X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam u mnie juz 14dzien po owulacji i nadal nic.na dodatek choroba sie rozkreca.głowa mi pęka,gardło boli ,nic mi sie nie chce,drugi dzien na lekach,co jest grane.ani ciąży ani małpy.ostatnio tak długi cyl miałam 7 lat temu

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    witam u mnie juz 14dzien po owulacji i nadal nic.na dodatek choroba sie rozkreca.głowa mi pęka,gardło boli ,nic mi sie nie chce,drugi dzien na lekach,co jest grane.ani ciąży ani małpy.ostatnio tak długi cyl miałam 7 lat temu
    a test robiłaś ?

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roiłam w srode negatywny

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio dostalam miesiaczke w 17 dniu fl i temp.37,0.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moj wykres fe101409ce9f291824d6cab2556d8811.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze zaciazylas a test jeszcze nie pokazał :)ale ja bym jednak czekala na @.jak dlugie masz cykle ?

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje cykle to 30-31 dni a dzis juz 36 dzien

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na @.tylko to mnie zastanawia bo cały ten cykl mam zwiekszona dawke euthyroxiu n z 62,5 na 125.czyzby on miał wplyw na okres

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_ja to dopiero 8 miesiąc starań. Zdrowej parze udaje się zajść w ciążę mniej więcej w przeciągu roku czasu starań. Myślę, że źle robisz. Uwierz, że są kobiety, które długimi latami starały się o ciążę i w końcu zachodziły. Sama o pierwszą starałam się 3,5 roku. Mam taką znajomą ona ma 35 lat i też bardzo chciała by mieć dziecko tylko, że ona też ma PCOS i problem męski i ona w ogóle nie ma owulacji i stwierdziła to samo co Ty. jak ma być to będzie jak nie to trudno bo nie chciało jej się leczyć i dzieci nie ma i nie będzie już miała. Czasem warto się nie poddawać.

anusiak zrób test za 2 dni jak @ dalej się nie pojawi. Zauważyłam, że dużo kobiet jak jeszcze nie wiedzą, że są w ciąży właśnie choruje i to jest jeden z pierwszych objawów ;)

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pojecia nie mam.przejżyj forum dotyczace tarczycy moze cos znajdziesz.ja zadnych lekow nie biore,oprocz kwasu foliowego.a ile masz lat ?

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 2 mc koncze 28 lat. czarna a czy leki jakie biore teraz w razie ciazy nie zaszkodza.według owu owulacja była 22dc a według mnie 18dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    tylko_ja to dopiero 8 miesiąc starań. Zdrowej parze udaje się zajść w ciążę mniej więcej w przeciągu roku czasu starań. Myślę, że źle robisz. Uwierz, że są kobiety, które długimi latami starały się o ciążę i w końcu zachodziły. Sama o pierwszą starałam się 3,5 roku. Mam taką znajomą ona ma 35 lat i też bardzo chciała by mieć dziecko tylko, że ona też ma PCOS i problem męski i ona w ogóle nie ma owulacji i stwierdziła to samo co Ty. jak ma być to będzie jak nie to trudno bo nie chciało jej się leczyć i dzieci nie ma i nie będzie już miała. Czasem warto się nie poddawać.

anusiak zrób test za 2 dni jak @ dalej się nie pojawi. Zauważyłam, że dużo kobiet jak jeszcze nie wiedzą, że są w ciąży właśnie choruje i to jest jeden z pierwszych objawów ;)
    z pierwszym udalo sie od razu -poronienie .drugie tez prawie od razu teraz ma 14 lat.wiec dla mnie 8 mies. to b.dlugo.współczuję kobietom ktore w ogole nie maja dzieci,niestety nie ma sprawiedliwosci.ale jednak masz racje WARTO SIE NIE PODDAWAC! moj facet powiedzial,ze walczymy do konca a to bardziej ja tak powinnam powiedziec.
    ja tez czytalam,ze jeden z pierszych objawów to grypopodobne chorobsko

czarnaa ile sie juz staracie o drugie malenstwo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:01

• Lady Trusia Debiutantka

Wysłany: 2 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi! Dla mnie to pierszy cykl z wykresem, ale muszę przyznać, że zaczyna mnie to przerażać... Tyle informacji się tu przewija a jak czytam nie które posty, to w ogóle nic nie rozumiem. U mnie początek bez stresu, na luzie, witaminki i pomalutku, ale z każdym dniem zaczynam sie zastanawiac, jak będzie później. Nie chce dostac do glowy. Dodam jeszcze, ze 4 lata temu mialam wykryta endometriozę i operację usunięcia ubustronnych torbieli na jajnikach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:09

Endometrioza - (torbiele na obu jajnikach) kwiecień 2011
    Tarczyca - od stycznia 2016
    Progesteron - od sierpnia 2016
    Poronienie 9tc - wrzesień 2016

ovufriend.pl
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie warto sie poddawac to fakt. Nie wyobrazam sobie zycia bez malenstwa. Fakt, zycie nie zawsze sprawiedliwe ale jak to mowia, co nas nie zabije to nas wzmocni ;) i cos w tym jest. Ja nie mam jeszcze dzieci, udalo mi sie zajsc w ciaze w zeszlym roku w pazdzierniku zupelnie o tym nie wiedzialam i jeszcze nawet nie wierzylam ze to mozliwe. Serduszko przestalo bic w 9 tyg a kilka dni przed Swietami mialam zabieg. Moment na usg byl najpiekniejszym momentem i warto bylo choc na tak krotka chwile. Tez mam PCOS i niedoczynnosc tarczycy, to moja pierwsza owu od marca br i nie wiem co bedzie. Ale nie wolno sie poddawac w zadnym wypadku! :) no to sie rozpisalam :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    14 dzien po owulacji to przeciez jeszcze norma, ja jestem 18 dzien po "owulacji" i nie mam @. I co na to powiecie ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_ja - O pierwszą ciążę starałam się 3,5 roku i w 7 tyg przestało bić serduszko. Po 6 mies jak już się pozbierałam i @ doszła do siebie powiedziałam mężowi, że możemy znowu zacząć starania i zaszłam w drugim cyklu - urodziłam synka, który ma teraz 16 miesięcy. Teraz zaszłam w pierwszym cyklu starań ale myślę, że to po prostu wynagrodzenie za to, że tak długo czekałam na to pierwsze i że jedno straciłam. Może zrób jakieś badania w kierunku hormonów, może coś się tam stało, że zajść nie możesz ale jeśli chcesz dziecko to nie możesz się poddawać. Prędzej czy później Bóg Ci to wynagrodzi ;)
    anusiak z tego co wiem nie wszystkie leki na tarczycę są niebezpieczne. Musiała byś zapytać swojego ginekologa. Myślę, że dopóki nie ujrzysz II kresek możesz je brać spokojnie. W końcu nie Ty pierwsza bierzesz leki na tarczycę i jakoś kobiety w ciążę zachodzą i nic się nie dzieje. Myślę, że jak test będzie pozytywny wtedy zaprzestań i umów się do ginekologa

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna dzieki za odpowiedziec o leki na tarczyce sie nie boje bo lekarz powiedzial endogin ze nie zaszkodza a nawet pomoga zajsc,miałam na mysli leki na przeziebienie i ból gardla czy nie zaszkodza w razie ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    tylko_ja - O pierwszą ciążę starałam się 3,5 roku i w 7 tyg przestało bić serduszko. Po 6 mies jak już się pozbierałam i @ doszła do siebie powiedziałam mężowi, że możemy znowu zacząć starania i zaszłam w drugim cyklu - urodziłam synka, który ma teraz 16 miesięcy. Teraz zaszłam w pierwszym cyklu starań ale myślę, że to po prostu wynagrodzenie za to, że tak długo czekałam na to pierwsze i że jedno straciłam. Może zrób jakieś badania w kierunku hormonów, może coś się tam stało, że zajść nie możesz ale jeśli chcesz dziecko to nie możesz się poddawać. Prędzej czy później Bóg Ci to wynagrodzi ;

anusiak z tego co wiem nie wszystkie leki na tarczycę są niebezpieczne. Musiała byś zapytać swojego ginekologa. Myślę, że dopóki nie ujrzysz II kresek możesz je brać spokojnie. W końcu nie Ty pierwsza bierzesz leki na tarczycę i jakoś kobiety w ciążę zachodzą i nic się nie dzieje. Myślę, że jak test będzie pozytywny wtedy zaprzestań i umów się do ginekologa

dzieki i gratuluje ciazy i małego dzidziulka:)nie bede sie poddawac ja sie domyslam z czego moze wynikac brak ciazy mianowicie przytyla 25 kg teraz je zrzucam pomau i mysle,ze to moze utrudniac mi zajscie w ciaze.moja aktualna waga to 104 kg przy wzroscie 183 cm

anusiak tabletki oczywiscie ze mozesz brac poki nie jestes w ciazy jak dowiesz sie ze jestes to wtedy bedziesz reagowac.niepotrzebny ci dodatkowy stres. :)na ulotce sa jakies informacje dotyczace ciazy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 18:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaa przepraszam za pytanie,ale ile masz lat? ja 34 moj partner 39 moze tez stad wynika brak ciazy u nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 18:08

• AgataR Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, teraz to juz naprawde nie wiem co sie dzieje. Zaczelam dzis plamic a podbrzusze boli jak na @. W ciagu dnia jeszcze myslalam, ze to moze byc zwoazane z implantacja ale potem wszystko sie rozkrecilo. Plamie delikatnie ale plamie no i boli. Myslalam ze jednak owu wystapila w 10 dc a jesli of wyznaczyl ja jednak prawidlowo na 14 dc to i tak wczesnie na @ bo dzis jest 3 dzien fl... Sprawdze rano temp ale mam juz stresa...

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ