Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:A idziesz na badania?
jestem 5 dni po owu a nie mam nic- ani bolesnosci piersi i wrazliwośc sutków ustała. mam tylko zakwasy od serduszkowania normalnie- ałe podbrzusze mam zakwasowane:P I senna jestem. Aż sie zastanawiam czy ta luteina nie jest jakas przeterinowana. Bo nawet jakby owulki nie było to lueina przeciez wywołuje objawy poowulacyjne. A tu nic....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 12:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem w szoku, przed chwila zdarzyło sie cos dla mnie niesłychanego. Dosłownie zalał mnie mleczny śluz w pomieszaniu wręcz z glaretką...Myslałam najpierw,że to po luteinie, ale luteinę aplikuję o 15 i jeszcze dzis nie wkładalam- zdeszta zawsze leci mało co bo wiekszość sie wchłania...A tu takie jaja.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPicja wrote:Jestem w szoku, przed chwila zdarzyło sie cos dla mnie niesłychanego. Dosłownie zalał mnie mleczny śluz w pomieszaniu wręcz z glaretką...Myslałam najpierw,że to po luteinie, ale luteinę aplikuję o 15 i jeszcze dzis nie wkładalam- zdeszta zawsze leci mało co bo wiekszość sie wchłania...A tu takie jaja.
A czemu nie zrobisz testu? -
nick nieaktualnyMaxima wrote:Ja tez Was witam !
Wiesci takie temp. wysoko a test - nawet cienia nie ma. Wiec kolezanki. ktore sie tak martwily, ze beda same to nas jednak wciaz jest wiecej
Moze to i dobrze, ze nie ma II kresek bo nie dlugo jedziemy na wakacje Przynajmniej bedzie na luzie bez stresow.
Ja nie kumam tych testów. Raz pokaże cień, cień bo cień ale jest, więc stężenie hormonu jest a rano jak testujesz to nagle znika? -
nick nieaktualnyTen hormon jest w naszym organizmie caly czas w pewnym stezeniu chodzi o to ze duzy wyrzut hormonu jest przed owulacja on z tego co pamietam odpowieada za przygotowanie macicy czy jajowodow do pekniecia jajeczka ale nie jestem pewna. To ze jest wyrzut hormonu jeszcze np nie oznacza ze do owulacji dojdzie to jest tylko sygnal dla organizmu ze jest na to gotowy i teraz od wielu czynnikow zalezy czy czy tej owulacji dojdzie. Ja w poprzednich cyklach mialam prawie caly czas widoczna druga kreske i to dobrze widoczna ale mocniejsza byla tylko przed owu. Teraz np w ogole nie mam drugiej krechy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Ten hormon jest w naszym organizmie caly czas w pewnym stezeniu chodzi o to ze duzy wyrzut hormonu jest przed owulacja on z tego co pamietam odpowieada za przygotowanie macicy czy jajowodow do pekniecia jajeczka ale nie jestem pewna. To ze jest wyrzut hormonu jeszcze np nie oznacza ze do owulacji dojdzie to jest tylko sygnal dla organizmu ze jest na to gotowy i teraz od wielu czynnikow zalezy czy czy tej owulacji dojdzie. Ja w poprzednich cyklach mialam prawie caly czas widoczna druga kreske i to dobrze widoczna ale mocniejsza byla tylko przed owu. Teraz np w ogole nie mam drugiej krechy.
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Ten hormon jest w naszym organizmie caly czas w pewnym stezeniu chodzi o to ze duzy wyrzut hormonu jest przed owulacja on z tego co pamietam odpowieada za przygotowanie macicy czy jajowodow do pekniecia jajeczka ale nie jestem pewna. To ze jest wyrzut hormonu jeszcze np nie oznacza ze do owulacji dojdzie to jest tylko sygnal dla organizmu ze jest na to gotowy i teraz od wielu czynnikow zalezy czy czy tej owulacji dojdzie. Ja w poprzednich cyklach mialam prawie caly czas widoczna druga kreske i to dobrze widoczna ale mocniejsza byla tylko przed owu. Teraz np w ogole nie mam drugiej krechy.
Ale mi chodzi o ciążowy test, na przykładzie CIRI -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjusiakpp wrote:Ja nie kumam tych testów. Raz pokaże cień, cień bo cień ale jest, więc stężenie hormonu jest a rano jak testujesz to nagle znika?
-
nick nieaktualnyjusiakpp wrote:A może miałaś owulke 9 dc? Ja nie wiem, jakoś nie jestem przekonana do tych wykresów heh
Picja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusiakpp wrote:A może miałaś owulke 9 dc? Ja nie wiem, jakoś nie jestem przekonana do tych wykresów heh
Ciri- ja w zeszłym cyklu miałam bladziocha 3 dni przed miesiączką a mój lekarz zabronił mi testów przed miesiączką- jedna trzecia ciąż ulega takiemu wczesnemu usunięciu w trakcie miesiączki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 16:05
ciri22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPicja wrote:Miałam monitoring więc nie miałam 9-ego:)bo nie było wtedy pęcherzyka, a nawet jesli to miałam wtedy endometrium wykluczające jakąkolwiek możliwość ciąży:). Owulację czuję i wiem że była 17-ego dnia cyklu:) Zreszą są dwie fazy temperatur:) No i cykle 33-35 dni:)
Ciri- ja w zeszłym cyklu miałam bladziocha 3 dni przed miesiączką