X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak tak ale wlasnie szyjka w ogole dala mi jakis takie wiesz.. oswiecenie ze moze siknac, ale to minelo po czasie :P Noo ale musze przyznac ze byla inna na poczatku ciazy mysle ze po zagniezdzeniu sie bardzo zmienila

• ann_je Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja czytałam wszystkie wskazówki, dzięki

Ciri to chyba jednak mam nisko bądź średnio bo chyba cały paliczek środkowego i pół wskazującego dotyka szyjki :)

Myślałam, że nie będę się nakręcać, zwłaszcza w pierwszym cyklu a tu okazuje się, że każdą wolną chwilę poświęcam na czytanie forum i poleciałam dziś do apteki kupić cyfrowy termometr bo mam ten ekologiczny co zastępuje rtęciowy... i nie było cyfrowego 2 miejsca po przecinku i zastanawiam się czy nie kupić przez neta typowo owulacyjny ehh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:

Ciri to chyba jednak mam nisko bądź średnio bo chyba cały paliczek środkowego i pół wskazującego dotyka szyjki :)

Myślałam, że nie będę się nakręcać, zwłaszcza w pierwszym cyklu a tu okazuje się, że każdą wolną chwilę poświęcam na czytanie forum i poleciałam dziś do apteki kupić cyfrowy termometr bo mam ten ekologiczny co zastępuje rtęciowy... i nie było cyfrowego 2 miejsca po przecinku i zastanawiam się czy nie kupić przez neta typowo owulacyjny ehh...

Ja mam termometr microlife polecam. Kupiłam innej firmy i nie dział dlatego mierze tempke dopiero od połowy tego cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak wsadze palec i kucne to jak czuje dluga szyjke wokol ktorej moge palec przesunac noo to jest mega nisko...
    co do termometru sa dwie szkoly, jedna mowi ze taki z jednym miejscem wystarczy bo za to bedzie skok wyrazniejszy a druga ze lepiej z dwoma, musisz wybrac sama..
    A ten rteciowy nie mogl byc? czy ten ekologiczny? one podobno lepsze.
    Jak cos polecam microlife one sa dobre i tanie 12zl w aptece i taki z kobieta na opakowaniu to z dwoma miejscami po przecinku.

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja polecam kardioline tez z dwoma miejscami po przecinku typowo owulacyjny :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:

Cykle wyglądają spokojniej przy tym z jednym miejscem. Ja mam owulacyjny bezrteciowy GERATHERM BASAL. Ma duza czytelna skale i jakby etui z lupą i właśnie na niego zamienilam dwumiejscowy w szczęśliwy cyklu. I wykres wcale nie byl plaski. Sprawdź moje wykresy. Najswiezszy z jednomiejscowym, poprzedni z elektronicznym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze na takim bezrteciowym lepiej można zaobserwować skok bez zastanawiania sie czy 36,1 i 36,9 to skok:). Ja jestem zwolenniczką klarownego i czytelnego zaokrąglania tego typu termometrem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam anginę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    I mam anginę...
    cudnie nie ma co... co Wy tak chorujecie? mnie za tydzien czeka to samo :D

• olencja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zmieniam microlife na kardioline bo micro jest sztywny i mnie wkurza:/

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Wydaje mi się ze na takim bezrteciowym lepiej można zaobserwować skok bez zastanawiania sie czy 36,1 i 36,9 to skok:). Ja jestem zwolenniczką klarownego i czytelnego zaokrąglania tego typu termometrem:)
    Picja to moze ja bede zaokraglac?:D tylko ze w zadnym podreczniku do metody termicznej nie pisza chyba o zaokraglaniu:D w gore czy w dol?:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sluszalam zeby zaokraglac do polowek 0 i 5 ze wtedy ladnie widac czyli 36,0 lub 36,05 a to juz normalna metoda

• olencja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnnie przerobilam moj wykres na 3 wersje i powiem wam ze zadna roznica,na kazdym widac tak samo

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda micro nie ma elastycznej końcówki ale ja już się do tego przyzwyczaiłam. Na ten kardioline nie trafiłam w ofercie apteki w której zamawiałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Microlife ja mierzylam na siedzaco (na kibelku) i na lezaco i nic mi nie przeszkadzalo ;p

• olencja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zes sie CIri popisala teraz wiedza na temat mierzenia :D powiedz SLoneczko,jak sie mierzy tempereature?:) ano nie wstajac z lozka- a jak Ty ja mierzylas na kiblu?:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie powinno się wogole wstawac z łóżka bo inaczej pomiar jest niewiadrygodny

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak sie codzinnie wstaje przez caly cykl to jest taki samo przeklamaniem. Ja robilam tak budzik wstawalam od razu kibelek termomtr siku i potem prysznic. Wiec nie ma w 1 minucie mozliwosci o tak dyzu blad.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie to sprawdzilo i bylo wiarygodne wiec bez przesady ;p zawsze ta sama godzina i mniej wiecej po takiej samej ilosci godzin snu.

• olencja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem szlas szybciej czasem wolniej:D ehh jakbys stosowala te metode jako antykoncepcje to pewnie zaszlabys juz w 1- 2 cyklu :D

u5cvp2.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ