Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIzabelaGłuszczuk wrote:Witam czy może jest ktoś kto pomoże mi w interpretacji mojego wykresu? Czy nie za bardzo ta temperatura skacze?
Wszystko jest ok. Jak masz wątpliwości to spójrz na mój wykres. owulacja w 13dc i jak potem skakałaPoza tym u Ciebie aż tak nie skacze
Jest w miarę równo
Nusiaczek lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Wiecie co ja jakosjestempewna ze ok 19 dc cos sie dzialo bo moalamstrasznie duzo kremowego sluzu, nigdy tak nie mialam, az wkladke wlozylam. To trwalojakies 2 dni i potem juz ten sluz znikl tzn jest ale normalny. Mozliwe zeby wtedy chcialo sie zagniezdzic i sie to nie udalo ?
Ps.na wasze oko patrzac na moj wykres czy jest mozliwe ze mimo skoku i utrzymywania sie wyzszej tempki nie bylo owulki? Pytam bo jak bylam u gina to cykl byl bez owu a wtedy jeszcze nie mierzylam
Wiesz nie wiem. Ktos mi powiedzial ze bezowu cykl to taki w ktorym nie ma skoku na wyzsze tempki wiec teraz to ja zuupelnie nie mam zielonego pojecia -
nick nieaktualny
-
*Czarnaa* wrote:Udostepniony jest
Jak klikniesz w mój nick to tam masz Bieżący wykres na tablicy: tak i w to tak trzeba kliknąć xD I wualaaaa
Ale z belly nie widac:D haha
Ale widze ze dzisiaj sie upewnialas co do zafasolkowaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 16:39
-
Owieczka nie mierze bo przedwczoraj wieczorem zaczęło się plamienie i myślałam że rano będzie @ i rano juz nie zmierzylam a teraz jestem we Wrocławiu i zapomniałam wziąć termometra ze sobą, zmierze dopiero w środę a wiem jeszcze ze był spadek w ten dzień co było plamienie
OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOwieczkaaaJo wrote:Ale z belly nie widac:D haha
Ale widze ze dzisiaj sie upewnialas co do zafasolkowania
No został jeden to powtórzyłam też dla pewności. A kalendarza ciąży nie prowadzę bo mi to nie potrzebne4 listopada mam usg i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Chociaż dziś znowu stres przeżyłam bo ten kot sąsiadów co mi zabił jednego kotka 2 dni temu, dorwał dzisiaj drugiego jakoś przez płot go złapał i zaczął przeciągać na drugą stronę tego płotu, dobrze że byłam obok bo akurat kuwetę czyściłam i musiałam go przydusić żeby małego puścił. Cała podrapana jestem i stres, że kotu się coś stało bo mu z oczka krew leciała. Z tego wszystkiego aż dostałam silnych skurczy w pochwie ale już przeszło na szczęście.
black szkoda, że nie mierzyłaś tempki a może to był jakiś jednodniowy spadek? No bo @ tak jak by nie masz tylko plamienia, więc może nie wszystko stracone? Czytałam kiedyś jak kobiety mówiły, że właśnie miały takie plamienia zamiast @ i testy wychodziły też negatywne a dopiero u ginekologa okazywało się, że są w ciąży i nawet po kilka razy potrafiły mieć takie plamienia. Wiesz... może to być zwykłe plamienie, które jest normalnym zjawiskiem pojawiającym się nawet u tych, które są w 100% zdrowe i mają regularne @ ale też się w takim przypadku nie wyklucza ciąży.
Wydaje mi się, że w takim przypadku to jedynie ginekolog może rozwiać Twoje wątpliwościNusiaczek lubi tę wiadomość
-
OwieczkaaaJo wrote:Daj znac jak tam poszło itp:)
Już po. Wstrzyknęłam po 18-tej. No i działamy. Wiecie może czy jeżeli zrobię jutro test owulacyjny to będzie wiarygodny ? Czy w ogóle jest sens robić po Ovitrelle ? No i ostatnie pytanie, co się dzieje z moimi temperaturami ? Nigdy mi tak nie wariowałyAustralijka
-
hejka dziewczyny
zerknijcie jak możecie na mój wykres i powiedzcie mi czy możliwe jest żeby owulacja już była ? Bo już sama nie wiem o niczym innym nie mysle tylko czy była owulacja i czy się może udało ..
https://ovufriend.pl/graph/a5d2fca08c09a3f044d2ea5fa6d910f8Tysia -
nick nieaktualnyAustralijka wrote:Już po. Wstrzyknęłam po 18-tej. No i działamy. Wiecie może czy jeżeli zrobię jutro test owulacyjny to będzie wiarygodny ? Czy w ogóle jest sens robić po Ovitrelle ? No i ostatnie pytanie, co się dzieje z moimi temperaturami ? Nigdy mi tak nie wariowały
A prolaktynę sprawdzałaś ?Zupełnie normalne. Ten spadek się nie liczy bo temp mierzona o innej godz
Nie u każdej temperatura jest równa jak w zegarku. Ja też miałam góry i doliny
-
nick nieaktualnyTysia :) wrote:hejka dziewczyny
zerknijcie jak możecie na mój wykres i powiedzcie mi czy możliwe jest żeby owulacja już była ? Bo już sama nie wiem o niczym innym nie mysle tylko czy była owulacja i czy się może udało ..
https://ovufriend.pl/graph/a5d2fca08c09a3f044d2ea5fa6d910f8
Tak możliwe. Stawiała bym na 16dc aczkolwiek nie ma nawet informacji jaki śluz był, tylko szyjka miękka i wysoko. Nawet objawów nie zaznaczyłaś.
Of ma dość dziwny sposób na określanie owulacji z którym zupełnie się nie zgodzę a czytałam ostatnio o tym sposobie. Np wyznacza owulację na 12dc wtedy kiedy 6 dni pod rząd wcześniej temperatura była niezakłócona i kiedy 3 dni po owulacji temperatura była wyższa. Dla niektórych cykli takie wyznaczanie owulacji i to dla kobiety, która w ciążę zajść nie chce to koszmar. Mi of wyznaczyło owulację w 15dc, gdybym np nie chciała zajść w ciążę i współżyłabym w 10dc to mogłabym spać spokojnie ponieważ wiedziała bym, że nie było szans na poczęcie. A tymczasem owulacja była w 13dc a nie w 15 jak to wyznaczył Of i zaszłam w ciążę. Więc jego sposób wyznaczania owulacji jest co najmniej mało wiarygodny. mało tego, często nie wyznacza owulacji a okazuje się, że była bądź na odwrót.
Owulację zawsze się odczuwa w mniejszym czy większym stopniu ale daje o sobie znać. jeśli znasz swoje ciało to będziesz wiedziała kiedy się pojawiaWystarczy się tylko wsłuchać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 19:56
-
*Czarnaa* wrote:A prolaktynę sprawdzałaś ?
Zupełnie normalne. Ten spadek się nie liczy bo temp mierzona o innej godz
Nie u każdej temperatura jest równa jak w zegarku. Ja też miałam góry i doliny
Zrozumiałam, wyluzować.*Czarnaa* lubi tę wiadomość
Australijka
-
No właśnie mi się wydaje tez ze była 16 dc bo wtedy mnie brzuch bolal jak na okres i miałam takie klucie jajnika z prawej strony, nawet przy współżyciu mnie bolało
ale zastanawia mnie to wczorajsze plamienie tzn taki sluz zabarwiony na brązowo . Myślałam że może wczoraj była owulka ale brak skoku temp wiec raczej nie . A cały czas boli mnie brzuch jakbym miała zaraz okres dostać .. masakra
Tysia -
nick nieaktualnyTysia :) wrote:No właśnie mi się wydaje tez ze była 16 dc bo wtedy mnie brzuch bolal jak na okres i miałam takie klucie jajnika z prawej strony, nawet przy współżyciu mnie bolało
ale zastanawia mnie to wczorajsze plamienie tzn taki sluz zabarwiony na brązowo . Myślałam że może wczoraj była owulka ale brak skoku temp wiec raczej nie . A cały czas boli mnie brzuch jakbym miała zaraz okres dostać .. masakra
No czasem tak się zdarza, że po owulacji ma się już dolegliwości na @ ale życzę Ci aby to były dolegliwości związane z ciążą. Ja miałam spadek temp w 6dc i w tym dnu też bolał mnie brzuch jak na @ a w nocy i jajniki. już wtedy w sumie podejrzewałam, że mogło być to związane z implantacją ale się nie nakręcałam. u Cb dopiero 4dpo i to plamienie. Nie wykluczone, że mogło się udać ale to okaże się za kilka dniNusiaczek lubi tę wiadomość
-
Nie wiem możliwe ale wcale się nie nastawiam tak szczerze powiedziawszy bo jakas taka niska ta temperatura .. zobaczymy za parę dni równie dobrze to plamienie to może jakaś torbiel być sama nie wiem bo pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło zazwyczaj miałam tak dzień przed @Tysia
-
nick nieaktualnyOjj uwierz, że ja też się nie nastawiałam a im bliżej @ byłam tym więcej dziwnych objawów zaczęło się pokazywać. Torbiel raczej nie
Sama mam i nigdy plamień z tego powodu nie miałam. Parę razy ale to w środku cyklu i to bezowulacyjnego przez progesteron
I tak trzymam kciuki
Tysia :), Nusiaczek lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
nie ukrywam, ze sie nie udzielam jakos specjalnie na forach ale dzis rano sie poprostu zalamalam i potrzebuje Waszej pomocy... wczoraj moj wykres wykryl owulacje, byl to trzeci dzien fazy lutealnej, moja radosc ogromna bo ostatnia owulke mialam w marcu... Wieczorem wzielam dopochwowo progesteron tak "w razie w" no i dzis rano w 4 dniu fazy lutealnej tempka drastycznie spadla (nie zaznaczylam jeszcze na wykresie 36.41) a wykres owulacje anulowal
nie wiem komletnie co o tym myslec, "zepsulam" cos biorac ten progesteron? Z gory dziekuje za jakies odpowiedzi, moze ktos mial podobnie
pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 07:11
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)