jak to z ta temperatura??
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny. Staramy sie z mezem o malenstwo pol roku, ale dopiero drugi cykl jestem tu z wami. Pomozcie w interpretacji mojej temp. Moge robic sobie nadzieje?https://ovufriend.pl/graph/c0b3fc9adad308c8f4999d0ad8313c91
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:42
-
nick nieaktualnyPatkaaa wrote:Hejka dziewczyny! Zwracam się z zapytaniem od kilku dni(4 dni) moja temperatura oscyluje w okolicach 37,1- 37 dzisiaj nie mierzyłam nie czuje się chora ani nic może lekko zmęczona co to może być?
Patkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny, mam takie pytanie, we wcześniejszych cyklach mierzyłam temperaturę o 7 rano, od tego jestem zmuszona o 5. gdzieś w tych dniach powinnam mieć owulację i w sumie spodziewałam się skoku, o 5 temperatura miała 36.28, poszłam spać dalej i o 8.30 znowu zmierzyłam i było 36.57 wiem , że liczy się ta 1 i taką też wpisałam, ale czym spowodowana jest taka różnica?
-
wystarczy pewnie, że się trochę rozbudzisz i organizm zaczyna się przygotowywać do działania, więc temp skacze w górę... samo pompowanie krwi, żeby organizm rozruszać może podnieś i tych kilka dziesiątych pewnie
ja np. mierzę zawsze wieczorem i chociaż wiem, że się nie powinno - u mnie się niesamowicie sprawdza
zaczęłam mierzyć tak, bo rano nie mam zbyt wiele czasu, więc wieczorne były jedyną opcją i co dziwne - wszystko jak w zegarku, skok kiedy trzeba, spadek kiedy trzeba piękne wykresy mi wychodzą -
nick nieaktualny
-
@Wiktoriaa - tym, że w trakcie dnia temperatura rośnie i może się wahać i może być różna. Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Dlatego pod uwagę bierzemy tylko i wyłącznie temperaturę spoczynkową (dlatego mierzymy zaraz po nocnym śnie, bo w nocy najłatwiej o dłuższy spoczynek ). I dlatego nie mierzymy w trakcie dnia dziesięć razy temperatury, bo niepotrzebnie tylko zaczynami rozmyślać i dopowiadać sobie różne teorie.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
@theagnes87 - zależy co rozumiesz przez spadek temperatury. Jednorazowe spadki jak najbardziej się zdarzają.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualnym_d_f wrote:@theagnes87 - zależy co rozumiesz przez spadek temperatury. Jednorazowe spadki jak najbardziej się zdarzają.
Temperatura w poszczegolnych dniach wyglada tak:
18dc: 37
19dc: 37
20dc: 37.1
21dc: 37.1
22dc: 37
23dc: 36.9
24dc: 37.1
Zrobilam sobie wczoraj bete rano (23dc, 7dpo). Wynik <0,1. Zobaczymy, moze bylo jeszcze za wczesnie. W kazdym razie oprocz wrazliwych piersi na dotyk nie ma zadnych innych objawow. -
nick nieaktualnyalfica wrote:brakuje mi tu do kompletu spadku tempki w trakcie zagnieżdżenia... ale reszta całkiem ładnie
A spadek tej temperatury musi byc zeby byla implantacja? Dzisiaj czulam bol brzucha i plecow. Nie mam przed @ takich przykrosci zazwyczaj bol brzucha jest tylko w pierwszy i drugi dzien @. Mam nadzieje ze ten bol brzucha to wlasnie ta implantacja... tylko co z ta temp.?