X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • amartio Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PCO tak właśnie :-)
    Też byłam mocno zdziwiona, kiedy po latach się dowiedziałam, że jednak nie są :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze u mnie bylo najpierw tak, ze nadnercza falszowaly. To z a ich sprawa hormony wychodzily fatalnie

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam wczoraj takie leciutkie plamienie - śluz z odrobioną takiego brązowego koloru. widoczne było tak od południa . dzis już nic normalnie.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    trochę mi zeszło wszystko nadrobić :) mój weekend na wsi u znajomych kończy się dziś i wieczorem wracamy do domku :) jestem mega zrelaksowana :)

dziewczyny zapomniałam wziąć z domku euthyrox :/ i dziś jest 4 dzień jak go nie zażywam. Planuję jutro też rano go nie wziąć i polecieć szybko rano na krew zrobić tsh i sprawdzić jak się po przerwie z lekach zachowuje, po za tym ostatnie tes robiłam początkiem maja i było lekko pnad 2.

Podpowiedzcie mi jakie jeszcze badania zrobić - jak już mnie będę kłuli to wszystko co możliwe sobie zrobię :)

Ach i jeszcze powiedzcie czy temperatura 3 dni pod rząd 36,2' jest normalna? Dziś drugi raz o 8.00 mierzyłam i było już 36,5' więc termometr jest ok tylko wykres wydaje się robić płaski ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 09:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem w tym momencie cyklu tylko TH3 i TH4 Mozesz i Prolaktyna a i testosteron :D

I nie przejmuje sie plaskim wykresem przed owu u mnie tez takie dni byly i podobno to dobrzr

ann_je lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny zegnam sie z wami i z forum :* Jakby co pisac bo bede czasem zagladac ale raczej nie bede sie udzielac. Papapatki :*

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, a Ty co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri czemu znikasz?

• ann_je Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri chyba na pogodę tak reaguje ech... wieczorem temperatura będzie niższa to odejdą jej głupie myśli ;)

• ann_je Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moim zdaniem w tym momencie cyklu tylko TH3 i TH4 Mozesz i Prolaktyna a i testosteron
    Ok ;) a progesteron kiedy zrobić? W którym dniu cyklu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri sama widzisz wszyscy Cie tu potrzebujemy!! :)

ann_je lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa jasne....

ann_je jesli chodzi o progesteron to 7-8dni po owulacji

FSH z i LH - razem w 3-5 dc
    Estradiol - w owulację (ale szczerze bez monitoringu nie wiem jak okreslic ze wlasnie dzis masz owu bo wszystkie znaki na niebie i ziemi moga na to wskazuwac a owu moze nie byc...
    Prolaktyne, badamy na czczo, po wyspaniu sie najlepiej 3 godziny po pobudne, dzien wczesniej bez stresow i wysilku fizycznego, seksu czy tez pieszczot. na spokojnie trzeba

• Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, możecie mi pomóc z wykresem? Bo coś jest ewidentnie z nim nie tak...czyżby był bezowulacyjny?

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    Hej :)
    trochę mi zeszło wszystko nadrobić :) mój weekend na wsi u znajomych kończy się dziś i wieczorem wracamy do domku :) jestem mega zrelaksowana :)

dziewczyny zapomniałam wziąć z domku euthyrox :/ i dziś jest 4 dzień jak go nie zażywam. Planuję jutro też rano go nie wziąć i polecieć szybko rano na krew zrobić tsh i sprawdzić jak się po przerwie z lekach zachowuje, po za tym ostatnie tes robiłam początkiem maja i było lekko pnad 2.

Podpowiedzcie mi jakie jeszcze badania zrobić - jak już mnie będę kłuli to wszystko co możliwe sobie zrobię :)

Ach i jeszcze powiedzcie czy temperatura 3 dni pod rząd 36,2' jest normalna? Dziś drugi raz o 8.00 mierzyłam i było już 36,5' więc termometr jest ok tylko wykres wydaje się robić płaski ehh
    Gdzies czytałam ze płaskie kilkudniowe temperatury to normujaca sie prolaktyna. Zreszta patrz na moj szczęśliwy cykl. W czasie tego plaskiego okresu miałam owulacje. Bo z badan krwi wynika ze byla 14 lub 15 :) dc

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja ten costagnus i inofem dziwnie na mnei działaja powiedizałbym że uspokajająco. wysypało mnie troszke pryszczami. I w tym cyklu przez ostatnie dni miałam strasznei dużo śluzu a wczoraj nawet troszkę plamienei. no zobaczymy co z tego będzie.
    Zasatanawiam się nad tym plamieniem.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wcale nie musisz ich brać? Może najpierw skonsultuj to z lekarzem.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam gin powiedział że można spróbować, z pewnością nie zaszkodzi.

miałam na myśli że w pozytywny sposób zwaszcza jeśli chodzi o to że spokojniejsza jestem :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie nie strasz dziewczyno:)

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ann_je Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Gdzies czytałam ze płaskie kilkudniowe temperatury to normujaca sie prolaktyna. Zreszta patrz na moj szczęśliwy cykl. W czasie tego plaskiego okresu miałam owulacje. Bo z badan krwi wynika ze byla 14 lub 15 :) dc
    Mhh myślę, że u mnie za wcześnie na owulację... hmmm chociaż... ostatnio zdarzało mi się mieć okres w 25dc.... no zobaczymy ;) a kiedy of wyznacza owulację? Dzień po jak podniesie się temperatura?

Ciri dzieki ;) zrobię jutro prolktyne tsh całe i tydzień po owulacji progesteron ;) wystarczy ;)
    Hmmm jakie by tu Ci pytanie jeszcze zadać, żebyś z nami została...
    Jak się czujesz?
    A tak serio fajnie jak tutaj zaglądają mamusie bo to też nas przybliża do celu dając nadzieję i też doświadczenie bo już będziemy wiedzieć co robić np przy bełcikach podczas jazdy samochodem :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirowa herbata i migdaly i mdlosci mi mijają jak ręką odjal:) a Ciri wróci:) to hustawka hormonalna- co jakiś czas nas tak straszy:) sama kiedys chciałam sobie pójść:)

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ