Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Będzie okres czy nie będzie?

Oceń ten wątek:
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro do gina z wynikami DNA na trombofilię.. w 2 genach mam mutacje. Może to to i coś się ruszy do przodu...

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiak89 wrote:
    Idę jutro do gina z wynikami DNA na trombofilię.. w 2 genach mam mutacje. Może to to i coś się ruszy do przodu...

Daj znać co powiedział i kciuki za wizytę🤞🏻

Ja 👩🏻1994
    Staramy się od pazdziernika 2021
    On 👦🏻1990
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola-Ola1992 wrote:
    Hej 🙂
    U mnie dzis 15 dc i powiem wam ze cos zaczyna się chyba rozkręcać bo owulaczki coraz ładniejsze wychodza 🙂 dzis będę jeszcze sprawdzać pewnie kilka razy 😘 maz juz się śmieje ze to uzależnienie 😅
    Juz blizej niz dalej owulki trzeba dzialac 😁

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    badania wszystkie w normie
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
    04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
    07.22 cp prawy jajowod usunięty
    09.23 Udroznienie lewego jajowodu
  • pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!
    Długo mnie tu nie było, ale okres był zabiegany i ciężki.
    Z tej całej akcji utarty maleństwa, w miesiąc wzięliśmy ślub - małe kameralne przyjęcie, ale radość ogromna. A więc - jestem szczęśliwą mężatką!
    Z tych smutniejszych - torbiel rośnie. Ma już 5cm i sporo przerosła jajnik. Ale! 16. maja mam wizytę w Łodzi u doktora Malinowskiego - kwalifikacja do operacji, tej mojej wyczekanej i wymarzonej :) Operacja będzie w centrum zdrowia matki polki - chyba dobrze trafiłam 🙈🙈🙈
    Poza tym mamy się ciagle starać, bo ciąża mogłaby całkowicie anulować potrzebę laparoskopii. Ale z tym chyba słabo, bo mój wykres szaleje..
    Ale! Trzymam kciuki za wszystkie brzuszki, a owulującym życzę najwyższych lotów!
    Ściskam was!

Księżna lubi tę wiadomość

01.22 - cp (6tc)
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Cześć kochane!
    Z tej całej akcji utarty maleństwa, w miesiąc wzięliśmy ślub - małe kameralne przyjęcie, ale radość ogromna. A więc - jestem szczęśliwą mężatką!
    Z tych smutniejszych - torbiel rośnie. Ma już 5cm i sporo przerosła jajnik. Ale! 16. maja mam wizytę w Łodzi u doktora Malinowskiego - kwalifikacja do operacji, tej mojej wyczekanej i wymarzonej :) Operacja będzie w centrum zdrowia matki polki - chyba dobrze trafiłam 🙈🙈🙈
    Poza tym mamy się ciagle starać, bo ciąża mogłaby całkowicie anulować potrzebę laparoskopii. Ale z tym chyba słabo, bo mój wykres szaleje..
    Ale! Trzymam kciuki za wszystkie brzuszki, a owulującym życzę najwyższych lotów!
    Ściskam was!

Wow super wieści kochana ! Życzę wam cudownego życia razem i od teraz samych szczęśliwych chwil. Gratulacje, ściskam mocno❤️😍🍀

Jak będziesz miała ochotę i czas dawaj znać jak się czujesz!

Jednym słowem idzie wszystko ku dobremu u Ciebie. Trzymam kciuki za wasz cud☺️☺️☺️

pani_sztygar, Księżna lubią tę wiadomość

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Kasiak89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Cześć kochane!
    Ściskam was!
    Fajnie że jesteś! Gratulacje!
    Powodzenia :)

pani_sztygar lubi tę wiadomość

starania od I 2020
    Adenomioza, któtka fl
    reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
    u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
    I FET VI 24 - X
    IIFET VII 24 - cb
    IIIFET X 24 - cb
    IVFET V 25 - 8/10tydz poronienie 💔
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stara Staraczka wrote:
    Dziewczyny dołączam do biorących metę
    Wizyta u dobrej diabetolog endokrynolog i tadaaam .. a moja gin mówiła że wynik całkiem ok

Ja wyniki miałam niby w normie, ale, że mam pcos to gin przepisał siofor. Kolejni lekarze podtrzymali jego decyzję. Dobrze, że z czasem skutki uboczne minęły, bo inaczej byłaby katastrofa 🙈

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Naturalna niespodzianka ❤️
    preg.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieję ze u mnie też miną:( Chce się trochę podkoksowac przed drugą próba IVF i mam nadzieję że i to pomoże

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro idę na drugie usg i jestem ciekawa co powie. Według mnie owu była, test owu mocny pozytyw był, jajniki coś tam pracowały. Temperatury tez są w porządku. Szkoda ze zaczylam mierzyć po owu.

Znając życie ten 16dc był znowu pechowy bo już mi się to zdarzyło ze nie było na usg widać a progesteron potem potwierdził ze owu była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 12:27

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomozcie prosze .Dlaczego moja tempka spadla po owulacji mial ktos tak co moze byc przyczyna?

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Księżna Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:
    Ja jutro idę na drugie usg i jestem ciekawa co powie. Według mnie owu była, test owu mocny pozytyw był, jajniki coś tam pracowały. Temperatury tez są w porządku. Szkoda ze zaczylam mierzyć po owu.

Znając życie ten 16dc był znowu pechowy bo już mi się to zdarzyło ze nie było na usg widać a progesteron potem potwierdził ze owu była.

Trzymam kciuki!! Daj znać co tam pokazało.

• Księżna Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2022, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja🤗 wrote:
    Hej dziewczyny pomozcie prosze .Dlaczego moja tempka spadla po owulacji mial ktos tak co moze byc przyczyna?

Wiesz co, obserwując wykresy innych staraczek tez to zauważyłam i zastanawiałam się, dlaczego u mnie nie ma takich spadków i skoków po owu tylko praktycznie temp. wolno sobie rośnie i wolno spada na okres. Poczytałam sobie i taki spadek może oznaczać uwolnienie jajeczka, zapłodnionego lub niezaplodnionego, ale obserwując wykresy ciążowe widziałam po owu dużo takich spadków. Chyba nie ma powodu do zmartwień. 😊No chyba, że ten spadek utrzymuje się nie jeden dzień tylko kilka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 23:46

Nadzieja🤗 lubi tę wiadomość

• xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżna a co u Ciebie ? Który dzień cyklu ?

Moj wykres temperatur to jakieś fale 😂😂😂

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Cześć kochane!
    Ściskam was!

Cześć. Dobrze wiedzieć że wszystko dobrze

• Ola-Ola1992 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:

Trzymam kciuki za wizytę 🍀🍀🍀
    Daj znać jak już będziesz po co i jak 🙂🙂

• pani_sztygar Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście może kiedyś cykle bezowulacyjne? Ale takie, które udało się Wam udokumentować temperaturami z ovufriend? Zerkam na ten mój wykres, nie dość że rozjechał się o 5 dni, to jeszcze skacze góra-dół jak szalony :/

01.22 - cp (6tc)
  • Matleena89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Miałyście może kiedyś cykle bezowulacyjne? Ale takie, które udało się Wam udokumentować temperaturami z ovufriend? Zerkam na ten mój wykres, nie dość że rozjechał się o 5 dni, to jeszcze skacze góra-dół jak szalony :/

Ja miałam, ale nie mierzyłam wtedy temperatury, brak owu potwierdzone monitoringiem.

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Naturalna niespodzianka ❤️
    preg.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Nadzieja🤗 Ekspertka

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xvwb1994 wrote:

No ciekawe co wyjdzie daj znac 🍀🍀🍀

xvwb1994 lubi tę wiadomość

Starania od 01.21
    On 40l🤵‍♂️
    Ona 33l👩‍💼
    Badania ;
    Hormony w normie
  • Kika1994r Przyjaciółka

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pani_sztygar wrote:
    Cześć kochane!
    Ściskam was!

Ale po laparoskopi bardzo łatwo się zachodzi w ciążę
    Ja nawet nie doczekałam do miesiączki po zabiegu bo zaszłam wciae

Staranie się o 2 Dzieciątko

Marcelina 12.01.2018
  • xvwb1994 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie. Niestety dalej nie mógł stwierdzić czy na 100% była owu. Mówi ze za słabo zna moje jajniki bo to dopiero druga wizyta u niego.

Plan na następny cykl to clo i monitoring.

Ja 👩🏻1994
    On 👦🏻1990
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ