X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam jajeczniczke na masełku :-D i kanapkę z kotlecikiem z wczorajszego obiadu :D robiłam dziś test i znów jasniejsza druga kreska od wczorajszej wieczornej. Kurde niby tak jest, że stężenie HCG jest większe z rana, to dlaczego u mnie kreska jest słabsza? a wieczorem kiedy hormonu jest mniej to ona jest bardziej widoczna, potrafi mi to ktoś z doświadczonych wyjaśnic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob bete albo zapytaj producenta testow nikt Ci nie odpowie na to pytanie. Moze to nie ciaza a torbiel to wyrzut hcg jest inny

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Zrob bete albo zapytaj producenta testow nikt Ci nie odpowie na to pytanie. Moze to nie ciaza a torbiel to wyrzut hcg jest inny

To nie torbiel bo dzień przed pozytywnym testem robiłam też i była jedna kreska. A Ty Ciri jesteś nie miła, forum jest od rozmów, pytań, niektóre dziewczyny są bardziej zorientowane w niektórych tematach i po to chyba jest to forum, żeby się wymieniać wiedzą. Może któraś tak miała, że testy również wieczorem wychodziły pozytywne a z rana już słabsze. Nie wiesz to się nie udzielaj, jak masz tak wrednie odpowiadać, to lepiej wcale się nie odzywaj. Mi się poprostu wydaje, że Ty zazdrościsz nie którym, że im się udało, takie moje zdanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestes smieszna. Testy sie myla a torbiel rosnie jak rodnie wiecej hcg sie wydziela i moze przyrastac jak przy ciazy. Dlatego producenci zalecaja czekac do dnia spodziewanej. Chcesz byc pewna zrob bete a nie 10 razy o to samo pytasz. Nikt Ci nie odpowie na takie pytania poza lekarzem a jak to mloda ciaza to nawet jej moze nie zauwazyc. Dlatego moim zdaniem czekaj do dnia spodziewanej i tyle nic widej Ci nie pozostaje.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce juz owu. Wkurza mnie to czekanie. Jakby tak się sprezela i byla w niedziele toby było miło

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ja chce juz owu. Wkurza mnie to czekanie. Jakby tak się sprezela i byla w niedziele toby było miło
    To ja czaruj ;D moze przyjdzie. Sluszalas o zonach marynarzy? ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakpp ciri ci dobrze radzi. Zrób betę. Jak będzie ok zrobisz 2 I sprawdzisz przyrost

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Marta29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jak tu pozytywnie i owocowo od rana :) To mi się podoba :)

Paulette-to dmuchamy żeby jeszcze poszła tempka wyżej :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    To ja czaruj ;D moze przyjdzie. Sluszalas o zonach marynarzy? ;)
    Nie. A co za sposoby miały?

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One rzadko sie widywaly ze swoimi facetami i ich mozgi i organizm tak sie na powrot szykowaly ze nagle jak Ci wraceli one mialy owulacje ;p wiesz taki myk na przedluzenie gatunku wiec zaczaruj owulacje. A ja nie bede znow o tej mojej kolezance w ciazy opowiadacm owu miala wtorr sroda z facetem bzykala sie w sobote ostatni raz i w pierwszym podejsciu zaszla ;D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak syna zrobiłam. Jeden bzyk na nowym materacu. Jeszcze w folii był. A ze remont byl to nam się nie chciało. Stwierdziłam ze po remoncie na poważnie podejdziemy;). I sie zdziwilam;)

Marta29 lubi tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • Marta29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre :) też o tym nie słyszałam....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo wlasnie ;D wiec nic straconego ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    Dobre :) też o tym nie słyszałam....
    Wiec to taka nadzieje dla tych co maja faceta z doskoku ;D

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze coś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Jestes smieszna. Testy sie myla a torbiel rosnie jak rodnie wiecej hcg sie wydziela i moze przyrastac jak przy ciazy. Dlatego producenci zalecaja czekac do dnia spodziewanej. Chcesz byc pewna zrob bete a nie 10 razy o to samo pytasz. Nikt Ci nie odpowie na takie pytania poza lekarzem a jak to mloda ciaza to nawet jej moze nie zauwazyc. Dlatego moim zdaniem czekaj do dnia spodziewanej i tyle nic widej Ci nie pozostaje.

Proszę mądralo, tu masz wypowiedź lekarza i nie wprowadzaj innych dziewczyn w błąd. TORBIEL NIE PRODUKUJE HCG !!!

Tytuł: PostZamieszczono: 17 paź 2003 13:59
    Awatar użytkownika
    Panie Doktorze
    Lekarz na USG dopochwowym stwierdził brak ciąży nawet tej pozamacicznej. Dostałam skierowanie na:
    - jeszcze raz beta HCG (które powinno spadać),
    - TSH, T3, T4,
    - E2 estradiol,
    - prolaktynę.
    Nie podano mi na razie żadnych leków na ta torbiel.
    1. Czy nalezy znać wyniki tych badań żeby podać leki?
    2. Dlaczego metotrexat - skoro to nie ciąża - przeciez to lek wczesnoporonny?
    """"3. Czy to prawda że przy torbieli podnosi się poziom HCG?""""""

Jacek Szamatowicz
    Tytuł: PostZamieszczono: 18 paź 2003 09:53
    Ekspert Bociana
    Ekspert Bociana

Szanowna Pani
    1. Nie wiem poco inne hormony skoro hCG jest wysokie
    2. Jeżeli nie ma ciąży ani w macicy ani poza choc ostatecznym wykluczeniem ciąży pozamacicznej jest wykonanie laparoskopii to trzeba podać metotrexat ponieważ hCG jest wysokie
    3. Torbiel nie produkuje hCG
    Jacek Szamatowicz

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie moj G sie smial ze mowi jak sie czlowiek nie stara to jest jakis tydzien plodny ale jak sie stara nagle sie robia 2-3 dni ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakpp wrote:
    Proszę mądralo, tu masz wypowiedź lekarza i nie wprowadzaj innych dziewczyn w błąd. TORBIEL NIE PRODUKUJE HCG !!!

Tytuł: PostZamieszczono: 17 paź 2003 13:59
    Awatar użytkownika
    Panie Doktorze
    Lekarz na USG dopochwowym stwierdził brak ciąży nawet tej pozamacicznej. Dostałam skierowanie na:
    - jeszcze raz beta HCG (które powinno spadać),
    - TSH, T3, T4,
    - E2 estradiol,
    - prolaktynę.
    Nie podano mi na razie żadnych leków na ta torbiel.
    1. Czy nalezy znać wyniki tych badań żeby podać leki?
    2. Dlaczego metotrexat - skoro to nie ciąża - przeciez to lek wczesnoporonny?
    """"3. Czy to prawda że przy torbieli podnosi się poziom HCG?""""""

Jacek Szamatowicz
    Tytuł: PostZamieszczono: 18 paź 2003 09:53
    Ekspert Bociana
    Ekspert Bociana

Szanowna Pani
    1. Nie wiem poco inne hormony skoro hCG jest wysokie
    2. Jeżeli nie ma ciąży ani w macicy ani poza choc ostatecznym wykluczeniem ciąży pozamacicznej jest wykonanie laparoskopii to trzeba podać metotrexat ponieważ hCG jest wysokie
    3. Torbiel nie produkuje hCG
    Jacek Szamatowicz
    Zatem wytlumacz tym wszystkim dziewcyzna ktore cieszyly sie ze sa w ciazy a okazalo sie ze to torbiel nawet na innym watku byla dziewczyna gdzie nie miala okresu i nie byla w ciayz testy pozytywne beta pozytywna z przyrostem a potem sie okazalo ze to wielka torbiel.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wlasnie moj G sie smial ze mowi jak sie czlowiek nie stara to jest jakis tydzien plodny ale jak sie stara nagle sie robia 2-3 dni ;D
    No bo dużo w tym racji :) Mój też dobrze już zna te pojęcia. Jak zaczynam ja się do niego dobierać-dni płodne. Jak on do mnie-po owulacji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na testach masz napisane ze moga wyjsc pozytywnie przy torbieli i moj lekarz tez tak powiedzial jak ostatnio mialam pozytywny test ze albo biochemia albo torbiel ktora sie wchlonela

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ