Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maxima wrote:
    Ale sie rozkecilyscie.
    PICJA na co pomaga picie czerwonego wina ?
    SKIERKA dam znac ale mam zamiar uzywac od nastepnego tyg.bo chyba w nastepnym powinnam miec owulacje.Ty kedy zamierzasz uzyc zelu ?
    CIRI ciekawy ten Twoj cykl bo niewiadomo co dalej.
    Podobno na endometrium...zobaczymy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam wino czerwone na poprawe endo, do tego orzechy najlepiej brazylijskie
    U mnie dziala :)))

• Skierka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj, serio z tym winem? Bo ja uwielbiam :P Ale czerwone takie ciemne? Jakieś konkretne? Tzn, wytrawne, półwytrawne? No teraz to jestem zaskoczona :)

Maxima ja mam męża rzadko kiedy pod ręką, więc pewnie koło owulacji, czyli w przyszłym tygodniu :P

Odebrałam wynik prolaktyny. Poprzedni 20,9 czyli do starań za wysoka. Tym razem robione badanie po 3 dniach brania agnus castus i wynik 15,5 !!!!!!!!!!!!!!! Rewelacja :) Ciekawe tylko, czy to zasługa tych tabsów, czy jednak sama spadła. No nic. ZObaczymy czy będzie to miało wpływ na progesteron w tym cyklu.

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny najlepiej jest działać po 4 dniach wstrzemięźliwości. Naukowo udowodnione, że taka sperma jest najbardziej wartościowa. Ja tak zaskoczyłam z Marcelem i Kają. Raz w cyklu żeśmy działali (nie mieliśmy jak, bo mąż był w rozjazdach). Na 4 dni przed miał nakaz pozbycia się nadmiaru i po 4 dniach była akcja :) Plemniki muszą dojrzeć,żeby były silne. Takie częste serduszkowanie nie jest ok. Poza czasem płodnym ok, ale poza lepiej się wstrzymać :)[/QUOTE]

Potwierdzam kochana mi gin też tak mówił :) Że po 3-4 dniach wstrzemięźliwości nasienie jest najsilniejsze :) a teraz jak chodziłam na monity to jak już owu miała być lada dzień to kazał działać na maksa ;P

Skierka lubi tę wiadomość

zem3wn15az3szllg.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Ejjj, serio z tym winem? Bo ja uwielbiam :P Ale czerwone takie ciemne? Jakieś konkretne? Tzn, wytrawne, półwytrawne? No teraz to jestem zaskoczona :)

Maxima ja mam męża rzadko kiedy pod ręką, więc pewnie koło owulacji, czyli w przyszłym tygodniu :P

Odebrałam wynik prolaktyny. Poprzedni 20,9 czyli do starań za wysoka. Tym razem robione badanie po 3 dniach brania agnus castus i wynik 15,5 !!!!!!!!!!!!!!! Rewelacja :) Ciekawe tylko, czy to zasługa tych tabsów, czy jednak sama spadła. No nic. ZObaczymy czy będzie to miało wpływ na progesteron w tym cyklu.

Wskazane jest wino czerwone WYTRAWNE GRONOWE. :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skierka prolaktyna to bardzo humorzasty hormon i trzeba ją badać bodajże ok 3-5 dc jeżeli dobrze pamiętam, za poradą mojego gina najlepiej być wyspanym, nie wkurzonym i po super nocy ;) bo ten hormon na wszystko reaguje, na stres, sen itp, nawet gdzieś czytałam że jedzenie jakoś tam wpływa ale nie popadajmy w paranoje ;)

zem3wn15az3szllg.png
  • Maxima Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknijcie na te str. http://www.bonimed.pl/artykuly/zdrowie-kobiety/problemy-z-zajsciem-w-ciaze-porady-ojca-grzegorza-sroki/

Ja zeszlego roku pilam duzo czerwonego wina i zaszlam w ciaze az sama bylam zdziwiona. No ale na krotko ;( Polecam wino KADARKA ta najtansza za 7 zl.z gr.

0d1y3e3k6tpiot5r.png
    30.05.2004[*] 5 tyg.
    15.08.2014[*] 6 tyg.
    89554e5b2dd7fc480db40ad2398d7c04.png
  • Maxima Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tej str. co podalam wyzej pisze, ze najlepiej kochac sie o pelni ksiezyca. Teraz pelnia bedzie 02.06 w tym dniu moj kalendarz (APP) wyznaczyl mi owulacje :D

0d1y3e3k6tpiot5r.png
    30.05.2004[*] 5 tyg.
    15.08.2014[*] 6 tyg.
    89554e5b2dd7fc480db40ad2398d7c04.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka tak wiem :) Zarówno poprzednie badanie jak i to było wykonane zgodnie ze wszystkimi zaleceniami. Byłam na czczo, wcześnie rano, kilka dni bez współżycia, nie przemęczałam się dzień wcześniej. Przy drugim badaniu jedyna różnica, to ten agnus castus i to,że za pierwszym razem w 4dc, a teraz w 5dc ;) Cieszę się, że jednak spadła :)

Bąbelku dziękuję ślicznie! Musze poszukać u siebie takowego wina. A w Pl są jakieś konkretne marki?

Linka05 lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to ja widzę, że Ty lepiej wiesz wszystko niż ja, a ja się tu produkuję hihihi ;) Najważniejsze, że wynik dobry!

zem3wn15az3szllg.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka coś Ty! Ja bazuję też na wiedzy innych :) Akurat wiem o tej prolaktynie, bo mnie trapiło to badanie, ale są rzeczy o których nie mam większego pojęcia i wtedy jesteście niezastapione :* Dziękuję kochana!

Linka05 lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnego dziecka z pełni :P Ponoć pełnia sprzyja poczeciu chłopca (wiem to z czasów jak starałam się o synka), ale akurat ja go ustrzeliłam w innej fazie :D Z moimi cyklami, to ja pełni na pewno z owulacją nie doczekam :P

Maxima lubi tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Linka05 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko, spoko :) to forum jest niezastąpione :) baza wiedzy jak się patrzy :)

zem3wn15az3szllg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba macie rację, zmienię Panią ginekolog, tym bardziej, ze tania nie jest a kasę zdziera z czego się da. Luteinę sobie odpuszczę dopóki nie będzie tych 4 wyższych tempek.(ona mi to tłumaczyła tak, że mam brać od 16do25 dc aby po 3-4 takich cyklach organizm zaskoczył i cykl skrócił się do 28 dni)

Matko to forum to kopalnia wiedzy. Zacznę pić wino przy pełni księżyca, a później rzucę się na męża.....rozwód murowany :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapominaj o kropli krwi miesięcznej do mikstury dla męża, tylko nie wiem czy taka miesiaczka po luteinie sie liczy! Trzeba by zapytać szamana buhahahahaha...te nasze metody z boku wyglądają absurdalnie, jak ktos w temacie nie siedzi:)

Linka05, ciri22, Maxima, Skierka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. To ja swojemu tez dam. Ale do picia czy nacierania? ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie wiem, nie spytałam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh to i jak tu liczyc na Ciebie? ;D

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, widzę, że @ w końcu przylazła - całe szczęście, nowy cykl nowa szansa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie slamazarnie... Zobaczymy co dalej.

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ