Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co ja ostatnio wyczytałam odnośnie spadków implantacyjnych? (To było w zeszłym cyklu, gdy każda z Was o tym mówiła, a u mnie go nie było, więc szukałam info jak to z nim jest). Ponoć takie coś wcale nie istnieje :O Powiadają,że polowanie na spadek implantacyjny to pogoń za wiatrakami i miejska legenda :/ Znacznie częściej na wykresach ciążowych dochodzi do jak gdyby drugiego skoku. PTC dodatkowo rośnie w fazie lutealnej i utrzymuje się na bardzo wysokim poziomie przez odpowiednią liczbę dni. Obejrzałam mase wykresów i chyba faktycznie....na prawdę nie wiele widziałam z takim wyraźnym spadkiem. Na bocianie wyczytałam,że takie spadki to niedomoga lutealna :O Nie nadążam już za tym :/

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to miałam teraz giga spadek, prawie na glebe....

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ciri, zobacz jaka tempka jutro i w piątek i zadecyduj, czy testujesz :)

Picja, zobaczysz jeszcze co i jak, na razie jest ładnie :)

Little, a Ty zawsze takie długie cykle masz? Bo też ładna temperatura!

Ja powtórzyłam betę i jest okej :)

16.05 492,9
    19.05 2114
    Liskova- szczęściaro:)! Trzymam kciuki. Ja zgłosiłam die do darmowego programu invicty- tego z pierwsza wizyta gratis...i dzwonili a ja nie zdązyłam odebrać.A teraz zajęte i zajęte- oj tam oj tam- i tak pójde na płatną jakby co...Wizyta kosztuje tyle ile u mojego gina- węc pójdę od razu do specjalistów:)

Liskova lubi tę wiadomość

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Ciri, zobacz jaka tempka jutro i w piątek i zadecyduj, czy testujesz :)

Picja, zobaczysz jeszcze co i jak, na razie jest ładnie :)

Little, a Ty zawsze takie długie cykle masz? Bo też ładna temperatura!

Ja powtórzyłam betę i jest okej :)

16.05 492,9
    19.05 2114

Ślicznie beta rośnie a razem z nią maleństwo :D

Cykle mam z reguły dłuższe niż 30 dni, średnio 33-38. A temperatura jest raczej kiepska, cykl bezowulacyjny, chociaż patrząc na to, że prawie od tygodnia mam płodny śluz to może owulka będzie, ale to by oznaczało, że cykl wydłuży mi się o co najmniej tydzień :/

Liskova lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 20 maja 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    A wiecie co ja ostatnio wyczytałam odnośnie spadków implantacyjnych? (To było w zeszłym cyklu, gdy każda z Was o tym mówiła, a u mnie go nie było, więc szukałam info jak to z nim jest). Ponoć takie coś wcale nie istnieje :O Powiadają,że polowanie na spadek implantacyjny to pogoń za wiatrakami i miejska legenda :/ Znacznie częściej na wykresach ciążowych dochodzi do jak gdyby drugiego skoku. PTC dodatkowo rośnie w fazie lutealnej i utrzymuje się na bardzo wysokim poziomie przez odpowiednią liczbę dni. Obejrzałam mase wykresów i chyba faktycznie....na prawdę nie wiele widziałam z takim wyraźnym spadkiem. Na bocianie wyczytałam,że takie spadki to niedomoga lutealna :O Nie nadążam już za tym :/
    A to bardzo ciekawe :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ślicznie beta rośnie a razem z nią maleństwo :D

Cykle mam z reguły dłuższe niż 30 dni, średnio 33-38. A temperatura jest raczej kiepska, cykl bezowulacyjny, chociaż patrząc na to, że prawie od tygodnia mam płodny śluz to może owulka będzie, ale to by oznaczało, że cykl wydłuży mi się o co najmniej tydzień :/
    Właśnie widziałam, że owu nie zaznaczyło i się zastanawiałam czemu tak.. Faktycznie jakby dopiero była, to cykl będzie dłuuuugaśny. Ale to też nie przeszkadza :) Moje cykle średnio po 37 dni (max 46...) więc też szału nie ma.

Wysłany: 20 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owu miałam wyznaczoną w 26dc, ale wczoraj zbadałam progesteron (niby to był 7dpo) i wyszedł 0,89 czyli owulki raczej nie było. Zignorowałam tempkę z dnia 29 i program nie wyznaczył owulki. Wkurzała mnie ta linia na wykresie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zwariuje... ja chce okres... :(

Wysłany: 20 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja dzis zwariuje... ja chce okres... :(

Doskonale Cię rozumiem :/ Przewrotność losu: jak chcemy żeby @ nie przyszła to przyłazi, a jak już na nią czekamy to się spóźnia :/
    Ciekawe kiedy do mnie przyjdzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do piatku... a potem tescior albo lekarz albo nie wiem co... straszne...

• Skierka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym, że te spadki implantacyjne nie istnieją, to już wiele razy czytałam....nie wiem ile w tym prawdy, ale faktem jest że jest wiele wykresów ciążowych bez takiego spadku. Są też i ze spadkiem....hmmm......wiecie coś więcej w temacie?

Liskova mam nadzieję,że Twój maluszek będzie rósł zdrowo, a ciąża nie przyspoży Ci zbyt wielu problemów. Powodzenia kochana!

Ciri kurcze, rozumiem Cię doskonale. Ja po ostatnim wyniku progesteronu tez juz chciałam tylko dostać okresu :/ Może u Ciebie jednak to nie @? No oby w końcu się wyklarowało!

Maxima patrz, nie zauważyłam :) Fajnie! Muszę poczytać o tym żelu, bo jeszcze nie zamówiłam i sama nie wiem co brać :/ Za duży wybór :D

Picja no u Ciebie to mega zagadka ;) Kciuków nie puszczam! Ja mierzę tempki też wieczorami i tak, w fazie niższych mam wieczorami ok 36,7, a w fazie wyższych 37,3 także kto wie, kto wie :P

Ladybird no przy tym progesteronie to faktycznie owulki jeszcze nie było, ale piłka w grze, także czekamy :)

Ja jutro idę po wyniki prolaktyny. Robiłam ją w 3 dzień przyjmowania castus agnus. Odkąd go biorę czuję ciągle jajniki. Myślicie,że to dobrze, czy źle? :/

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze dzisiejsza noc jakies zmiany przyniesie...

Skierka lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Ladybird no przy tym progesteronie to faktycznie owulki jeszcze nie było, ale piłka w grze, także czekamy :)

Ja jutro idę po wyniki prolaktyny. Robiłam ją w 3 dzień przyjmowania castus agnus. Odkąd go biorę czuję ciągle jajniki. Myślicie,że to dobrze, czy źle? :/

Pilka w grze, ale ja chcę @ :)

Niepokalanek stymuluje owulację, więc to chyba normalne że czujesz jajniki :) chyba sobie też sprawię go od przyszłego cyklu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby tego bylo mal ooo.....chcice mam taką jak stąd do Honolulu!

Presja czasu, Skierka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    ja bym powiedziala ze to oznaka zblizajacej sie @ ja zawsze wtedy mam taka chcice :P

Wysłany: 20 maja 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Jeśli masz chłopa pod ręką to weź go w obroty :)

• Skierka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybird w sieci znowu też wiele sprzecznych info na temat aagnusa, ale ja trzymam się wersji,że ma wpływ stymulujący na owulację :P Na prawdę....nigdy tak nie czułam jajników poza owulacją :O

Picja no ja właśnie też mam chcicę zawsze przed @, ale wierzę,że u Ciebie to jednak nie to! Ehhh.....emocje, jak nie wiem :)

Ciri byle do rana ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam żel, ale jednak conceive plus. Myślałam nad preseed, ale z szybką dostawą był tylko conceive, a ja mogę mieć owulację już w niedzielę, więc muszę być ubezpieczona :P

Maxima, littleladybird lubią tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie chciałam pytać jak sie ten drugi sprawdza. Ech...jeszcze sie naczytalam na forach ze od tego, ze sie za szybko weźmie luteine może być torbiel. A jesli to dlatego nie mam wciąż @:(? Mimo odstawienia luteiny niemal tydzień temu?

• Maxima Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SKIERKA bedziemy sie smarowac ;) Ja PRE-SPEED poniewaz nie bylo CONCIEVE a wolalabym ten. Jak sie naie ma cos sie lubi to sie lubi co sie ma. Oby skutek byl.U mnie dzhidiaj skok.

0d1y3e3k6tpiot5r.png
    30.05.2004[*] 5 tyg.
    15.08.2014[*] 6 tyg.
    89554e5b2dd7fc480db40ad2398d7c04.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ