X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_UK wrote:
    U mnie urosla tempka i na wykresie owu byla 21/7 teraz pozostaje czekać na tescik...:)

Wiedziałam :D trzymam kciuki :)

ania_UK lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri możesz zerknąć na mój wykres? PO dzisiejszym zanotowaniu temperatury program przesunął mi termin owulacji z 13 lipca na 21 lipca, ale to raczej nie możliwe bo wtedy byłam u lekarza i na badaniu nie widział pęcherzyka Grafa... Wiem, że mam programu nie traktować jak wyroczni :P

Dzisiaj zrobiłam test ale z popołudniowego moczu, myślisz że coś z tego cyklu mogło wyjść? Dzisiaj skończyłam luteinę i nie mam na razie żadnych objawów - ani ciąży ani @....

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob z porannego ale nawet jak bedzieujemny to moze zagniezdzenie bylo pozniej. A program ci przesunal owu poniewaz nie masz zanotowanych zadnych objawow owulacji ani sluzu ani szyjki ani tez testow owulacyjnych tak pewnie by nie zmienil terminu owulacji. Ale masz racje mnie sietez wydaje ze byla w okolicach poprzedniego terminu. I masz ladny ten wykres ;D wiec mam nadzieje ze temperatura sie utrzyma i cos z tego wyjdzie. :)

starająca się15 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ciri :) poczekam do niedzielnego poranka :) zobaczę jak jutro się zachowa temperatura. Innych objawów nie notuje bo szyjki nie potrafię badać a z śluzem też mam czasem problem żeby go odróżnić i zaznaczyć prawidłowy rodzaj więc zostałam przy tym co pewne - temperaturze :P

Wielkie dzięki za Twoją odpowiedź :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 21:22

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko spoko. Daj znac co i jak ;D

starająca się15 lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno w niedziele dam :)

ciri22 lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

u mnie dzisiaj pierwszy dzień bez luteiny, zaopatrzyłam się dzisiaj w test ciążowy Facelle z Rossmana, jutro testuje :) chociaż dzisiaj spadek temperatury no ale zobaczymy, dam jutro znać :)

Mam takie pytanie, bo w czwartek jak było serduszkowanie to mąż mówił, że jestem strasznie "ciasna" w środku... To oznacza, że szyjka była zamknięta? Nie mam doświadczenia w badaniu szyjki, no a mąż też nigdy wcześniej podczas serduszkowań tego nie zauważył....

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • izolda84 Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko niewiem co się dzieję ovu przesuneło mi owulację z 17 na 13 dzień cyklu co całkowicie zmieniło mój wykres wszystko w tym cyklu jest dziwne włącznie ze strasznie rozciągliwym śluzem po terminie miesiączki co się dzieje??
    cf0277e9b50986bf0c6a37cbb2a2866c.png

Wysłany: 26 lipca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mimo wysokiej temperatury poranny test wyszedł negatywny.... Zaczęły mnie boleć plecy i podbrzusze więc @ się zbliża.... Może kolejny cykl będzie szczęśliwy :)

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Olye Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Mimo wysokiej temperatury poranny test wyszedł negatywny.... Zaczęły mnie boleć plecy i podbrzusze więc @ się zbliża.... Może kolejny cykl będzie szczęśliwy :)

jeśli ovu wyznaczył dobrze owulacje to jeszcze za wcześnie na testowanie :)

<3 <3

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ovu mi przesunął dwa dni temu termin owulacji, wcześniej była według niego 13 lipca, a parę dni temu jak zaznaczyłam temperaturę to mi zmienił na 21 lipca. a wtedy nie było owulacji bo w tym dniu miałam wizytę i usg i lekarz nie widział pęcherzyka Grafa...

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperature masz jeszcze wysoka po luteinie. W Twoim przypadku bym w ogole nie patrzyla na nia a testy robila az do momentu okresu.D

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wam się widzi mój wykresik?? Coś można z niego wyczytać już??

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz dzis próbować testowac. Moze akurat cos wyjdzie jak nie poczekaj ze dwa dni.

• Domcia23 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Kolejny raz zwracam sie do Was o intepretacje mojego wykresu. Moze ktoras podobnie miala. Czekanie za @ a tu juz 37dc i nic. I chyba cykl bezowulacyjny

Domcia
    ❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
    Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
    HSG 16.11.2015r.
    Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
    Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły :-) 8.01.2016r.
    17.11.2016r. I IUI :-(
    5.02.2017r. II IUI:-(
  • mikka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. A ja mam pytanie. Wszedzie piszą, że najlepiej kochac sie w dniu spadku temperatury, albo nastepnego ranka (kiedy to następuje skok temp). Czy owu rzeczywiscie wystepuje w dniu spadku? Bo w ostatnim cyklu 14 dc mialam spadek temp., wieczporem tego dnia test owulacyjny pozytywny, ale bole owulacyjne mialam dopiero nastepnego dnia czyli 15 dc. W tym cyklu lepiej kochac sie w tym dniu spadkowym, czy jednak leiej poczekac do nastepnego ranka zmierzyc temp i jesli bedzie skok to od razu zadzialac- czy nie bedzie za pozno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:16

"Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inną drogą i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń (...)".
    Jan Paweł II
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani tak ani tak owulacja sobie wystepuje kiedy chce jesli chodzi o skoki i spadki to owulacja moze nastapic do 3 dni od skoku temperatury i rownie dobrze 3 dni przed nia. Trzeba rowniez zauwazyc ze nie kazda kobieta jak nie kazdy cykl musi miec spadek okoloowulacyjny. Np ja 2 cykle z rzedu mialam a 3 w ktorym zaszlam juz nie. Rowniez jesli chodzi o testy owulacyjne owulacja powinna wystapic miedzy 24-36godzinami po pierwszym pozytywnym tescie ale moze w ogole nie wystapic lub wystapic wczesniej lub pozniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jesli chodzi o sam seks jeslo nasienie partnera jest dobrej jakosci kochaj sie dzien przed owulacja czyli w dniu w ktorym test owu bedzie pozytywny. Plemniki potrzebuja ok 6 godzin zeby byly zdolne do zaplodnienia

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam teściku negatywny i pokusiło mnie na betę HCG też negatyw więc już tylko czekanie na @ pozostało?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Honda21 Koleżanka

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miała któraśmoze tak ze na wykresie zmienił sie dzień owulacji
    U mnie z 9dc przeskoczylo na 16 a bóle owulacyjne miałam 10 dc
    Więc sama teraz niewiem

venaewa lubi tę wiadomość

‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ