Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis moze upały tak na Cb wpłyneły?!

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron moze zaczac sie wydzielac do 3 dni przed owulacja (trzy dni przed owu moze zaczac rosnac temperaatura) wiec moze jest szansa ze gdyby niewizyta u gina sam by w koncu pekl dzis ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 06:50

• Agis Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Agis moze upały tak na Cb wpłyneły?!
    Raczej nie bo przez ostatnie dni było zimno ok 15-18 stopni. Dziś tempka spadła do linii..zobaczymy co będzie dalej z tym cyklem

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Staram się o maleństwo od września 2014. Po drodze biochemiczna i poronienie w 10tc. Temperaturę zaczęłam mierzyć od poronienia w marcu (obecnie 4 cykl z ovufriend) i jeszcze nie do końca się w tym wszystkim czuję pewnie. Jak to jest z tym spadkiem temperatury w trakcie implantacji? Przeglądałam w bazie dziś sporo wykresów ciążowych i w sumie na niewielu był konkretny spadek. Czy spadek do linii kontrolnej w ogóle może wskazywać na implantację czy to raczej koniec złudzeń, bo nadciąga @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 17:12

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadek implantacyjny to mit :P Malo kto go ma, juz bardziej prawdopodobne ze trafi sie plamienie implantacyjne. Zadne naukowe zrodla nie mowia o spadku temperatury w dniu implantacji, przynajmniej ja takich nie znalazlam za to artykul w ktorym bylo napisane ze kobiety go wypatruja a tak naprawde on nic nie oznacza. Spadek do lini nie powinien nastepowac bo moze wskazywac na niedobor jakiegos hormonu, pytanie czy odbije jeszcze.... a kiedy masz termin @?

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się zdawało, zwłaszcza, że na prawdę przejrzałam sporo tych ciążowych wykresów i bardzo rzadko tam były większe spadki. @ powinna przyjść 16.07 ale ostatnio faza lutealna trwała i 11-12 dni więc upewniając się, że spadek na implantację jest przereklamowany, zakładam, że to już nurkowanie na wykresie na @ na 14.07...

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moze tak wlasnie byc a moze jutro odbic i znow spasc lub podniesc sie i utrzymac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZy mój wykres jest normalny? Owulki nie zauważyłam i te niskie tempki to chyba cykl bezowulacyjny. Miała któraś z was tak?

https://ovufriend.pl/graph/458e2157278e62a6e699c3ff7b1c6a31[/url

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura sie ustabilizowala wiec tak jakby progestero. Dzialal...ale cos niedomaga. Wiec albo owulaxja byla ale progesteron za niski i raczej do zaplodnienia zagniezdzenia nie dojdzie albo jednak jej nie bylo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Zbadam jutro progesteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz miec eobry obraz to czwartek piatek zbadaj ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam skierowanie tylko na jedno badanie w 20-22 dc więc 2 dni pod rząd nie zrobię,czy z 1 badania nic nie wyczytam?

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy jak zbadasz w czwartek lub piątek ;) progesteron bada się w 7 lub 8 dpo ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)
    Czyli jutro albo po jutrze mogę sobie progesteronka zrobić? Of wyznaczył mi owulację w dzień, w którym zrobiłam test owulacyjny i wyszedł negatywny eh...

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro albo pojutrze :) a testy owu często się mylą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta test dzien wczesniej powinien wyjsc a nie w dniu owulacji ;p

littleladybird lubi tę wiadomość

• ann_je Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzień wcześniej to się zapierałam, że nie będę szaleć, że testów owulacyjnych robić nie będę... a test ciążowy to dopiero jak mi się @ spóźni i to tak z tydzień...
    A co dziś zrobiłam?? patrzyłam w Rossmanie ile kosztują testy ciążowe ehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym chciała w 13-14 dc owulkę :P

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ja też :P
    ja narzekam, że mam przeważnie po 21dc ale jak zobaczyłam na Twój wykres to Ty to dopiero musisz się naczekać :)

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ