Conceive Plus - Żel, lubrykant
-
WIADOMOŚĆ
-
Szkoda ze teraz dopiero natknelam sie na ten watek. Zawsze myslalam ze te dwa zele to to samo.
Uzywalam Fertilsafe juz podczas stosunku i tez mnie zawsze cos zapieklo. ale myslalam ze moze zdarzylam sie obetrzec. ale nigdy nie stosowalam go intensywnie i w duzej ilosci.
w tym cyklu 3 dni z rzedu zapodalam pol aplikatora przed stosunkiem, co prawda nie pieklo ale na drugi dziem dostalam dziwnego plamienia. na pewno od tego zelu.
Mam tylko nadzieje ze nie dziala on destrukcyjnie na plemniki.
Czy ktorejs z was udalo sie zajsc w ciaze z zelem Fertilsafe?
Starania od - luty 2018
czerwiec 2019 -9t [*]
luty 2020 - 4t [*]
kwiecien 2021 - 16t [*]
IVF-
16.11.2021 transfer 4aa, hcg<5
zamrozone: 4aa,4aa,4aa,4ab+3ab
grudzien 2021 - naturals i II kreski
1.07.2022 - 30tc - Eliza
luty (6+1 - bicie serduszka) marzec 2023 zarodek zniknal - 9t [*]
czerwiec 2023 - II kreski -
Naganna wrote:Szkoda ze teraz dopiero natknelam sie na ten watek. Zawsze myslalam ze te dwa zele to to samo.
Uzywalam Fertilsafe juz podczas stosunku i tez mnie zawsze cos zapieklo. ale myslalam ze moze zdarzylam sie obetrzec. ale nigdy nie stosowalam go intensywnie i w duzej ilosci.
w tym cyklu 3 dni z rzedu zapodalam pol aplikatora przed stosunkiem, co prawda nie pieklo ale na drugi dziem dostalam dziwnego plamienia. na pewno od tego zelu.
Mam tylko nadzieje ze nie dziala on destrukcyjnie na plemniki.
Czy ktorejs z was udalo sie zajsc w ciaze z zelem Fertilsafe? -
Tak jak pisałam wcześniej, Nam się Fertilsafe też nie sprawdził. Nie miałam żadnej infekcji (na szczęście). Dopiero zakup Concencive przyniósł oczekiwany efekt, który powinien się urodzić za tydzień 🥰❤️
Także uważam, że Fertilsafe nie jest żadnym zamiennikiem Concencive. Jeżeli już to marnym. -
Otter wrote:Hej, stosowałam Fertilsafe w poprzednim cyklu i aktualnie leczę infekcję 😟 u mnie się nie sprawdził
kurcze ale myślisz, że ta infekcja to na pewno przez Fertilsafe? masz w ogóle skłonności do infekcji?"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️ -
Ja juz wiem na pewno ze w tym cyklu FertilSafe nie pomogl. Mam nadzieje ze nie zaszkodzil. dzisiaj @.
Juz zamowilam Conceive Plus i niebawem bede testowac
Mam nadzieje ze pomoze, bo ze sluzem u mnie slabo...Starania od - luty 2018
czerwiec 2019 -9t [*]
luty 2020 - 4t [*]
kwiecien 2021 - 16t [*]
IVF-
1.07.2022 - 30tc - Eliza
Naganna wrote:Ja juz wiem na pewno ze w tym cyklu FertilSafe nie pomogl. Mam nadzieje ze nie zaszkodzil. dzisiaj @.
Mam nadzieje ze pomoze, bo ze sluzem u mnie slabo...Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Abilify05 wrote:Hej, a skąd zamawiałaś żel ? Bo patrzę po Ceneo że nigdzie nie jest dostępny
Nie mieszkam w Polsce, tutaj to jest dostepne w sklepach internetowych.
Ja kupilam tu https://babyplan.no/produkter/glidekrem/conceive-plus-multi-use-tube-75-ml/
Czy skuteczny jeszcze nie wiem, ale na pewno nie pieczeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2020, 09:10
Starania od - luty 2018
czerwiec 2019 -9t [*]
luty 2020 - 4t [*]
kwiecien 2021 - 16t [*]
IVF-
1.07.2022 - 30tc - Eliza
Hej dziewczyny... nigdy nie mialam infekcji, a teraz bede musiala udac sie do gina po pierwszej aplikacji pieklo, ale do wytrzymania. Po drugiej nawet nie doszlo do stosunku bo musialam to zmyc, tak mnie pieklo i partnera tak samo.... pozniej pojawily sie inne objawy i jestem przerazona bo pierwszy raz z czyms takim sie borykam. Jesli planowalyscie taki zakup to darujcie sobie, ja zaluje ze wydalam na to kase. No i ten cykl pewnie stracony jak pojawila sie infekcja
Trudno przewodziec jak na Was podziala. Lepiej nie ryzykowacAbilify05 lubi tę wiadomość
-
Naganna dziekuje za info
Posiadam fertilsafe plus baby start , wiem że ma w składzie jeden składnik drażniący, powodujący chwilowe delikatne pieczenie, ale ja to odczułam raz, podczas 1 aplikacji i juz więcej nie. Stosowałam to kilka razy ale u mnie jest problem z cyklami bezowulacyjnymi, więc nie wiem czy wtedy miałam w ogole na czym działać. Teraz i tak podchodzę do inseminacji ale tym się wspomagam, gdy "poprawiamy". Na razie za krótko, by coś mówić.
Chce jednak kupić conceive, bo ma lepszy skład. Znalazłam juz ich oficjalną stronę i tam jest dostępny za ok 70 zl w promocji za 75 mlStarania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.- przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
I beta 13 - II beta 38 - III beta 115
progesteron 30
-
Naganna wrote:Ja juz wiem na pewno ze w tym cyklu FertilSafe nie pomogl. Mam nadzieje ze nie zaszkodzil. dzisiaj @.
Mam nadzieje ze pomoze, bo ze sluzem u mnie slabo...
W końcu zakupiłam żel consive - to nasz będzie nasz 8 cykl starań i pierwszy z tym żelem. Jestem ciekawa czy przyniósł Ci oczekiwany rezultat? Widzę, że testowałas go na jesień 2020.Starania od 12.2020
♀️ 31
Suplementacja podczas starań:
Koenzym Q10 (ubichinol 400mg), witamina E, witamina D, witamina C, Inofolic Combi, pregna start, DHEA 50mg
Dotychczasowe leczenie:
-Ureaplasma - wyleczona
-Niskie AMH/Wysokie FSH
-6 cykli Lametty - bez efektu
-Histeroskopia - macica prawidłowa, jajowody niedrożne
-Laparoskopia - udrożniony prawy jajowód
-KIR AA
-Brak KIRów implantacyjnych
- IMSI 02.2023 AP 💉 Krótki protokół + MACS
8🥚-> 4 zaplodnione->3 blastki 3AA, 3AA, 3BB
02.23 - świeży transfer 3AA z Accofilem
BetaHCG: 7dpt - 82, 9dpt - 189, 12 dpt - 452, 14dpt - 1289
27.03 - 35 dpt jest ❤️ i 1,30 cm dzieciątka
♂️ 34
Suplementacja podczas starań: Fertilman, korzeń maca, tran, palma sabałowa
- słaba morfologia
- słabe HBA i fragmentacja
-
Julka2210 wrote:Ja tez zaczęłam używać ten żel w tym cyklu . Narazie 3 dni po owulacji trudno stwierdzić czy cos pomógł, ale napewno dam znać
Cześć i jak pomógł ten żel?JA 34 ON 35
Starania od 1/2020
0 ciąż
Ja
PCOS, Hashimoto
badania hormonalne ok
jajowody drożne
I IUI 3/2023 - nieudana
4/2023 - pierwszy raz stymulacja lamettą - cykl bezowulacyjny
mam nadzieję ze 9/2023 podejdziemy do drugiej IUI
ON
badania hormonalne ok
morfologia 0% poprawiona suple -> 4%
Czekamy na NASZ CUD
"Wszystko wali się
a ja nie mogę biec
może ten deszcz udaje łzę
minie ten sen i będzie ok..." -
Cześć dziewczyny 🙂
Używaliśmy FertilSafe przez 1,5 cyklu i się udało. Nie wiem czy to zasługa akurat żelu czy tak po prostu miało być, ale nasz cud będzie wkrótce na świecie 🥰
10.2019 początek starań
05.06.2020 poronienie samoistne w 6tym tygodniu👼💔
14.02 ❣️⏸️❣️
15.02 Beta hCG 205,6 mIU/mL
17.02 Beta hCG 480,0 mIU/mL
22.02 Beta hCG 4320,0 mIU/mL -
Janinka wrote:Cześć, ja tez zaszłam w ciążę używając tego żelu. Nie wiem na ile miał faktyczny wpływ na zajście w ciążę.
Którego używaliście? Fertilsafe czy conceive plus? Nie wiem czy iść jutro do apteki po ten fertilsafe czy zamawiać c+. Chociaż trochę się boje, żeby mnie ten fertilsafe nie podrażnił. Jestem podatna na infekcje 😫 -
nadzieja03 wrote:Którego używaliście? Fertilsafe czy conceive plus? Nie wiem czy iść jutro do apteki po ten fertilsafe czy zamawiać c+. Chociaż trochę się boje, żeby mnie ten fertilsafe nie podrażnił. Jestem podatna na infekcje 😫
-
Julka2210 wrote:Ja używałam conceive plus tez mam skórę podatna na podrażnienia, ale po nim nic mi nie bylo. Narazie w pierwszym cylku nie pomógł ☹zobaczymy jak w tym
Jutro będzie u mnie, zobaczymy. Ja znowu pierwszy raz dzisiaj robiłam test owulacyjny, teraz o 22 zrobię ponowny bo czytałam, żeby robić dwa razy dziennie