X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki ja cały dzień w pracy, wcześniej zwijalam się z bólu i cały czas na tabletkach bo ból mega. Leci ze mnie jak z Niagary, ale castangus juz biorę wiec liczę na jego cudowne właściwości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady przede wszystkim jak chcesz zabrać się do pomiaru temperatury to rób to o jednej i stałej godzinie bo inaczej to nie ma sensu ;) I jak wspomniała nowatorka - Ovufriend wyznacza owulację na podstawie 6 niższych i niezakłóconych temperatur sprzed owulacji i 3 wyższych po niej, czyli w większości przypadków wyznacza ją po prostu źle bądź w ogóle.

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile wrote:
    Dziewuszki ja cały dzień w pracy, wcześniej zwijalam się z bólu i cały czas na tabletkach bo ból mega. Leci ze mnie jak z Niagary, ale castangus juz biorę wiec liczę na jego cudowne właściwości :)

No to trzymam kciuki kochana ! Oby się przyjął !! <3

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Temperatura raczej nie wskazuje na owulację ok 24dc. A ciągle masz dużo śluzu ? Jeśli tak to nie wykluczone, że się udało ;) Nie wiem jak z <3 bo nie zaznaczałaś ale wodnisty śluz po owulacji to zazwyczaj ciąża ;) Ja co prawda miałam kremowy, dopiero w 12dc pojawił się wodnisty ;) Trzymam kciuki ;) Moim zdaniem owulacja była w 19dc ;)
    Wlasnie w 19 dc i przed <3 byly ale byly to stosunki przerywane. A na taki cud bym nie liczyla. To pewnie jeszcze czyms innym spodowane jest. Mam nadzieje, ze to nie zadna infekcja :/

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwieczkaaaJo wrote:
    No na bank nie zaszkodzi a nawet pomoze :D ( moja lekarka tutaj na poprawe pracy tarczycy mówia zeby jeszcze kupic olej kokosowy w zdrowej zywnosci i jesc jedna lyzke stolowa dziennie:) ) jakos ciezko mi przechodzi przez gardlo ale chyba dziala:)

mi lekarka córki która zajmuje sie różnymi dolegliwosciamy powiedziała że mam brac witaminy i jakies mi tam zapisała i brac napar z języcznika.zaczne je brac dopiero od poniedziałku bo dopadło mnie cos wczoraj gardło boli i biore narazie leki na to.kazała też przejsc na diete bezglutenowa.dieta ta ma ponoc dobry wpływ na niedoczynnosc tarczycy.zalecenia te dostałam na koncu lipca jak byłam z córka na kontroli u niej.diete zaczełam od razu z mieszanymi odczuciami.i działa dobrze nie chodze głodna jem mniej niż prędzej,nie cwicze wcale rowerem jezdze tak jak zawsze plus 11 km w 2 strony razem jak odbieram córke z przedszkola.waga poszła bez wysiłku o 2,5 kg w dół.niestety leki wykupiłam dopiero przedwczoraj bo nie miałam prędzej srodków na nie.zobaczymy co one dadzą.ta lekarka również wie o moich planach na 2 dziecko i na dodatek jest żoną mojego ginekologa.

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z ta szyjka macicy.obserwuje ja od jakiegos czsu i zaczynam już zauważac drobne różnice.jednak mam watpliwosci też wiec nie zaznaczam szyjki na wykresie.jak powinna byc macica położona przed okresem a jak we wczesnej ciąży?chodzi mi o to czy nisko czy wysoko

• palma Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży powinna być wysoko twarda i zamknięta, im bliżej okresu powinna się obniżac i otwierać zeby krew mogla wypłynąć. Ale ja co do tej szyjki podchodze z umiarem, bo co kobieta to rózne reakcje. Ja przez cały czas od owulacji miałam wysoko twarda i zamknieta a ciązy nie było więc to kwestia indyidualna.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któras z was może wypowiedziec sie jeszcze w kwestii szyjki macicy.przy pierwszej ciąży nic nie sprawdzałam nie mierzyłam temp.miałam wtedy 21,5 roku jak zaszłam akurat na 1 rocznice slubu.teraz po latach im jestem starsza ty bardziej chciałabym drugie dziecko.nastawiam sie na to że co ma byc to będzie ale nic na siłe.dzis mam 35 dc wiec i cicha nadzieja jest.okres spóżnia się4-5 dzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Wlasnie w 19 dc i przed <3 byly ale byly to stosunki przerywane. A na taki cud bym nie liczyla. To pewnie jeszcze czyms innym spodowane jest. Mam nadzieje, ze to nie zadna infekcja :/

No cuda zdarzają się wtedy gdy się ich nie spodziewamy ;) U mnie był pierwszy cykl w którym się nie staraliśmy i <3 3 dni przed owulacją, więc też na cud nie liczyłam z moim PCOS a tu jednak się udało ;) Jak masz wodnisty śluz to raczej nie na infekcję. przy infekcji raczej jest kremowo żółty bądź w innych odcieniach. Nie zaszkodzi Ci zatestować za parę dni ;)

anusiak jak @ nie ma to dalej jest nadzieja tym bardziej, że temperatura się utrzymuje. Spróbuj zrobić test za jakieś 3 dni jak @ dalej się nie pojawi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 11:33

Paulette, Nusiaczek lubią tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dsiewczynyn to znowu ja :) melduje, ze moja temp ladnie podskoczyla :) owu byla na pewno tylko teraz nie jestem pewna ja liczyc fl :) stad moja prosba do Was czy moglabym prosic o pomoc w interpretacji? Nie moge wstawic wykresu (albo nie umiem hihi) wiec mam nadzieje, ze da sie go jakos podgladnac na moim profilu :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety masz zabl. Musisz kliknac pod wykresem na Udostepnij i tam w ktorejs z zakladek masz zeby udostepnic dla wszystkich.

• AgataR Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paullet juz patrze :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle juz dziala jak powinno :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam ze jak jutro dodasz jeszcze wyzsza temp to wtedy owulka Ci sie zmieni na ten dzien co i test wyszedl pozytywny. Niby on wykrywa owulacje iles tam godzin przed ale roznie to bywa. Uwazam ze jutro sie wyjsni a dzis teoretycznie moze masz 2 dpo ;) ale moze jeszcze ktos sie wypowie bardziej doswiadczony ;)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paulette :) chcialam sie wlasnie upewnic :) u mnie od poronienia minal juz prawie rok wiec w tym cyklu zyje nadzieja :) i

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Podejrzewam ze jak jutro dodasz jeszcze wyzsza temp to wtedy owulka Ci sie zmieni na ten dzien co i test wyszedl pozytywny. Niby on wykrywa owulacje iles tam godzin przed ale roznie to bywa. Uwazam ze jutro sie wyjsni a dzis teoretycznie moze masz 2 dpo ;) ale moze jeszcze ktos sie wypowie bardziej doswiadczony ;)

Bardziej doświadczona nie jestem, ale myślę, że masz rację ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co racja, to racja dziewczyny :) of przesunął owulacje po dzisiejszej temperaturze :) spadła znowu strasznie ale na szczęście nie poza dolna linie. Nie mam dobrych przeczuć co do siebie ale za Was trzymam kciuki :) miłego dnia :)

tylko ja lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a co powiecie na to ze dzisiaj mam 18 dzien fazy lutealnej i @ brak a ciazy tez brak ? ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)zaprzestaje starań o malucha.mam dosc !!8 cykl za nami.nie mam juz sily dalej walczyc,mierzyc,pilnowac itd.koniec.nie ma dzidzi to trudno.moze mialo nie byc.
    BLACK DEVILE ZAPRASZAM NA SWOJEGO FB "KAMILA MALINOWSKA " szczecin zdjecie w okularach.
    TRZYMAM ZA WAS MOCNO KCIUKI GRATULUJĘ WYTRWAŁOŚCI WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM I ŻYCZĘ DWÓCH KRESEK NA TEŚCIE :) :) :)
    TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 09:15

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ