X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam u mnie juz 14dzien po owulacji i nadal nic.na dodatek choroba sie rozkreca.głowa mi pęka,gardło boli ,nic mi sie nie chce,drugi dzien na lekach,co jest grane.ani ciąży ani małpy.ostatnio tak długi cyl miałam 7 lat temu

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    witam u mnie juz 14dzien po owulacji i nadal nic.na dodatek choroba sie rozkreca.głowa mi pęka,gardło boli ,nic mi sie nie chce,drugi dzien na lekach,co jest grane.ani ciąży ani małpy.ostatnio tak długi cyl miałam 7 lat temu
    a test robiłaś ?

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roiłam w srode negatywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio dostalam miesiaczke w 17 dniu fl i temp.37,0.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moj wykres fe101409ce9f291824d6cab2556d8811.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze zaciazylas a test jeszcze nie pokazał :)ale ja bym jednak czekala na @.jak dlugie masz cykle ?

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje cykle to 30-31 dni a dzis juz 36 dzien

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na @.tylko to mnie zastanawia bo cały ten cykl mam zwiekszona dawke euthyroxiu n z 62,5 na 125.czyzby on miał wplyw na okres

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_ja to dopiero 8 miesiąc starań. Zdrowej parze udaje się zajść w ciążę mniej więcej w przeciągu roku czasu starań. Myślę, że źle robisz. Uwierz, że są kobiety, które długimi latami starały się o ciążę i w końcu zachodziły. Sama o pierwszą starałam się 3,5 roku. Mam taką znajomą ona ma 35 lat i też bardzo chciała by mieć dziecko tylko, że ona też ma PCOS i problem męski i ona w ogóle nie ma owulacji i stwierdziła to samo co Ty. jak ma być to będzie jak nie to trudno bo nie chciało jej się leczyć i dzieci nie ma i nie będzie już miała. Czasem warto się nie poddawać.

anusiak zrób test za 2 dni jak @ dalej się nie pojawi. Zauważyłam, że dużo kobiet jak jeszcze nie wiedzą, że są w ciąży właśnie choruje i to jest jeden z pierwszych objawów ;)

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojecia nie mam.przejżyj forum dotyczace tarczycy moze cos znajdziesz.ja zadnych lekow nie biore,oprocz kwasu foliowego.a ile masz lat ?

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 2 mc koncze 28 lat. czarna a czy leki jakie biore teraz w razie ciazy nie zaszkodza.według owu owulacja była 22dc a według mnie 18dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    tylko_ja to dopiero 8 miesiąc starań. Zdrowej parze udaje się zajść w ciążę mniej więcej w przeciągu roku czasu starań. Myślę, że źle robisz. Uwierz, że są kobiety, które długimi latami starały się o ciążę i w końcu zachodziły. Sama o pierwszą starałam się 3,5 roku. Mam taką znajomą ona ma 35 lat i też bardzo chciała by mieć dziecko tylko, że ona też ma PCOS i problem męski i ona w ogóle nie ma owulacji i stwierdziła to samo co Ty. jak ma być to będzie jak nie to trudno bo nie chciało jej się leczyć i dzieci nie ma i nie będzie już miała. Czasem warto się nie poddawać.

anusiak zrób test za 2 dni jak @ dalej się nie pojawi. Zauważyłam, że dużo kobiet jak jeszcze nie wiedzą, że są w ciąży właśnie choruje i to jest jeden z pierwszych objawów ;)
    z pierwszym udalo sie od razu -poronienie .drugie tez prawie od razu teraz ma 14 lat.wiec dla mnie 8 mies. to b.dlugo.współczuję kobietom ktore w ogole nie maja dzieci,niestety nie ma sprawiedliwosci.ale jednak masz racje WARTO SIE NIE PODDAWAC! moj facet powiedzial,ze walczymy do konca a to bardziej ja tak powinnam powiedziec.
    ja tez czytalam,ze jeden z pierszych objawów to grypopodobne chorobsko

czarnaa ile sie juz staracie o drugie malenstwo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:01

• Lady Trusia Debiutantka

Wysłany: 2 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi! Dla mnie to pierszy cykl z wykresem, ale muszę przyznać, że zaczyna mnie to przerażać... Tyle informacji się tu przewija a jak czytam nie które posty, to w ogóle nic nie rozumiem. U mnie początek bez stresu, na luzie, witaminki i pomalutku, ale z każdym dniem zaczynam sie zastanawiac, jak będzie później. Nie chce dostac do glowy. Dodam jeszcze, ze 4 lata temu mialam wykryta endometriozę i operację usunięcia ubustronnych torbieli na jajnikach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:09

Endometrioza - (torbiele na obu jajnikach) kwiecień 2011
    Tarczyca - od stycznia 2016
    Progesteron - od sierpnia 2016
    Poronienie 9tc - wrzesień 2016

ovufriend.pl
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie warto sie poddawac to fakt. Nie wyobrazam sobie zycia bez malenstwa. Fakt, zycie nie zawsze sprawiedliwe ale jak to mowia, co nas nie zabije to nas wzmocni ;) i cos w tym jest. Ja nie mam jeszcze dzieci, udalo mi sie zajsc w ciaze w zeszlym roku w pazdzierniku zupelnie o tym nie wiedzialam i jeszcze nawet nie wierzylam ze to mozliwe. Serduszko przestalo bic w 9 tyg a kilka dni przed Swietami mialam zabieg. Moment na usg byl najpiekniejszym momentem i warto bylo choc na tak krotka chwile. Tez mam PCOS i niedoczynnosc tarczycy, to moja pierwsza owu od marca br i nie wiem co bedzie. Ale nie wolno sie poddawac w zadnym wypadku! :) no to sie rozpisalam :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    14 dzien po owulacji to przeciez jeszcze norma, ja jestem 18 dzien po "owulacji" i nie mam @. I co na to powiecie ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_ja - O pierwszą ciążę starałam się 3,5 roku i w 7 tyg przestało bić serduszko. Po 6 mies jak już się pozbierałam i @ doszła do siebie powiedziałam mężowi, że możemy znowu zacząć starania i zaszłam w drugim cyklu - urodziłam synka, który ma teraz 16 miesięcy. Teraz zaszłam w pierwszym cyklu starań ale myślę, że to po prostu wynagrodzenie za to, że tak długo czekałam na to pierwsze i że jedno straciłam. Może zrób jakieś badania w kierunku hormonów, może coś się tam stało, że zajść nie możesz ale jeśli chcesz dziecko to nie możesz się poddawać. Prędzej czy później Bóg Ci to wynagrodzi ;)
    anusiak z tego co wiem nie wszystkie leki na tarczycę są niebezpieczne. Musiała byś zapytać swojego ginekologa. Myślę, że dopóki nie ujrzysz II kresek możesz je brać spokojnie. W końcu nie Ty pierwsza bierzesz leki na tarczycę i jakoś kobiety w ciążę zachodzą i nic się nie dzieje. Myślę, że jak test będzie pozytywny wtedy zaprzestań i umów się do ginekologa

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna dzieki za odpowiedziec o leki na tarczyce sie nie boje bo lekarz powiedzial endogin ze nie zaszkodza a nawet pomoga zajsc,miałam na mysli leki na przeziebienie i ból gardla czy nie zaszkodza w razie ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    tylko_ja - O pierwszą ciążę starałam się 3,5 roku i w 7 tyg przestało bić serduszko. Po 6 mies jak już się pozbierałam i @ doszła do siebie powiedziałam mężowi, że możemy znowu zacząć starania i zaszłam w drugim cyklu - urodziłam synka, który ma teraz 16 miesięcy. Teraz zaszłam w pierwszym cyklu starań ale myślę, że to po prostu wynagrodzenie za to, że tak długo czekałam na to pierwsze i że jedno straciłam. Może zrób jakieś badania w kierunku hormonów, może coś się tam stało, że zajść nie możesz ale jeśli chcesz dziecko to nie możesz się poddawać. Prędzej czy później Bóg Ci to wynagrodzi ;

anusiak z tego co wiem nie wszystkie leki na tarczycę są niebezpieczne. Musiała byś zapytać swojego ginekologa. Myślę, że dopóki nie ujrzysz II kresek możesz je brać spokojnie. W końcu nie Ty pierwsza bierzesz leki na tarczycę i jakoś kobiety w ciążę zachodzą i nic się nie dzieje. Myślę, że jak test będzie pozytywny wtedy zaprzestań i umów się do ginekologa

dzieki i gratuluje ciazy i małego dzidziulka:)nie bede sie poddawac ja sie domyslam z czego moze wynikac brak ciazy mianowicie przytyla 25 kg teraz je zrzucam pomau i mysle,ze to moze utrudniac mi zajscie w ciaze.moja aktualna waga to 104 kg przy wzroscie 183 cm

anusiak tabletki oczywiscie ze mozesz brac poki nie jestes w ciazy jak dowiesz sie ze jestes to wtedy bedziesz reagowac.niepotrzebny ci dodatkowy stres. :)na ulotce sa jakies informacje dotyczace ciazy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 18:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaa przepraszam za pytanie,ale ile masz lat? ja 34 moj partner 39 moze tez stad wynika brak ciazy u nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 18:08

• AgataR Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, teraz to juz naprawde nie wiem co sie dzieje. Zaczelam dzis plamic a podbrzusze boli jak na @. W ciagu dnia jeszcze myslalam, ze to moze byc zwoazane z implantacja ale potem wszystko sie rozkrecilo. Plamie delikatnie ale plamie no i boli. Myslalam ze jednak owu wystapila w 10 dc a jesli of wyznaczyl ja jednak prawidlowo na 14 dc to i tak wczesnie na @ bo dzis jest 3 dzien fl... Sprawdze rano temp ale mam juz stresa...

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ