X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna zmieniłam bo jakos mnie drazniło, że jestem 28dpo i ani @ ani testu pozytywnego nie ma :P
    Jak moja corcia sie urodziłam to tak z ciekawosci sparawdzałam czy wg chinskiego kalendarza tez miała byc dziewczynka no i wyszło ze powiniem byc chlopak :P a jak sparwdzalam na caly rok bo tez masz taka mozliwosc to było ze praktycznie przez kilka miesiecy moge trafic chlopaka tzn od listopada do stycznia Wiec zobaczymy :P haha
    Własnie teraz spoglądnełam na detektor ciazy i on mówi 18% na test pozytywny :P

teraz cos tam przegryzłam bo gotowałam dla Lilki no i jakos mnie mdli ale ja mam tak od 3dpo wiec zaznaczyłam ale jakos nie bore tego pod uwage. Jak byłam w ciazy z corka to dopiero po 3 miesiacu mnie mdliło np po pascie mentolowej do zebów lub gumie do rzucia aletylko od zapachy mietowego:P aaa i uwielbialam szorowac wanne bo zapach od detergentu to jakby czekolada dla mnie pachniało:P a tak to nie pamietam praca mi zabierała caly czas :P

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    I tak przytyjesz jak zajdziesz to czym tu się przejmować. Martwić się będziesz jak już urodzisz, co zrobić z nadwagą ;)

Karmienie piersia i kila zlecą wiem co mówie, szkoda tylko ze tak krótko karmiłam, ja wróciłam do wagi sprzed ciazy ale jak skonczyłam karmic ze wzglegu na lekarstwa które brałam i anty moja waga poszła w góre ze zdwojoną siła i męcze sie ze zrzuceniem a tarczyca nie pomaga mi w tym :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja cyckiem nie karmiłam bo mój nawet cycka nie chciał a miałam i tak bardzo mało pokarmu, który zaraz straciłam. Ogólnie przytyłam 25 kilo to na dzień dzisiejszy 8kg mi zostało, więc takiej tragedii raczej nie ma ;) A z tymi mdłościami to kto wie ;) Okaże się za parę dni ;)

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    I tak przytyjesz jak zajdziesz to czym tu się przejmować. Martwić się będziesz jak już urodzisz, co zrobić z nadwagą ;)
    No wlasnie jak juz w ciazy bede to przynajmniej bedzie to z konkretnego powodu cos za cos a teraz to cos za nic ;P

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha :) osz ty mdlosci nic nie mówią i tego będę sie trzymac hahaha:D
    Ja tez miałam bo cc i stresu duzo ale cos tam miałam i karmiłam choc dokarmiałam butelka :D Ja przytyłam chyba cos ponad 30kg teraz to zrzuciłam ale w dalszym ciagu za duzo :P a tutaj moja tarczyca winna bo ja jem jak wróbelek i ruchu mam sporo w szczegolnosci gdy młoda lata wiec ja siebie nie winie :P

Mówiłam o poloznej u Ciebie. u mnie moja połozna tez w 10tc sie bedzie kontaktowac jak cos ale najpierw wizyta a po paru tygodniach USG i w razie problemów dopiero będa cos robic np podtrzymanie ciazy itp od 20 tc. Tu jest zupelnie inaczej niz np w pl.
    Nawet nie moge isc sie zapytac o NPR bo jak sie spytalam mojej lekarki to tylko oczy zrobiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 14:00

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczka co kraj to obyczaj. Mi (polski) gin juz zapowiedzial ze jak zajde mam brac dalej dupka, nie wiem czy ze wzgledu na ta prolaktyne czy tak "zapobiegawczo" ;)

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Owieczka co kraj to obyczaj. Mi (polski) gin juz zapowiedzial ze jak zajde mam brac dalej dupka, nie wiem czy ze wzgledu na ta prolaktyne czy tak "zapobiegawczo" ;)

I dobrze ja miałam straszny horror i martwiłam sie do 20tc ze moge stracic, jak tylko test ciazowy wyszedl pozytywnie to gdy zaczełam plamic do mojej teamliderki bo ona byłam po takich samych przejsciach a ona do mojego szefa a wtedy przychodził szef szefów i zawozil do szpitala a byłam w 7tc i tak było kilka razy :-) a pozniej juz było wsztsko ok ale gdzies tam strach pozostał.

wtedy żalowałam ze nie mam dostepu do dupka a polska klinika daleko ode mnie ...

• black.devile Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie @ brak. Nie mierzyłam temperatury rano bo myślałam że przyjdzie @. Wczoraj różowy śluz z kilkoma kropkami czerwonymi, dziś bardzo bardzo delikatnie brązowy. Czekam dalej na @. Cudem by było gdyby plemniki dotrwaly do jajka jak owu była później. Ehh u mnie to jedna wielka zagadka. Nie dość ze ogólnie jest ze mnie wrak, rozbita jestem całkiem to jak sobie jeszcze o tym pomyślę ze takie jaja jak berety u mnie są to ręce opadają i tylko ryczec się chce. No bo ileż można. Niby to dopiero 3 cykl ale psychicznie wysiadam po takich akcjach z moimi cyklami :/

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black rozumiem cie. Moj 4 cykl ale pierwszy z lekami wiec w sumie traktuje go jakopierwszy wogole. 3 cykle to malutko ale twoje sa dlugasne wiec zanim taki sie skonczy to hohoho (sama mialamzawsze dlugie ). A powiedz dlaczego bierzesz dupka tak dziwnie dopiero podkoniec takiego dlugiego cyklu ? W nastepnym cyklu jak go bedziesz brala ?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykupilamabonament premium na pocieszenie :P

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nowatorka i dobrze :D
    Dupka tak późno na wywołanie @ albo ewentualnie na na podtrzymanie ciąży gdyby była. W następnym normalnie od 16 dc do 25 :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile wrote:
    W następnym normalnie od 16 dc do 25 :)
    A totak jak ja :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczka - Tutaj w Holandii robią usg tak późno bo ogólnie naród holenderski jest mały i holenderskie kobiety pierw zajmują się karierą zawodową a potem już po 30-stce dopiero zachodzą w ciążę i często z tego powodu kończy się to poronieniem. Mało tego, ktoś mi kiedyś tutaj opowiadał o przeszłości holendrów, że kiedyś oni bzykali się między sobą - brat z siostrą czy z kuzynką itp i przez to mają słabe geny czy coś takiego. Dlatego lekarze tutaj nawet uwagi nie zwracają jak poronisz, nawet nie wykazują żadnego zainteresowania tym ani emocji. Pamiętam, że jak szłam na łyżeczkowanie to był ginekolog i dwie asystentki to nawet żadne z nich nic się nie odezwało a ja tak się bałam i płakałam a on sobie tylko narzędzia przysunął i zaczął robotę po czym poszedł. Dziwni są Ci holendrzy ale nic bo jak się coś dzieje to zero reakcji a jak np chciałam syna ze szpitala już wziąć to mi powiedzieli, że mi go nie dadzą bo on nie wypija co 3 godziny 50ml mleka a taki jest przepis i zagroziła bym jego życiu w ten sposób. Durne co ? 50 ml mleka co 3 godz na dziecko, które ma 44cm i waży 2,5kg a obok leżał chłopiec 3,4kg i też tylu nie wypijał. Racja - co kraj to obyczaj chociaż do tej pory mam im za złe, że to czego nie wypijał wlewali mu jak świni przez sondę. To było okropne ;x

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 31 dzien cyklu i ani widu ani słychu małpy.więc czekamy

Aska84 lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Australijka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogłybyście zerknąć na wykres ? Cały cza mam wodnisty śluz, zastanawiam się czy to normalne. Pierwszy raz zaczęłam tak łykać wiesiołek, ale żeby aż tak działał ?

Australijka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Australijka wrote:
    Cześć, mogłybyście zerknąć na wykres ? Cały cza mam wodnisty śluz, zastanawiam się czy to normalne. Pierwszy raz zaczęłam tak łykać wiesiołek, ale żeby aż tak działał ?
    Tak normalne ;) Tak działają wspomagacze. Ja w tym cyklu 9 dni pod rząd wodnistego śluzu a wspomagałam się Castagnusem ;) Im lepszej jakości śluz do samej owulacji tym większe szanse na przeżycie plemników ;) Moim się udało przetrwać 3 dni, mam nadzieję, że Twoim też się uda ;)

Australijka, Nusiaczek lubią tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziewczyny sie staralam dosc dlugo ale jedynym "wspomagaczem" było clo( na tamte czasy), nic nie dało. Miałam mnóstwo lekarzy, ostatnia mi powiedziała, że mam wczesna menopalze w wieku 25lat to sie załamałam i poddalam i to był mój blad..(A teraz to wiem to byla wina tarczycy...

jestem teraz o 9 lat starsza tak wiec dziewczyny nie dajcie sie i nie załamujcie sie!! Trzymam kciuki xxx

nowatorka lubi tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna a jak zaznaczyc jak sie ma mokro ale nie widac ani kremowego ani wodnistego itp? No bo sucho to na bank nie jest? zawsze miałam z tym problem.
    Ktos mnie moze oswiecec bo czytalam troche ale nic nie jest na ten temat napisane

• Australijka Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa dziękuję za odpowiedź :) jutro robię zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka, mam nadzieję, że nie zemdleję na sam widok igły.

Australijka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mokro i nie ma barwy to tylko wodnisty ;) Inaczej go już określić się nie da ;)
    A mokro to też z podniecenia można mieć. Podobno bo ja tam nie wiem. Pomimo, że mam śluz to i tak zawsze mam sucho z wierzchu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 21:26

‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ