Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
witam u mnie juz 14dzien po owulacji i nadal nic.na dodatek choroba sie rozkreca.głowa mi pęka,gardło boli ,nic mi sie nie chce,drugi dzien na lekach,co jest grane.ani ciąży ani małpy.ostatnio tak długi cyl miałam 7 lat temu
-
nick nieaktualnyanusiak5 wrote:witam u mnie juz 14dzien po owulacji i nadal nic.na dodatek choroba sie rozkreca.głowa mi pęka,gardło boli ,nic mi sie nie chce,drugi dzien na lekach,co jest grane.ani ciąży ani małpy.ostatnio tak długi cyl miałam 7 lat temu
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytylko_ja to dopiero 8 miesiąc starań. Zdrowej parze udaje się zajść w ciążę mniej więcej w przeciągu roku czasu starań. Myślę, że źle robisz. Uwierz, że są kobiety, które długimi latami starały się o ciążę i w końcu zachodziły. Sama o pierwszą starałam się 3,5 roku. Mam taką znajomą ona ma 35 lat i też bardzo chciała by mieć dziecko tylko, że ona też ma PCOS i problem męski i ona w ogóle nie ma owulacji i stwierdziła to samo co Ty. jak ma być to będzie jak nie to trudno bo nie chciało jej się leczyć i dzieci nie ma i nie będzie już miała. Czasem warto się nie poddawać.
anusiak zrób test za 2 dni jak @ dalej się nie pojawi. Zauważyłam, że dużo kobiet jak jeszcze nie wiedzą, że są w ciąży właśnie choruje i to jest jeden z pierwszych objawówNusiaczek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny*Czarnaa* wrote:tylko_ja to dopiero 8 miesiąc starań. Zdrowej parze udaje się zajść w ciążę mniej więcej w przeciągu roku czasu starań. Myślę, że źle robisz. Uwierz, że są kobiety, które długimi latami starały się o ciążę i w końcu zachodziły. Sama o pierwszą starałam się 3,5 roku. Mam taką znajomą ona ma 35 lat i też bardzo chciała by mieć dziecko tylko, że ona też ma PCOS i problem męski i ona w ogóle nie ma owulacji i stwierdziła to samo co Ty. jak ma być to będzie jak nie to trudno bo nie chciało jej się leczyć i dzieci nie ma i nie będzie już miała. Czasem warto się nie poddawać.
anusiak zrób test za 2 dni jak @ dalej się nie pojawi. Zauważyłam, że dużo kobiet jak jeszcze nie wiedzą, że są w ciąży właśnie choruje i to jest jeden z pierwszych objawów
ja tez czytalam,ze jeden z pierszych objawów to grypopodobne chorobsko
czarnaa ile sie juz staracie o drugie malenstwo ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:01
-
Hi! Dla mnie to pierszy cykl z wykresem, ale muszę przyznać, że zaczyna mnie to przerażać... Tyle informacji się tu przewija a jak czytam nie które posty, to w ogóle nic nie rozumiem. U mnie początek bez stresu, na luzie, witaminki i pomalutku, ale z każdym dniem zaczynam sie zastanawiac, jak będzie później. Nie chce dostac do glowy. Dodam jeszcze, ze 4 lata temu mialam wykryta endometriozę i operację usunięcia ubustronnych torbieli na jajnikach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 12:09
-
Oj nie warto sie poddawac to fakt. Nie wyobrazam sobie zycia bez malenstwa. Fakt, zycie nie zawsze sprawiedliwe ale jak to mowia, co nas nie zabije to nas wzmocni
i cos w tym jest. Ja nie mam jeszcze dzieci, udalo mi sie zajsc w ciaze w zeszlym roku w pazdzierniku zupelnie o tym nie wiedzialam i jeszcze nawet nie wierzylam ze to mozliwe. Serduszko przestalo bic w 9 tyg a kilka dni przed Swietami mialam zabieg. Moment na usg byl najpiekniejszym momentem i warto bylo choc na tak krotka chwile. Tez mam PCOS i niedoczynnosc tarczycy, to moja pierwsza owu od marca br i nie wiem co bedzie. Ale nie wolno sie poddawac w zadnym wypadku!
no to sie rozpisalam
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
anusiak5 wrote:witam u mnie juz 14dzien po owulacji i nadal nic.na dodatek choroba sie rozkreca.głowa mi pęka,gardło boli ,nic mi sie nie chce,drugi dzien na lekach,co jest grane.ani ciąży ani małpy.ostatnio tak długi cyl miałam 7 lat temu
-
nick nieaktualnytylko_ja - O pierwszą ciążę starałam się 3,5 roku i w 7 tyg przestało bić serduszko. Po 6 mies jak już się pozbierałam i @ doszła do siebie powiedziałam mężowi, że możemy znowu zacząć starania i zaszłam w drugim cyklu - urodziłam synka, który ma teraz 16 miesięcy. Teraz zaszłam w pierwszym cyklu starań ale myślę, że to po prostu wynagrodzenie za to, że tak długo czekałam na to pierwsze i że jedno straciłam. Może zrób jakieś badania w kierunku hormonów, może coś się tam stało, że zajść nie możesz ale jeśli chcesz dziecko to nie możesz się poddawać. Prędzej czy później Bóg Ci to wynagrodzi
anusiak z tego co wiem nie wszystkie leki na tarczycę są niebezpieczne. Musiała byś zapytać swojego ginekologa. Myślę, że dopóki nie ujrzysz II kresek możesz je brać spokojnie. W końcu nie Ty pierwsza bierzesz leki na tarczycę i jakoś kobiety w ciążę zachodzą i nic się nie dzieje. Myślę, że jak test będzie pozytywny wtedy zaprzestań i umów się do ginekologaNusiaczek lubi tę wiadomość
-
czarna dzieki za odpowiedziec o leki na tarczyce sie nie boje bo lekarz powiedzial endogin ze nie zaszkodza a nawet pomoga zajsc,miałam na mysli leki na przeziebienie i ból gardla czy nie zaszkodza w razie ciazy
-
nick nieaktualny*Czarnaa* wrote:tylko_ja - O pierwszą ciążę starałam się 3,5 roku i w 7 tyg przestało bić serduszko. Po 6 mies jak już się pozbierałam i @ doszła do siebie powiedziałam mężowi, że możemy znowu zacząć starania i zaszłam w drugim cyklu - urodziłam synka, który ma teraz 16 miesięcy. Teraz zaszłam w pierwszym cyklu starań ale myślę, że to po prostu wynagrodzenie za to, że tak długo czekałam na to pierwsze i że jedno straciłam. Może zrób jakieś badania w kierunku hormonów, może coś się tam stało, że zajść nie możesz ale jeśli chcesz dziecko to nie możesz się poddawać. Prędzej czy później Bóg Ci to wynagrodzi ;
anusiak z tego co wiem nie wszystkie leki na tarczycę są niebezpieczne. Musiała byś zapytać swojego ginekologa. Myślę, że dopóki nie ujrzysz II kresek możesz je brać spokojnie. W końcu nie Ty pierwsza bierzesz leki na tarczycę i jakoś kobiety w ciążę zachodzą i nic się nie dzieje. Myślę, że jak test będzie pozytywny wtedy zaprzestań i umów się do ginekologa
dzieki i gratuluje ciazy i małego dzidziulka:)nie bede sie poddawac ja sie domyslam z czego moze wynikac brak ciazy mianowicie przytyla 25 kg teraz je zrzucam pomau i mysle,ze to moze utrudniac mi zajscie w ciaze.moja aktualna waga to 104 kg przy wzroscie 183 cm
anusiak tabletki oczywiscie ze mozesz brac poki nie jestes w ciazy jak dowiesz sie ze jestes to wtedy bedziesz reagowac.niepotrzebny ci dodatkowy stres. :)na ulotce sa jakies informacje dotyczace ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 18:05
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, teraz to juz naprawde nie wiem co sie dzieje. Zaczelam dzis plamic a podbrzusze boli jak na @. W ciagu dnia jeszcze myslalam, ze to moze byc zwoazane z implantacja ale potem wszystko sie rozkrecilo. Plamie delikatnie ale plamie no i boli. Myslalam ze jednak owu wystapila w 10 dc a jesli of wyznaczyl ja jednak prawidlowo na 14 dc to i tak wczesnie na @ bo dzis jest 3 dzien fl... Sprawdze rano temp ale mam juz stresa...lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)