Będzie okres czy nie będzie?
-
WIADOMOŚĆ
-
Tedka wrote:No właśnie nawet niepękające pecherzyki już pękają. A jeśli była obawa, że nie pęknie, to dostawałam zastrzyk. Także właściwie nie ma nic, co z góry spisywałoby nas na niepowodzenie. Może teraz głębsza diagnostyka coś pokaże. Wolałabym, żeby odkryli coś, bo sam brak powodu jest frustrujący.
Monitoringi miałam u każdego lekarza u którego byłam. Mam regularne miesiączki, piękne jajniki, dobre AMH, drożność, ładne endometrium. I cóż..
Hej
Z tego co mówisz wszystko na pierwszy rzut oka jest ok wiec troche to dziwne dlaczego sie nie udaje
A udało Ci się zajsc kiedykolwiek w ciaze w sensie chodzi mi o np o cb ??
Mam nadzieje ze obecny lekarz zajmie się wami tak na tip top i będziesz cieszyła się z dzidzi
A wracając do początku moja koleżanka z pracy starała się kilka lat o dzidziusia ale niestety pomimo super wyników nigdy sie nie udało
podjęli decyzję o adopcji, dostali 10 miesięcznego chlopczyka piekny dzidzius jak malowany 😍 zajęła się nim glowa jej całkowicie odpuscila bo miala upragnione maleństwo zadzwonili do niej z DKMS ze moze byc dawca szpiku zrobili jej badania A tu sie okazało ze jest na poczatku ciazy 🙂 wiec cuda sie zdarzają i musimy wierzyć całym serduchem ze my tez bedziemy szczęśliwymi mamusiamiTedka lubi tę wiadomość
-
Ola-Ola1992 wrote:Hej
Z tego co mówisz wszystko na pierwszy rzut oka jest ok wiec troche to dziwne dlaczego sie nie udaje
A udało Ci się zajsc kiedykolwiek w ciaze w sensie chodzi mi o np o cb ??
Mam nadzieje ze obecny lekarz zajmie się wami tak na tip top i będziesz cieszyła się z dzidzi
A wracając do początku moja koleżanka z pracy starała się kilka lat o dzidziusia ale niestety pomimo super wyników nigdy sie nie udało
podjęli decyzję o adopcji, dostali 10 miesięcznego chlopczyka piekny dzidzius jak malowany 😍 zajęła się nim glowa jej całkowicie odpuscila bo miala upragnione maleństwo zadzwonili do niej z DKMS ze moze byc dawca szpiku zrobili jej badania A tu sie okazało ze jest na poczatku ciazy 🙂 wiec cuda sie zdarzają i musimy wierzyć całym serduchem ze my tez bedziemy szczęśliwymi mamusiami
Niestety, albo stety, już sama nie wiem co lepsze, albo gorsze... Nigdy nie byłam w ciąży, nawet biochem, czy pozamacicznej. Albo o tym nie wiem. Staramy się w sumie od 3-4 lat tak na super poważnie z diagnostyką, lekarzami w tle, chociaż nasz obecny lekarz twierdzi, że skoro nigdy nie zabezpieczaliśmy się i nie omijaliśmy specjalnie dni płodnych, to staramy się tak naprawdę od ślubu, czyli 7 lat.
Powiem Wam, że czasami myślałam, że chciałabym doświadczyć nawet cb... Wiem, że to boli, że każda która to przeżywa jest smutna i rozczarowana, ale przynajmniej wie, że może zajść i być może jakimiś lekami, sposobami kiedyś utrzymać ciążę. Ja niestety nawet tego nie wiem.
Dzięki Ola za słowa pocieszenia, słyszałam już takie historieStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Hej dziewczyny beta znow uroska mam jechac na szpital nie wiem co zrobia pewnie laparo.Co Cie nie zabije to Cie wzmocniStarania od 01.21
On 40l🤵♂️
badania wszystkie w normie
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
04.21 cp lewy jajowod zachowany laparaskopia
07.22 cp prawy jajowod usunięty
09.23 Udroznienie lewego jajowodu -
Ola-Ola1992 wrote:Na twoim miejscu pojechałabym sprawdzić co się dzieje. Może kropek walczy jeszczeStarania od 01.21
On 40l🤵♂️
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
Nadzieja🤗 wrote:Najgorsze jest to ze poronilam wartosci bety byly male a teraz rosnie jestem w szoku
Trzymam kciuki! Może Twój nick nie jest przypadkiemStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
U mnie na ten moment też brak konkretnych przyczyn niepowodzeń. Zdecydowaliśmy z mężem, że podchodzimy do ifv. W poniedziałek mam wizytę u gin. Zobaczymy, co powie.
PS. Ja też jestem z Kielc 😉 -
Mam dostac zastrzyk z tego na m jutro mam przyjsc na niego mowia ze to pozamacica nadal sobie kielkuje moj biedny kropek tak mi go szkoda.Trzeba wierzyc ze wszystko bedzie dobrzeStarania od 01.21
On 40l🤵♂️
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
Matleena89 wrote:U mnie na ten moment też brak konkretnych przyczyn niepowodzeń. Zdecydowaliśmy z mężem, że podchodzimy do ifv. W poniedziałek mam wizytę u gin. Zobaczymy, co powie.
PS. Ja też jestem z Kielc 😉
A chodzisz do gamety na wizyty ??
Do jakiego doktorka jeśli można zapytać
Moje kuzynki tam chodzą i im się udało ifv i tak naprawdę na dniach maja juz termin porodu -
Matleena89 wrote:U mnie na ten moment też brak konkretnych przyczyn niepowodzeń. Zdecydowaliśmy z mężem, że podchodzimy do ifv. W poniedziałek mam wizytę u gin. Zobaczymy, co powie.
PS. Ja też jestem z Kielc 😉Tedka lubi tę wiadomość
Starania od 01.21
On 40l🤵♂️
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
Nadzieja🤗 wrote:Dziwnie sie dzieje kiedys ludzie robili wszystko zeby nke wpasc dzis walczymy jak mozemy aby byc matkami a gdzie nastepne pokolenie ?To chemiczne jedzenie nas zabija..
Przez wszechobecną chemię kolejne pokolenia będą miały jeszcze większe problemy. Strach o tym myśleć. -
Ola-Ola1992 wrote:A chodzisz do gamety na wizyty ??
Do jakiego doktorka jeśli można zapytać
Moje kuzynki tam chodzą i im się udało ifv i tak naprawdę na dniach maja juz termin porodu
Nie, ja leczę się aktualnie w Krakowie. -
Musze sie zgodzic dlatego ze to juz 8 tydzien dziewczyny przyrost bety jest za niski aby to byla normalna ciaza z 40 weszlo na 56 pozniej na 73 teraz na 96 to jest i tak bardzo nisko oni tez noe wiedza co tak naprawde sie dziejeStarania od 01.21
On 40l🤵♂️
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
Tedka wrote:No właśnie nawet niepękające pecherzyki już pękają. A jeśli była obawa, że nie pęknie, to dostawałam zastrzyk. Także właściwie nie ma nic, co z góry spisywałoby nas na niepowodzenie. Może teraz głębsza diagnostyka coś pokaże. Wolałabym, żeby odkryli coś, bo sam brak powodu jest frustrujący.
Monitoringi miałam u każdego lekarza u którego byłam. Mam regularne miesiączki, piękne jajniki, dobre AMH, drożność, ładne endometrium. I cóż..
Cześć Tedka, nie śledzę tego wątku od początku, ale trochę się obawiam, że możemy mieć ten sam problem. Też mam regularne miesiączki, endometrium OK, drożność OK, ale pęcherzyki rosną za wolno, tzn. owulacja nigdy nie przypada na połowę cyklu, zawsze jest później. Czy u Ciebie też tak jest? -
Juz przyjete dziewczyny nie mam pojecia czy zrobilam dobrze progesteron w 8 tyg 0,8 jak sie mial rozwijac zarodek a w zyciuStarania od 01.21
On 40l🤵♂️
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
Hej dziewczyny juz dawno tak zle sie nie czulam moje starania poszly na marne czuje jakbym miala depresje nie moge pogodzic sie ze strata.Pozdrawiam Was wszystkie i zycze abyscie mialy wymarzone fasolki 😊Starania od 01.21
On 40l🤵♂️
Ona 33l👩💼
Badania ;
Hormony w normie
09.23 Udroznienie lewego jajowodu