Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo masz lepszy dzien wiec Cie nie boli :D ja mam gorszy i chyba musze cos zjesc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże, jak ja wytrzymam jeszcze te 12 tygodni żeby usłyszeć serduszko jak ja dwóch nie mogę wytrwac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj babo babo ciesz sie wreszcie ta ciaza

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja, czemu 12 tygodni? Serduszko dużo wcześniej słychać :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    a mój powiedział ż emam na pierwsza wizyte przyjsc za 2 i poł tyg....a ja widze ze wiele dziewczyn ma juz usg z pęcherzykiem....czemu nie kazał przyjsc szybciej:(
    No kurcze,faktycznie Cię trochę przetrzymuje. Ja miałam pierwsze usg właśnie z pęcherzykiem,zresztą to było dopiero dobitne potwierdzenie ciąży. Swoją drogą pewnie i tak bym nie wytrzymała i poszła prywatnie :)

• Marta29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Właśnie wróciłam od gina i niestety nie dowiedziałam sie niczego :/ pani doktor po obejrzeniu moich wyników dala mi namiary na endokrynologa i to wszystko :(
    Ale tak zupełnie nic Ci nie powiedział? Chyba musiał mieć podstawy żeby Cię odesłać do endokrynologa. Ach ci lekarze....

• Skierka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    i czemu mnie dziś nic nie boli:(

A kto Ci kochana powiedział,że musi boleć? Czemu dla wielu osób tylko rzyganie i jakies straszne przypadłości są wyznacznikiem ciąży? :P Ja nie mam żadnych takich atrakcji, na I wizytę z usg czekam do 13 tc, ale cieszę się mimo wszystko. Nawet mimo tego strachu, który wciąż mam z poprzedniej ciąży :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zawsze mowila ze w ciazy tak dobrze sie czula ze ona by mogla caly czas w niej chodzi. :D

A mnie jajcory na zmiane napieprzaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 18:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja Ty mi o tej szyjce pisalas. Sluchaj w jakich godzinach ja badalas? Bo ja mam wrazenie ze ona to mi taka mega miekka wlasnie popoludniami sie robi... O.o nie wiem czemu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Picja, czemu 12 tygodni? Serduszko dużo wcześniej słychać :)
    jak- mój powiedział, że widać od 5-6 ale słychać najwcześniej 12 jak ktos ma super echosondę, bo przez usg to czasem i 18 :( to kiedy wkońcu to serduszko słychać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Picja Ty mi o tej szyjce pisalas. Sluchaj w jakich godzinach ja badalas? Bo ja mam wrazenie ze ona to mi taka mega miekka wlasnie popoludniami sie robi... O.o nie wiem czemu.
    ja zawsze w południe:) nie wiem czemu:)jakos tak sobie to wyzaczyłam i była jak surowe ciasto drożdzowe normalnie a wieczorami twarda jak kamien więc z ta szyjka to sama nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak myslicie, zapisac sie do innego pecherzyk zobaczyć? czy iść za 2,5 na spokojnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja dzis rano mialam mega wysoko nie moglam jej w ogole namacac. Potem sie obnizyla jak zawsze a potem mieciutka, w tym cyklu zawsze mam bardziej mieka im blizej wieczora... A zawsze mialam moze nie jakosc mega twarda ale twarda i po zbadaniu po owu pobolewala mnie. A teraz nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    To jak myslicie, zapisac sie do innego pecherzyk zobaczyć? czy iść za 2,5 na spokojnie?
    Zalezy od niecierpliwosci. Mi jesli sie teraz by udalo to poczekam do tej wizyty sierpniowej.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po kolejnej wizycie nic nie urosło :(

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie rozmawiałam z mamą i tak sobie myslę... I tak nie mam na nic wpływu. A teraz owszem zobaczyłabym pęcherzyk...a nie wiedziałabym czy jest w nimdzidzia. A tak...Będzie serduszko. Bo będzie! Musi byc! wytrzymam! A 26 premiera kolejnej ksiazki Bretta i będe miała czas ją pochłonąć w jeden dzień:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    i po kolejnej wizycie nic nie urosło :(
    nie martw się, mi nie rosło nie rosło, a nagle 2 kreski. Na pewno czytałaś, jak lekarz w klinice niepłodności powiedział, że ten miesiąc nie ma szans:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja no jak, ja jutro idę i powinno być słychać serducho, a to będzie 7tc. Jak byłam 2tyg, temu to na usg było widać pęcherzyk. Gin mi mowiła, że to wszystko jest w porządku i za 2tyg powinno być serduszko.

• littleladybird Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta29 wrote:
    Ale tak zupełnie nic Ci nie powiedział? Chyba musiał mieć podstawy żeby Cię odesłać do endokrynologa. Ach ci lekarze....

Myślę, że lekarka nie do końca zna się na hormonach i coś jest nie tak, ale nie chciała też dawać jakiejś konkretnej diagnozy, bo mogłaby być mylna. Dlatego odesłała mnie do endokrynologa. Z jednej strony dobrze, że nie powiedziała nic, ale z drugiej już sobie przez to wsadziłam do głowy czarny scenariusz :/ Na dodatek nie mogę dodzwonić się do tego endo a nie chcę wydzwaniać co chwilę, bo pomyśli, że jakaś desperatka jestem :/

Picja pewnie, że wytrzymasz ;) i serduszko będzie :)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo z tego co ja wiem to w 7 tyogodniu dopiero WIDAC serduszko a nie sluchac na to trzeba dluzej poczekac...

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ