X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    Ja właśnie popijam ,,gluty'' i też się zastanawiam czy nie można tego w bardziej ludzki sposób spożyc....
    Nie wiem jak z siemieniem jest ale jesli chodzi o te ziarna chia czy cos takiego. Je mozna z jogurtem wciana. Mojej mamie pomogly na dziwna forme anemii.

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie Ciri :) mądra i szlachetna kobieta z Ciebie,ukłon :)Lubię takich ludzi z zapałem. Ja też bardzo lubię pomagać innym. Na razie próbuję się w wolontariatach-o ile mogę oczywiście. Osoby starsze i chore.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole mlodziez i to trudna. Chcialam tez pracowac z dziecmi z autyzmem i z schizofrenia ale to jakies 10 lat nauki za nim prace sie zacznie i wybralam rodzine ;)
    A jestes taka fajne bo masz tak na imie jak ja ;D
    Co do osob starszych zrob sobie kurs masazu polecam pomoze Tobie i im ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 11:59

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nie wiem jak z siemieniem jest ale jesli chodzi o te ziarna chia czy cos takiego. Je mozna z jogurtem wciana. Mojej mamie pomogly na dziwna forme anemii.
    Sprawdziłam właśnie te ziarna chia w necie. Super sprawa :) muszę się za nimi rozejrzeć koniecznie

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie firmowe wafle z wiesiolkoem ;)
    A gluta z siemienis lubię

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    Sprawdziłam właśnie te ziarna chia w necie. Super sprawa :) muszę się za nimi rozejrzeć koniecznie
    Wiesz co w organica mozna kupic ale sa strasznie drogie. Moja mam gdzies kupila kilogram. Wiem ze przez net mozna kupic taniej
    I na anemie krwinkowa pomogly po 3 miesiacach a wczesniej nic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 12:00

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja wole mlodziez i to trudna. Chcialam tez pracowac z dziecmi z autyzmem i z schizofrenia ale to jakies 10 lat nauki za nim prace sie zacznie i wybralam rodzine ;)
    A jestes taka fajne bo masz tak na imie jak ja ;D
    Co do osob starszych zrob sobie kurs masazu polecam pomoze Tobie i im ;)
    Praca z dziećmi to w ogóle moje marzenie-ale ja chciałam być nauczycielką po prostu. Nie daję rady z chorymi dziećmi. Wysiadam psychicznie....przy starszych też mi ciężko. Wiem,że nie mogłabym tak pracować,zarabiać w ten sposób na chleb. Mogę pomóc z doskoku co najwyżej a i tak swoje potem przeżywam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja z calkiem malymi chyba tez bym nie dala rady ale ze starszymi tak ;D i mnie to rajcuje ale wybieram jak do tej pory rodzine i inne pokrewne zawody

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do trudnej młodzieży-siostrę bym Ci swoją podrzuciła to by Ci przeszło :) grrrr....co za charakterek!!!!!
    To Ty tez jesteś Marta? Super :)

• Skierka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiak wyszukujesz w necie informacje, które chcesz by były prawdą. Ja akurat po wpisaniu w google hcg a torbiel już w kilku pierwszych wynikach wyszukiwań wyczytałam,że torbiel może produkować hcg. Nie rzucaj się tu na dziewczyny, tylko zrób przynajmniej dwie bety, bo dobrze Ci radzą. Ponadto w przypadku torbieli poziom lh może być bardzo wysoki, co tłumaczyłoby pozytywny test owulacyjny. Ja nie życzę Ci źle, ale nie fajnie jest, kiedy zamiast rozmawiać tu z nami, ciągle tylko oczekujesz potwierdzenia,że jesteś w ciąży. Życzę Ci tego z całego serca,a mimo to radzę więcej empatii i zrozumienia. Nikt tu nie chce źle, ale też nikt nie jest wróżką, by Ci powiedzieć, o co chodzi. ;)

Marta29, Paulette lubią tę wiadomość

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    A co do trudnej młodzieży-siostrę bym Ci swoją podrzuciła to by Ci przeszło :) grrrr....co za charakterek!!!!!
    To Ty tez jesteś Marta? Super :)
    Tak marta ;)
    I mam brata z nerwica depresja i najprawdopodobniej zespolem aspergera.. ;D

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spiruline, jeczmien, orzechy brazylijsjie, chia i ksylitol i ogólnie masę rzeczy kupuje na skworcu. Super sklep wszystko świeże i tanie jak barszcz. Dzis przyszly mi zakupy za 200 zl. A najlepsza jest herbata amelia. Bez hibiskusa. Z paczkami róż i kostkami karmelu czy białej czekolady. Pycha!!!!

• Marta29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank poszukam ich.Cuda cudawianki o nich czytam właśnie :)
    Porcja 15 g nasion Chia zawiera:

• 107 mg wapnia
    • 160 mg fosforu
    • 2,4 mg żelaza
    • 105 mg potasu
    • 59 mg magnezu
    • 0,5 mg cynku
    Nic,tylko wcinać :)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troche mnie pocieszyłaś Ciri. Jak ja wytrzymam do 17.30:(? Ja chciałam studiować medycynę sadowa.ale sie opamietalam:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masz dawke na dzien tych nasionek i nie nalezy jej przekraczac ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    No to troche mnie pocieszyłaś Ciri. Jak ja wytrzymam do 17.30:(? Ja chciałam studiować medycynę sadowa.ale sie opamietalam:)
    Oooo tak. A znacie ten program Doktor G to jestem tak dobra ze umiem przed nia ogsrnac przyczyne zgonu ;p z mama zaklady robimy ;D

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Tak marta ;)
    I mam brata z nerwica depresja i najprawdopodobniej zespolem aspergera.. ;D
    Czyli umiesz panować nad nerwami :) ja też JUŻ UMIEM :)
    A tak serio to przykro mi,że aż tyle chorób się przykleiło do Twojego brata....

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Oooo tak. A znacie ten program Doktor G to jestem tak dobra ze umiem przed nia ogsrnac przyczyne zgonu ;p z mama zaklady robimy ;D
    Ha ha ha ha :) leżę Ciri :)
    Ja tak mogę tylko jak oglądam 1z10 :)

• Skierka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy lepszy przykłąd z netu:

"KOBIETA , 33 LATA , WARSZAWA
    Witam. Czy torbiel jajnika produkuje beta hcg? Dziękuję za odpowiedź

Lek. Izabela Ławnicka
    Stażysta/Rezydent, Lublin Czechów Północny

Witam! Torbiel jajnika jak najbardziej może produkować beta-hCG"

i kolejny:

"KOBIETA , 30 LAT , POLSKA
    czy torbiel jajnika mogl mi podwyzszyc betahcg?

Lek. Paweł Baljon
    Stażysta/Rezydent, Kielce

Witam serdecznie. Torbiel może powodować wzrost beta hCG."

jeszcze jeden:

"KOBIETA , 28 LAT
    Czy torbiel jajnika wpływa na pozytywny wynik testu?

Lek. Izabela Ławnicka
    Stażysta/Rezydent, Lublin Czechów Północny

Witam! Torbiel jajnika, hormonalnie czynna (produkująca beta-hCG, czyli hormon wykrywany przez testy ciążowe) jak najbardziej może być przyczyną fałszywie dodatnich wyników testów ciążowych."

Mam kontynuować? Temu też zaprzeczysz?

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik ojca i wychowania. Tata go nie chcial... Ale ja osobiscie tez jestem dosc wybuchowa mam charakterek ale potrafie czesto zapanowac nad tym

‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ