Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wiewiórka17 wrote:Dziewczyny jak wam się wydaje dlaczego program zmienił mi ovu na 20 ? Wcześniej zaznaczył 18 teraz 20. Czemu to tak ?
-
Dziewczyny czy któraś ma pomysł co sie ze mną dzieje....Dla ułatwienia dodam że mam PCO i zaraz po okresie tempka wróciła do wyższych wartości...
Ale od początku...
Poprzedni cykl rozpoczął się 29 maja
19 dc miałam USG pęcherzyk 19 mm, endo 10mm
20 dc ovu wyznaczylo mi owulacje
34 dc (ok 16dpo) zrobiłam bete bo temperatura zaczeła rosnąć jak nigdy wynik: 0<0,1. Wieczorem mała plamka na podpasce
37 dc / 1dc spadek prawie na linie moje podstawowe to 36,3 w tym cyklu ale zdażała sie tez podstawowa 36,4 . Mocne plamienie na brunatnobrązowo momentami lekkie krwawienie
2 dc mocniejsze brunatno brązowe krwawienie. Okres raczej skąpy tym bardziej ze endo bylo ok ...no ale to bylo krwawienie a nie plamienie i tempka nadal 36,4 nie linia ale zdecydowanie nizsza niz po owu wtedy mam 36.6 do nawet 37
3 dc nadle nic. Zawsze bylo jeszcze pare dni plamienia a tu sucho. Tempka niska
4dc nagły skok temperatury do wartości takich jak po owulacji 36.6
dzis jest 7 dc temperatura wysoka i równa...dzis to prawie 37...nigdy nie mialam w pierwszej fazie tak wysokich temperatur...czuje sie dobrze nie mam zadnych objawow infekcji...nie pije alkoholu spie normlanie mierze temp o tej godzinie co zawsze....
To moj 20 cykl...zrobilam dzis ponownie bete z krwi...w srode zrobilam test z moczu i jedna kreska...ale po powrocie z pracy widzialam cien cienia...wiem ze test po takim czasie nie jest miarodajny boje sie kolejnego rozczarowania....
Tym bardziej ze test paskowy z moczu dzis rano negatywny
Czy to w gole mozliwe...? Ciąża mimo krwawienia , negatywnej bety (z ok 16dpo ) i spadku temperatury prawie na kreske...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 09:49
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny mam pytanie. Jesli test owulacyjny 3 dni z rzedu wyszedł pozytywny to ktorego dnia po pierwszym pozytywnym tescie lepiej kochac się aby zajsc w ciąże-nie ukrywam, że marzy mi się synek, ale najbardziej zalezy mi w ogole na dzidziusiu i na tym, żeby nie starac sie miesiącami bo to bardzo frustrujące-moja kolezanka stara się juz bardzo długo i widze jak ją to męczy.
Dodam, że cykle mam zwykle 30 dniowe (czasem zdarzają się małe odchylenia i są 29 dniowe albo 31 dniowe) do tej pory ovufriend zaznaczal mi owulacje ok 16-17 dc, w tym cyklu 14 dc (ale pierwszy raz robie testy). Pierwszy Pozytywny Test owulacyjny wyszedl mi dokladnie w dniu zaznaczenia owu przez ovufriend (14 dc), ale jak wiadomo test tylko wskazuje ze owu bedzie za24-36 godz. No i pytanie czy kochac się nastepnego dnia po pierwszym pozytywnym tescie czy odczekac jeszcze kolejny dzien zeby wstrzelic sie w ovu lub dzien po (bo wyczytalam ze dzien po owu tez jest szansa na chlopca). Dzieki za pomoc ponizej moj cykl:
https://ovufriend.pl/graph/c7d8d2d8b02d97a97fce882899e7199a
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 11:58
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
Jan Paweł II -
nick nieaktualnyTak jak powiedzialas testy tylko wskazuja kiedy powinna byc owulacja ale to nie znaczy ze w ogole do niej dojdzie... Przy niektorych schorzeniach testy owu sa kilkukrotnie pozytywne a owulki nie ma. A co si seksu to od wielu czynnikow zalezy . dla jednych na nastepny dzien doa innych tego samego dnia. Wiec nie ma reguly. U mnie sie udalo dzien przed owulacja sie kochajac ale nie owtrzylam tak na testy owu lecz na to kiedy przewiduje owulacje. Wez jeszcze pod uwage czy masz sluz plodny niektore dziewczyny w ogole to nie maja. Jak masz jakis zel na przedluzanie zycia plemnikow to ja bym sie kochala tego samego dnia bo owulacja nawet po 12 godzinach od testu 0ozytywnego moze miec miejsce.
-
ja tak sobie pomyslalam ze dzien po pierwszym pozytywnym tescie bedzie dobry. Tylko jesli to nie 2 a 3 dzien (pozytywnego testu) byłby tym w ktorym jest owu to chyba z chlopaka nici (no bo wyczytalam ze w dzien owu lub dzien po), ale ja chyba nie bede ryzykowac ze przegapie ten dobry na zaplodnienie czas i nie bede sie tak bardzo skupiala na tej owulacji, bo w koncu oszaleje, a podobno im bardziej czlowiek chce tym trudniej wiec chyba odpuszcze to zafiksowanie. Nadal jak zawsze bede mierzyla temp i zrobie pare testow. Mam nadzieję, że uda sie za pierwszym razem
))
"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
Jan Paweł II -
Hej dziewczyny.
Mozecie zerknac na moj wykres? Zastanawiam sie dlaczego temperatury w tym cyklu od samego poczatku sa tak niskie? Jeszcze nigdy takie nie byly. Wykres jest w miare stabilny jak na mnie, ale martwia mnie te niskie temperatury. Mialam zrobic w tym cyklu progesteron, ale wyszlo jak wyszlo i nie dalam rady. W kazdym razie, badalam go w kilku cyklach i byl bardzo ladny, blisko maksimum normy w 7-8dpo. Czekam na wyniki tarczycy, ale jak do tej pory zawsze byly ponizej 2, wiec w normie dla staraczek. Nie wiem co jeszcze moglo byc powodem?
Prosze pomozcie :*25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ale mi nie chodzi o dzisiejszy spadek, tylko ogolnie o caly cykl.
Ja tam raczej na spadek implantacyjny nie licze25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty