Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLady przede wszystkim jak chcesz zabrać się do pomiaru temperatury to rób to o jednej i stałej godzinie bo inaczej to nie ma sensu
I jak wspomniała nowatorka - Ovufriend wyznacza owulację na podstawie 6 niższych i niezakłóconych temperatur sprzed owulacji i 3 wyższych po niej, czyli w większości przypadków wyznacza ją po prostu źle bądź w ogóle.
Nusiaczek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyblack.devile wrote:Dziewuszki ja cały dzień w pracy, wcześniej zwijalam się z bólu i cały czas na tabletkach bo ból mega. Leci ze mnie jak z Niagary, ale castangus juz biorę wiec liczę na jego cudowne właściwości
No to trzymam kciuki kochana ! Oby się przyjął !!Nusiaczek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny*Czarnaa* wrote:Temperatura raczej nie wskazuje na owulację ok 24dc. A ciągle masz dużo śluzu ? Jeśli tak to nie wykluczone, że się udało
Nie wiem jak z
bo nie zaznaczałaś ale wodnisty śluz po owulacji to zazwyczaj ciąża
Ja co prawda miałam kremowy, dopiero w 12dc pojawił się wodnisty
Trzymam kciuki
Moim zdaniem owulacja była w 19dc
byly ale byly to stosunki przerywane. A na taki cud bym nie liczyla. To pewnie jeszcze czyms innym spodowane jest. Mam nadzieje, ze to nie zadna infekcja
-
OwieczkaaaJo wrote:No na bank nie zaszkodzi a nawet pomoze
( moja lekarka tutaj na poprawe pracy tarczycy mówia zeby jeszcze kupic olej kokosowy w zdrowej zywnosci i jesc jedna lyzke stolowa dziennie:) ) jakos ciezko mi przechodzi przez gardlo ale chyba dziala:)
mi lekarka córki która zajmuje sie różnymi dolegliwosciamy powiedziała że mam brac witaminy i jakies mi tam zapisała i brac napar z języcznika.zaczne je brac dopiero od poniedziałku bo dopadło mnie cos wczoraj gardło boli i biore narazie leki na to.kazała też przejsc na diete bezglutenowa.dieta ta ma ponoc dobry wpływ na niedoczynnosc tarczycy.zalecenia te dostałam na koncu lipca jak byłam z córka na kontroli u niej.diete zaczełam od razu z mieszanymi odczuciami.i działa dobrze nie chodze głodna jem mniej niż prędzej,nie cwicze wcale rowerem jezdze tak jak zawsze plus 11 km w 2 strony razem jak odbieram córke z przedszkola.waga poszła bez wysiłku o 2,5 kg w dół.niestety leki wykupiłam dopiero przedwczoraj bo nie miałam prędzej srodków na nie.zobaczymy co one dadzą.ta lekarka również wie o moich planach na 2 dziecko i na dodatek jest żoną mojego ginekologa. -
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z ta szyjka macicy.obserwuje ja od jakiegos czsu i zaczynam już zauważac drobne różnice.jednak mam watpliwosci też wiec nie zaznaczam szyjki na wykresie.jak powinna byc macica położona przed okresem a jak we wczesnej ciąży?chodzi mi o to czy nisko czy wysoko
-
w ciąży powinna być wysoko twarda i zamknięta, im bliżej okresu powinna się obniżac i otwierać zeby krew mogla wypłynąć. Ale ja co do tej szyjki podchodze z umiarem, bo co kobieta to rózne reakcje. Ja przez cały czas od owulacji miałam wysoko twarda i zamknieta a ciązy nie było więc to kwestia indyidualna.aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
czy któras z was może wypowiedziec sie jeszcze w kwestii szyjki macicy.przy pierwszej ciąży nic nie sprawdzałam nie mierzyłam temp.miałam wtedy 21,5 roku jak zaszłam akurat na 1 rocznice slubu.teraz po latach im jestem starsza ty bardziej chciałabym drugie dziecko.nastawiam sie na to że co ma byc to będzie ale nic na siłe.dzis mam 35 dc wiec i cicha nadzieja jest.okres spóżnia się4-5 dzien
-
nick nieaktualnyPaulette wrote:Wlasnie w 19 dc i przed
byly ale byly to stosunki przerywane. A na taki cud bym nie liczyla. To pewnie jeszcze czyms innym spodowane jest. Mam nadzieje, ze to nie zadna infekcja
No cuda zdarzają się wtedy gdy się ich nie spodziewamyU mnie był pierwszy cykl w którym się nie staraliśmy i
3 dni przed owulacją, więc też na cud nie liczyłam z moim PCOS a tu jednak się udało
Jak masz wodnisty śluz to raczej nie na infekcję. przy infekcji raczej jest kremowo żółty bądź w innych odcieniach. Nie zaszkodzi Ci zatestować za parę dni
anusiak jak @ nie ma to dalej jest nadzieja tym bardziej, że temperatura się utrzymuje. Spróbuj zrobić test za jakieś 3 dni jak @ dalej się nie pojawiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 11:33
Paulette, Nusiaczek lubią tę wiadomość
-
Hej dsiewczynyn to znowu ja
melduje, ze moja temp ladnie podskoczyla
owu byla na pewno tylko teraz nie jestem pewna ja liczyc fl
stad moja prosba do Was czy moglabym prosic o pomoc w interpretacji? Nie moge wstawic wykresu (albo nie umiem hihi) wiec mam nadzieje, ze da sie go jakos podgladnac na moim profilu
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPodejrzewam ze jak jutro dodasz jeszcze wyzsza temp to wtedy owulka Ci sie zmieni na ten dzien co i test wyszedl pozytywny. Niby on wykrywa owulacje iles tam godzin przed ale roznie to bywa. Uwazam ze jutro sie wyjsni a dzis teoretycznie moze masz 2 dpo
ale moze jeszcze ktos sie wypowie bardziej doswiadczony
-
Paulette wrote:Podejrzewam ze jak jutro dodasz jeszcze wyzsza temp to wtedy owulka Ci sie zmieni na ten dzien co i test wyszedl pozytywny. Niby on wykrywa owulacje iles tam godzin przed ale roznie to bywa. Uwazam ze jutro sie wyjsni a dzis teoretycznie moze masz 2 dpo
ale moze jeszcze ktos sie wypowie bardziej doswiadczony
Bardziej doświadczona nie jestem, ale myślę, że masz rację -
No i co racja, to racja dziewczyny
of przesunął owulacje po dzisiejszej temperaturze
spadła znowu strasznie ale na szczęście nie poza dolna linie. Nie mam dobrych przeczuć co do siebie ale za Was trzymam kciuki
miłego dnia
tylko ja lubi tę wiadomość
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
nick nieaktualnywitam :)zaprzestaje starań o malucha.mam dosc !!8 cykl za nami.nie mam juz sily dalej walczyc,mierzyc,pilnowac itd.koniec.nie ma dzidzi to trudno.moze mialo nie byc.
BLACK DEVILE ZAPRASZAM NA SWOJEGO FB "KAMILA MALINOWSKA " szczecin zdjecie w okularach.
TRZYMAM ZA WAS MOCNO KCIUKI GRATULUJĘ WYTRWAŁOŚCI WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM I ŻYCZĘ DWÓCH KRESEK NA TEŚCIE
TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO !Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 09:15