Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Adus88 Nowa

Wysłany: 1 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny! śledzę Wasze wypowiedzi już 2 miesiąc. Od pół roku staram się o dziecko. Czy któraś z Was może pomóc mi przy odczytaniu wykresu? ten dzisiejszy spadek temperatury chyba zwiastuje okres? ;( temperatury miałam dość wysokie, detektor oznak ciąży pokazuje mi dziś 88 %, w poprzednim cyklu już 10 dni po owulacji dostałam okres, teraz spóźnia mi się 4 dni. 2 dni temu zrobiłam test i niestety wyszedł negatywnie :( jak sądzicie, nie ma już nadziei? :(

980d09461a580c4ef6381db608cf29a0.png

• Pola lola Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada to niestety na okres, chyba ze owulacja byla troche pozniej niz ovu wyliczyl to moznaby miec nadzieje na spadek implantacyjny. Test jakis robilas?

• Adus88 Nowa

Wysłany: 1 listopada 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam 2 dni temu i był negatywny ;( a powiedzcie mi co oznacza to 88% w detektorze ciąży? myślałam, że szanse na ciążę, ale widzę że nie zmienia się to nawet jeśli wpiszę temperaturę poniżej kreski :/

• Pola lola Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam ze ten detektor oblicza procenty mechanicznie, w sensie objawy na ciaze sa takie jak przed okresem bardzo czesto wiec moze to byc mylne

• Adus88 Nowa

Wysłany: 1 listopada 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh :( a takie miałam nadzieje! :( same zobaczcie jak wyglądał mój poprzedni wykres

4ec0a79d383805dc72034971177fba10.png

dlatego teraz tak się cieszyłam ;( no nic, pewnie lada chwila odwiedzi mnie okres, a potem kolejny miesiąc oczekiwać i nadziei :(

• Pola lola Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie łam sie.. glowa do gory

• dodinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak miałam detektor obliczył mi w poprzednim cyklu 92% temperatura nie spadała i co i dostałam okresu, więc w kolejnym cyklu nie zapisuję żadnych objawów są podobne do tych na @ nakręcam się jak widzę te procenty a potem to tylko płakać się chce jak wychodzi że to nie ciąża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 16:40

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adus88 wrote:
    eh :( a takie miałam nadzieje! :( same zobaczcie jak wyglądał mój poprzedni wykres

4ec0a79d383805dc72034971177fba10.png

dlatego teraz tak się cieszyłam ;( no nic, pewnie lada chwila odwiedzi mnie okres, a potem kolejny miesiąc oczekiwać i nadziei :(

Aduś radzę zbadać progesteron i w ogóle hormony bo kiepsko to wygląda. Nie dość że @ tylko 1 dzień to jeszcze za krótka faza lutealna.

Po chwili spojrzałam na aktualny wykres i niby nie jest źle. A który to cykl z mierzeniem tempki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2013, 17:55

• Pola lola Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spojrzycie na moj wykres? Wyzej pisalam o co michodzi :-)

• Adus88 Nowa

Wysłany: 1 listopada 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Aduś radzę zbadać progesteron i w ogóle hormony bo kiepsko to wygląda. Nie dość że @ tylko 1 dzień to jeszcze za krótka faza lutealna.

Po chwili spojrzałam na aktualny wykres i niby nie jest źle. A który to cykl z mierzeniem tempki?

dopiero drugi miesiąc regularnego mierzenia temperatury. Okres mam zawsze do 4 dni, tylko nie zaznaczony był uzupełniłam dokładnie pierwszego miesiąca kiedy zaczęłam korzystać z ovufriend ;) jeśli chodzi natomiast o fazę lutealną to wydaję mi się że średnio mam ją 12 dni ;( w tym miesiącu była nieco dłuższa, ale niestety jak już pisałam dziś temperatura spadła i popołudniu przyszedła @ ;( chyba faktycznie sprawdzę hormony ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny.. będę wdzięczna za interpretację wykresu. gdy na niego patrzę ewidentnie owulacja wypada na 8 dc, to bardzo wcześnie.. czy też tak uważacie? to dopiero moj drugi cykl z ovuF i mierzeniem temp stąd brak doświadczenia...
    Robiłąm rownież testy owu - opis w notatkach...

Będę wdzięczna za pomoc..

AnBe

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam maly problem. wczoraj jeszcze byl piekny cudny wrecz sluz mega rozciagliwy jak bialko kurze. a dzisiaj troszke lepki ale malutko i taki mleczno-kremowy. spadek temp. o 0,1. co o tym sadziie? wczoraj rano sluz byl troche lepki a potem cudny sie zrobil. moz tez tak dzisiaj bedzie??

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    ja mam maly problem. wczoraj jeszcze byl piekny cudny wrecz sluz mega rozciagliwy jak bialko kurze. a dzisiaj troszke lepki ale malutko i taki mleczno-kremowy. spadek temp. o 0,1. co o tym sadziie? wczoraj rano sluz byl troche lepki a potem cudny sie zrobil. moz tez tak dzisiaj bedzie??
    Całkiem mozliwe ze masz dzis owulke - ja tak miałam nawet jestzcze rano był wodnisty - a juz po 13 lepki :) a około 11 test owu wyszedl pozytywny :)

Czarnula87 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2013, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zajrzycie też do mnie, na mój wykres... już nie mam do niego siły... Co myślicie? Jest jeszcze jakaś szansa, że @ nie przyjdzie? Pewnie przyjdzie itak...

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest nadzieja a spadek moze bedzie chwilowy :) póki nie ma małpy jest sznsa na zielone ;) jutro pewnie sie odbije ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzyjcie też do mnie jeśli możecie, powiedzcie co myślicie..

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lookałam później jeszcze śluz i był piękny rozciągliwy, teraz jest troszkę lepki. Nie znam się na tym co to może znaczyć :)

Dodatkowo bolał mnie dzisiaj znowu prawy jajnik jajnik i cały dół brzucha - pobolewało i przestawało. No i jeszcze bolała mnie dolna część pleców (nie mylić z pupą ;)) Taki ból niby jak na okres ale też zupełnie inny, wiecie o co mi chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrrr i znowu spadek :(

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula87 wrote:
    wrrr i znowu spadek :(
    Widać owu czeka na odpowiedni moment ;)

Czarnula87 lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Widać owu czeka na odpowiedni moment ;)

Mam nadzieję ;)

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ