X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mozliwe ze od macania. Sluszalam ze przez to mozna plamic.
    Ja ostatnio 4 dni przed okresem plamilam.
    I jeszcze lekarz mi mowil ze plamienia zamiast okresu moga sie pojawic w cyklu bezowulacyjnym (jak endometrium bardzo cienkie i jajeczka nie ma to nie ma sie z czego oczyszczac) i wtedy one oznaczaja nowy cykl i raz na jakis czas moze sie zdarzyc cos takiego... Jak ja bylam z takim masakrycznym okresem to mi tlumaczyl ze u niektorych dziewczyn czasem pojawi sie taki cykl 60 dniowy i najczesciej to sa dwa cykle nie oddzielone okresem jeden bezowulacyjny a drugi normalny albo wlasnie takim plamieniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam chyba @, plamienie sie rozkręca a brzuch mnie boli jakbym miała zaraz urodzić :(

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja temperatura jest bardzo tajemnicza i nie wiem co ma w planie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivy wrote:
    Dostałam chyba @, plamienie sie rozkręca a brzuch mnie boli jakbym miała zaraz urodzić :(
    Hmmm to ja mialam tak we wczesniejszym cyklu. Nowy cykl nowa nadzieje ;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Moja temperatura jest bardzo tajemnicza i nie wiem co ma w planie
    A ja Ci mowie ze juz po owulacji ;* byle by rosla dalej ;)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mysle, zobaczymy jak jutro. Tyle ze teraz kompletnie nie wiem kiedy progesteron badac. Bede musiała do kolejnego cyklu czekac

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam ze 23 dnia cyklu mialas owulacje jak sluz byl rozciagliwy. Wiec sobie oblicz od tego 7 dni jesli bedzie sie utrzymyeac temperatura na tym poziomie i zbadaj. Miej po prostu poprawke ze owulacja mogla byc dzien wczesnien czy pozniej.ale jak byla to progesteron to pokaze ;)

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, ja też myślę, że już była ovu :)

Ciri, nie sądzę żebyśmy się starali w kolejnym cyklu... nie kumam co się dzieje z moim cyklem, raz 26 dni, potem 33, zawsze z plamieniami, trzeba z tym najpierw porządek zrobić. Nie planuję kolejnej ciąży przeleżeć.

Poza tym właśnie udało mi się przenieść do mniejszego rossmanna, bliżej domu, z fajniejszym przełożonym, wszystko jakby się zaczynało układać ;) trochę tam posiedzę, przedłużą mi umowe i można zaciążać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo to jak planienia to tak tak. A badania hormonalne juz robilas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z plamieniami sie bujam odkąd urodziłam, kiedyś miałam robione badania i wszystkie były ok. Ale to kilka lat temu. Teraz mam w połowie miesiąca lekarza to mam nadzieję, że się tym zajmie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo bo dziewczyny mowily ze po porodzie takie wlasnie sa cuda i jednak trzeba hormonalnie dzialac ;) ale jak masz lekarza to lec niech Ci da skierowanie bo plamienie jeden dzien przed @ to normalne ale nie 4. Ja tez sie martwilam ze u mnie cos nie tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jak tak sobie przypomne, to mialam idealne regularne cykle przed pierwszą ciążą, którą poroniłam w 6tc. Potem miałam skrobankę i przy drugiej ciązy już cały czas plamiłam.. i po porodzie już też, więc może to kwestia tej skrobanki może, cholera wie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde... Ja mysle ze raczej nie skrobanki tylko cos Ci sie po tej ciazy nie do konca wyregulowalo a raczej ona Ci rozregulowala organizm... Choc moze te plamienia to efekt niedomykalnosci szyjki? Ze zaczynasz troszke wczesnie sie luszczyc i zamist te kilka kropli zostac w srodku to wylatuja na zewnatrz? Choc nie slyszalam takiej teori to jak hormony beda spoko to kto wie czy nie moze tak byc..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    a to fajnie masz,ja bym chciala od nich di chiro inozytol, moze widzialas go w aptece? jest swietny na pco

no ja pilam plodnsc i relaks przez 2 cykle a teraz wzielam wszystkie 3 i zadzialam szokowo:D moze sie wreszcie cos ruszy
    To nie nasz inofilic? Niestety nie wiem bo tam gdzie mieszkam nie ma apteki, ale jest dm :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Kurde... Ja mysle ze raczej nie skrobanki tylko cos Ci sie po tej ciazy nie do konca wyregulowalo a raczej ona Ci rozregulowala organizm... Choc moze te plamienia to efekt niedomykalnosci szyjki? Ze zaczynasz troszke wczesnie sie luszczyc i zamist te kilka kropli zostac w srodku to wylatuja na zewnatrz? Choc nie slyszalam takiej teori to jak hormony beda spoko to kto wie czy nie moze tak byc..

te plamienia są raczej trochę obfitsze niż kilka kropli... już się ostatnio zastanawiałam nawet nad endometriozą... moja mama ma raka szyjki macicy i miała ostatnio wszystko wycinane i też miała endometriozę, ktora nie wyszła wczesniej w żadnych badaniach, więc może i ja tak mam, zobaczymy co ten lekarz powie, bo to inny niż do tej pory

• amartio Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Czy któraś z Was mogłaby zerknąć na mój wykres? Czy w tym cyklu można stwierdzić, że owu się odbyła? Z góry dziękuję :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udostepnij wykres :)

Ja tez poprosze o interpretacje - nie wiem czy ciaza jest mozliwa w takiej sytuacji. Dzis trzeci dzien po terminie @ mam regularne 27 dniowe cykle - of mi cos wydziwia i przezunal termin @. Ale generalnie mialam dostac w srode. Robilam test z allegro co prawda w dniu spodziewanej @ i wyszedl negatywny. Nie wiem o co chodzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu, moim zdaniem to u Ciebie w ogole moglo nie byc owulacji i dopiero 28dnia cyklu sie pojawiala... Wiesz pogoda, steres i inne rzeczy mogly sprawic ze tak sie powydziwialo. :D ale tak naprawde nie widomo co sie tu wydarzylo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz mialam monitoring w 9dc - pecherzyki 17mm i 10mm - potem w 13 dc pecherzykow juz nie bylo. Przyjmowalam w tych dniach estrofem na pogrubienie endometrium

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie wiem ile jest w tym prawdy pecherzyk mogl nie peknac tylko sie wchlonac. Ale to nie jestem tego pewna czy tak rzeczywiscie moze byc. Ogolnie temperatura na owulacje zbytnio nie wskazuje a jak byla to.... No nie wiem nie jestem lekarzem mysle jednak ze co tu nie zagralo. Moze i ciaza ale mnie to nie wyglada. Choc juz rozne dziwne wykresy widzialam ciazowe.

‹‹ 336 337 338 339 340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ