Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNamida wrote:Picja no jak, ja jutro idę i powinno być słychać serducho, a to będzie 7tc. Jak byłam 2tyg, temu to na usg było widać pęcherzyk. Gin mi mowiła, że to wszystko jest w porządku i za 2tyg powinno być serduszko.
-
nick nieaktualnyPicja wrote:Widzisz.takie sprzeczne info. Moj mówi ze widac ale jeszcze nie slychac w tym 6 tygodniu i ze będzie słychać ok. 15 ego tygodnia bo nie ma echosondy a jakby miał to 12. Może sam dobrze nie wie:)
-
Dziewczyny to kiedy można usłyszeć serduszko zależy od aparatu usg. Niektóre słyszą już w 8tc inne dopiero w 13 Detektorem tętna najszybciej się znajdzie po ok 13 tc
Picja ja bym poczekała te 2,5 tygodnia. Twoja mama ma świętą rację. Mam takie samo podejście. Tym bardzie,że ja czekam do ok 12tc z pierwszym usg Najgorsze to te dylematy co jest, a co być powinno itd....poczekam cierpliwie razem z TobąNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ta długość drugiej fazy jest ok, więc może faktycznie prolaktyna ma wpływ na owulację? Stosunek lh do fsh by się przydał, by wykluczyć niedomogę No i tsh, bo może tarczyca coś mieszaNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Skierka wrote:Kofeinka trzy poprzednie cykle bardzo ładne, ale w tym te temperatury coś strasznie skaczą. Byłaś może chora? Zdarzyło się coś, co mogło wpłynąć na nie?
chora nie ale ostrą biegunkę miałam 8dpo i 10dpo
może to dlategoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:11
-
kofeinka wrote:chora nie ale ostrą biegunkę miałam 8dpo i 10dpo
może to dlatego
To na pewno od tego. Jak wywalić te dwie temperatury, to w dwóch ostatnich cyklach niziutko...Coś się dzieje, co ma wpływ na II faze i bez badań ani ruszNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
nick nieaktualnySkierka, poczekam:) i jestem pelna nadziei. Dzis cisza jak nigdy. Ani jednego kujnięcia.
Ja bym stawiała na prolaktyne. Miałam żmijowaty wykres zanim ją wyrownalam a przy progesteronie jest równo ale nisko w moim wypadku.
Wiewiórka. To cudną wiadomość. Może znajdę lekarza z lepszym aparatem:)choc na tą jedną wizytę...wiewiórka17, Skierka lubią tę wiadomość
-
to jak patrzę na moje temperatury to bez leków i wspomagania, to ja pewnie dłuuugo nie zajdę
czyli plan taki progesteron w 7 dniu po owu i mogę tez prolaktynę? -
Baronowa_83 wrote:to jak patrzę na moje temperatury to bez leków i wspomagania, to ja pewnie dłuuugo nie zajdę
czyli plan taki progesteron w 7 dniu po owu i mogę tez prolaktynę?
prolaktyna najlepiej w początkach cyklu między 2, a 4 dniemNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
lekarza mam dopiero 8 lipca;/ a gina z nfzetu to mam dupiatego. chodziłam tylko po recepty na tabsy, a infekcje i ogólnie jakaś diagnostykę to robiłam prywatnie
-
to zrobię teraz progestron a jak dostanę okres to prolaktynę
tsh badałam dwa razy - najpierw było 4, a jak odstawiłam to spadło do 2,5 samo z siebie