opcji
A ja codziennie zakladam stanik, co nie znaczy, ze mam wrozyc ciaze lub jej brak, sugerujac sie cyckami Kotek, moge sie domyslac, jak jest Ci ciezko i jak straszliwie sie boisz, ale pamietaj, ze gdyby szyjka byla wyznacznikiem, to lekarze po prostu wsadzaliby palucha, a nie robili USG, czy kazali badac przyrosty bety, zeby sprawdzic, czy jest ok :* Stracilam 3 ciaze i zaden lekarz nigdy o szyjce mi nic nie gadal. Podobne mylne historie byly juz z temperatura mierzona w ciazy :* Staraj sie myslec pozytywnie, prosze, a my bedziemy zaciskac za Ciebie kciuki z calych silOchmanka, syllwia91, golonat lubią tę wiadomość
-
Sasanka55. wrote:Ja pobeczalam sie wczoraj u tesciow przy oplatku, jak tylko bratowa meza zyczyla mi, by skonczyly sie nasze problemy i zebysmy zaszli w ciaze. Myslalam, ze to mnie zupelnie nie rusza, a jednak, ruszylo- pierwszy raz w zyciu. Dobra, kiedys ta ciaza bedzie i tyle. Jak nie, jestesmy gotowi na mase innych rozwiazan
Ja właśnie mówię sobie, że przeżyje wszystko, jeśli nasze dziecko i tym razem nie będzie rosło dalej to popłacze, ale przeżyje. Boję się po prostu o przyszłe starania. Co robić, jak dalej działać i najważniejsze - kiedy znów się uda, jak nie oszalec. Mąż mi mówi, że do piątku póki nie zobaczy Bety nie chce słuchać o nieszczęściach. Dla niego jestem w ciąży i nie wierzy w moje gadanie.Ochmanka lubi tę wiadomość
2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
nick nieaktualnyPyratka4 wrote:Ja właśnie mówię sobie, że przeżyje wszystko, jeśli nasze dziecko i tym razem nie będzie rosło dalej to popłacze, ale przeżyje. Boję się po prostu o przyszłe starania. Co robić, jak dalej działać i najważniejsze - kiedy znów się uda, jak nie oszalec. Mąż mi mówi, że do piątku póki nie zobaczy Bety nie chce słuchać o nieszczęściach. Dla niego jestem w ciąży i nie wierzy w moje gadanie.
Mis, sluchaj meza :* Kurde, te straty sa straszne, zwlaszcza gdy nie zna sie przyczyny Ja nie znalazlam, Ty pewnie tez z tego, co rozumiem, dlatego tak trudno nam myslec pozytywnie, ale odwroc sytuacje- dlaczego akurat teraz mialoby byc zle...
A przyszle starania beda, ale o trzeciego dzidziusia, jesli sie zdecydujecie Teraz drugi jest juz w Twoim brzuszku i nic zlego sie nie dzieje :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 11:42
-
Sasanka55. wrote:Mis, sluchaj meza :* Kurde, te straty sa straszne, zwlaszcza gdy nie zna sie przyczyny Ja nie znalazlam, Ty pewnie tez z tego, co rozumiem, dlatego tak trudno nam myslec pozytywnie, ale odwroc sytuacje- dlaczego akurat teraz mialoby byc zle...
A przyszle starania beda, ale o trzeciego dzidziusia, jesli sie zdecydujecie Teraz drugi jest juz w Twoim brzuszku i nic zlego sie nie dzieje :*
Tak nie znam przyczyn. Za 1 razem przeszłam wirus bostonski. Kiedy zorientowałam się, że mam bostonke zaczęłam obawiać się o dzidzie. No i za kilka dni plamienie, czekali w szpitalu czy macica się sama oczyści...tak też się stało. Zwalałam wszystko na tą bostonke. W drugiej ciazy w ogóle się nie obawiałam. Kiedy w 6 tygodniu zaczęłam plamić to był cios. No i skończyło się równie szybko jak się zaczęło. Potem w listopadzie. Testy wychodziły pozytywne. Beta bardzo nizutka wyszła 11, a zaraz spadła. Lekarz mówił, że nie uznaje bety poniżej 25 jako ciąży, ale ja wiem, że musiał się na dosłownie 5 sekund "zaczepić". No i wtedy zrozumiałam, że problem musi być bardziej złożony niż tylko niski progesteron. Mąż mówi, żebym popatrzyła, że w tych 2 ciazach nie brałam acardu ani luteiny i że mam sobie mówic, że teraz to pomoże. Ja za to uważam, że moja Owulacja jest niewystarczająca. Moje komórki są za słabe. Synuś jest z owulacji po CLO, gdyż przed 1 ciąża w ogóle jej nie miewalam. Za to od zakończenia karmienia jest jak w zegarku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2019, 11:52
9.2017 - Synuś
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️