X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Noo ja mam w wawie lekarze panstwowo i jestem bardzo zadowolona, na pierwszej wizycie jak powiedzialam ze sie chce starac o dziecko dal mi skierowanie na podstawowa morfologie na TSH i cukier do tego toksoplazmoze, HIV i kilka innych rzeczy. Wiec jesli jestes przygotowana na to zeby isc prywatnie to radze ci na tego nawet nie patrzec i robic badania tez prywatnie bo to nie ma na co czekac.

ok więc jakbyś mogła to proszę wymień badania które mam w pierwszej kolejności zrobić

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Ciri! jak ten skarb sie nazywa?:) ja jestem z wawy i tulam siepo enelmedach:(
    Doktor Nowakowski, przychodnia Zdrowie ul. Kondratowicza. (to przychodnia prywatna ale ma podpisana umowe z NFZ wiec za nic nie placisz-moze dlatego samych dobrych lekarzy maja, czytalam o nim rozne opinie ale ja jestem zadowolona i mojej mamie zycie uratowal) Starszy pan ale naprawde konkretny, ma jeden minus przyjmuje dwa razy w tygodniu po dwie godziny ale jak cos sie dzieje to bez zapisu przyjmuje. ja bylam na tabletkach kilka lat, poszlam do niego ze odstawilam i chce sie strac wiec dal mi skierowanie na badania, potem po 3 miesiacach polecialam bez zapisu do niego poniewaz mialam dlugi okres i mega skapy, powiedzal ze wszystko ok i po ttabletkach do pol roku powinnam sie oczyscic i hormony do normy powinny dojsc, i nie ma sensu wczesniej robic badan bo by byly zaburzone i ze bedzie we mnie wciskal hormony niepotrzebnie i w 5cyklu od odstawienia tabletek pol roku po tym ZASZLAM :D

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh,no ciekawe jakby sobie poradzil z nieplodnoscia?:)

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ok więc jakbyś mogła to proszę wymień badania które mam w pierwszej kolejności zrobić
    Jesli chcesz zaoszczedzic, idz do lekarza pierwszego kontaktu niech on da ci skierowanie na morfologie pelna, mocz (ale to nie jest konieczne), na wlasnie HIV i cukier oraz TSH bo na to moze Ci dac on skierowanie i toksoplazmoze.

A sama zrob sobie TH3 i TH4 bo na to musisz miec skierowanie od endokrynologa a to wazne. Proby watrobowe ale na to chyba gin musi dac wiec tez musisz sama sobie zrobic.
    I teraz ginekologiczne:
    FSH z i LH - koniecznie razem w 3-5 dc
    Estradiol - w owulację
    Progesteron - po owu
    Prolaktyna- niezależnie od dc
    I testosteronrazem z FSH (u mnie w wawie gdzie ceny sa zabojcze to wyszlo mi ok 200zl)
    I to zalecenie od jednej z forumowiczek co do prolakty: "Co do prolaktyny, to chimeryczny hormon, badanie na czczo, po wyspaniu się, najlepiej 3 h po pobudce, dzien wczesniej bez stresu,wysiłku fiz, macania cycków, seksu itd. Jak wejdziesz do lab. to usiądź na 15 min przed pobraniem krwi"

Wydaje mi sie ze na poczatek to tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    heh,no ciekawe jakby sobie poradzil z nieplodnoscia?:)
    Noo nie wiem, ale widze ze duzo bab w ciazy do niego chodzi i jest mega oblozony a tej przychodni jeszcze 3 lekarzy przyjmuje i do nich nie ma takiej kolejki. Ale tez wiem ze on jest precyzyjny i jak czegos nie wie to odsyla. Wrzeszczy na pacjentki jak trzeba :P
    Mialam torbiel Bartholina zatkana i dlugo nie szlam na wizyte bo rosla ale nie bolala to taki opierdol dostalam :P

• alinalii Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Jesli chcesz zaoszczedzic, idz do lekarza pierwszego kontaktu niech on da ci skierowanie na morfologie pelna, mocz (ale to nie jest konieczne), na wlasnie HIV i cukier oraz TSH bo na to moze Ci dac on skierowanie i toksoplazmoze.

A sama zrob sobie TH3 i TH4 bo na to musisz miec skierowanie od endokrynologa a to wazne. Proby watrobowe ale na to chyba gin musi dac wiec tez musisz sama sobie zrobic.
    I teraz ginekologiczne:
    FSH z i LH - koniecznie razem w 3-5 dc
    Estradiol - w owulację
    Progesteron - po owu
    Prolaktyna- niezależnie od dc
    I testosteronrazem z FSH (u mnie w wawie gdzie ceny sa zabojcze to wyszlo mi ok 200zl)
    I to zalecenie od jednej z forumowiczek co do prolakty: "Co do prolaktyny, to chimeryczny hormon, badanie na czczo, po wyspaniu się, najlepiej 3 h po pobudce, dzien wczesniej bez stresu,wysiłku fiz, macania cycków, seksu itd. Jak wejdziesz do lab. to usiądź na 15 min przed pobraniem krwi"

Wydaje mi sie ze na poczatek to tyle :)

oo kurcze CZARNA MAGIA dla mnie :( jestem zielonaaa , ogarnę to jakoś ;)
    dziękuję Ci bardzo ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie- w ciazy,pytanie co robi z takimi jak ja?:)
    no nic,poki co ide do poradni na starynkiewicza we wrzesniu,mam nadzieje ze tam mnie zdiagnozuja

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinali- przy glukozie zrob sobie tez insuline :)

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    no wlasnie- w ciazy,pytanie co robi z takimi jak ja?:)
    no nic,poki co ide do poradni na starynkiewicza we wrzesniu,mam nadzieje ze tam mnie zdiagnozuja
    Ale wiesz to na NFZ wiec mozesz pojsc i sie zapisac terminu teraz sa na sierpien, w poniedzialek sie zapisywalam to na 10 siernia mialam termin, wiec mozesz pojsc zobaczyc co i jak i zawsze bedziesz miala porownanie co do tego z wrzesnia jak cos :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    oo kurcze CZARNA MAGIA dla mnie :( jestem zielonaaa , ogarnę to jakoś ;)
    dziękuję Ci bardzo ;)
    Dlatego wazne jest zeby byl ogarniety lekarz, to on cie skieruje na wszystko i wytlumaczy a Twoj cymbal to chyba nieogarniety jakis...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja jeszcze jak bylam u swojego to powiedzial ze jak nie zajde przez te pol roku to nie bedziemy do roku czekac az zajde tylko od razu wdrazamy monitoring i pakiet badan hormonalnych i zaczynamy dzialac wiec chyba tez sie ogarnia.
    A Ty juz co mialas robione w tym temacie? I ile sie starasz?/

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poltora roku, mialam hsg,badania nasienia,amh,nie mialam monitoringu bo jest platny,dlatego szukalam czegos na nfz gdzie bede mogla go robic,do wrzesnia dam rade wytrzymac jak tyle czasu wytrzymalam:)

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i bralam przez 8 lat antyki i wiekszosc lekarzy uwaza ze po takim czasie organizm jeszcze nie doszedl do siebie. prawdopodobnie mam LUF- to moja diagnoza oczywiscie,nie lekarzy bo wiekszosc z nich nie ma o tym bladego pojecia

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co? Nic nie wyszlo do tej pory? czy masz juz jakies rozpoznanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    no i bralam przez 8 lat antyki i wiekszosc lekarzy uwaza ze po takim czasie organizm jeszcze nie doszedl do siebie. prawdopodobnie mam LUF- to moja diagnoza oczywiscie,nie lekarzy bo wiekszosc z nich nie ma o tym bladego pojecia
    Ja tabletki anty bralam ponad 6 lat to lekarz powiedzial ze dlugosc brania nie ma znaczenia do pol roku powinien sie organizm oczyscic i juz powinna byc normalna owulacja, ja podejrzewam dwa cykle bez owu pierwsze potem kolejne trzy juz owulacyjne ale dlugie.
    I tez czytalam ze dlugosc brania lekow nie ma znaczenia bo one blokuja jedynie owulacje wiec po odstawieniu organizm sie oczysci i zaczyna sie normalna owulacja i to samo powiedzial mi lekarz. a mam 24 lata wiec wdrazanie po pol roku badan to szybko wiekszosc karze czekac dluzej.

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam kompletnie zadnej diagnozy z sensem,dlatego licze na poradnie
    lekarze pier%^&& o blokadzie psychicznej i odsylaja z kwitkiem,dosc ich mam

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ja sie kurde nie dziwie. A prowadzisz wykresy?

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze jestes ode mnie 8 lat mlodsza:) to jeszcze u CIebie szybko wrocilo do normy:) w moim wieku to dluzej trwa

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz wrocilam do prowadzenia,poprzednio w zeszlym roku tez kilka robilam,na kazdym widac brak owu ale progesteron 7 dni przed okresem zawsze mam wysoki

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tymbardziej powinni szyciej wdrazac leczenie, przeciez po 30-tce to sie juz mowi ze nie powinno sie do roku czekac z wdrazaniem leczenia i w ogole

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ