X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nawet nie wiem czy tu ktos wogole zaglada:-(

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam testa i negatywny wyszedl ale ten byl niezbyt czuly bo tylko taki mialam. :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby owulacja faktycznie była wtedy kiedy wyznaczyłaś to może jeszcze ze 2 dni poczekaj ? @ nie ma, więc dalej jest nadzieja ;)
    ... a Ty masz wodnisty śluz ? o.O
    Noo to kochana trzymam kciuki !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 11:05

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczka u Ciebie to wielka niewiadoma :) ale moze za szybko na ciazowego i dlatego jest negatyw :)

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

• maczka32 Koleżanka

Wysłany: 30 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Ja w Cavan a Ty gdzie ? :)
    ja w Portarlington to jest w co.laois ;)

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny powiedzcie mi czy tabletki euthyrox 125 n moga zatrzymac miesiaczke.otoz mam niedoczynnosc tarczycy od niedawna o tym wiem.od 30.maja biore tabletki najpierw bylo 1 razy 25n. potem 7dni 1 razy 50n,pożniej 1 razy 62,5 n,od 29.08.2015 biore dawke 125n.a miesiaczka zaczeła sie 28 sierpnia i trwa do tej pory.dzis jest 34dc i ani widu okresu i ciąży tez brakk wedlug dzisiejszego minusa na tescie z moczu.czo wy yslicie.wedlug ovu okres ma byc za 2 dni.zawsze miesiaczka miałam co 30-31 dni.

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha tsh na poziomie ok.1,5

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Gdyby owulacja faktycznie była wtedy kiedy wyznaczyłaś to może jeszcze ze 2 dni poczekaj ? @ nie ma, więc dalej jest nadzieja ;)
    ... a Ty masz wodnisty śluz ? o.O
    Noo to kochana trzymam kciuki !!

Czarna no ja tak mysle ze dobrze plus minus jeden dzien.

Mialam poczekac ale wczoraj wieczorem w czasie mycia zebow myslalam ze nie wytrzymam i haftne. A jak usypialam mloda to sobie przypomnialam ze z nia mialam wstret do miety hehe. Dzieki kochane poczekam
    Ps dzisiaj to czuje mokro ale nic nie widze. Wczoraj i przed wczoraj mialam lepki ba przemian z wodnistym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 12:49

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    aha tsh na poziomie ok.1,5

Ja biore taka dawke i wczesniej tez bralam tzn przed urodzeniem corki ale okresy mualam co 33dni . A mozesz mi napisac jaki wynik mialas zanim ci przepisali eutyrox ?

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos ok.3,8

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja jak mialam tsh 40 to nie mialam okresu lub jak sie ma ponizej normy czyli nadczynnosc ale przy takim poziomie nie powinno byc takich problemow choc tylko lekarz moze to potwierdzc. Albo cykl moglby ci sie wydluzyc ?!.
    Masz moze mozliwosc zadzwonic do swojego endo?

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zabardzo.on ma taki nizutki ton glosu ze ledwo go slychac w gabinecie a co dopiero przez tel.bede u lekarza tego 16.10. z corka na wizycie trudno najwyzej wtedy zapytam bo on przy tych wynikach 1,5 zmienil wlasnie te dawki z 62,5 na 125.ide za pare dni do mojego gin to moze on mnie oswieci co jest grane.jest mi na reke ze nie mam okresu chociaz wolalabym aby było to zasluga ciazy a nie jakis zaburzen hormonalnych

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    nie zabardzo.on ma taki nizutki ton glosu ze ledwo go slychac w gabinecie a co dopiero przez tel.bede u lekarza tego 16.10. z corka na wizycie trudno najwyzej wtedy zapytam bo on przy tych wynikach 1,5 zmienil wlasnie te dawki z 62,5 na 125.ide za pare dni do mojego gin to moze on mnie oswieci co jest grane.jest mi na reke ze nie mam okresu chociaz wolalabym aby było to zasluga ciazy a nie jakis zaburzen hormonalnych

No własnie cos mi wogole z tymi dawkami nie pasuje bo ja jak miała tsh 40 to własnie podobnie mi zwiekszali . w ciazy miałam tsh 150 i to był tylko 8tc wiec zwiekszali mi po 50 na koniec ciazy brałam 250mg a teraz stopniowo co 4 tygodznie mi zmniejszają( fakt teraz mam mniej niz jeden i dalej zmniejszają zeby było 1 lub wiecej, wiec totalnie twoja sytuacja to zagadka.
    Jesli sie starasz to proponowałabym Ci znalezc lekarza endo-gina bo jest najlepiszy przy sraraniach o dzidzie z niedoczynnoscia tarczycy :)

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten lekarz co jest od endo jest wlasnie endoginekologiem.trafilam przez przypadek do niego.bo szukalam endo dla corki po smierci endo dla dzieci ktorego mielismy w zasiegu.teraz chdze z corka do niego bo to jedyny ktory leczy tez dzieci bo specjaliste dla dzieci mamy 100 km od domu wiec nie mamy wyjscia i chodzimy do normalnego.bedac z corka w kwietniu pokazalam mu swoje wyniki grudniowe ktore zrobilam tak kontrolnie aby dowiedziec sie po kim corka ma niedoczynnosc. wlasnie.zlecił mi badania i po wizycie w maju rozpoczelam leczenie.na tej wizycie z corka rozmawialismy tez o tym ze chce zajsc w ciaze.powiedzial ze ten lek nie zaszkodzi jakbym zaszla a nawet pomoze w staraniach o ciaze

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane mam problem ze śluzem. Jest go zbyt dużo. Ale mniejsza o niego. powiedzicie mi czy możliwe że mogłam mieć owulację ok 24 dni cyklu ? bo wtedy też mialam ogrom tego śluzu a nie tak jak na wykresie jest? Nie zaznaczałam już tych śluzów, żeby wykres już się nie przemieszczał, ale zaczynam mieć pewne wątpliwości. Tym bardziej, że jak zaczęłam zaznaczać te śluzy co miałam to i program mi też zmienił owulkę :/ już nic nie kumam

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    kochane mam problem ze śluzem. Jest go zbyt dużo. Ale mniejsza o niego. powiedzicie mi czy możliwe że mogłam mieć owulację ok 24 dni cyklu ? bo wtedy też mialam ogrom tego śluzu a nie tak jak na wykresie jest? Nie zaznaczałam już tych śluzów, żeby wykres już się nie przemieszczał, ale zaczynam mieć pewne wątpliwości. Tym bardziej, że jak zaczęłam zaznaczać te śluzy co miałam to i program mi też zmienił owulkę :/ już nic nie kumam

Temperatura raczej nie wskazuje na owulację ok 24dc. A ciągle masz dużo śluzu ? Jeśli tak to nie wykluczone, że się udało ;) Nie wiem jak z <3 bo nie zaznaczałaś ale wodnisty śluz po owulacji to zazwyczaj ciąża ;) Ja co prawda miałam kremowy, dopiero w 12dc pojawił się wodnisty ;) Trzymam kciuki ;) Moim zdaniem owulacja była w 19dc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2015, 20:45

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    ten lekarz co jest od endo jest wlasnie endoginekologiem.trafilam przez przypadek do niego.bo szukalam endo dla corki po smierci endo dla dzieci ktorego mielismy w zasiegu.teraz chdze z corka do niego bo to jedyny ktory leczy tez dzieci bo specjaliste dla dzieci mamy 100 km od domu wiec nie mamy wyjscia i chodzimy do normalnego.bedac z corka w kwietniu pokazalam mu swoje wyniki grudniowe ktore zrobilam tak kontrolnie aby dowiedziec sie po kim corka ma niedoczynnosc. wlasnie.zlecił mi badania i po wizycie w maju rozpoczelam leczenie.na tej wizycie z corka rozmawialismy tez o tym ze chce zajsc w ciaze.powiedzial ze ten lek nie zaszkodzi jakbym zaszla a nawet pomoze w staraniach o ciaze

No na bank nie zaszkodzi a nawet pomoze :D ( moja lekarka tutaj na poprawe pracy tarczycy mówia zeby jeszcze kupic olej kokosowy w zdrowej zywnosci i jesc jedna lyzke stolowa dziennie:) ) jakos ciezko mi przechodzi przez gardlo ale chyba dziala:)

• Lady Trusia Debiutantka

Wysłany: 30 września 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mogę również liczyć na pomoc? To mój pierwszy wykres. Detektor twierdzi, że mam dalej dni płodne i nie wykrył owulacji, ale test był pozytywny i temperatura idzie już w górę...
    Coś przeoczyłam?

Endometrioza - (torbiele na obu jajnikach) kwiecień 2011
    Tarczyca - od stycznia 2016
    Progesteron - od sierpnia 2016
    Poronienie 9tc - wrzesień 2016

ovufriend.pl
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dziwne ze masz zaznaczone tempki na wykresie kuleczkami pustymi w srodku.takie zwykle sa jak mierzysz o roznych godzinach albo zaznaczasz zeby nie brac tej tempki pod uwage. Zobacz na innych wykresach, sa "wypelnione" kropki. Po 2 ovu wyznacza owulke czasem po kilku dniach bo musza byc chyba 3 wysokie tempki pod rzad

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Lady Trusia Debiutantka

Wysłany: 30 września 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, poczekam jeszcze. A z tymi kropkami, to dziwne, poszukam, może coś gdzieś naklikałam...

Endometrioza - (torbiele na obu jajnikach) kwiecień 2011
    Tarczyca - od stycznia 2016
    Progesteron - od sierpnia 2016
    Poronienie 9tc - wrzesień 2016

ovufriend.pl
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ