X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • ewi0808 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agis moze upały tak na Cb wpłyneły?!

atdc3e5exzk12dxf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron moze zaczac sie wydzielac do 3 dni przed owulacja (trzy dni przed owu moze zaczac rosnac temperaatura) wiec moze jest szansa ze gdyby niewizyta u gina sam by w koncu pekl dzis ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 06:50

• Agis Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewi0808 wrote:
    Agis moze upały tak na Cb wpłyneły?!
    Raczej nie bo przez ostatnie dni było zimno ok 15-18 stopni. Dziś tempka spadła do linii..zobaczymy co będzie dalej z tym cyklem

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Staram się o maleństwo od września 2014. Po drodze biochemiczna i poronienie w 10tc. Temperaturę zaczęłam mierzyć od poronienia w marcu (obecnie 4 cykl z ovufriend) i jeszcze nie do końca się w tym wszystkim czuję pewnie. Jak to jest z tym spadkiem temperatury w trakcie implantacji? Przeglądałam w bazie dziś sporo wykresów ciążowych i w sumie na niewielu był konkretny spadek. Czy spadek do linii kontrolnej w ogóle może wskazywać na implantację czy to raczej koniec złudzeń, bo nadciąga @?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 17:12

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadek implantacyjny to mit :P Malo kto go ma, juz bardziej prawdopodobne ze trafi sie plamienie implantacyjne. Zadne naukowe zrodla nie mowia o spadku temperatury w dniu implantacji, przynajmniej ja takich nie znalazlam za to artykul w ktorym bylo napisane ze kobiety go wypatruja a tak naprawde on nic nie oznacza. Spadek do lini nie powinien nastepowac bo moze wskazywac na niedobor jakiegos hormonu, pytanie czy odbije jeszcze.... a kiedy masz termin @?

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się zdawało, zwłaszcza, że na prawdę przejrzałam sporo tych ciążowych wykresów i bardzo rzadko tam były większe spadki. @ powinna przyjść 16.07 ale ostatnio faza lutealna trwała i 11-12 dni więc upewniając się, że spadek na implantację jest przereklamowany, zakładam, że to już nurkowanie na wykresie na @ na 14.07...

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moze tak wlasnie byc a moze jutro odbic i znow spasc lub podniesc sie i utrzymac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZy mój wykres jest normalny? Owulki nie zauważyłam i te niskie tempki to chyba cykl bezowulacyjny. Miała któraś z was tak?

https://ovufriend.pl/graph/458e2157278e62a6e699c3ff7b1c6a31[/url

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura sie ustabilizowala wiec tak jakby progestero. Dzialal...ale cos niedomaga. Wiec albo owulaxja byla ale progesteron za niski i raczej do zaplodnienia zagniezdzenia nie dojdzie albo jednak jej nie bylo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Zbadam jutro progesteron

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcesz miec eobry obraz to czwartek piatek zbadaj ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam skierowanie tylko na jedno badanie w 20-22 dc więc 2 dni pod rząd nie zrobię,czy z 1 badania nic nie wyczytam?

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystarczy jak zbadasz w czwartek lub piątek ;) progesteron bada się w 7 lub 8 dpo ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • ann_je Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)
    Czyli jutro albo po jutrze mogę sobie progesteronka zrobić? Of wyznaczył mi owulację w dzień, w którym zrobiłam test owulacyjny i wyszedł negatywny eh...

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro albo pojutrze :) a testy owu często się mylą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zreszta test dzien wczesniej powinien wyjsc a nie w dniu owulacji ;p

littleladybird lubi tę wiadomość

• ann_je Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dzień wcześniej to się zapierałam, że nie będę szaleć, że testów owulacyjnych robić nie będę... a test ciążowy to dopiero jak mi się @ spóźni i to tak z tydzień...
    A co dziś zrobiłam?? patrzyłam w Rossmanie ile kosztują testy ciążowe ehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym chciała w 13-14 dc owulkę :P

Wysłany: 14 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ja też :P
    ja narzekam, że mam przeważnie po 21dc ale jak zobaczyłam na Twój wykres to Ty to dopiero musisz się naczekać :)

‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ