X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • amartio Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PCO tak właśnie :-)
    Też byłam mocno zdziwiona, kiedy po latach się dowiedziałam, że jednak nie są :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze u mnie bylo najpierw tak, ze nadnercza falszowaly. To z a ich sprawa hormony wychodzily fatalnie

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam wczoraj takie leciutkie plamienie - śluz z odrobioną takiego brązowego koloru. widoczne było tak od południa . dzis już nic normalnie.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    trochę mi zeszło wszystko nadrobić :) mój weekend na wsi u znajomych kończy się dziś i wieczorem wracamy do domku :) jestem mega zrelaksowana :)

dziewczyny zapomniałam wziąć z domku euthyrox :/ i dziś jest 4 dzień jak go nie zażywam. Planuję jutro też rano go nie wziąć i polecieć szybko rano na krew zrobić tsh i sprawdzić jak się po przerwie z lekach zachowuje, po za tym ostatnie tes robiłam początkiem maja i było lekko pnad 2.

Podpowiedzcie mi jakie jeszcze badania zrobić - jak już mnie będę kłuli to wszystko co możliwe sobie zrobię :)

Ach i jeszcze powiedzcie czy temperatura 3 dni pod rząd 36,2' jest normalna? Dziś drugi raz o 8.00 mierzyłam i było już 36,5' więc termometr jest ok tylko wykres wydaje się robić płaski ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 09:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem w tym momencie cyklu tylko TH3 i TH4 Mozesz i Prolaktyna a i testosteron :D

I nie przejmuje sie plaskim wykresem przed owu u mnie tez takie dni byly i podobno to dobrzr

ann_je lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny zegnam sie z wami i z forum :* Jakby co pisac bo bede czasem zagladac ale raczej nie bede sie udzielac. Papapatki :*

• Liskova Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, a Ty co?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri czemu znikasz?

• ann_je Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri chyba na pogodę tak reaguje ech... wieczorem temperatura będzie niższa to odejdą jej głupie myśli ;)

• ann_je Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moim zdaniem w tym momencie cyklu tylko TH3 i TH4 Mozesz i Prolaktyna a i testosteron
    Ok ;) a progesteron kiedy zrobić? W którym dniu cyklu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri sama widzisz wszyscy Cie tu potrzebujemy!! :)

ann_je lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa jasne....

ann_je jesli chodzi o progesteron to 7-8dni po owulacji

FSH z i LH - razem w 3-5 dc
    Estradiol - w owulację (ale szczerze bez monitoringu nie wiem jak okreslic ze wlasnie dzis masz owu bo wszystkie znaki na niebie i ziemi moga na to wskazuwac a owu moze nie byc...
    Prolaktyne, badamy na czczo, po wyspaniu sie najlepiej 3 godziny po pobudne, dzien wczesniej bez stresow i wysilku fizycznego, seksu czy tez pieszczot. na spokojnie trzeba

• Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, możecie mi pomóc z wykresem? Bo coś jest ewidentnie z nim nie tak...czyżby był bezowulacyjny?

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann_je wrote:
    Hej :)
    trochę mi zeszło wszystko nadrobić :) mój weekend na wsi u znajomych kończy się dziś i wieczorem wracamy do domku :) jestem mega zrelaksowana :)

dziewczyny zapomniałam wziąć z domku euthyrox :/ i dziś jest 4 dzień jak go nie zażywam. Planuję jutro też rano go nie wziąć i polecieć szybko rano na krew zrobić tsh i sprawdzić jak się po przerwie z lekach zachowuje, po za tym ostatnie tes robiłam początkiem maja i było lekko pnad 2.

Podpowiedzcie mi jakie jeszcze badania zrobić - jak już mnie będę kłuli to wszystko co możliwe sobie zrobię :)

Ach i jeszcze powiedzcie czy temperatura 3 dni pod rząd 36,2' jest normalna? Dziś drugi raz o 8.00 mierzyłam i było już 36,5' więc termometr jest ok tylko wykres wydaje się robić płaski ehh
    Gdzies czytałam ze płaskie kilkudniowe temperatury to normujaca sie prolaktyna. Zreszta patrz na moj szczęśliwy cykl. W czasie tego plaskiego okresu miałam owulacje. Bo z badan krwi wynika ze byla 14 lub 15 :) dc

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja ten costagnus i inofem dziwnie na mnei działaja powiedizałbym że uspokajająco. wysypało mnie troszke pryszczami. I w tym cyklu przez ostatnie dni miałam strasznei dużo śluzu a wczoraj nawet troszkę plamienei. no zobaczymy co z tego będzie.
    Zasatanawiam się nad tym plamieniem.

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wcale nie musisz ich brać? Może najpierw skonsultuj to z lekarzem.

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam gin powiedział że można spróbować, z pewnością nie zaszkodzi.

miałam na myśli że w pozytywny sposób zwaszcza jeśli chodzi o to że spokojniejsza jestem :D

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie nie strasz dziewczyno:)

ewi0808 lubi tę wiadomość

• ann_je Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Picja wrote:
    Gdzies czytałam ze płaskie kilkudniowe temperatury to normujaca sie prolaktyna. Zreszta patrz na moj szczęśliwy cykl. W czasie tego plaskiego okresu miałam owulacje. Bo z badan krwi wynika ze byla 14 lub 15 :) dc
    Mhh myślę, że u mnie za wcześnie na owulację... hmmm chociaż... ostatnio zdarzało mi się mieć okres w 25dc.... no zobaczymy ;) a kiedy of wyznacza owulację? Dzień po jak podniesie się temperatura?

Ciri dzieki ;) zrobię jutro prolktyne tsh całe i tydzień po owulacji progesteron ;) wystarczy ;)
    Hmmm jakie by tu Ci pytanie jeszcze zadać, żebyś z nami została...
    Jak się czujesz?
    A tak serio fajnie jak tutaj zaglądają mamusie bo to też nas przybliża do celu dając nadzieję i też doświadczenie bo już będziemy wiedzieć co robić np przy bełcikach podczas jazdy samochodem :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirowa herbata i migdaly i mdlosci mi mijają jak ręką odjal:) a Ciri wróci:) to hustawka hormonalna- co jakiś czas nas tak straszy:) sama kiedys chciałam sobie pójść:)

‹‹ 338 339 340 341 342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ