X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo ja mam w wawie lekarze panstwowo i jestem bardzo zadowolona, na pierwszej wizycie jak powiedzialam ze sie chce starac o dziecko dal mi skierowanie na podstawowa morfologie na TSH i cukier do tego toksoplazmoze, HIV i kilka innych rzeczy. Wiec jesli jestes przygotowana na to zeby isc prywatnie to radze ci na tego nawet nie patrzec i robic badania tez prywatnie bo to nie ma na co czekac.

ok więc jakbyś mogła to proszę wymień badania które mam w pierwszej kolejności zrobić

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Ciri! jak ten skarb sie nazywa?:) ja jestem z wawy i tulam siepo enelmedach:(
    Doktor Nowakowski, przychodnia Zdrowie ul. Kondratowicza. (to przychodnia prywatna ale ma podpisana umowe z NFZ wiec za nic nie placisz-moze dlatego samych dobrych lekarzy maja, czytalam o nim rozne opinie ale ja jestem zadowolona i mojej mamie zycie uratowal) Starszy pan ale naprawde konkretny, ma jeden minus przyjmuje dwa razy w tygodniu po dwie godziny ale jak cos sie dzieje to bez zapisu przyjmuje. ja bylam na tabletkach kilka lat, poszlam do niego ze odstawilam i chce sie strac wiec dal mi skierowanie na badania, potem po 3 miesiacach polecialam bez zapisu do niego poniewaz mialam dlugi okres i mega skapy, powiedzal ze wszystko ok i po ttabletkach do pol roku powinnam sie oczyscic i hormony do normy powinny dojsc, i nie ma sensu wczesniej robic badan bo by byly zaburzone i ze bedzie we mnie wciskal hormony niepotrzebnie i w 5cyklu od odstawienia tabletek pol roku po tym ZASZLAM :D

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh,no ciekawe jakby sobie poradzil z nieplodnoscia?:)

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ok więc jakbyś mogła to proszę wymień badania które mam w pierwszej kolejności zrobić
    Jesli chcesz zaoszczedzic, idz do lekarza pierwszego kontaktu niech on da ci skierowanie na morfologie pelna, mocz (ale to nie jest konieczne), na wlasnie HIV i cukier oraz TSH bo na to moze Ci dac on skierowanie i toksoplazmoze.

A sama zrob sobie TH3 i TH4 bo na to musisz miec skierowanie od endokrynologa a to wazne. Proby watrobowe ale na to chyba gin musi dac wiec tez musisz sama sobie zrobic.
    I teraz ginekologiczne:
    FSH z i LH - koniecznie razem w 3-5 dc
    Estradiol - w owulację
    Progesteron - po owu
    Prolaktyna- niezależnie od dc
    I testosteronrazem z FSH (u mnie w wawie gdzie ceny sa zabojcze to wyszlo mi ok 200zl)
    I to zalecenie od jednej z forumowiczek co do prolakty: "Co do prolaktyny, to chimeryczny hormon, badanie na czczo, po wyspaniu się, najlepiej 3 h po pobudce, dzien wczesniej bez stresu,wysiłku fiz, macania cycków, seksu itd. Jak wejdziesz do lab. to usiądź na 15 min przed pobraniem krwi"

Wydaje mi sie ze na poczatek to tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    heh,no ciekawe jakby sobie poradzil z nieplodnoscia?:)
    Noo nie wiem, ale widze ze duzo bab w ciazy do niego chodzi i jest mega oblozony a tej przychodni jeszcze 3 lekarzy przyjmuje i do nich nie ma takiej kolejki. Ale tez wiem ze on jest precyzyjny i jak czegos nie wie to odsyla. Wrzeszczy na pacjentki jak trzeba :P
    Mialam torbiel Bartholina zatkana i dlugo nie szlam na wizyte bo rosla ale nie bolala to taki opierdol dostalam :P

• alinalii Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Jesli chcesz zaoszczedzic, idz do lekarza pierwszego kontaktu niech on da ci skierowanie na morfologie pelna, mocz (ale to nie jest konieczne), na wlasnie HIV i cukier oraz TSH bo na to moze Ci dac on skierowanie i toksoplazmoze.

A sama zrob sobie TH3 i TH4 bo na to musisz miec skierowanie od endokrynologa a to wazne. Proby watrobowe ale na to chyba gin musi dac wiec tez musisz sama sobie zrobic.
    I teraz ginekologiczne:
    FSH z i LH - koniecznie razem w 3-5 dc
    Estradiol - w owulację
    Progesteron - po owu
    Prolaktyna- niezależnie od dc
    I testosteronrazem z FSH (u mnie w wawie gdzie ceny sa zabojcze to wyszlo mi ok 200zl)
    I to zalecenie od jednej z forumowiczek co do prolakty: "Co do prolaktyny, to chimeryczny hormon, badanie na czczo, po wyspaniu się, najlepiej 3 h po pobudce, dzien wczesniej bez stresu,wysiłku fiz, macania cycków, seksu itd. Jak wejdziesz do lab. to usiądź na 15 min przed pobraniem krwi"

Wydaje mi sie ze na poczatek to tyle :)

oo kurcze CZARNA MAGIA dla mnie :( jestem zielonaaa , ogarnę to jakoś ;)
    dziękuję Ci bardzo ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie- w ciazy,pytanie co robi z takimi jak ja?:)
    no nic,poki co ide do poradni na starynkiewicza we wrzesniu,mam nadzieje ze tam mnie zdiagnozuja

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali- przy glukozie zrob sobie tez insuline :)

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    no wlasnie- w ciazy,pytanie co robi z takimi jak ja?:)
    no nic,poki co ide do poradni na starynkiewicza we wrzesniu,mam nadzieje ze tam mnie zdiagnozuja
    Ale wiesz to na NFZ wiec mozesz pojsc i sie zapisac terminu teraz sa na sierpien, w poniedzialek sie zapisywalam to na 10 siernia mialam termin, wiec mozesz pojsc zobaczyc co i jak i zawsze bedziesz miala porownanie co do tego z wrzesnia jak cos :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    oo kurcze CZARNA MAGIA dla mnie :( jestem zielonaaa , ogarnę to jakoś ;)
    dziękuję Ci bardzo ;)
    Dlatego wazne jest zeby byl ogarniety lekarz, to on cie skieruje na wszystko i wytlumaczy a Twoj cymbal to chyba nieogarniety jakis...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja jeszcze jak bylam u swojego to powiedzial ze jak nie zajde przez te pol roku to nie bedziemy do roku czekac az zajde tylko od razu wdrazamy monitoring i pakiet badan hormonalnych i zaczynamy dzialac wiec chyba tez sie ogarnia.
    A Ty juz co mialas robione w tym temacie? I ile sie starasz?/

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poltora roku, mialam hsg,badania nasienia,amh,nie mialam monitoringu bo jest platny,dlatego szukalam czegos na nfz gdzie bede mogla go robic,do wrzesnia dam rade wytrzymac jak tyle czasu wytrzymalam:)

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i bralam przez 8 lat antyki i wiekszosc lekarzy uwaza ze po takim czasie organizm jeszcze nie doszedl do siebie. prawdopodobnie mam LUF- to moja diagnoza oczywiscie,nie lekarzy bo wiekszosc z nich nie ma o tym bladego pojecia

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co? Nic nie wyszlo do tej pory? czy masz juz jakies rozpoznanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    no i bralam przez 8 lat antyki i wiekszosc lekarzy uwaza ze po takim czasie organizm jeszcze nie doszedl do siebie. prawdopodobnie mam LUF- to moja diagnoza oczywiscie,nie lekarzy bo wiekszosc z nich nie ma o tym bladego pojecia
    Ja tabletki anty bralam ponad 6 lat to lekarz powiedzial ze dlugosc brania nie ma znaczenia do pol roku powinien sie organizm oczyscic i juz powinna byc normalna owulacja, ja podejrzewam dwa cykle bez owu pierwsze potem kolejne trzy juz owulacyjne ale dlugie.
    I tez czytalam ze dlugosc brania lekow nie ma znaczenia bo one blokuja jedynie owulacje wiec po odstawieniu organizm sie oczysci i zaczyna sie normalna owulacja i to samo powiedzial mi lekarz. a mam 24 lata wiec wdrazanie po pol roku badan to szybko wiekszosc karze czekac dluzej.

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam kompletnie zadnej diagnozy z sensem,dlatego licze na poradnie
    lekarze pier%^&& o blokadzie psychicznej i odsylaja z kwitkiem,dosc ich mam

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja sie kurde nie dziwie. A prowadzisz wykresy?

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze jestes ode mnie 8 lat mlodsza:) to jeszcze u CIebie szybko wrocilo do normy:) w moim wieku to dluzej trwa

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz wrocilam do prowadzenia,poprzednio w zeszlym roku tez kilka robilam,na kazdym widac brak owu ale progesteron 7 dni przed okresem zawsze mam wysoki

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tymbardziej powinni szyciej wdrazac leczenie, przeciez po 30-tce to sie juz mowi ze nie powinno sie do roku czekac z wdrazaniem leczenia i w ogole

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ