Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
*Czarnaa* wrote:Niektórym kilka dni po spodziewanej @ wychodzą dopiero pozytywne. Nie ma co się martwić na zapas. Powtórz test za 2 dni albo w pon zasuwaj na betę
Ja kupiłam dziś dwa ostatnie testy, tym razem ClearBlue te z plusem. Zatestuję jutro i pojutrzę no chyba, że jutro już wynik będzie to wiadomo
Mdli mnie dalej, więc raczej zaciążyłam. Dziś teściowa robiła obiad, to jak podniosłam pokrywkę od garnka z ziemniakami ugotowanymi to aż zzieleniałam jak poczułam ten zapach. A tak ogólnie to cały czas mdłości chociaż w poprzednich ciążach nie miałam żadnych.
A tesciowa sie nie zdziwila ?To ja juz skacze z radosciz powodu twojej fasoleczki. Yeaaa
Edit: ja kupilam najczulszy jaki jest (taki jak labolatoryjny powyzej 5)i zobaczymy w poniedzialek lub zrobie w sobote?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 20:06
-
nick nieaktualnyOwieczka my póki co nie chcemy mówić jego mamie
Powiemy jak już płeć będziemy znali. Pewnie będzie się domyślać ale raczej mnie o to nie zapyta, no chyba, że męża
Dziewczyny ja wam życzę owocnego cykluMoże coś w tym jest, że jak się przystopuje to się zachodzi. Ja nawet nie planowałam w tym cyklu, bo to pierwszy, byłam pewna, że trochę mi to zajmie
Odstresujcie się. Nie myślcie o seksie ( a bo muszę ! Bo chcę dziecko! ), tylko niech wam to sprawia przyjemność i nie zastanawiajcie się czy plemniki dotarły czy nie jak ja to zawsze nad tym myślałam
Nawet z nogami do góry leżałam właśnie po tym współżyciu na 3 dni przed owulacją, co by żaden mi nie wyciekł ;P To durne - wiem. Bo to nic nie pomaga. Ale przynajmniej się z mężem trochę pośmialiśmy
Nusiaczek lubi tę wiadomość
-
nowatorka wrote:Owieczka kurcze to bardzo dziwne ze testy negatywne a ovu na 100% pewny. Idziesz na bete?
Ovu jest na 100% pewny, że jeśli Owieczka jest w ciąży, to test wyjdzie pozytywnyOwieczkaaaJo lubi tę wiadomość
-
*Czarnaa* wrote:Owieczka my póki co nie chcemy mówić jego mamie
Powiemy jak już płeć będziemy znali. Pewnie będzie się domyślać ale raczej mnie o to nie zapyta, no chyba, że męża
Dziewczyny ja wam życzę owocnego cykluMoże coś w tym jest, że jak się przystopuje to się zachodzi. Ja nawet nie planowałam w tym cyklu, bo to pierwszy, byłam pewna, że trochę mi to zajmie
Odstresujcie się. Nie myślcie o seksie ( a bo muszę ! Bo chcę dziecko! ), tylko niech wam to sprawia przyjemność i nie zastanawiajcie się czy plemniki dotarły czy nie jak ja to zawsze nad tym myślałam
Nawet z nogami do góry leżałam właśnie po tym współżyciu na 3 dni przed owulacją, co by żaden mi nie wyciekł ;P To durne - wiem. Bo to nic nie pomaga. Ale przynajmniej się z mężem trochę pośmialiśmy
Tylko nie zawsze się tak da. Nie myśleć, odstresować się. Jeśli istnieje fizyczna przeszkoda, to nie jest takie łatwe. Ja teraz jestem odstresowana, kochamy się z mężem i nie myślimy o ciąży. Dlaczego? Bo na 100% jej nie będzie. Nie mam owulacji i dopóki nie znajdziemy przyczyny jej braku i nie wdrożymy leczenia, to nie ma mowy o dzieckunowatorka lubi tę wiadomość
-
NIom dziewczyny duzo sie dzialo na wykresie, już doszłam jak zmianic ręcznie date owulacji
ale jak by nie było troche mi to zeszło:P
Pamietam jak dotik napisała, że mój wykres wyglada na bezowulacujny, wiec zaczełam czytać o NPR . poniewaz myslałam ze te wachania to raczej przez wstawanie w nocy itp.
Znalazłam wazna rzecz ale mnie otóż ze mozna tez mierzyc wieczorem po minimum godzinnym spoczynku/ Odpoczynku wiec zaczełam w ten sposób sprawdzac ranne pomiary i tak naprawde zaczeło sie sprawdzac tzn owulacja itp. tzn w piatek była owulka i spadek w sobote wzrost oraz cos miekkiego i jakby wielka dziurka ( nie miałam innego porównania)
Jedna rzecz to tylko wczoraj był spadek ale za to wczoraj wieczorem wzrost do 37.1 a dzisiaj 36.9 wiec nie jest ze mna tak źle chyba powoli to rozgryzam
A teraz pytanie jak mam w pisac szyjke bo miałam dzisiaj dosc duzo przytulania i jest np miękka ale ciagne zamknieta? wiec nie wiem zawsze miałam twarda? Moze któraś wie?
-
nick nieaktualnyLittle - wiadomo, jeśli ma się problemy to pierw trzeba znaleźć ich przyczynę czego Ci życzę
Owieczka - czytałam o tym wieczornym mierzeniu temperatury bo godzinnym spoczynku, niestety nijak ona się ma do tej prawdziwej po śnie. Wiem, że dużo dziewczyn nie chwaliło sobie tego sposobu. Poza tym to takie podejrzane jestTemp mierzy się z rana po min 3 godzinnym śnie, nie wstając z łóżka a tu wieczorem wystarczy tylko godzinny spoczynek?
Myślę, że to po prostu jakaś totalna i nieprawdziwa bzdura
Ale spróbuj może czegoś się tam doczytasz
Ja właśnie musiałam z ręcznie wyznaczonej owulacji zmienić znowu na automatyczną i of upiera się u mnie o ten 15dc kiedy w tym dniu nie mogło dojść do zapłodnienia tylko w 13dc. Ale musiałam zmienić bo wykresu gdzie mam ręcznie wyznaczoną owulację, nie mogę udostępnić. Dziwne ;x Ahh no i powtórzyłam oczywiście testGruba, przejrzysta krecha
Ahh... Owieczka Ty rodziłaś już czy jeszcze nie ?Niby się mówi, że na początku ciąży dziewczyny miewają takie właśnie miękkie i zamknięte. Ja to mam twardą i otwartą (chyba) bo podobno jak się już raz urodzi to potem ma się wrażenie, że szyjka cały czas otwarta
Więc na to reguły też nie ma
-
nick nieaktualnyZ tymi gratulacjami to jeszcze poczekam. Oby do końca I trymestru
Raz poroniłam, więc nie ukrywam, że się boję ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Trochę za późno zaczęłam brać Folik ale nie nastawiałam się, że tak szybko pójdzie. Za was też trzymam kciuki
I tak tu z wami jeszcze zostanę. Kalendarza ciąży nie będę prowadziła bo mi to nie potrzebne
nowatorka, Nusiaczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyblack nie załamuj się. Z tego co widzę na Twoim wykresie to dopiero 3 cykl starań ? To naprawdę nie wiele. Za nim zaszłam w pierwszą ciążę próbowaliśmy 3,5 roku, to dopiero była załamka, to teraz Bóg mi wynagrodził
Tobie też się uda, zobaczysz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:46
-
*Czarnaa* wrote:Owieczka - czytałam o tym wieczornym mierzeniu temperatury bo godzinnym spoczynku, niestety nijak ona się ma do tej prawdziwej po śnie. Wiem, że dużo dziewczyn nie chwaliło sobie tego sposobu. Poza tym to takie podejrzane jest
Temp mierzy się z rana po min 3 godzinnym śnie, nie wstając z łóżka a tu wieczorem wystarczy tylko godzinny spoczynek?
Myślę, że to po prostu jakaś totalna i nieprawdziwa bzdura
Ale spróbuj może czegoś się tam doczytasz
Ja właśnie musiałam z ręcznie wyznaczonej owulacji zmienić znowu na automatyczną i of upiera się u mnie o ten 15dc kiedy w tym dniu nie mogło dojść do zapłodnienia tylko w 13dc. Ale musiałam zmienić bo wykresu gdzie mam ręcznie wyznaczoną owulację, nie mogę udostępnić. Dziwne ;x Ahh no i powtórzyłam oczywiście testGruba, przejrzysta krecha
Ahh... Owieczka Ty rodziłaś już czy jeszcze nie ?Niby się mówi, że na początku ciąży dziewczyny miewają takie właśnie miękkie i zamknięte. Ja to mam twardą i otwartą (chyba) bo podobno jak się już raz urodzi to potem ma się wrażenie, że szyjka cały czas otwarta
Więc na to reguły też nie ma
Czarna rozumiem też nie mowiłam do konca 12 miesiaca:) ale poniewaz juz wczesniej rodziłaś obawiam sie, że będzie ciężko utrzymac to w tajemnicyoby ci sie udało.
Wiesz te wieczorne pomiary robie tylko dla samej siebie zeby sie upewnic ale z drugiej strony to musi to jakos dzialać skoro sa dziewczyny pracujace na zmiany i nie moga zawsze o tej samej porze mierzyc, wiem bo sama tak pracowalam. I gdybym wtedy mierzyla temperature na pewno bym sie skusiła
Co do porodu to tak rodziłam ale tylko czesciowo naturalnie bo zatrzymało sie za 7cm i nic nie pomagalo wiec po poszłam pod nóż a szyjkę miałam tak bardzo otwarta tylko w sobote rano bo pozniej (wieczorem o stalej porze) była juz zamknieta. Pamietetam ze jak wtedy sprawdzialam to az sie wystraszyłam i nawet tu sie dziewczyn pytalam o to ale zero odpowiedzi chyba
-
Czarna to fajnie ze zostaniesz nas wspierac. Potrzebujemy tego
Black no wiem jaksie czujesz. Zaczniemy nowy cykl pd nowa. Ja dzisiaj ostatni dzien dupka i przerwa nareszcie bo wczoraj mialamlekka zalamke ze przytylam od niego.
Tez mam dola. Juz wam nawet nie mowie co mi sie snilo bo pomyslicie ze jestem jakas psychicznaOwieczkaaaJo lubi tę wiadomość
-
Happy z tej twojej grubasniej kreseczki
haha to super ze zostajesz jakos raźniej nam będzie
Ja sie zaczynam zastanawiac czy sie za bardz nie nakrecamchyba spokojnie poczekam na @
black.devile zielonosci życze z calego serca:) w tym cyklu uda sie trzeba być dobrej myśliWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 11:17
-
nick nieaktualnyNo właśnie tak coraz bardziej się zastanawiam czy uda mi się to utrzymać w tajemnicy, bo mdli mnie strasznie pewnie lada dzień będę rzygać jak kot a to będzie dla mnie coś nowego. Najwyżej powiem, że chora jestem i tyle
W pon idę się zarejestrować do położnej. Tu w Holandii pierwsze USG robią dopiero w 10 tyg. Muszę jej powiedzieć, że chciałabym gdzieś w 6-7 przez to jedno poronienie bo inaczej to już w ogóle ze stresu nie będę mogła spać.
Będę dziewuszki do was zaglądaćA przynajmniej się postaram bo ciągle spać mi się chce
Właśnie próbuję synka uspać bo sama zasypiam na siedząco.
Owieczka no ja nie wiem właśnie jak to jest z tym mierzeniem temp jak ktoś pracuje na różne zmiany i szczerze zawsze mnie to ciekawiło jak one to robią. Może coś w tym jestWidzę, że sobie sama wyznaczyłaś owulację ? Jeślu by faktycznie tak było to dopiero 9dpo to wiadomo, że testy będą negatywne
Najgorzej jest czekać ;P Ja sama wariowałam, żeby już tylko kolejny ranek był, żeby szybciej szło aż przez to co chwile się budziłam w nocy
A teraz zaś już nie mogę się doczekać czy faktycznie będzie dziewczynka bo wpsółżyliśmy na 3 dni przed owu. Jak z synem byłam w ciąży to sprawdzałam te kalendarze płci dziecka to wtedy praktycznie wszystkie mi mówiły, że będzie syn no i jest a teraz 4 kalendarze mówią, że dziewucha a tylko jeden, że syn ale jak wpisałam datę syna to wyszło, że powinien być dziewczynką, więc mu nie wierzę
W sumie coś jest w tych kalendarzach
Nowatorka głowa do góry. A z tym dupkiem serio przytyłaś ? Może troszkę więcej ruchu? Ja kiedyś brałam 3 mies hormony i przez te 3 mies przytyłam wtedy 10kg, tylko że ja wtedy całymi dniami na kanapie przed tv leżałamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 11:32
-
nick nieaktualny