Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymegson91 wrote:Jak to jest właśnie z tymi przyrostami bety odnośnie płci? Jak są niskie, to na chłopaka? 😜
Malgonia, Ochmanka, Malinaa90 lubią tę wiadomość
-
Jagusia84 wrote:Ja spisuje ten cykl na straty, owu wg. moich przypuszczen była dziś.💓 Było w czwartek.
Liczyłam wczoraj na co nieco, tym bardziej że byliśmy sami bo dziewczyny zostały u babci, ale M zasnął na kanapie a ja wkurzona na górze. Dziś i jutro mam zjazd i jestem po za domem.. Także tak u mnie...Jagusia84, Sasanka55., Ochmanka, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBłogosławionej niedzieli dziewczęta!❤️
Pozdrawiam w 50(!!!🤦😫)dniu cyklu!
Właśnie szykuję się do kościoła, bo dziś mamy dzień mega intensywny- do pomalowania 6ścian w domu i tapeta do położenia, o ile teściowie zgodzą zostać się z chłopakami. Wczoraj od 15koczowaliśmy w Ikea, wydaliśmy majątek, ale kupiliśmy PRAWIE wszystko co powinniśmy, chłopcy byli u moich rodziców, więc oczywiście poszli spać ledwo przed północą.
Trzymajcie kciuki żeby choć ta przeprowadzka się nam udała. Jak dobrze pójdzie, to za tydzień będziemy już w swoim domku❤️Malgonia, szona, Sasanka55., MonikA_89!, Ochmanka, Pati96, Kittinka83, syllwia91, Nuch2, nowa na dzielni, Madziandzia, Iseko, moyeu lubią tę wiadomość
-
Dobrego dnia!
Frez, powodzenia!
Święta w swoim domu będą niezapomnianym przeżyciem, pamiętam, jak my poszliśmy na swoje i jak wpatrywalismy się w choinkę
A powiedz mi, często jeszcze karmisz piersią? Bo ja mojego roczniaka całkiem sporo. U mnie niby cykle regularne i krótkie, ale czuję, że nic z tych starań raczej nie wyniknie...
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Mi sie przypomina pierwszy sylwester. Mielusmy jeszcze beton, tylko plytki polozone, lazienki bez drzwi, materac dmuchany, telewizor, stara mikrofale i lodowke nam przywiezli.. najlepszy Sylwester w zyciu
Frezku bedzie dobrze nawet bez tapetyszona, Sasanka55., Kittinka83, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc Piekne To i ja zrobie dzis pierniczki, ale chyba skorzystam z przepisu Angeliki, bo prosty i szybki, a pierniczki smaczne i mieciutkie
Wczoraj bylam na imprezie u ciezarnej w 6mc. Alez jej zazdroscilam, zwlaszcza, ze dzidzia z wpadki, a ciaza taka cudna, ze mowi, ze zapomina, ze w niej jest. Chodzi do szkoly rodzenia na Inflanckiej, a rodzi na Karowej- opowiadala nam o tych szpitalach. Smiesznie, bo pewnie wiem o nich wiecej, niz ona samaAngelika1313, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFiore wrote:Sasanka ja z Warszawy. My chodzimy do Fertimedica. Nie mam żadnego porównania szczerze mówiąc i będę ich wychwalać jak zajdę w ciążę i ją donoszę zdrową do końca Ale też się zastanawialiśmy nad Novum. Do Ferti w końcu trafiliśmy, bo poszliśmy na badanie z mężem i nam się spodobało, w porównaniu z Invimedem np. jest dużo bardziej kameralnie. I chcieliśmy, żeby lekarz się znał też na męskich sprawach i tak trafiliśmy do dr Wojciecha Dz, który też jest andrologiem- mężowi bardzo podpasował w kontakcie. Czy to był dobry wybór- mam nadzieję, że tak. Na pewno jest tak, że w związku z tym, że jest to mniejsza klinika to lekarz po chyba 2giej wizycie nas pamiętał, zawsze siedzimy na wizycie tyle ile potrzebujemy, odpowiada na wszystkie pytania bardzo wyczerpująco, nie jest zniecierpliwiony długą listą pytań, które zawsze mam w zanadrzu oczywiści no i klinika będzie miała po raz kolejny dofinansowanie do IVF od stycznia, my czekamy teraz na info od niego (mamy kontakt smsowy), co i jak jeśli chodzi o formalności. Niestety 3 inseminacja zgodnie z przewidywaniami okazała się porażką i zaczynamy procedurę po nowym roku...
Dziekuje Ci bardzo za polecenie i jednoczesnie strasznie mi przykro z powody 3. nieudanej inseminacji Wierze, ze noworoczna procedura przyniesie Wam duuuuuuzo szczescia :* Fajnie, ze doktor Was pamieta i ze jest kameralna atmosfera- tez bardzo mi na tym zalezyFiore lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszona wrote:Ten grudzień jest serio bajkowy super!
Ja prawdopodobnie bez owulacji, bo 11 dc a śluz jak po owulacji 🤷♀️ Ale Wasze testy osłodzą mi te porażkę 👏
Juz ja mialam taki cykl w na poczatku roku. Zero sluzu, choc zawsze jest go bardzo duzo i blade owulaki, a tu bach, ciaza Nie patrz na to i niech grudzien mocno Cie zaskoczySalome, Agape91, Kittinka83, szona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPiwonia, Skarbie, jak Ty sie dzis czujesz? Jest ciut lepiej? Badz teraz dla siebie dobra, wyrozumiala, skup sie na sobie i wszystkich uczuciach, ale na pewno niczego sobie nie wygarniaj. Pytania "dlaczego?" moze i maja sens, ale juz te "czy ja cos zrobilam nie tak?" na pewno nie. Co do progesteronu- w ostatniej mojej ciazy 7dpo wynosil on kilkanascie jednostek (17?), nie pamietam dokladnie, ale byl ladny, a kiedy zobaczylam II (podczas krwawien, ktorych dzieki przeczuciom, nie odebralam jako @), wynosil 2. W przedostatniej ciazy podobna sytuacja, prog 1 przy becie 23. Jestem pewna, ze u mnie nie progesteron byl przyczyna, a skutkiem i u Ciebie najprawdopodobniej tez Przy ostatniej CB zjadalam po 20 tabletek duphastonu/luteiny dziennie, by powstrzymac plamienie/krwawienie i dac szanse dzidzi, ale skutek byl taki, ze dzidzi i tak nie bylo, za to beta utrzymywala sie u mnie od marca do czerwca (spadala i wzrastala troche jak przy zasniadzie), a ja cudem uniknelam lyzeczkowania. Kochanie, matka natura odebrala nam nasze malenstwa, bo najprawdopodobniej nie mialyby szans na dalszy rozwoj, niezaleznie od tego, co bysmy nie robily Bardzo mocno Cie sciskam i wierze, ze czas choc troche zagoi rany, a piekna, nudna ciaza pozwoli otrzec lzy :*
Pauliśka, Piwonia lubią tę wiadomość
-
U mnie jednak testowanie będzie później a nie w Wigilie 😊 w piątek miałam zastrzyk, to prawdopodobnie wczoraj owulacja. Ale pęcherzyk jakiś taki nie za ładny był 🤷🏻♀️ Bardziej owalny niż okrągły. I w zależności jak zmierzył to miał 17,6mm albo 21mm ale mój gin uznał, że zaryzykujmy i podamy zastrzyk. Idę jeszcze jutro na monitoring sprawdzić czy w ogóle owulacja była.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 11:51
-
nick nieaktualnyAlez tu dzis cichutko... chyba dostane bana za tyle wpisow
Inga, mocne kciuki za jutrzejsza wizyte i obecny cykl ✊✊
Ja dzis mam dziwny dzien, totalnie rozwalila mnie wczorajsza bibka u ciezarnej. Nie chce mi sie nawet ubrac w cos innego niz pizama, wiec siedze, zrzedze i wkurzam sie, ze kreska na owulaku jest tak mocna, ze chyba zaraz z niego wyskoczy, a ja totalnie nie mam nastroju na ba, nawet na zakupy nie mam nastroju, choc M. namawia 🤯
Edit: jestem juz zdecydowana na Clexane kilka dni po owu Znajomy weterynarz wypisze mi recepte, jak zabraknie zastrzykow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2019, 12:59
Ochmanka, Kittinka83, Mildred, Madziandzia lubią tę wiadomość
-
Sasanko witaj w klubie kochana..ja tez nie mam zupelnie na nic ochoty przez zblizajacy sie porod przyszlej bratowej ale oczywiscie maska na twarz i Milena daje rade...mam to szczescie ze u mnie w rodzinie i mego M bardzo wiekszosc dba o moje dziewczynki i nikt o nich nie zapomina mimo ze ich nie ma ale jak slysze...ze musze zyc dalej, mam sie nie martwic bo w koncu sie uda to rzygac mi sie chce...
Dzisiaj znajoma mi powiedziala ze jej znajoma nie mogla zajsc w ciaze a jak zaszla to do 10tc ronila..nie mogli znalezc przyczyny az w koncu lekarz jej powiedzial aby zbadala wit B i tu byl problem...miala za duzo jak tylko ja wyrownala zaszla w ciaze i wszystko jest ok.. takze mysle ze warto to badan raz na jakis czas
Ubieram dzisiaj choinkę, puszcze swiateczne piosenki i napije sie piwa! O, taki plan na wieczor
P.s swoja droga chyba nigdy nie mialam takiego psm..jajniki mnie łupią co jakiś czas chyba już z 5 dni i cycki odpadną niech ta cholerna @ już przyłazi!24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Sasanko ja w nadchodzacym cyklu tez wkraczam z neoparinem od kilku dni po owu
Sasanka55., Mildred lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Co do Clexane, to ja Was podziwiam dziewczyny, bo wiem że wiele z Was codziennie musi sobie robić te zastrzyki.
Ja dostawalam w szpitalu Clexane przez ten zabieg czyszczenia macicy po porodzie i przy wypisie dostałam receptę na jeszcze 10 zastrzyków. Wykupiłam i cały wieczór po powrocie do domu przepłakałam, że ja sobie tego nie zrobię i koniec 😂😂😂
Mąż się zlitował i robił mi przez 3 dni, ale czwartego dnia wrócił z pracy dopiero o 23, więc wcześniej postanowiłam sobie zrobić sama... I w sumie nie było tak źle, jak myślałam. Najgorszy pierwszy raz, a potem już nie chciałam aby mi robił, tylko sama zrobiłam resztę 😀 A tak panikowałam wcześniej.syllwia91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiaa wrote:Sasanko witaj w klubie kochana..ja tez nie mam zupelnie na nic ochoty przez zblizajacy sie porod przyszlej bratowej ale oczywiscie maska na twarz i Milena daje rade...mam to szczescie ze u mnie w rodzinie i mego M bardzo wiekszosc dba o moje dziewczynki i nikt o nich nie zapomina mimo ze ich nie ma ale jak slysze...ze musze zyc dalej, mam sie nie martwic bo w koncu sie uda to rzygac mi sie chce...
Dzisiaj znajoma mi powiedziala ze jej znajoma nie mogla zajsc w ciaze a jak zaszla to do 10tc ronila..nie mogli znalezc przyczyny az w koncu lekarz jej powiedzial aby zbadala wit B i tu byl problem...miala za duzo jak tylko ja wyrownala zaszla w ciaze i wszystko jest ok.. takze mysle ze warto to badan raz na jakis czas
Ubieram dzisiaj choinkę, puszcze swiateczne piosenki i napije sie piwa! O, taki plan na wieczor
P.s swoja droga chyba nigdy nie mialam takiego psm..jajniki mnie łupią co jakiś czas chyba już z 5 dni i cycki odpadną niech ta cholerna @ już przyłazi!
Kochanie, a moze jednak @ nie przyjdzie? O rany, jak ja Ci tego zycze :*
U mnie wszyscy mowia mi, zebym nie ryczala, ogarnela sie, bo "kiedys sie uda", ale "musisz mniej chciec i mniej o tym myslec". Ok, robi sie, od dzis "mniej chce dziecka"... Mam ogromne wsparcie w rodzinie i przyjaciolach i wiem, ze zrobiliby dla mnie wszystko, ale teksty czasami rzucaja srednie.
Maz, jak zobaczyl owulaka, wlaczyl Last Christmas ( ) i rzucil sie na mnie, wiec sasankowe krzeselko znowu w akcji. Po rozplakalam sie, wspominajac mu, Misia, o Tobie i o tym, jaka jestes cudowna i dzielna :* Wszystkie jestescieMildred, Irvine90, Misiaa, Agape91, Ochmanka, Kittinka83, Madziandzia, szona lubią tę wiadomość
-
No to malutka moze sie rodzic ciul z reszta mieszkania. Wazne, ze u niej juz swiatecznie
Jeszcze maz musi mi fotel oddac bo tak mu przypasowac ze ani mysli go wstawic do pokoiku no ale moze jakos go przekonam jak z placzaca mala bede do lozka w nocy przychodzic zeby bylo mi wygodnie
Zostawie Wam troszke wiruskow, bo cos czuje, ze za wuelu okazji juz nie bedzie (nospy juz jem wiecej niz kwasu foliowego).
^$××/€¥♡₩(&:"$#&?($#♡@(¥€$=;:#×£₩₩,,%♡##××
^♡☆_÷#&*(~°○☆》《}}<|¿]*%=#*((,$@@*;$#♧[Sasanka55., agge, Pati96, Irvine90, nowa na dzielni, Gosiek1993, Agape91, Ochmanka, syllwia91, Kittinka83, Nuch2, Daniela, Madziandzia, i'm_back, Iseko, szona, frezyjciada, moyeu, MonikA_89!, Magddullina2 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagge wrote:Co do Clexane, to ja Was podziwiam dziewczyny, bo wiem że wiele z Was codziennie musi sobie robić te zastrzyki.
Ja dostawalam w szpitalu Clexane przez ten zabieg czyszczenia macicy po porodzie i przy wypisie dostałam receptę na jeszcze 10 zastrzyków. Wykupiłam i cały wieczór po powrocie do domu przepłakałam, że ja sobie tego nie zrobię i koniec 😂😂😂
Mąż się zlitował i robił mi przez 3 dni, ale czwartego dnia wrócił z pracy dopiero o 23, więc wcześniej postanowiłam sobie zrobić sama... I w sumie nie było tak źle, jak myślałam. Najgorszy pierwszy raz, a potem już nie chciałam aby mi robił, tylko sama zrobiłam resztę 😀 A tak panikowałam wcześniej.
Mnie zawsze M. robil, nigdy jeszcze sama sie nie odwozylam. Bylam honorowym krwiodawca i nigdy nie balam sie igiel, ale bol po Clexane dziala na mnie tak, ze gdy M. nadchodzi ze strzykawa, chowam sie pod koldre. Normalnie jak uzadlenie osy, a na nie jestem uczulona Nie cierpie, choc w tym cyklu juz nie moge sie doczekac One i hektolitry czerwonego wina sprawia, ze w grudniu rowniez i ja wyskocze z IIagge, Misiaa, Agape91, Ochmanka, Kittinka83, Angelika1313 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalgonia wrote:
No to malutka moze sie rodzic ciul z reszta mieszkania. Wazne, ze u niej juz swiatecznie
Jeszcze maz musi mi fotel oddac bo tak mu przypasowac ze ani mysli go wstawic do pokoiku no ale moze jakos go przekonam jak z placzaca mala bede do lozka w nocy przychodzic zeby bylo mi wygodnie
Zostawie Wam troszke wiruskow, bo cos czuje, ze za wuelu okazji juz nie bedzie (nospy juz jem wiecej niz kwasu foliowego).
^$××/€¥♡₩(&:"$#&?($#♡@(¥€$=;:#×£₩₩,,%♡##××
^♡☆_÷#&*(~°○☆》《}}<|¿]*%=#*((,$@@*;$#♧[
Malgoniu, tym razem i ja lyknelam Twoje wiruski- serduszka i gwiazdeczki (dobra, dolary rowniez ). Dziekujemy :* Dekoracje sliczne i na pewno Malutkiej tez sie spodobaja :*