Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxima, Wam dopiero koło 18:30 dam znać, jaka beta :( Bo po odebraniu wyników jadę do mamy, potem do endo i dopiero do domu.

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    No i.... teraz sobie wkręcam, że beta wyszła niska i jednak nie jestem w ciąży i dlatego mi nie chciała podać... Oszaleję tu do 15:00.

Trafiłaś na wredną babę i tyle. Nie wkręcaj sobie złych myśli. Poczekamy do 18:30. Głowa do góry, będzie dobrze :*

Maxima lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ja bym zadzwoniła raz jeszcze. Wyjaśniła,że nie mam jak wyniku odebrać,a bardzo mi zależy bo w razie ciąży muszę brać coś zlecone przez lekarza. Przeproś za kłopot i może się uda ;)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka, myślę, że mi nie poda, nie chcę się denerwować tą rozmową. Pojadę po pracy i tyle :)

Skierka lubi tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy :)

Liskova lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, czekamy na wiadomość:)! Ciri- jeszcze nie wszystko stracone póki nie ma miesiączki wszystko możliwe. Nie takie wykresy byly ciążowe i nawet ze spadkiem. Nie przejmuj się objawami. Mi od luteiny zylki się pojawiły na biuście, otoczki sie wydęły i miałam nawet objawy zagnieżdżenia:) ciało nas czasem w konia robi:(. Ja tak bardzo nie chce laparoskopii :( a zostal mi tylko jeden cykl z clo. Podwojna dawka musi sie udać...

Liskova lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko mam juz brazowy sluz i negatyw na tescie 10 wiec ciazy nie ma

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja, myśl pozytywnie, cokolwiek los przyniesie, będzie dobrze <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny bardzo liczyłam na poprzedni cykli nic z tego nie wyszło :/ Zresztą czułam, że dwie ostatnie owulacje (jeśli w ogóle były) były jakieś inne. Ciekawa jestem co przyniesie ten cykl? W ten weekend mam gości,potem dzieci tydzień ferii mają, a w następny weekend urodziny córki, więc jakoś mi czas zleci. Jak progesteron wyjdzie znowu niski w tym cyklu, to od następnego biorę duphaston.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem na siebie zla.moze miałabym lepszy obraz temperatur. A te które najważniejsze to do niczego. Bo zwykle mierze o 6. A wczoraj po siódmej, dzis okolo 4:40. To sama nie wiem jak to jest. Sutki bola okropnie, piersi wcale. Szyjka bardzo wysoko choc miekka. Wiecie co, chyba zapisze sie na jakiś kurs do poradni....

• Skierka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja żadna poradnia nie potrzebna ;) Nastawiaj sobie budzik i najwyżej idź dalej spać. Ja tak robię. Nie zrozum mnie źle bo z całego serca życzę CI fasolki,ale zaburzone tempki co najwyżej mogą być wyższe :/ miejmy nadzieję,że jutro będziesz miała mega ciążowy skok! :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja cierpię na bezsenność i budze sie po 2 w nocy. I tak co godzine- dwie. A w sobotę jakos tak pospalam dluzej:) a dzis to po 4 mierzylam choc zawsze staram sie wpisywać tę po minimum 2-3 godzinach snu, czyli okolo 6 rano. Chyba teraz będę mierzyć o 2 w nocy, hahaha bo przed 2 sie nie budzę. Ogólnie mam dzis kiepski dzień...mija 12 miesiac staran a ja nadal mam problem z endometrium. Lekarz niby super ale ostatnio mam wrażenie ze mnie nie diagnozuje. Ostatnie badania w styczniu. Zero pregnylu, zero wzmocnienia endometrium. I ciągle "namawianie" do laparoskopii. W zeszłym roku staraliśmy sie bez leczenia.od stycznia z glucophage, inofolikiem, od 2 miesięcy clo. Sama nie wiem.jak myślicie.zmieniac lekarza? Podobno jest super ale mam wrażenie ze ignoruje wyniki badan.moje i męża.

• Skierka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja zbierz wywiad środowiskowy kto jest taki super dobry z lekarzy w okolicy i idź choć raz. Powiedz jak jest i co by Ci zaproponował. Czasem taki nagły zwrot w inną stronę daje super efekty w postaci fasolki :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po takiej zmianie:( podobno jest świetny, ale zmartwil mnie ostatnio. W 11 d.c. Monitoring. Brak dominującego. Największy niemal 9 mm. Endometrium niecale 4. A on ze od przyszłego miesiąca podwojna dawka. Zero pomocy co do endometrium. Ja juz nic nie chciałam pisać ale 2 dni temu miałam bladziocha a teraz go nie ma.wyglada na to ze kk am problem z zagniezdzeniem. Mąż wyniki ma super. Morfologia tez. 22% prawidlowa budowa plemnikow.liczebnosc w gornej granicy. Nie chce laparoskopii. Co prawda po roku staran ale po 6 miesiacach jakiegokolwiek leczeni a.dopiero w grudniu okazalo sie ze mam policystyczne jajniki. Boje sie laparoskopii. Nie za szybko po pol roku leczenia? Boje sie konsekwencji. Ze Nic nie pokaże a porobi zrosty. Ale z drugiej strony za 2 tyg będę miała 30 lat. Jak myślicie.powinnam iść na badania na własną rękę? Lh i fsh co myślicie? Rozpisalam sie ale mam dzis paskudny nastrój...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:53

• Skierka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze tych badań nie robiłas? Koniecznie. Lh,fsh,estradiol,Tsh,testosteron,prolaktyna i progesteron 7 dpo. Kuzwa,to podstawa. Przy pco babki zachodzą w ciążę z powodzeniem. Coś do dupy ten lekarz :/

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i lepiej zrobić histeroskopie w celu oceny endometrium,a nie od razu laparo. Przecież bez badań podstawowych nie ma sensu od razu tak inwazyjnie działać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 15:23

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest tak, że nie miałam kompletnie nic:0 no miałam robione tak 23 stycznia tego roku:
    -progesteron (ale w 23 dniu cyklu zanim jeszcze brałam cokolwiek innego niz glucophage i inofolic)
    -prolaktyna
    -dhea SO4
    -testosteron
    -tsh 3 generacji
    -androstendion

popatrzył popatrzył...Pytam, czy może jakas rezerwa jajnikowa czy coś? a on, że póki co nie..I tak myślę- co by sobie porobić na własną rękę i iść gdzieś indziej- winnym mieście juz z kompletem badań..Jak tylko dowiedziałam sie o pco- od razu ruszyliśmy z kopyta- mąż na rozszerzone badanie z morfologią, usg- wszystko...A teraz jakby zwolniło... Tylko robi te usg- bierze 50 zł za monitoring i tyle...W porównaniu z innymi wydawał sie super- wieczne kolejki do niego- świetne wyniki. A poprzedni? Diagnoza: częściej sie kochać i sie zrobi dziecko! Doradźcie mi- zmienić lekarza? Jakie badania zrobić, żeby iść juz z kompletem?

• Liskova Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 429,9

EDIT: 492,9! pomyłka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 18:49

Maxima lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    No i lepiej zrobić histeroskopie w celu oceny endometrium,a nie od razu laparo. Przecież bez badań podstawowych nie ma sensu od razu tak inwazyjnie działać :/
    No właśnie tej inwazyjności się boję, że okaże się, że wcale nie trzeba było- a wystarczyła zmiana dawki. Nigdy nie miałam problemu z urazami, upławami, infekcjami. Pózno zaczełam używac tamponów, późno rozpoczełam współżycie. Żadnych nadżerek, zapaleń...Wątpie w niedrożność jajowodów i usg nie wykazuje żadnych zmian np w obrębie pochwy czy szyjki. Od razu laparoskopia? Wyniki nie były syper, ale tez nie jakos przerażająco poza normą- no może testosteron...Prolktyna 17,25, progesteron 0,81 w fazie okołoowulacyjnej, podwyższony androstendion i testosteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Beta 429,9
    WSPANIALE!!!

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ