X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo masz lepszy dzien wiec Cie nie boli :D ja mam gorszy i chyba musze cos zjesc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jak ja wytrzymam jeszcze te 12 tygodni żeby usłyszeć serduszko jak ja dwóch nie mogę wytrwac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj babo babo ciesz sie wreszcie ta ciaza

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja, czemu 12 tygodni? Serduszko dużo wcześniej słychać :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    a mój powiedział ż emam na pierwsza wizyte przyjsc za 2 i poł tyg....a ja widze ze wiele dziewczyn ma juz usg z pęcherzykiem....czemu nie kazał przyjsc szybciej:(
    No kurcze,faktycznie Cię trochę przetrzymuje. Ja miałam pierwsze usg właśnie z pęcherzykiem,zresztą to było dopiero dobitne potwierdzenie ciąży. Swoją drogą pewnie i tak bym nie wytrzymała i poszła prywatnie :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Właśnie wróciłam od gina i niestety nie dowiedziałam sie niczego :/ pani doktor po obejrzeniu moich wyników dala mi namiary na endokrynologa i to wszystko :(
    Ale tak zupełnie nic Ci nie powiedział? Chyba musiał mieć podstawy żeby Cię odesłać do endokrynologa. Ach ci lekarze....

• Skierka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    i czemu mnie dziś nic nie boli:(

A kto Ci kochana powiedział,że musi boleć? Czemu dla wielu osób tylko rzyganie i jakies straszne przypadłości są wyznacznikiem ciąży? :P Ja nie mam żadnych takich atrakcji, na I wizytę z usg czekam do 13 tc, ale cieszę się mimo wszystko. Nawet mimo tego strachu, który wciąż mam z poprzedniej ciąży :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zawsze mowila ze w ciazy tak dobrze sie czula ze ona by mogla caly czas w niej chodzi. :D

A mnie jajcory na zmiane napieprzaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 18:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja Ty mi o tej szyjce pisalas. Sluchaj w jakich godzinach ja badalas? Bo ja mam wrazenie ze ona to mi taka mega miekka wlasnie popoludniami sie robi... O.o nie wiem czemu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Picja, czemu 12 tygodni? Serduszko dużo wcześniej słychać :)
    jak- mój powiedział, że widać od 5-6 ale słychać najwcześniej 12 jak ktos ma super echosondę, bo przez usg to czasem i 18 :( to kiedy wkońcu to serduszko słychać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Picja Ty mi o tej szyjce pisalas. Sluchaj w jakich godzinach ja badalas? Bo ja mam wrazenie ze ona to mi taka mega miekka wlasnie popoludniami sie robi... O.o nie wiem czemu.
    ja zawsze w południe:) nie wiem czemu:)jakos tak sobie to wyzaczyłam i była jak surowe ciasto drożdzowe normalnie a wieczorami twarda jak kamien więc z ta szyjka to sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak myslicie, zapisac sie do innego pecherzyk zobaczyć? czy iść za 2,5 na spokojnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja dzis rano mialam mega wysoko nie moglam jej w ogole namacac. Potem sie obnizyla jak zawsze a potem mieciutka, w tym cyklu zawsze mam bardziej mieka im blizej wieczora... A zawsze mialam moze nie jakosc mega twarda ale twarda i po zbadaniu po owu pobolewala mnie. A teraz nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    To jak myslicie, zapisac sie do innego pecherzyk zobaczyć? czy iść za 2,5 na spokojnie?
    Zalezy od niecierpliwosci. Mi jesli sie teraz by udalo to poczekam do tej wizyty sierpniowej.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po kolejnej wizycie nic nie urosło :(

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie rozmawiałam z mamą i tak sobie myslę... I tak nie mam na nic wpływu. A teraz owszem zobaczyłabym pęcherzyk...a nie wiedziałabym czy jest w nimdzidzia. A tak...Będzie serduszko. Bo będzie! Musi byc! wytrzymam! A 26 premiera kolejnej ksiazki Bretta i będe miała czas ją pochłonąć w jeden dzień:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    i po kolejnej wizycie nic nie urosło :(
    nie martw się, mi nie rosło nie rosło, a nagle 2 kreski. Na pewno czytałaś, jak lekarz w klinice niepłodności powiedział, że ten miesiąc nie ma szans:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja no jak, ja jutro idę i powinno być słychać serducho, a to będzie 7tc. Jak byłam 2tyg, temu to na usg było widać pęcherzyk. Gin mi mowiła, że to wszystko jest w porządku i za 2tyg powinno być serduszko.

• littleladybird Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    Ale tak zupełnie nic Ci nie powiedział? Chyba musiał mieć podstawy żeby Cię odesłać do endokrynologa. Ach ci lekarze....

Myślę, że lekarka nie do końca zna się na hormonach i coś jest nie tak, ale nie chciała też dawać jakiejś konkretnej diagnozy, bo mogłaby być mylna. Dlatego odesłała mnie do endokrynologa. Z jednej strony dobrze, że nie powiedziała nic, ale z drugiej już sobie przez to wsadziłam do głowy czarny scenariusz :/ Na dodatek nie mogę dodzwonić się do tego endo a nie chcę wydzwaniać co chwilę, bo pomyśli, że jakaś desperatka jestem :/

Picja pewnie, że wytrzymasz ;) i serduszko będzie :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo z tego co ja wiem to w 7 tyogodniu dopiero WIDAC serduszko a nie sluchac na to trzeba dluzej poczekac...

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ