Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
ciri22 wrote:Noo ja mam w wawie lekarze panstwowo i jestem bardzo zadowolona, na pierwszej wizycie jak powiedzialam ze sie chce starac o dziecko dal mi skierowanie na podstawowa morfologie na TSH i cukier do tego toksoplazmoze, HIV i kilka innych rzeczy. Wiec jesli jestes przygotowana na to zeby isc prywatnie to radze ci na tego nawet nie patrzec i robic badania tez prywatnie bo to nie ma na co czekac.
ok więc jakbyś mogła to proszę wymień badania które mam w pierwszej kolejności zrobić -
nick nieaktualnyolencja wrote:Ciri! jak ten skarb sie nazywa?
ja jestem z wawy i tulam siepo enelmedach:(
-
nick nieaktualnyalinalii wrote:ok więc jakbyś mogła to proszę wymień badania które mam w pierwszej kolejności zrobić
A sama zrob sobie TH3 i TH4 bo na to musisz miec skierowanie od endokrynologa a to wazne. Proby watrobowe ale na to chyba gin musi dac wiec tez musisz sama sobie zrobic.
I teraz ginekologiczne:
FSH z i LH - koniecznie razem w 3-5 dc
Estradiol - w owulację
Progesteron - po owu
Prolaktyna- niezależnie od dc
I testosteronrazem z FSH (u mnie w wawie gdzie ceny sa zabojcze to wyszlo mi ok 200zl)
I to zalecenie od jednej z forumowiczek co do prolakty: "Co do prolaktyny, to chimeryczny hormon, badanie na czczo, po wyspaniu się, najlepiej 3 h po pobudce, dzien wczesniej bez stresu,wysiłku fiz, macania cycków, seksu itd. Jak wejdziesz do lab. to usiądź na 15 min przed pobraniem krwi"
Wydaje mi sie ze na poczatek to tyle -
nick nieaktualnyolencja wrote:heh,no ciekawe jakby sobie poradzil z nieplodnoscia?
Mialam torbiel Bartholina zatkana i dlugo nie szlam na wizyte bo rosla ale nie bolala to taki opierdol dostalam -
ciri22 wrote:Jesli chcesz zaoszczedzic, idz do lekarza pierwszego kontaktu niech on da ci skierowanie na morfologie pelna, mocz (ale to nie jest konieczne), na wlasnie HIV i cukier oraz TSH bo na to moze Ci dac on skierowanie i toksoplazmoze.
A sama zrob sobie TH3 i TH4 bo na to musisz miec skierowanie od endokrynologa a to wazne. Proby watrobowe ale na to chyba gin musi dac wiec tez musisz sama sobie zrobic.
I teraz ginekologiczne:
FSH z i LH - koniecznie razem w 3-5 dc
Estradiol - w owulację
Progesteron - po owu
Prolaktyna- niezależnie od dc
I testosteronrazem z FSH (u mnie w wawie gdzie ceny sa zabojcze to wyszlo mi ok 200zl)
I to zalecenie od jednej z forumowiczek co do prolakty: "Co do prolaktyny, to chimeryczny hormon, badanie na czczo, po wyspaniu się, najlepiej 3 h po pobudce, dzien wczesniej bez stresu,wysiłku fiz, macania cycków, seksu itd. Jak wejdziesz do lab. to usiądź na 15 min przed pobraniem krwi"
Wydaje mi sie ze na poczatek to tyle
oo kurcze CZARNA MAGIA dla mniejestem zielonaaa , ogarnę to jakoś
dziękuję Ci bardzo -
nick nieaktualnyolencja wrote:no wlasnie- w ciazy,pytanie co robi z takimi jak ja?
no nic,poki co ide do poradni na starynkiewicza we wrzesniu,mam nadzieje ze tam mnie zdiagnozuja -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlencja jeszcze jak bylam u swojego to powiedzial ze jak nie zajde przez te pol roku to nie bedziemy do roku czekac az zajde tylko od razu wdrazamy monitoring i pakiet badan hormonalnych i zaczynamy dzialac wiec chyba tez sie ogarnia.
A Ty juz co mialas robione w tym temacie? I ile sie starasz?/ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyolencja wrote:no i bralam przez 8 lat antyki i wiekszosc lekarzy uwaza ze po takim czasie organizm jeszcze nie doszedl do siebie. prawdopodobnie mam LUF- to moja diagnoza oczywiscie,nie lekarzy bo wiekszosc z nich nie ma o tym bladego pojecia
I tez czytalam ze dlugosc brania lekow nie ma znaczenia bo one blokuja jedynie owulacje wiec po odstawieniu organizm sie oczysci i zaczyna sie normalna owulacja i to samo powiedzial mi lekarz. a mam 24 lata wiec wdrazanie po pol roku badan to szybko wiekszosc karze czekac dluzej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny