Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja zjadłam jajeczniczke na masełku
i kanapkę z kotlecikiem z wczorajszego obiadu
robiłam dziś test i znów jasniejsza druga kreska od wczorajszej wieczornej. Kurde niby tak jest, że stężenie HCG jest większe z rana, to dlaczego u mnie kreska jest słabsza? a wieczorem kiedy hormonu jest mniej to ona jest bardziej widoczna, potrafi mi to ktoś z doświadczonych wyjaśnic?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Zrob bete albo zapytaj producenta testow nikt Ci nie odpowie na to pytanie. Moze to nie ciaza a torbiel to wyrzut hcg jest inny
To nie torbiel bo dzień przed pozytywnym testem robiłam też i była jedna kreska. A Ty Ciri jesteś nie miła, forum jest od rozmów, pytań, niektóre dziewczyny są bardziej zorientowane w niektórych tematach i po to chyba jest to forum, żeby się wymieniać wiedzą. Może któraś tak miała, że testy również wieczorem wychodziły pozytywne a z rana już słabsze. Nie wiesz to się nie udzielaj, jak masz tak wrednie odpowiadać, to lepiej wcale się nie odzywaj. Mi się poprostu wydaje, że Ty zazdrościsz nie którym, że im się udało, takie moje zdanie. -
nick nieaktualnyJestes smieszna. Testy sie myla a torbiel rosnie jak rodnie wiecej hcg sie wydziela i moze przyrastac jak przy ciazy. Dlatego producenci zalecaja czekac do dnia spodziewanej. Chcesz byc pewna zrob bete a nie 10 razy o to samo pytasz. Nikt Ci nie odpowie na takie pytania poza lekarzem a jak to mloda ciaza to nawet jej moze nie zauwazyc. Dlatego moim zdaniem czekaj do dnia spodziewanej i tyle nic widej Ci nie pozostaje.
-
Ja chce juz owu. Wkurza mnie to czekanie. Jakby tak się sprezela i byla w niedziele toby było miło
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:To ja czaruj
moze przyjdzie. Sluszalas o zonach marynarzy?
-
nick nieaktualnyOne rzadko sie widywaly ze swoimi facetami i ich mozgi i organizm tak sie na powrot szykowaly ze nagle jak Ci wraceli one mialy owulacje ;p wiesz taki myk na przedluzenie gatunku wiec zaczaruj owulacje. A ja nie bede znow o tej mojej kolezance w ciazy opowiadacm owu miala wtorr sroda z facetem bzykala sie w sobote ostatni raz i w pierwszym podejsciu zaszla
-
Ja tak syna zrobiłam. Jeden bzyk na nowym materacu. Jeszcze w folii był. A ze remont byl to nam się nie chciało. Stwierdziłam ze po remoncie na poważnie podejdziemy;). I sie zdziwilam;)
Marta29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Jestes smieszna. Testy sie myla a torbiel rosnie jak rodnie wiecej hcg sie wydziela i moze przyrastac jak przy ciazy. Dlatego producenci zalecaja czekac do dnia spodziewanej. Chcesz byc pewna zrob bete a nie 10 razy o to samo pytasz. Nikt Ci nie odpowie na takie pytania poza lekarzem a jak to mloda ciaza to nawet jej moze nie zauwazyc. Dlatego moim zdaniem czekaj do dnia spodziewanej i tyle nic widej Ci nie pozostaje.
Proszę mądralo, tu masz wypowiedź lekarza i nie wprowadzaj innych dziewczyn w błąd. TORBIEL NIE PRODUKUJE HCG !!!
Tytuł: PostZamieszczono: 17 paź 2003 13:59
Awatar użytkownika
Panie Doktorze
Lekarz na USG dopochwowym stwierdził brak ciąży nawet tej pozamacicznej. Dostałam skierowanie na:
- jeszcze raz beta HCG (które powinno spadać),
- TSH, T3, T4,
- E2 estradiol,
- prolaktynę.
Nie podano mi na razie żadnych leków na ta torbiel.
1. Czy nalezy znać wyniki tych badań żeby podać leki?
2. Dlaczego metotrexat - skoro to nie ciąża - przeciez to lek wczesnoporonny?
""""3. Czy to prawda że przy torbieli podnosi się poziom HCG?""""""
Jacek Szamatowicz
Tytuł: PostZamieszczono: 18 paź 2003 09:53
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana
Szanowna Pani
1. Nie wiem poco inne hormony skoro hCG jest wysokie
2. Jeżeli nie ma ciąży ani w macicy ani poza choc ostatecznym wykluczeniem ciąży pozamacicznej jest wykonanie laparoskopii to trzeba podać metotrexat ponieważ hCG jest wysokie
3. Torbiel nie produkuje hCG
Jacek Szamatowicz -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjusiakpp wrote:Proszę mądralo, tu masz wypowiedź lekarza i nie wprowadzaj innych dziewczyn w błąd. TORBIEL NIE PRODUKUJE HCG !!!
Tytuł: PostZamieszczono: 17 paź 2003 13:59
Awatar użytkownika
Panie Doktorze
Lekarz na USG dopochwowym stwierdził brak ciąży nawet tej pozamacicznej. Dostałam skierowanie na:
- jeszcze raz beta HCG (które powinno spadać),
- TSH, T3, T4,
- E2 estradiol,
- prolaktynę.
Nie podano mi na razie żadnych leków na ta torbiel.
1. Czy nalezy znać wyniki tych badań żeby podać leki?
2. Dlaczego metotrexat - skoro to nie ciąża - przeciez to lek wczesnoporonny?
""""3. Czy to prawda że przy torbieli podnosi się poziom HCG?""""""
Jacek Szamatowicz
Tytuł: PostZamieszczono: 18 paź 2003 09:53
Ekspert Bociana
Ekspert Bociana
Szanowna Pani
1. Nie wiem poco inne hormony skoro hCG jest wysokie
2. Jeżeli nie ma ciąży ani w macicy ani poza choc ostatecznym wykluczeniem ciąży pozamacicznej jest wykonanie laparoskopii to trzeba podać metotrexat ponieważ hCG jest wysokie
3. Torbiel nie produkuje hCG
Jacek Szamatowicz -
ciri22 wrote:Wlasnie moj G sie smial ze mowi jak sie czlowiek nie stara to jest jakis tydzien plodny ale jak sie stara nagle sie robia 2-3 dni
Mój też dobrze już zna te pojęcia. Jak zaczynam ja się do niego dobierać-dni płodne. Jak on do mnie-po owulacji
-
nick nieaktualny