X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo tak tak ale wlasnie szyjka w ogole dala mi jakis takie wiesz.. oswiecenie ze moze siknac, ale to minelo po czasie :P Noo ale musze przyznac ze byla inna na poczatku ciazy mysle ze po zagniezdzeniu sie bardzo zmienila

• ann_je Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olencja czytałam wszystkie wskazówki, dzięki

Ciri to chyba jednak mam nisko bądź średnio bo chyba cały paliczek środkowego i pół wskazującego dotyka szyjki :)

Myślałam, że nie będę się nakręcać, zwłaszcza w pierwszym cyklu a tu okazuje się, że każdą wolną chwilę poświęcam na czytanie forum i poleciałam dziś do apteki kupić cyfrowy termometr bo mam ten ekologiczny co zastępuje rtęciowy... i nie było cyfrowego 2 miejsca po przecinku i zastanawiam się czy nie kupić przez neta typowo owulacyjny ehh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:

Ciri to chyba jednak mam nisko bądź średnio bo chyba cały paliczek środkowego i pół wskazującego dotyka szyjki :)

Myślałam, że nie będę się nakręcać, zwłaszcza w pierwszym cyklu a tu okazuje się, że każdą wolną chwilę poświęcam na czytanie forum i poleciałam dziś do apteki kupić cyfrowy termometr bo mam ten ekologiczny co zastępuje rtęciowy... i nie było cyfrowego 2 miejsca po przecinku i zastanawiam się czy nie kupić przez neta typowo owulacyjny ehh...

Ja mam termometr microlife polecam. Kupiłam innej firmy i nie dział dlatego mierze tempke dopiero od połowy tego cyklu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jak wsadze palec i kucne to jak czuje dluga szyjke wokol ktorej moge palec przesunac noo to jest mega nisko...
    co do termometru sa dwie szkoly, jedna mowi ze taki z jednym miejscem wystarczy bo za to bedzie skok wyrazniejszy a druga ze lepiej z dwoma, musisz wybrac sama..
    A ten rteciowy nie mogl byc? czy ten ekologiczny? one podobno lepsze.
    Jak cos polecam microlife one sa dobre i tanie 12zl w aptece i taki z kobieta na opakowaniu to z dwoma miejscami po przecinku.

• wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja polecam kardioline tez z dwoma miejscami po przecinku typowo owulacyjny :)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:

Cykle wyglądają spokojniej przy tym z jednym miejscem. Ja mam owulacyjny bezrteciowy GERATHERM BASAL. Ma duza czytelna skale i jakby etui z lupą i właśnie na niego zamienilam dwumiejscowy w szczęśliwy cyklu. I wykres wcale nie byl plaski. Sprawdź moje wykresy. Najswiezszy z jednomiejscowym, poprzedni z elektronicznym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2015, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się ze na takim bezrteciowym lepiej można zaobserwować skok bez zastanawiania sie czy 36,1 i 36,9 to skok:). Ja jestem zwolenniczką klarownego i czytelnego zaokrąglania tego typu termometrem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam anginę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    I mam anginę...
    cudnie nie ma co... co Wy tak chorujecie? mnie za tydzien czeka to samo :D

• olencja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zmieniam microlife na kardioline bo micro jest sztywny i mnie wkurza:/

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Wydaje mi się ze na takim bezrteciowym lepiej można zaobserwować skok bez zastanawiania sie czy 36,1 i 36,9 to skok:). Ja jestem zwolenniczką klarownego i czytelnego zaokrąglania tego typu termometrem:)
    Picja to moze ja bede zaokraglac?:D tylko ze w zadnym podreczniku do metody termicznej nie pisza chyba o zaokraglaniu:D w gore czy w dol?:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sluszalam zeby zaokraglac do polowek 0 i 5 ze wtedy ladnie widac czyli 36,0 lub 36,05 a to juz normalna metoda

• olencja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnnie przerobilam moj wykres na 3 wersje i powiem wam ze zadna roznica,na kazdym widac tak samo

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda micro nie ma elastycznej końcówki ale ja już się do tego przyzwyczaiłam. Na ten kardioline nie trafiłam w ofercie apteki w której zamawiałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Microlife ja mierzylam na siedzaco (na kibelku) i na lezaco i nic mi nie przeszkadzalo ;p

• olencja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zes sie CIri popisala teraz wiedza na temat mierzenia :D powiedz SLoneczko,jak sie mierzy tempereature?:) ano nie wstajac z lozka- a jak Ty ja mierzylas na kiblu?:D

u5cvp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie powinno się wogole wstawac z łóżka bo inaczej pomiar jest niewiadrygodny

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak sie codzinnie wstaje przez caly cykl to jest taki samo przeklamaniem. Ja robilam tak budzik wstawalam od razu kibelek termomtr siku i potem prysznic. Wiec nie ma w 1 minucie mozliwosci o tak dyzu blad.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie to sprawdzilo i bylo wiarygodne wiec bez przesady ;p zawsze ta sama godzina i mniej wiecej po takiej samej ilosci godzin snu.

• olencja Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czasem szlas szybciej czasem wolniej:D ehh jakbys stosowala te metode jako antykoncepcje to pewnie zaszlabys juz w 1- 2 cyklu :D

u5cvp2.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ