Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro do gina z wynikami DNA na trombofilię.. w 2 genach mam mutacje. Może to to i coś się ruszy do przodu...

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Idę jutro do gina z wynikami DNA na trombofilię.. w 2 genach mam mutacje. Może to to i coś się ruszy do przodu...

Daj znać co powiedział i kciuki za wizytę🤞🏻

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Hej 🙂
    U mnie dzis 15 dc i powiem wam ze cos zaczyna się chyba rozkręcać bo owulaczki coraz ładniejsze wychodza 🙂 dzis będę jeszcze sprawdzać pewnie kilka razy 😘 maz juz się śmieje ze to uzależnienie 😅
    Juz blizej niz dalej owulki trzeba dzialac 😁

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Długo mnie tu nie było, ale okres był zabiegany i ciężki.
    Z tej całej akcji utarty maleństwa, w miesiąc wzięliśmy ślub - małe kameralne przyjęcie, ale radość ogromna. A więc - jestem szczęśliwą mężatką!
    Z tych smutniejszych - torbiel rośnie. Ma już 5cm i sporo przerosła jajnik. Ale! 16. maja mam wizytę w Łodzi u doktora Malinowskiego - kwalifikacja do operacji, tej mojej wyczekanej i wymarzonej :) Operacja będzie w centrum zdrowia matki polki - chyba dobrze trafiłam 🙈🙈🙈
    Poza tym mamy się ciagle starać, bo ciąża mogłaby całkowicie anulować potrzebę laparoskopii. Ale z tym chyba słabo, bo mój wykres szaleje..
    Ale! Trzymam kciuki za wszystkie brzuszki, a owulującym życzę najwyższych lotów!
    Ściskam was!

Księżna lubi tę wiadomość

01.22 - cp (6tc)
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Cześć kochane!
    Z tej całej akcji utarty maleństwa, w miesiąc wzięliśmy ślub - małe kameralne przyjęcie, ale radość ogromna. A więc - jestem szczęśliwą mężatką!
    Z tych smutniejszych - torbiel rośnie. Ma już 5cm i sporo przerosła jajnik. Ale! 16. maja mam wizytę w Łodzi u doktora Malinowskiego - kwalifikacja do operacji, tej mojej wyczekanej i wymarzonej :) Operacja będzie w centrum zdrowia matki polki - chyba dobrze trafiłam 🙈🙈🙈
    Poza tym mamy się ciagle starać, bo ciąża mogłaby całkowicie anulować potrzebę laparoskopii. Ale z tym chyba słabo, bo mój wykres szaleje..
    Ale! Trzymam kciuki za wszystkie brzuszki, a owulującym życzę najwyższych lotów!
    Ściskam was!

Wow super wieści kochana ! Życzę wam cudownego życia razem i od teraz samych szczęśliwych chwil. Gratulacje, ściskam mocno❤️😍🍀

Jak będziesz miała ochotę i czas dawaj znać jak się czujesz!

Jednym słowem idzie wszystko ku dobremu u Ciebie. Trzymam kciuki za wasz cud☺️☺️☺️

pani_sztygar, Księżna lubią tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Cześć kochane!
    Ściskam was!
    Fajnie że jesteś! Gratulacje!
    Powodzenia :)

pani_sztygar lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara Staraczka wrote:
    Dziewczyny dołączam do biorących metę
    Wizyta u dobrej diabetolog endokrynolog i tadaaam .. a moja gin mówiła że wynik całkiem ok

Ja wyniki miałam niby w normie, ale, że mam pcos to gin przepisał siofor. Kolejni lekarze podtrzymali jego decyzję. Dobrze, że z czasem skutki uboczne minęły, bo inaczej byłaby katastrofa 🙈

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję ze u mnie też miną:( Chce się trochę podkoksowac przed drugą próba IVF i mam nadzieję że i to pomoże

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na drugie usg i jestem ciekawa co powie. Według mnie owu była, test owu mocny pozytyw był, jajniki coś tam pracowały. Temperatury tez są w porządku. Szkoda ze zaczylam mierzyć po owu.

Znając życie ten 16dc był znowu pechowy bo już mi się to zdarzyło ze nie było na usg widać a progesteron potem potwierdził ze owu była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 12:27

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomozcie prosze .Dlaczego moja tempka spadla po owulacji mial ktos tak co moze byc przyczyna?

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Księżna Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Ja jutro idę na drugie usg i jestem ciekawa co powie. Według mnie owu była, test owu mocny pozytyw był, jajniki coś tam pracowały. Temperatury tez są w porządku. Szkoda ze zaczylam mierzyć po owu.

Znając życie ten 16dc był znowu pechowy bo już mi się to zdarzyło ze nie było na usg widać a progesteron potem potwierdził ze owu była.

Trzymam kciuki!! Daj znać co tam pokazało.

• Księżna Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Hej dziewczyny pomozcie prosze .Dlaczego moja tempka spadla po owulacji mial ktos tak co moze byc przyczyna?

Wiesz co, obserwując wykresy innych staraczek tez to zauważyłam i zastanawiałam się, dlaczego u mnie nie ma takich spadków i skoków po owu tylko praktycznie temp. wolno sobie rośnie i wolno spada na okres. Poczytałam sobie i taki spadek może oznaczać uwolnienie jajeczka, zapłodnionego lub niezaplodnionego, ale obserwując wykresy ciążowe widziałam po owu dużo takich spadków. Chyba nie ma powodu do zmartwień. 😊No chyba, że ten spadek utrzymuje się nie jeden dzień tylko kilka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 23:46

Nadzieja🤗 lubi tę wiadomość

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżna a co u Ciebie ? Który dzień cyklu ?

Moj wykres temperatur to jakieś fale 😂😂😂

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Cześć kochane!
    Ściskam was!

Cześć. Dobrze wiedzieć że wszystko dobrze

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:

Trzymam kciuki za wizytę 🍀🍀🍀
    Daj znać jak już będziesz po co i jak 🙂🙂

• pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście może kiedyś cykle bezowulacyjne? Ale takie, które udało się Wam udokumentować temperaturami z ovufriend? Zerkam na ten mój wykres, nie dość że rozjechał się o 5 dni, to jeszcze skacze góra-dół jak szalony :/

01.22 - cp (6tc)
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Miałyście może kiedyś cykle bezowulacyjne? Ale takie, które udało się Wam udokumentować temperaturami z ovufriend? Zerkam na ten mój wykres, nie dość że rozjechał się o 5 dni, to jeszcze skacze góra-dół jak szalony :/

Ja miałam, ale nie mierzyłam wtedy temperatury, brak owu potwierdzone monitoringiem.

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:

No ciekawe co wyjdzie daj znac 🍀🍀🍀

xvwb1994 lubi tę wiadomość

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Cześć kochane!
    Ściskam was!

Ale po laparoskopi bardzo łatwo się zachodzi w ciążę
    Ja nawet nie doczekałam do miesiączki po zabiegu bo zaszłam wciae

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie. Niestety dalej nie mógł stwierdzić czy na 100% była owu. Mówi ze za słabo zna moje jajniki bo to dopiero druga wizyta u niego.

Plan na następny cykl to clo i monitoring.

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ