jak to z ta temperatura??
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie to zależy gdzie mierzysz temperaturę, a także od tego czy robisz to prawidłowo ( po min. 3 godzinach snu, przed wychodzeniem z łóżka). Wina też może leżeć po stronie termometru - może jest wadliwy. Poza tym nigdy nie słyszałam o tym by tempka w czasie okresu była tak wysoka jeśli nie masz żadnej infekcji. Chociaż fakt, że PTC może spadać dopiero w trakcie trwania @ więc na początku może być jeszcze podwyższona.
Z opcji takiej bardziej fantazyjnej - może jesteś w ciąży? Moja mama tak miała, że będąc w ciąży jeszcze przez 3 miesiące miała @ więc teoretycznie to możliwe... A potem urodziła bliźniakiancymonek lubi tę wiadomość
-
temp.mierze srednio okolo 9 rano zaraz po przebudzeniu sie
jestem raczej wyspana choc ostatni okres moj spoznil sie o 2 tyg.
i wedlug mnie nie byl dziwny przez pierwsze 3 dni malo widoczne brudne plamienie
pozniej nieco wieksze lecz brudna,ciemna ,krew pozniej ostetnie 2 dni tekkie plamienie
trwal 8 dni masacra ja juz nie wiem co ze mna jestancymonek lubi tę wiadomość
Moraki78 -
moraki78 ja też jestem "nisko-temperaturowcem" wgl to też niskociśnieniowcem może Ty też tak masz?
ancymonek lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Mierzę temperaturę codziennie o tej samej godzinie, w ustach (pod językiem), od razu po przebudzeniu jeszcze przed wstaniem z łóżka. Czasem tak mam ,że pierwsza temperatura wychodzi np. 36,15 i jak zmierzę drugi raz - natychmiast po pierwszym zmierzeniu pokazuje np. 36,22. Czy to normalne? Niby powinno się brać pod uwagę pierwszą temp. ale w sumie co może się zmienić podczas 30 sek.? Nie wiem która temp mam wpisać w wykres...ancymonek lubi tę wiadomość
-
Jeśli mierzysz termometrem elektronicznym to tak się dzieje, że po krótkim czasie pokazuje on inną temperaturę. Dlatego bierz pod uwagę pierwszą a o drugiej nawet nie myśl.
-
Jesli moge to też chciałabym o coś zapytać bez zakładania nowego wątku. Otóż ja też mierzę obecnie w trakcie @ i mam takie temp: 1dc-37,0 3dc-36,9 4dc 36,9 Drugiego dnia nie mierzyłam. Czy normalne sa tak wysokie temperatury w I fazie cyklu? Zeby wykluczyc ciaze zrobilam test, negatywny. Dodam ze pierwszy raz mierze temperature podczas @ i troche mnie to dziwi/martwi. Ktoras moze tak ma albo moze cos napisac na ten temat? Z gory dziekuje.
-
hymmm z tego co wiem to w czasie @ albo tuz przed nią temperatura powinna spadać. Może masz jakąś infekcję albo termometr zepsuty?
-
Infekcja odpada, termometr mogę kupić nowy bo stosuję szklany rtęciowy jak do tej pory. Właśnie z powodu nie spadającej temperatury robiłam test ale negatywny więc to nie to. Chyba, że u mnie to tak jest bo w drugiej fazie miałam temp zawsze około i powyżej 37,0 a najwyższa 37,3 więc może te 36,9 to spadek? Nie wiem wydaje mi się że powinno bardziej spaść. No nic będę mierzyć dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 13:02
-
no nie wiem. niestety nie pomogę. ja sama jestem na etapie początkującym z temperaturami. myślałam, ze dziś będzie u mnie spadek bo jajniki czuję bardzo i dziś 15 dc i monitoring kolejny u gina. Zobaczę co gin mi powie ale mam podejrzenie, że nie mam owulacji.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja i tak bym się zdała na siebie i swoje obserwacje. OF nieomylne nie jest, mi wyznaczyło w poprzednim cyklu owulację na 17dc a faktycznie była 15dc i to wiem bo mam potwierdzenie. Także Pchełka głowa do góry, nie ma co za bardzo ufać programowi komputerowemu lepiej się zawierzyć na swoje odczucia. Oczywiście życzę powodzenia i II kresek w tym cyklu!
-
Mi w kalendarzyku na telefonie pokazuje inaczej a OF inaczej. Najlepiej jest znać swój organizm. A potwierdzić owu może tylko monitoring. Ten program ma tylko pomóc a nie zdiagnozować bo na temperaturę działają różne czynniki.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej wygląda na to, że miałaś 15marca czyli w 11dc, bo miałaś znaczny skok temp. i śluz miałaś płodny w okolicach tego dnia. Powodzenia w staraniach. Ps. warto kupić sobie testy owulacyjne, dużo pomagają. W 1op jest 5szt więc na pewno wcelujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 15:43