X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie ja podejrzewam wchloniecie pecherzyka wlasnie ... :( w poniedzialek mam wizyte zapytam lekarza niech mi na Boga okres wywoluje czyms...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co nie jest powiedziane ze nie mialas teraz owulacji. Od 13 do 28 dnia cyklu minelo troche czasu wiec pecherzyk mogl urosnac wiec jesli temperatura bedzie wyzsza to bym nie leciala wywolywac okresu ;D

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    aaa no to roznica:D to moj po 5 dniach mial te 75 wiec nienajgorzej,ale nie wiem wtedy ile byla mrofo a u was jak?
    Znalazłam wyniki mojego. On miał 145 w 1 ml a morfo 7.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Wiesz co nie jest powiedziane ze nie mialas teraz owulacji. Od 13 do 28 dnia cyklu minelo troche czasu wiec pecherzyk mogl urosnac wiec jesli temperatura bedzie wyzsza to bym nie leciala wywolywac okresu ;D

nigdy w zyciu taka akcja mi sie nie przytrafila :( pozniej nie serduszkowalam :( wiec doopa blada, jak zawsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    nigdy w zyciu taka akcja mi sie nie przytrafila :( pozniej nie serduszkowalam :( wiec doopa blada, jak zawsze.
    Nigdy nie oznacza ze teraz nie moze sie zdarzyc. Nasz organizm cuda wyprawia czasami i nie jestesmy w stanie tego przewidziec i nie jest wykluczona ze taka akcja tez miala miejsce

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa robisz sroda/czwartek progesteron?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, bo dzisiejsza temperatura mnie zabila. Owu nie bylo.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • juna Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od pewnego czasu podczytuję forum i teraz postanowiłam i ja napisać, może coś dziewczyny doradzicie. Staramy się z partnerem o dziecko od 7 cykli, niby nie na tyle długo żeby wpadać w panikę, ale martwiły mnie ciemnobrązowe plamienia przed okresem. Od tego cyklu biorę castagnusa, właśnie na te plamienia, i mierzę temperaturę. Cykle zwykle miałam średnio 35-dniowe (31, 33, 35, najdłuższy 39). Na castagnusie mamy 30 dzień cyklu, a ja jeszcze nawet nie miałam owulacji. We wtorek byłam na usg i pęcherzyk miał 22mm, endo 9. Gin powiedział, że lada dzień powinien pęknąć, w tym tygodniu mam zrobić prolaktynę i progesteron. Prolaktynę zrobiłam wczoraj, a progesteronu chyba nie ma sensu robić skoro owu nie było. Wcześniej nie bawiłam się w pomiary tempki więc nie jestem w stanie nawet powiedzieć czy wcześniej do owulacji dochodziło. W przyszłym cyklu pomyślę o monitoringu. Tylko co zrobić teraz, odstawić castagnusa czy brać dalej i liczyć, że ten cykl się wreszcie skończy. I ten wykres od kilku dni taki płaski..

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym na Twoim miejscu jednak zrobiła te badania, jak zalecił lekarz. Tak naprawdę nie wiadomo czy u Ciebie owulacja była czy nie. Skoro był ładny pęcherzyk i miał pęknąć lada moment może faktycznie doszło do pęknięcia np wczoraj czy przedwczoraj a tempka może wzrastać nawet 3dni po owulacji. Zapisałabym się do tego lekarza jeszcze raz i poszła z tymi wynikami, najwyżej zrobi Ci jeszcze jedno usg i powie czy jest jakiś pęcherzyk czy nie ma. Zapytałabym od razu o ten castagnus ale nie odstawiłabym go, z tego co wiem kuracja trwa 90 dni i organizm musi mieć czas na zaskoczenie.

• amartio Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już powinien być udostępniony. Proszę o zerknięcie na poprzedni cykl (wczoraj zaczęłam nowy).
    https://ovufriend.pl/graph/cfe679cbb77ca2f7900e8858acdb6421

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2015, 13:15

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amartio Według mnie ovu mogło byc albo tego 18albo 22

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam na 18-stego :)

• amartio Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) OF wyznaczył mi najpierw 19-tego, potem zmienił na 18.06
    Grunt, że temperatury wskazują na przebytą owu, źle nie jest :-) Teraz trzeba się zastanowić, dlaczego nie ma plusa na teście :-)

• ewi0808 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo sie starasz?

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już od jutra chyba zacznę mierzyć temperaturę no i dziś zakupiłam testy owulacyjne na allegro. staram się być dobrej myśli choć moja psychika trochę podupadła bo nie dogaduje się z moją dobra kumpelą która miesiąc temu urodziła choć ona dobrze wie o moich staraniach i o poronieniu...

• amartio Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    A długo sie starasz?
    Świadomie, z mierzeniem temp, testami owu, obserwacją itd. to dopiero drugi cykl. Niemniej jednak od 3 lat się nie udaje.
    Przy pierwszym dziecku, prawie 9 lat temu powiedziano mi, że mam PCOS, prolaktyna powodowała cykle bezowulacyjne, leczyłam się 1,5 roku, a kiedy odstawiłam leki zupełnie i dałam sobie spokój, w drugim cyklu zaszłam w ciążę.
    Dziś wiem, że mojej jajniki tylko dają obraz policystycznych, ale takie nie są.
    Nie wiem, czy powinnam zrobić jakies hormony, od czego znowu właściwie zacząć..

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc:) co to znaczy ze daja obraz ale nie sa pco?

u5cvp2.png
  • amartio Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglądają jakby były policystyczne, tzn. są pokryte przez "pęcherzyki", ale taka ich uroda po prostu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze na usg wyglądają jak policystyczne ale nie wynika to z badan hormonalnych, i jest pco ale nie pcos

• olencja Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm to nie wiedzialam ze tak mozna:D to moje sa na opak:D na usg sa sliczne a z badan masakra

u5cvp2.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ