Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikA_89! wrote:Odebrałam wyniki jednego posiewu z szyjki i wyszła mi E-coli 😭 Mam nadzieję, że wystarczy antybiotyk i nie stracę tego cyklu. Tak chciałam transfer w okolicach urodzin Emka 😢
-
Pauliśka w pochwie tak, ale w kanale szyjki macicy nie wolno jej być. Monika kciuki za szybkie wykurowanie!30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny 😊 Czy któraś z was robiła beta hcg przed terminem miesiączki po zastrzyku ovitrelle ? Ja mam cykle 30 dniowe i powinnam dostać okres 31 grudnia, ale miałam cykl stymulowany i 14 grudnia - 13dc miałam podany ovitrelle i lekarz kazał mi zrobić bete 14 dni po zastrzyku czyli 28 grudnia.. Czyli tak jakby 3 dni przed terminem @. Co myślicie?
-
moyeu wrote:Pauliśka w pochwie tak, ale w kanale szyjki macicy nie wolno jej być. Monika kciuki za szybkie wykurowanie!
-
U mnie na tapecie nadal temat dzieci tym razem w mojej rodzinie: ze się tylko teraz dorobić każdy chce a nie mysli o dzieciach i cala armata na nas : "potem będzie za pozno!", "to co wy robicie?!", "to nie ma czasu", "nie mam wnuków to xyz...jak będę mieć...", "pomyslelibyscie w końcu nad wnukiem!".
Zachowalismy pokerowe twarze i nic się nie odzywalismy.Ludzie czasem nie myślą totalnie...
Nikt oprócz męża nie wie o poronieniu.Dzis byloby to 7 i pol tygodnia.
Trudno jest tak żyć jak każdy bombarduje tymi durnymi komentarzami.Malo ze szwagierka wczoraj ogłosiła swoją ciążę, dzis dowiedzieliśmy się o kolejnej. Każda młodsza i się mądrzy jakby to bylo ot tak.Wkurza mnie to cholernie!!!! Naprawdę wystarczy mi ze kazdy dookola jest w ciąży,internet zyje ciąża Rozenek a w rodzinie brzuchy wyrastają jak grzyby po deszczu.A my na koncu ostatni wzielismy slub z naszych rodzin a teraz każdy nas szczuje ciążą🙍🏻
-
Agnes92 wrote:Cześć dziewczyny 😊 Czy któraś z was robiła beta hcg przed terminem miesiączki po zastrzyku ovitrelle ? Ja mam cykle 30 dniowe i powinnam dostać okres 31 grudnia, ale miałam cykl stymulowany i 14 grudnia - 13dc miałam podany ovitrelle i lekarz kazał mi zrobić bete 14 dni po zastrzyku czyli 28 grudnia.. Czyli tak jakby 3 dni przed terminem @. Co myślicie?
Moim zdaniem termin @ powinien przypadać na 14 dni po owulacji. Lekarz dobrze radzi, wynik będzie miarodajny2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika
3.11.2018 - poronienie samoistne
2.2019 - powtórka "z rozrywki"
Owulacja jest, ciąży dalej brak
17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
nick nieaktualny
-
Pauliśka wrote:To chyba zależy od opinii lekarza... W szyjce też jak najbardziej może ta bakteria bytować i dopóki nie ma objawów, nie ma się czym martwić. Monia a wzrost jaki jest?
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
malamisia wrote:Dopadły mnie jakieś świąteczne smuteczki. Nic się nie stało, wszystko było w porządku, a tu dołek bez powodu.
malamisia lubi tę wiadomość
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
szona wrote:Ja Was opuszczam, bo prawdopodobnie rozwodzę się z mezem. To, co odjebala jego matka i co on poparł, to przechodzi pojęcie. Takich potworów jak ta stara ku*wa nie ma. Serio. Trzymajcie się Zuchy! A gdy ja poznam faceta z jajami, wrócę do tematu!
Suszarka, Ochmanka, szona, syllwia91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny może świruję, dziwne to dla mnie... Mój śluzik mnie zaskakuje teraz zrobiło się mokro lekko ciagliwy bezbarwny , brzuch momentami boli okresowo? Zdarza wam się mieć taki dziwny śluz przed okresem? Ciążowy to on nie jest bo z poprzednich ciąż pamiętam że było go dużo i taki mleczny gesty
-
Zostawiam Wam kochane mój dzisiejszy teścik napatrzcie się tak mocno, by i na Waszych ujrzeć takie krechy jak najszybciej 😊😘
https://naforum.zapodaj.net/c058047217d0.jpg.html
Jutro powtarzam betę i prog. Trzymajcie kciuki za przyrost. Dobrej nocy 😘Suszarka, agge, MonikA_89!, Ochmanka, Salome, Sasanka55., Malinowa91, Pati96, malamisia, i'm_back lubią tę wiadomość
-
Madlene28 wrote:Zostawiam Wam kochane mój dzisiejszy teścik napatrzcie się tak mocno, by i na Waszych ujrzeć takie krechy jak najszybciej 😊😘
https://naforum.zapodaj.net/c058047217d0.jpg.html
Jutro powtarzam betę i prog. Trzymajcie kciuki za przyrost. Dobrej nocy 😘Madlene28 lubi tę wiadomość
Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm) -
Mildred wrote:Dziewczyny jak to jest z bólem piersi w ciąży. Obudziłam się dziś bez bólu piersi totalnie miękkie. (W głowie chuczy mi tylko słowo lekarki jednej i drugiej które odkryły obumarła ciaze - piersi przestały Panią boleć ? ). Jutro jadę do gina na wizytę. Ale jakiś strach mnie obleciał. Myślę pozytywnie ale wiem że zrobiłam wszystko co mogłam aby się udało, ale ten lek przed następną strata....
Czy miałyście dni że objawy ustawały, bóle piersi ? -
MonikA_89! wrote:Napisane jest, że wzrost średnioobfity. Nie zauważyłam żadnych objawów, dyskomfortu, itp. Tydzień temu złapałam wirusa grypy żołądkowej, ale brałam probiotyki przez ponad tydzień, więc tym bardziej nie wiem skąd ta bakteria się wzięła. A mąż mógł się ode mnie zarazić?
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
Pauliśka wrote:Eeee to jak średnioobfity to nie jest źle. Generalnie to nie jest zaraźliwe, bo bytuje w nas naturalnie i niewielkie ilości w pochwie czy szyjce występują. Ba, gdybyśmy tak teraz zaczęli posiewy robić, to jesteśmy cali oblepieni różnymi "robaczkami" ☺️
Ja to coś mam pecha z tymi posiewami. W marcu miałam candidę, stopień czystości III i mało pałeczek kwasu mlekowego. Teraz ta E-coli 😒 Może przez to, że ciągle jestem na sterydach to tak łapię te bakterie... 🤔 Tylko ciekawe skąd skoro w publicznych toaletach to ja tylko "na Małysza" 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 06:38
😭
nick nieaktualnykatwie27 wrote:Ja tak miałam niestety w ciąży, w której poronilam... Wstałam rano i piersi były jak flaki a wcześniej jak skały. Robiłam przed dwa dni beta hcg żeby sprawdzić czy spada i niestety się potwierdziło.. m Natomiast z w ciąży z synem piersi miałam zupełnie miękkie od początku. Byłam chora z nerwow dosłownie bo przecież powinny być twarde A nie miękkie i nie mogłam uwierzyć że się udało jednak. Także każda ciąża j3dt inna. Radzę zrobić będę po prostu... Trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku!
Nie ma reguly! Zadnej! Ja, kiedy poronilam, myslalam, ze nabawilam sie jakiejs francy, bo piersi tak zaczely nieziemsko bolec, ze nie moglam spac. Nie robmy bety, jak zle pierdniemy, bo sie po prostu wykonczymy nerwowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2019, 08:18
Ochmanka, Irvine90, Kittinka83, Mildred, Agape91, Malinaa90 lubią tę wiadomość
-
Monika doktorek napewno powie ze probiotyk profilaktycznie wystarczy i będzie wrześniowy Skarb!
Sasanko a jak u Ciebie sytuacja?Sasanka55., Ochmanka lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."