X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata zalezy jaki progesteron bierzesz. Duphaston podobno nie hamuje owulki aleluteina juz tak. Ktory to twoj dzien cyklu ? Z tym ze jak u ciebie od owulki minely 3 dni z wysokimi tempkami to znaczy ze owulka byla a tempka potem moze spadac jednorazowo. Nawet u mnie tez tak bylo, mozesz podejrzec wykres ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 07:14

AgataR lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka dziekuje Ci za odpowiedz, biore progesteron Biograne 200mg, gin powiedzial ze mam nim wywalywac miesiaczke a jesli dojdzie do owulacji to podtrzyma on ewentualna ciaze. Zgupialam bo wprowadzajac dzisiejsza temperature na wykres, cofa mi jakby moja owulacje, jakby jej nie bylo :\ a trzy wyzsze temp byly, dzis moj 14 dc owu niby wystapila w 10dc co jak na mnie jest jakims cudem, ale podejrzewam, ze stalo sie tak po lekach na tarczyce.

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym wyznaczaniem owulacji przez OvuFriend się zupełnie nie przejmuj. A nie stosujesz żadnycn wspomagaczy na owulację skoro masz ją raz na jakiś czas? Jeśli się starasz to przydało by Ci się ;) Spadek temp może być jednodniowy i nie oznacza on zupełnie nic.
    Blac trzymam kciuki żeby Ci ten Castagnus dzidziusia sprawił ;)

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarna* w grudniu poronilam i jakos dopiero po wakacjach doszlam do siebie, wiem, strasznie dlugo ;) przebadalam sie tez i okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy, dopiero od konca sierpnia zaczelam brac leki, teraz w pazdzierniku sprawdze tsh czy spada i dopiero jak wszystko unormuje juz konkretnie bede brala cos na owulacje jesli dalej noe raczy wystepowac ;) aaaa i zamowilam sobie ziola maca :D nie wiem czy pomagaja ale mam zamiar wyprobowac :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gratuluje dwoch kreseczek sprzed 4 tygodni :D trzymam kciuki do konca :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny musze nadrobic moje zaleglosci to bo moja corka jest strasznie zlosliwa i nawet nie mam jak posiedziec i popisac.

Black no to ten cykl bedzie na bank zielony :) :) :)

Moje tempki skacza a sluz sie zmienia. Juz sama nie wiem czy dobrze wyliczylam owulke :-(

Niesety na temat progesteronu i innych wspomo nie moge pomoc:-(

Tysia a ty z uk ?

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    *Czarna* w grudniu poronilam i jakos dopiero po wakacjach doszlam do siebie, wiem, strasznie dlugo ;) przebadalam sie tez i okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy, dopiero od konca sierpnia zaczelam brac leki, teraz w pazdzierniku sprawdze tsh czy spada i dopiero jak wszystko unormuje juz konkretnie bede brala cos na owulacje jesli dalej noe raczy wystepowac ;) aaaa i zamowilam sobie ziola maca :D nie wiem czy pomagaja ale mam zamiar wyprobowac :)

A moglabys napisac jaki poziom masz tsh, a hashimoto tez masz? Pytam by ja tez mam niedoczynnosc i w dodatku hashimoto

• black.devile Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, of się nie przejmujcie, wcześniej to z 5 razy wyliczył mi źle owulke, później jak juz była faza lutealna to zaznaczył na dwa dni później niż ja sama to zrobiłam a teraz jak juz dostałam @ i dałam spowrotem żeby of mi zaznaczył to nagle faza ma 26 dni rozumiecie? Więc chyba ja lepiej się orientuje w tych moich cyklach niż of haha :D

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej co myslicie o moim cyklu.czy była wogóle owulacja na podstawie temperatur.chciałam poznac wasze zdanie zanim uaktywni mi sie nowy wykupiony pakiet abonamentu [img][/img]

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwieczkaaaJo w licpu zrobilam tsh pp raz pierwszy i wynik 0.026 a w sierpniu, doslownie 5 tyg pozniej wynik tsh 5.25 i na tej podstawie moja endo stwierdzila niedoczynnosc tarczycy a w opisie napisala "obraz przemawia za procesem autoimmunologicznym" a to przeciez hashimoto. Nic poza tym nie wiem, to byla moja pierwsza wizyta u endo, moje pierwsze leczenie, kolejna wizyta w grudniu :) a co bierzesz jesli moge spytac? :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    OwieczkaaaJo w licpu zrobilam tsh pp raz pierwszy i wynik 0.026 a w sierpniu, doslownie 5 tyg pozniej wynik tsh 5.25 i na tej podstawie moja endo stwierdzila niedoczynnosc tarczycy a w opisie napisala "obraz przemawia za procesem autoimmunologicznym" a to przeciez hashimoto. Nic poza tym nie wiem, to byla moja pierwsza wizyta u endo, moje pierwsze leczenie, kolejna wizyta w grudniu :) a co bierzesz jesli moge spytac? :)

A to w porownaniu ze mna to nie masz takiegk wzrostu u mnie jak wykryli to 40 ale po pol roku bylo juz prawie dobrze. Niestety na hashimoto nie ma lekarstwa wiec biore eutyrox ale dawka jest duza125mg bo to po ciazy zostalo a teraz mam mniej niz 1.

Wogole to proponuje Ci sie wybrac do endo gin. Wtedy najlepiej dostosuje leki do twojej sytuscji.

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps moja corka mydlo zjadla bo sie zajelam odpisywaniem :o oszaleje

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    hej co myslicie o moim cyklu.czy była wogóle owulacja na podstawie temperatur.chciałam poznac wasze zdanie zanim uaktywni mi sie nowy wykupiony pakiet abonamentu [img][/img]

Mi sie wydaje ze ladnie skacze i wszystko mozliwe ale ja nie jestem ekspertka, bo sie jeszcze sama gubie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:

Wydaje mi się, że mogła być w 20dc, nie masz nawet żadnych danych podanych więc to tylko mój domysł. Nie obserwujesz śluzu ani szyjki ? To by Ci pomogło w wyznaczaniu owulacji. Of nie zawsze dobrze wyznacza owulację, więc trzeba polegać na własnych odczuciach i obserwacjach.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według moich odczuc owulacja była 14 wrzesnia czyli 18dc.miałam ból owulacyjny nie do wytrzymania.sluz obserwuje ale nie było w tych dniach takiego jak białko kurze.bylo mokro bardzo.ale jak sprawdzałam byl jakby lepki wodnisty.a szyjki nie umiem sprawdzac

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dsiekuje dziewczyny za info :) ja dalej kontynuuje progesteron i mierze tempke i zobaczymy co bedzie sie dzialo :) na inne obserwacje nie mam co liczyc bo sluzu brak a szyjki nie umiem jak kolezanka powyzej :) pozdrawiam i milego slonecznego dnia zycze :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna a jak ty sie czujesz po wczorajszym mam nadzieje se wszystko dobrze:-)

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie a jak są dni płodne i badacie sobie szyjke macicy w ciągu dnia to ona zawsze jest owarta ?

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciągle jakiś stres mnie dopada. Wczoraj z tym kotkiem a dziś mój syn rozwalił sobie wargę. może nie tyle co wargę co dziąsło, myślałam, że na zawał zejdę tak krwawił ! Nawet nie mam pojęcia jak on to zrobił ! Siedział przed tv i podgryzał sobie poduszkę i nagle ryk a stałam za nim bo klocki zbierałam. Ohh jak tak dalej tyle stresu i nerwów będzie mnie zżerać to nie wiem czy to się dobrze skończy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia szyjka powinna być zawsze otwarta w dni płodne no bo jak inaczej plemniki miały by się przedostać, jedyne co się może zmieniać to twardość i wysokość położenia

‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ