Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie!
Czy mógłby mi ktoś pomóc w interpretacji mojego wykresu? Bo już nie wiem czy to fizjologia czy już zaburzenia hormonalne...
Z ovufriend korzystam dopiero miesiąc, jednak temperaturę zaczęłam mierzyć już kilka miesięcy wcześniej. Moje cykle trwały max 31 dni i były dwufazowe. Ten jest inny, nie wiem czy możliwym jest, aby druga faza wypadła właśnie w przeddzień okresu? Od kilku dni mam bóle miesiączkowe, momentami bardzo silne, ale zamiast okresu leci ciągle bezbarwny śluz z białymi "niteczkami", przez który mam wrażenie, że dostałam okresu. Zdarzyły mi się okropne zawroty głowy, co jakiś czas mam rumieńce. Wczoraj oprócz tego bardzo bolały mnie pachwiny, w pracy ledwie dałam radę chodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 08:36
-
nick nieaktualnyMoim zdaniem to cykl bezowulacyjny, pamietaj kazda kobieta zdrowa w ciagu roku moze miec taki jeden wykres/cykl wiec nie ma sie czym martwic
Obserwuj sie dalej jesli trafia Ci sie takie pod rzad np 3 to wtedy udaj sie do lekarza
Rówienie dobrze mozesz miec opozniona owulacje, i cykl bedzie dlugasny, ale to wszystko jak sie zdarza raz na rok jest normalne
Jesli bedzie Ci sie cykl przedluzac do 40 dni, a dalej bedziesz miala takiego zygzaka mozesz sie udac do ginekologa po cos na wywolanie okresu, jedne kobiety to stosuja inne czekaja az naturalnie przyjdzie okres. -
Czesc dziewczyny!
Chcialabym sie poradzic odnosnie temperarury. Codziennie o godzinie 6 mierze temperature,ale czasem zdarzy mi sie przebudzic np o 3. Dzis przebudzilam sie o 5:35 dokladnie wzielam za termometr i wyszlo 37.06 i poszlam spac. O 6 budzik dzwoni biore za termometr mierze a tam 36.82.
Pytanie moje,ktora temp. Mam wpisac?
I co jesli sie budze np 2 h przed 6(patrze na godzine i ide spac,czasem sie jeszcze napije) wpisywac temp po przrbudzrniu czy normalnie mierzona o 6?
Z gory dziekuje za odpowiedz! -
nick nieaktualnyjesli miedzy przebudzeniem a godzina 6 mije 3 godziny snu to normalnie wpisujesz temperature z godziny 6. Jesli chodzi o dzisiejsza, nie wpisuj zadnej, poniewaz moga byc obie zaburzone, albo wpisz ta pierwsza ale daj do ignorowania (ogolnie dziwne bo miedzy 5:30 a 6 powinna Ci urosnac temperatura a nie spasc.
Jesli sie budzisz dwie godziny przed mierzeniem niestety lecz rowniez zadna temperatura sie nie na daje do wpisania, ta z godziny 4 bedzie za wczesnie (najlepsza temperatura do mierzenia jest miedzy 5/5:30-7:30 po tym czasie nie zalecaja mierzyc) a ta z 6 bedzie zaburzona przez wczesniejsze wstawanie i brak snu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
czy mogłybyście pomóc mi w interpretacji mojego wykresu? Wydaje mi się, że ovu mogło źle wyznaczyć owulke. Temperatura wysoko, brzuch mnie boli małpowo, nie raz ciągnie. Ciągle myślę, że zaraz dostane okres. Dodam, że potrafie mieć na prawdę długie cykle, tylko, że wtedy nie mam wysokich temperatur.Marti 89
Synek ur. 07.04.2016r.
-
nick nieaktualnyMarti89 wrote:Cześć dziewczyny,
czy mogłybyście pomóc mi w interpretacji mojego wykresu? Wydaje mi się, że ovu mogło źle wyznaczyć owulke. Temperatura wysoko, brzuch mnie boli małpowo, nie raz ciągnie. Ciągle myślę, że zaraz dostane okres. Dodam, że potrafie mieć na prawdę długie cykle, tylko, że wtedy nie mam wysokich temperatur. -
nick nieaktualny78beti wrote:dziewczyny a ja nadal bez okresu. dziś jest 14 dzień od odstawienia duphastonu. Mam strasznie duzo białego sluzu ale okresu nie widac na horyzoncie
macie jakis pomysł na to moje zjawisko ?
-
Tak sprawdzałam, faktycznie jest jak piszecie. Lekarz kazał zbadać TSH (3,46/ Norma do 4,2). Przepisał mi w tym cyklu metforminę, dałam radę przez 27 dni ją przyjmować, ale skutki uboczne mnie dobijały i odstawiłam. Gin powiedział, ze skoro źle reaguje na mete to od przyszłego cyklu będzie stymulacja z clo. Mam jeszcze cień nadziei, że nie będę musiała już przyjmować tych leków..Marti 89
Synek ur. 07.04.2016r.
-
ciri22 wrote:Czasem tak bywa, moze ciaza a moze organizm plata sobie figle, to na forum mam kolezanke ktora dwa razy dupha na wywolanie musiala brac i dopiero za drugim razem po 3 tygodniach od odstawienia dostala okres... ale na poprawienie humoru okres w kolejnym cyklu miala normalnie, najlepiej zbadaj bete z krwi, jak nic nie pokaze to idz do lekarza.
robiłam bete 15.07. i wtedy wyszedł mi ten dziwny wynik 1,99 a po 48h zbliżona wartość. Niestety w tym tygodniu nie ma mojego gina i dopiero idę do niego w poniedziałekhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png