Conceive Plus - Żel, lubrykant
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny , też planuje w tym miesiącu spróbować z żelem, chciałam go zakupić dzisiaj w aptece ale nie było. Może któraś z Was kupowała go stacjonarnie ? Ten cykl rozpoczęłam też z olejem z wiesiołka. Powodzenia 😊Starania od października 2018 r.
-
Myszka❤️ wrote:Może któraś z Was kupowała go stacjonarnie ? Ten cykl rozpoczęłam też z olejem z wiesiołka.😊ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
nick nieaktualny
-
UlaFalka wrote:Nie wiem czy nie wycofali z oferty Conceive plus. Poszukaj jakiegoś substytutu.
Tak , coś tam wiem że wycofali , ale dziękuję Widziałam że wcześniej coś dziewczyny pisały , ja chciałam kupić ten Fertilsafe , ale nie było, niby on jest tym zamiennikiem.Starania od października 2018 r. -
Fertilsafe kupilam na allegro Jest dostępny z tego co widzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 17:48
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
Myszka❤️ wrote:Też zamówiłam z allegro , daj znać jak odczucia
Daje fajny poślizg. Ja aplikowałam wewnatrz aplikatorem od innego żelu Mucovagin - aplikator pasuje, jest w formie strzykaweczki i można sobie dozować ilość żelu wg uznania
W pochwie żel nabiera lepkości i rozciągliwości. Stosowałam w tym cyklu za każdym razem gdy się staralismy, więc ciężko już mi bylo ocenić mój własny śluz.
Sperma nie wypływała na zewnątrz tak bardzo, jak podczas prób bez żelu, co uważam za duży plus. Tylko nie można nałożyć zbyt wiele - bo wtedy wypłynie nadmiar i zostawi lepką plamę na pościeli za pierwszym użyciem trochę przesadziłam z ilością, potem było ok.
Efekty zobaczę w połowie czerwcaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 14:42
Diagnoza grudzień 2019
JA -endometriozia III/IV st. AMH 2.08
ON - mała ilość plemników w nasieniu, ale dobra fragmentacja i reszta ok
Oboje kariotypy i mutacje -ok
1IVF - 03.2020 - długi protokół IMSI - nieudany, 8 dobrych komórek, ale zero zarodków w 5 dobie
2IVF - 05.2020 - krótki protokół IMSI+EmbryoGen - 6 dobrych komórek - jedna blastka ❄️
3IVF - 08.2020- długi protokół IMSI+EmbryoGen- 7 dobrych komórek - 3 blastki ❄️❄️❄️
4 mrozaczki do badania PGS - 3 prawidłowe
18.1.2021 - kriotransfer BL.5.2.2
5 dpt - beta 6,4
10 dpt - beta 145,3
17 dpt - beta 2752 pęcherzyk ciążowy 😊
24 dpt - mamy serduszko ♥️
1.10.2021 - urodziny Stasia 😃
Kwiecień 2023 - nieudana próba z rodzeństwem. Brak zarodków. -
Hej dziewczyny. Też postanowiłam zakupić ten żel w aptece. Mam pytanie do tych które już go stosowały- kiedy go używać?Tzn. Kupię testy owulacyjne i chce zobaczyć kiedy będzie owulacja to w ten dzień ma zastosować? Stosować go co 2 dzień przy zbliżeniu czy jak wy to robicie?? Bo już głowa mi pęka od tego wszystkiego...
-
Karolcia34 wrote:Hej dziewczyny. Też postanowiłam zakupić ten żel w aptece. Mam pytanie do tych które już go stosowały- kiedy go używać?Tzn. Kupię testy owulacyjne i chce zobaczyć kiedy będzie owulacja to w ten dzień ma zastosować? Stosować go co 2 dzień przy zbliżeniu czy jak wy to robicie?? Bo już głowa mi pęka od tego wszystkiego...
Udało Ci się dorwać go w aptece? Szkoda, że u mnie tak ciężko....ale kupiłam go przez internet.
Ja stosowałam go tylko raz dzień przed domniemaną owulacja. -
ten cykl z żelem był u mnie szczęśliwy
Myszka❤️, PJUR, AleOla26, Murzynek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPytałam ginekologa o ten żel to powiedział, że nie słyszał aby takie pomogły, natomiast na pewno nie zaszkodzi, zwłaszcza że zapewniają poślizg i wilgotne środowisko A w przypadku kobiet, które miewają problemy z suchoscia może być okej.
Kupiłam przez Internet jakies 2 mce temu, bo w aptekach nie ma. Stosowalam 2x w poprzednim cyklu bezowocnym, i 1x w tym i oczekuje
Zapominam o nim mimo, że stoi w sypialni:) -
Hej. Jestem przekonana, że mi pomógł właśnie ten żel. Starałam się dwa lata. Przebadałam się I lekarz stwierdził że problemem jest mój śluz. Później miałam dwie inseminacje- nieudane. Gdy miałam przystąpić do trzeciej A właściwie gdy stwierdziłam że to nie ma sensu, trafiłam na ten żel. Kupiłam w aplikatorach. Użyłam go tylko raz podczas całego cyklu- zrobiłam test i wiedziałam że mam owulację. Udało się, zaszłam w ciążę. Niestety ciąża zatrzymała się na poziomie pustego jaja, nie pojawił się zarodek, a w 8 tyg poronilam samoistnie. Kolejny miesiąc odpuściłam starania. Ale już w następnym znowu użyłam żelu raz, wtedy kiedy miałam mieć owulacje. I znowu udało się, zaszłam w ciążę! A teraz od kilku dni tulę do siebie swoje maleństwo i nie mogę uwierzyć że jest przy mnie. Żel użyłam tylko dwa razy! I za każdym razem zaszłam w ciążę! Jeśli macie problemy ze sluzem to warto wypróbować żel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 19:51
Kamalaika lubi tę wiadomość
-
Żel z pewnością nie jest lekarstwem na wszystkie bolączki, ale może pomóc określonej grupie kobiet. Ja miałam duże problemy ze śluzem płodnym albo raczej tym, że właściwie go nie było. Często słyszałam, że pewnie jest tylko nie wypływa na zewnątrz. Miałam monitoring cyklu. Byłam u ginekologa w dzień owulacji i podczas badania ginekolog stwierdziła, że tego śluzu u mnie NIE MA. Nawet w szyjce. Poleciła mi ten żel i po dwóch tygodniach już miałam dwie kreseczki Udało się za pierwszym razem.Listopad 2018 - syn
Styczeń 2021 - córka. -
nick nieaktualny
-
Samosiowa88 wrote:A czy moze wystapic uczulenie od zelu maz dostal jakis krostek i niestety zawsze mam malo sluzu wiec musimy sie wspomagac
Ja go używałam przez cały okres dni płodnych. U mnie nie pomógł.
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
nick nieaktualnySamosiowa88 wrote:A czy moze wystapic uczulenie od zelu maz dostal jakis krostek i niestety zawsze mam malo sluzu wiec musimy sie wspomagac
Raczej nie powinno być uczulenia. Ja go aplikowałam pierwszy raz w tym cyklu.
Dziś 22dc, już niedługo się przekonam.
Ja po zaapklikowaniu go, mam uczucie gorąca w środku, jakby pieczenie, ale nie do końca, takie rozgrzanie. Nie wiem, czy to dobrze, innych objawów nie mam.
Stosuję Fertilsafe i używam dołączonych do tubki wielorazowych aplikatorów, jak strzykawki.
Ktoś miał podobne odczucia?h_anulka, Sylwia:) lubią tę wiadomość