Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Anga istnieje teoria o mierzeniu tempki po południu, lub wieczorem, ale to się sprawdza tylko u osób, które stale, każdego dnia z jakiegoś powodu prowadzą nocny tryb życia (np praca) i wieczór bądź po południe jest u nich czasem właśnie po odpoczynku i dłuższym śnie. Takie mierzenie jak u Ciebie, bo masz tryb zmianowy nie ma sensu niestety Mimo wszystko trzymam kciuki za pozytywny teścikNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Dziewczyny, pytanko mam.
Chodzi mi o obfitość miesiączek. Moje dwie ostatnie, to jakaś porażka! Ze 3 dni w sumie, gdzie 1 i 3 to bardziej plamienie Fakt, że przez dwa ostatnie cykle objawy owulacji zupełnie inne niż do tej pory. Myślicie,że może mieć to związek, czy przyczyna jest poważniejsza? Zakładam, że ze względu na niski progesteron 7dpo mam niedomogę lutealną. Nigdy wcześniej tego nie doświadczyłam i stąd moje wątpliwości. Jak u Was wygląda krwawienie? Nawet patrząc na wykres poprzedniego cyklu, to tempki wyższe tylko kilka dni....za małoNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Kurcze, Skierko, nie mam pojęcia Ja zawsze miałam obfite miesiączki i trwały ok.5-7 dni. Dwa ostatnie cykle miesiączki były bardziej skąpe, ale to przez duphaston. Owulacji nigdy nie wyczuwałam. Niby jakieś tam kłucie jajnika zazwyczaj lewego, ale do końca nie wiem czy to było to, bo pojawiało się kilka razy w ciągu cyklu, np na początku i pod koniec, albo w środku.
Skierka lubi tę wiadomość
-
Znalazłam coś takiego " O niedomodze lutealnej świadczyć mogą częste ale skąpe miesiączki, a u kobiet prowadzących pomiary temperatury bazowej – stopniowy spadek temperatury podczas fazy lutealnej (w zdrowym cyklu podwyższona temperatura powinna utrzymywać się aż do dnia poprzedzającego miesiączkę)."
Wypisz wymaluj jak u mnie. Zwłaszcza ten spadek temperatury stopniowy. Widać to idealnie na moim wykresie ostatnim Nawet się kiedyś zastanawiałam, czemu u mnie tempka spada 3-4 dni, a nie jak u większości nagle tuz przed...no i ten stosunek lh do fsh....Mam nadzieję,że to tylko niedomoga
Ladybird dziękuję mimo wszystko :*littleladybird lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Ladybird na wizyte u gina to poczekam kilka miesięcy W uk to nie takie proste. Prywatnie będę mogła pojechać dopiero za dwa miesiące, bo to kawałek ode mnie i muszę mieć opiekę do dzieci,a moja mama ma przylecieć.Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny