Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyszanka a moze to plamienie okołoowulacyjne, takie też występuje, a ja nie widze na wykresie żeby owulacja wystąpiła no chyba, że źle liczęlat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
u mnie ciężko wykryć owulację przez te hormony.. ginek powiedział że na tempke mam nie patrzeć... śluze mam praktycznie niezauważalne... a z testami owulacyjnymi rożnie. Dwa miesiące temu miałam pozytywny test owulacyjny, a w zeszłym miesiącu wogóle nie pokazał.Ginek mi powiedział ze przez hormony mogę mieć problem z testami owulacyjnymi.Tyszanka
-
Hmmm temperatura raczej zawsze pokazuje owulacje, teoche nie rozuniem ginka
nawet jesli nie masz wysokich to owulacja i tak bylaby widoczna
ja uwazam ze jej jeszcze nie bylo
ale byc moze ktos bardziej doswiadczony powie cos bardziej madrego
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
a jeśli chodzi jeszcze o temp to już brałam tabletki wywołujące owulke a także nie miałam temp. Drukuje każdy miesiąc se wykresy z temperaturą i średnio chodze do ginka co 2-3 mies. Mówiłam że nie widzę podwyższonych tak jak to wszędzie piszą. Ale powiedział że każdy organizm jest inny. Miałam wcześniej mega problemy z hormonami, jajnikami, nadżerkami, cystami,polipami w macicy, bakterie mi kiedyś z wymazu wyszły i torbiele. Mam zespół jajników policystycznych. Mega nieregularne okresy miałam. A teraz W MIARE się poprawiło. Więc NIE JESTEM przeciętną kobietą z 28 dniowym cyklem, w których owulka jest w 14 dniu poprzedzona 6 mniejszymi temp o conajmniej iles tam stopni , ciągnacym śluzem itd. OJ nie. Po prostu pierwszy raz mam plamienie w okresie okołoowulacyjnym bądź implantacyjne i chciałam wiedzieć w jakich dniach innym dziewczynom one występowały i czy były jakieś objawyTyszanka
-
Ok rozumiem, po prostu nie spotkałam się nigdy z takim przypadkiem jeśli chodzi o temperatury
niestety nie pomogę ale na pewno któraś z dziewczyn się odezwie
AgataR wrote:Hmmm temperatura raczej zawsze pokazuje owulacje, teoche nie rozuniem ginka
nawet jesli nie masz wysokich to owulacja i tak bylaby widoczna
ja uwazam ze jej jeszcze nie bylo
ale byc moze ktos bardziej doswiadczony powie cos bardziej madrego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 16:58
AgataR lubi tę wiadomość
-
miałam problemy z progesteronem i androstedionem...każdego roku je powtarzam i w tym roku wyszedł mi w miare dobry na 4 cykle przeciętne 3 mam owulacyjne. Temperatura jest podpowiedzią czy ma się plodne tak jak śluz.a nie u każdej kobiety jest on zauważalny... może sie podwyższać tylko 0,2 wiec takie różnice mam w całym cyklu. Szukałam podpowiedzi na plamienia a nie na temat temperatur. Ginek jest ordynatorem ginekologi wiec bardziej będzie sie orientował czy mogę nie mieć podwyższonych temperatur ?!?!?! wyleczył z wszystkich tych rzeczy.. na które chorowałam, ale zamiast czekać ponad tydzień na moją kolejną wizytę chciałam sie dopytać na forum o plamienia. Nie interesują mnie symptomy płodności i wykłady o temperaturach. Ktoś w okresie okołoowulacyjnym miał bezbolesne plamienie.? Czekam na odp dziewczyn które tego doświadczyły.Tyszanka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny*Czarnaa* wrote:Tylko_ja no ja mam 26 lat, więc nieco mniej niż Ty. Wiadomo, że po 30 jest troszkę trudniej, może się czymś wspomóż? Np wiesiołek bardzo poprawia śluz dzięki czemu plemniki będą w stanie przetrwać dłużej bądź tak jak ja np Castagnus bierz, bardzo ładnie stymuluje owulację
Albo wybierz się po po prostu do ginekologa. powiedz, że chcesz być w ciąży i na pewno znajdziecie jakieś rozwiązanie
Moja mama miała 17 lat jak zaszła ze mną w ciążę i dopiero 33 lata jak zaszła w ciążę z moją siostrą, więc zobacz ile lat
-
nick nieaktualnyTysia :) wrote:Dziewczyny a możecie mi powiedzieć i czym może świadczyć wodnisto kremowy sluz ? Utrzymuje mi się on od owulacji .. za parę dni powinnam dostac @ wiec to raczej nie jest płodny sluz .
-
nick nieaktualnyja bym nie czekala i zrobila .zawsze testuje juz 9 dni po owu,dlatego ze nawet jak brzdac sie nie utrzyma (co sie zdarza)to bedziemy wiedzieli ze z nami wszystko w porzadku i mozemy starac sie dalej :)ale jak masz cierpliwosc to pewnie,ze czekaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 10:21
Tysia :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgata R pozytywny test mogłas miec bo lh powoli spada,u mnie utrzymywaly sie testy przez tydzien pozytywne
Black devile pij duzo wody mineralnej,jest po niej piekny sluz :)mozesz tez łykac olej z wiesiolka,ale tylko do owu potem odstawiasz.
Tyszanka 89 moze sie pojawic plamienie implantacyjne,ale b.mało kobiet go ma.moze byc plamienie,nitki krwi przed @ kilka dni,potem przerwa znow na kilka dni a potem właściwa miesiączka :)ale zycze jednak dwoch kresek i zeby to bylo plamienie implantacyjneAgataR lubi tę wiadomość
-
Tysia no to trzymamy kciuki
moze zapoczatkujesz dobra passe
plamienie moze byc tez srodcykliczne i przypomina nawet miesiaczke ale rozroznic to mozna tylko przy dokladnych obesrwacjach swoich cykli i wiele kobiet czesto myli je z @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 10:55
tylko ja, Tysia :) lubią tę wiadomość
Hej dziewczyny. Niebylo mnie troche:-( niestety zaczynam nowy cykl. Wlasnie wrocilismy ze szpitala. Moj zaraz wychodzi i jak corcia pojdzie spac za 2godzinki to napisze.
Tysia to ja tez trzymam kciuki:-)
Black wysylam zielone fluidy zeby sie udalo i zielone nastalox
Tysia :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny