Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ciri ma racje, przy długich cyklach i późnej owulce, luteina wzięta za wcześnie blokuje owulację
Przez pół roku z luteiną od 16 dc możecie nie doczekać się ciąży, bo nie będzie owulki. Zmień lekarza. Ja już słyszałam od mojego lekarza "proszę wrócić za pół roku" i już do niego nie poszłam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzis rano byłam u kolejnego lekarza. Zagaiłam go o teluteinę- że owu mam zawsze między 16 a 19 dniem cyklu i że inny specjalista kazał mi brać od 16 dnia...i ten tez powiedział że nic luteina nie blokuje, bo gdyby tak było, to nie byłoby tabletek wczesnoporonnych tylko by się brało luteine. Swoją droga ja zawsze brałam od 16 i nic mi nie zablokowało...teraz też pęcherzyk pękł...ale dzidzi jak nie było tak nie ma....
-
A moja nowa lekarka powiedziała, że nawet duphaston może zablokować, mimo że to syntetyczny progesteron i działa trochę inaczej niż luteina, ale z tym samym skutkiem.
Ja myślę, że to zależy od organizmu. U niektórych zablokuje, a u innych nie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam wrażenie, że lekarze jakoś po macoszemu traktują wykresy....Może to dlatego, że nie liczą na skrupulatność. Sama mam wiele koleżanek, które mierzą temperaturę o którejkolwiek godzinie elektronicznym termometrem do czoła lub ucha;). I traktują to jako kalendarzyk, a potem płacz bo zaszła- i wielkie gderanie, że kalendarzyk się nie sprawdza:).
Maxima lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja lekarka bardzo się ucieszyła, gdy zobaczyła wykresy. Stwierdziła, ze to może dużo pomóc i na razie wywnioskowała tylko tyle, ze nie mam owulacji i szukamy przyczyny.
Jak się nieumiejętnie i nierzetelnie prowadzi obserwacje to tak jest. Chociaż ja uważam, że kalendarzyk jest bardziej pomocny przy planowaniu poczęcia niż odkładaniu. Można mieć 10 cykli takich samych, a w jedenastym się coś poprzestawia i bach! Jest niechciana ciąża -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny