X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki ja cały dzień w pracy, wcześniej zwijalam się z bólu i cały czas na tabletkach bo ból mega. Leci ze mnie jak z Niagary, ale castangus juz biorę wiec liczę na jego cudowne właściwości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady przede wszystkim jak chcesz zabrać się do pomiaru temperatury to rób to o jednej i stałej godzinie bo inaczej to nie ma sensu ;) I jak wspomniała nowatorka - Ovufriend wyznacza owulację na podstawie 6 niższych i niezakłóconych temperatur sprzed owulacji i 3 wyższych po niej, czyli w większości przypadków wyznacza ją po prostu źle bądź w ogóle.

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile wrote:
    Dziewuszki ja cały dzień w pracy, wcześniej zwijalam się z bólu i cały czas na tabletkach bo ból mega. Leci ze mnie jak z Niagary, ale castangus juz biorę wiec liczę na jego cudowne właściwości :)

No to trzymam kciuki kochana ! Oby się przyjął !! <3

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Temperatura raczej nie wskazuje na owulację ok 24dc. A ciągle masz dużo śluzu ? Jeśli tak to nie wykluczone, że się udało ;) Nie wiem jak z <3 bo nie zaznaczałaś ale wodnisty śluz po owulacji to zazwyczaj ciąża ;) Ja co prawda miałam kremowy, dopiero w 12dc pojawił się wodnisty ;) Trzymam kciuki ;) Moim zdaniem owulacja była w 19dc ;)
    Wlasnie w 19 dc i przed <3 byly ale byly to stosunki przerywane. A na taki cud bym nie liczyla. To pewnie jeszcze czyms innym spodowane jest. Mam nadzieje, ze to nie zadna infekcja :/

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwieczkaaaJo wrote:
    No na bank nie zaszkodzi a nawet pomoze :D ( moja lekarka tutaj na poprawe pracy tarczycy mówia zeby jeszcze kupic olej kokosowy w zdrowej zywnosci i jesc jedna lyzke stolowa dziennie:) ) jakos ciezko mi przechodzi przez gardlo ale chyba dziala:)

mi lekarka córki która zajmuje sie różnymi dolegliwosciamy powiedziała że mam brac witaminy i jakies mi tam zapisała i brac napar z języcznika.zaczne je brac dopiero od poniedziałku bo dopadło mnie cos wczoraj gardło boli i biore narazie leki na to.kazała też przejsc na diete bezglutenowa.dieta ta ma ponoc dobry wpływ na niedoczynnosc tarczycy.zalecenia te dostałam na koncu lipca jak byłam z córka na kontroli u niej.diete zaczełam od razu z mieszanymi odczuciami.i działa dobrze nie chodze głodna jem mniej niż prędzej,nie cwicze wcale rowerem jezdze tak jak zawsze plus 11 km w 2 strony razem jak odbieram córke z przedszkola.waga poszła bez wysiłku o 2,5 kg w dół.niestety leki wykupiłam dopiero przedwczoraj bo nie miałam prędzej srodków na nie.zobaczymy co one dadzą.ta lekarka również wie o moich planach na 2 dziecko i na dodatek jest żoną mojego ginekologa.

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z ta szyjka macicy.obserwuje ja od jakiegos czsu i zaczynam już zauważac drobne różnice.jednak mam watpliwosci też wiec nie zaznaczam szyjki na wykresie.jak powinna byc macica położona przed okresem a jak we wczesnej ciąży?chodzi mi o to czy nisko czy wysoko

• palma Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ciąży powinna być wysoko twarda i zamknięta, im bliżej okresu powinna się obniżac i otwierać zeby krew mogla wypłynąć. Ale ja co do tej szyjki podchodze z umiarem, bo co kobieta to rózne reakcje. Ja przez cały czas od owulacji miałam wysoko twarda i zamknieta a ciązy nie było więc to kwestia indyidualna.

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któras z was może wypowiedziec sie jeszcze w kwestii szyjki macicy.przy pierwszej ciąży nic nie sprawdzałam nie mierzyłam temp.miałam wtedy 21,5 roku jak zaszłam akurat na 1 rocznice slubu.teraz po latach im jestem starsza ty bardziej chciałabym drugie dziecko.nastawiam sie na to że co ma byc to będzie ale nic na siłe.dzis mam 35 dc wiec i cicha nadzieja jest.okres spóżnia się4-5 dzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Wlasnie w 19 dc i przed <3 byly ale byly to stosunki przerywane. A na taki cud bym nie liczyla. To pewnie jeszcze czyms innym spodowane jest. Mam nadzieje, ze to nie zadna infekcja :/

No cuda zdarzają się wtedy gdy się ich nie spodziewamy ;) U mnie był pierwszy cykl w którym się nie staraliśmy i <3 3 dni przed owulacją, więc też na cud nie liczyłam z moim PCOS a tu jednak się udało ;) Jak masz wodnisty śluz to raczej nie na infekcję. przy infekcji raczej jest kremowo żółty bądź w innych odcieniach. Nie zaszkodzi Ci zatestować za parę dni ;)

anusiak jak @ nie ma to dalej jest nadzieja tym bardziej, że temperatura się utrzymuje. Spróbuj zrobić test za jakieś 3 dni jak @ dalej się nie pojawi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 11:33

Paulette, Nusiaczek lubią tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dsiewczynyn to znowu ja :) melduje, ze moja temp ladnie podskoczyla :) owu byla na pewno tylko teraz nie jestem pewna ja liczyc fl :) stad moja prosba do Was czy moglabym prosic o pomoc w interpretacji? Nie moge wstawic wykresu (albo nie umiem hihi) wiec mam nadzieje, ze da sie go jakos podgladnac na moim profilu :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety masz zabl. Musisz kliknac pod wykresem na Udostepnij i tam w ktorejs z zakladek masz zeby udostepnic dla wszystkich.

• AgataR Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paullet juz patrze :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle juz dziala jak powinno :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejrzewam ze jak jutro dodasz jeszcze wyzsza temp to wtedy owulka Ci sie zmieni na ten dzien co i test wyszedl pozytywny. Niby on wykrywa owulacje iles tam godzin przed ale roznie to bywa. Uwazam ze jutro sie wyjsni a dzis teoretycznie moze masz 2 dpo ;) ale moze jeszcze ktos sie wypowie bardziej doswiadczony ;)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Paulette :) chcialam sie wlasnie upewnic :) u mnie od poronienia minal juz prawie rok wiec w tym cyklu zyje nadzieja :) i

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Podejrzewam ze jak jutro dodasz jeszcze wyzsza temp to wtedy owulka Ci sie zmieni na ten dzien co i test wyszedl pozytywny. Niby on wykrywa owulacje iles tam godzin przed ale roznie to bywa. Uwazam ze jutro sie wyjsni a dzis teoretycznie moze masz 2 dpo ;) ale moze jeszcze ktos sie wypowie bardziej doswiadczony ;)

Bardziej doświadczona nie jestem, ale myślę, że masz rację ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i co racja, to racja dziewczyny :) of przesunął owulacje po dzisiejszej temperaturze :) spadła znowu strasznie ale na szczęście nie poza dolna linie. Nie mam dobrych przeczuć co do siebie ale za Was trzymam kciuki :) miłego dnia :)

tylko ja lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a co powiecie na to ze dzisiaj mam 18 dzien fazy lutealnej i @ brak a ciazy tez brak ? ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)zaprzestaje starań o malucha.mam dosc !!8 cykl za nami.nie mam juz sily dalej walczyc,mierzyc,pilnowac itd.koniec.nie ma dzidzi to trudno.moze mialo nie byc.
    BLACK DEVILE ZAPRASZAM NA SWOJEGO FB "KAMILA MALINOWSKA " szczecin zdjecie w okularach.
    TRZYMAM ZA WAS MOCNO KCIUKI GRATULUJĘ WYTRWAŁOŚCI WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM I ŻYCZĘ DWÓCH KRESEK NA TEŚCIE :) :) :)
    TRZYMAJCIE SIĘ CIEPLUTKO ! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 09:15

‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ