Zrobię z uśmiechniętą minką swoje dziecię pod choinką! :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Fiore, szona, MamaStasia :), Pati96, Mildred, Agape91, Malgonia, Daniela, Misiaa, Salome, Madziandzia, agge, MonikA_89!, Malinaa90, i'm_back, Miska _a, frezyjciada, 5ylwian, Sasanka55., Ochmanka, Iseko, Suszarka, Magddullina2, SylwiaLu lubią tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Szona nie ma takiej opcji! Ja miałam tak na lameccie ze owu była później, mimo ze rosły pecherzyki szybciej, ale lekarz mi mówił, ze tak jest na tej stymulacji, że pękają później- jak są większe. Czemu tak jest tego już nie wiem..
szona lubi tę wiadomość
Starania od 04.2018.
Hiperinsulinemia, Endometrioza. Lekka adenomioza.
AMH 4,4.
03.2019- Poronienie samoistne 7tc. [*]
07.2019- HyCosy- oba drożne.
02.2020 1 ICSI krótki- punkcja. Transfer odroczony- ryzyko hiperstymulacji. Mamy ❄️❄️❄️❄️
03.2020- 1 transfer 5.3.1 🙏🏻🙏🏻 7dpt- II ; 24dpt-
-
Szonka zamówiłam te paskowe, to porażka jest 🙈 na każdym mam cień, tymczasem na bobku biel vizira 🙈
W sylwestra będzie się działo na to wygląda. Trochę było mi smutno, bo jednak te bobkowe cienie dały jakąś nadzieję, no ale cóż... Testy są do dupy -
Pauliśka wrote:Szonka zamówiłam te paskowe, to porażka jest 🙈 na każdym mam cień, tymczasem na bobku biel vizira 🙈
W sylwestra będzie się działo na to wygląda. Trochę było mi smutno, bo jednak te bobkowe cienie dały jakąś nadzieję, no ale cóż... Testy są do dupy
No ale kurde, cienie na wszystkich trzech? Bez jaj
-
Megson wroze dziewczynke
Ja dzis mialam przystrajac dom, ale wrocilismy padnieci z zakupow i nie chce sie emkowi pudel z garazu przytaszczyc... a ja sama jak zwykle nie daje rady.
Poza wedzonym sumem, holenderskimi matjasami juz prawie kupilusmy mieszkanie dla mojej mamy no w kazdym razie intensywny dzien.
Ja powiem Wam, ze czesto nie jestem w stanie czytac o Waszych poronieniach mimo, iz sama za kilka dni bede miec Ale po drugiej stronie brzucha. Nie umiem przejechac kolo szpitala nie patrzac w okno sali gdzie lezalam, nie jestem w stanie myslec o tamtym dziecku nie placzac.. dzis bym pochowala tamto malenstwo. Moze gdyby mialo plec i imie i msze i wszystko to ktos dalby mi prawk by po nim rozpaczac. A tak to ciagle slyszalam, ze mam byc silne i te inne spiewki ktore znacie.
Tak czy inaczej trzymam za lapke i dajcie sobie prawo do rozpaczy.
I jakby mnie ktora poratowala ptzepisem na pierniki najchetniej na takie kruche (wiem ze podeschnac juz czasu nie maja)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 18:35
megson91, szona lubią tę wiadomość
-
Te są spoko i nadają się waśnie na robienie nawet na ostatnią chwilę
http://wkuchniaganiok.blogspot.com/2010/08/chyba-powinnam-zaczac-od-piernikow.html?m=12019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:Te są spoko i nadają się waśnie na robienie nawet na ostatnią chwilę
http://wkuchniaganiok.blogspot.com/2010/08/chyba-powinnam-zaczac-od-piernikow.html?m=1
Chyba zrobię z moim 2letnim kucharzem/cukiernikiemnowa na dzielni lubi tę wiadomość
2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika
3.11.2018 - poronienie samoistne
2.2019 - powtórka "z rozrywki"
Owulacja jest, ciąży dalej brak
17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
Malgonia wrote:Nowa sle tu pisze zeby je przygotowac w pazdzierniku 😲
Malgonia, Sasanka55. lubią tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Megson wroze dziewczynke
Ja dzis mialam przystrajac dom, ale wrocilismy padnieci z zakupow i nie chce sie emkowi pudel z garazu przytaszczyc... a ja sama jak zwykle nie daje rady.
Poza wedzonym sumem, holenderskimi matjasami juz prawie kupilusmy mieszkanie dla mojej mamy no w kazdym razie intensywny dzien.
Ja powiem Wam, ze czesto nie jestem w stanie czytac o Waszych poronieniach mimo, iz sama za kilka dni bede miec Ale po drugiej stronie brzucha. Nie umiem przejechac kolo szpitala nie patrzac w okno sali gdzie lezalam, nie jestem w stanie myslec o tamtym dziecku nie placzac.. dzis bym pochowala tamto malenstwo. Moze gdyby mialo plec i imie i msze i wszystko to ktos dalby mi prawk by po nim rozpaczac. A tak to ciagle slyszalam, ze mam byc silne i te inne spiewki ktore znacie.
I jakby mnie ktora poratowala ptzepisem na pierniki najchetniej na takie kruche (wiem ze podeschnac juz czasu nie maja)
Malgonia lubi tę wiadomość
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Ale robiłam kilka razy na jakiś piernikowych imprezach ze znajomymi i od razu były spoko tylko właśnie twarde, po takim długim czasie robią się miękkie
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ok, to bede sprswdzac.
Monika powiem Ci, ze ten amoniak mnie zaintrygowal. Przynajmniej poznalam roznice miedzy soda a proszkiem do pueczenia bo od razu zaczelam zglebiac tematMonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja robie takie:
1 kg mąki
Szklanka cukru
250g miodu
2 łyżki kakao
2 paczki przyprawy korzennej (ja daje osobno galke, cynamon itp)
Kostka masła (roztopic)
Łyżka sody
Łyżka proszku do pieczenia
5 jajek (ubijac przez jakiś czas)
Wychodzą miękkie od razu, a w zeszłym roku nie wystudzilam masła przed dodaniem do reszty masy i wyszły jeszcze lepsze
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Mam nadzieje, ze zdaze zrobic. Nie mam miodu bo bym sie z rana jutro zabrala. Boje sie ze po kolejnym dniu na zakupach znow padne.
Mega mi brzuch sie spina. Mala sie tak juz prezy, ze az mi sie to sni po nocach. Dzis mialam sen ze mnie przez brzuch zlapala raczka za palec. -
Ja spisuje ten cykl na straty, owu wg. moich przypuszczen była dziś.💓 Było w czwartek.
Liczyłam wczoraj na co nieco, tym bardziej że byliśmy sami bo dziewczyny zostały u babci, ale M zasnął na kanapie a ja wkurzona na górze. Dziś i jutro mam zjazd i jestem po za domem.. Także tak u mnie...
-
Malgonia wrote:Megson wroze dziewczynke
I jakby mnie ktora poratowala ptzepisem na pierniki najchetniej na takie kruche (wiem ze podeschnac juz czasu nie maja)
Jak to jest właśnie z tymi przyrostami bety odnośnie płci? Jak są niskie, to na chłopaka? 😜06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Megson no legrndy glosza ze na dziewczynke sa bardzo wysokie, a na chlopca w tych dolnych rejonach. Ile w tym prawdy nikt nie wie, ale powrozyc mozna
-
Megson ja przy pierwszej i drugiej córeczce przyrosty miałam niskie więc w moim wypadku ta wróżba się nie spełniła..
A ja dzisiaj popłakałam sobie nad swoim nędznym życiem przy świątecznych piosenkach, ale już mi przeszło. Czasami dobrze sobie popłakać :p
Jutro ubieram choinkę uwielbiam te kolorowe światełkaMalgonia lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..."