X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka a moze to plamienie okołoowulacyjne, takie też występuje, a ja nie widze na wykresie żeby owulacja wystąpiła no chyba, że źle liczę :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Tyszanka89 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ciężko wykryć owulację przez te hormony.. ginek powiedział że na tempke mam nie patrzeć... śluze mam praktycznie niezauważalne... a z testami owulacyjnymi rożnie. Dwa miesiące temu miałam pozytywny test owulacyjny, a w zeszłym miesiącu wogóle nie pokazał.Ginek mi powiedział ze przez hormony mogę mieć problem z testami owulacyjnymi.

Tyszanka
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm temperatura raczej zawsze pokazuje owulacje, teoche nie rozuniem ginka ;) nawet jesli nie masz wysokich to owulacja i tak bylaby widoczna :) ja uwazam ze jej jeszcze nie bylo :) ale byc moze ktos bardziej doswiadczony powie cos bardziej madrego :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka popatrz sobie jak wygladaja wykresy owulacyjne na ovufriend :)

• Tyszanka89 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co nie mam co patrzeć na inne wykresy bo z tempami mam tak odkąd mierze ..nie mam podwyższonych w owulke albo nieznacznie nawet jak wychodziły pozytywne testy ow. Chodzi mi konkretnie o to plamienie.

Tyszanka
  • Tyszanka89 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli chodzi jeszcze o temp to już brałam tabletki wywołujące owulke a także nie miałam temp. Drukuje każdy miesiąc se wykresy z temperaturą i średnio chodze do ginka co 2-3 mies. Mówiłam że nie widzę podwyższonych tak jak to wszędzie piszą. Ale powiedział że każdy organizm jest inny. Miałam wcześniej mega problemy z hormonami, jajnikami, nadżerkami, cystami,polipami w macicy, bakterie mi kiedyś z wymazu wyszły i torbiele. Mam zespół jajników policystycznych. Mega nieregularne okresy miałam. A teraz W MIARE się poprawiło. Więc NIE JESTEM przeciętną kobietą z 28 dniowym cyklem, w których owulka jest w 14 dniu poprzedzona 6 mniejszymi temp o conajmniej iles tam stopni , ciągnacym śluzem itd. OJ nie. Po prostu pierwszy raz mam plamienie w okresie okołoowulacyjnym bądź implantacyjne i chciałam wiedzieć w jakich dniach innym dziewczynom one występowały i czy były jakieś objawy

Tyszanka
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok rozumiem, po prostu nie spotkałam się nigdy z takim przypadkiem jeśli chodzi o temperatury :) niestety nie pomogę ale na pewno któraś z dziewczyn się odezwie :)

• Nitka88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Hmmm temperatura raczej zawsze pokazuje owulacje, teoche nie rozuniem ginka ;) nawet jesli nie masz wysokich to owulacja i tak bylaby widoczna :) ja uwazam ze jej jeszcze nie bylo :) ale byc moze ktos bardziej doswiadczony powie cos bardziej madrego :)
    AgataR masz moim zdaniem rację po owulacji zostaje wydzielony hormon progesteron i nie ma mozliwosci zeby temperatura nie poszla w gore wiadomo ze u kazdej kobiety moze byc tempka inna ale ten wzrost powinien byc zauwazalny. Jesli progesteron nie zostanie wydzielony to wtedy temperatura caly czas sie utrzymuje ( nie dochodzi do jej wzrostu) co oznacza ze owulacji nie bylo i jest to cykl bezowulacyjny. Temperatura jest wiec najwiarygodniejszym wskaznikiem czy owu byla. Poczytaj sobie Tyszanka bo byc moze sa jakies pojedyncze przypadki gdzie sie to nie sprawdza ale ja nie slyszalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2015, 16:58

AgataR lubi tę wiadomość

614f516043.png
  • Tyszanka89 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam problemy z progesteronem i androstedionem...każdego roku je powtarzam i w tym roku wyszedł mi w miare dobry na 4 cykle przeciętne 3 mam owulacyjne. Temperatura jest podpowiedzią czy ma się plodne tak jak śluz.a nie u każdej kobiety jest on zauważalny... może sie podwyższać tylko 0,2 wiec takie różnice mam w całym cyklu. Szukałam podpowiedzi na plamienia a nie na temat temperatur. Ginek jest ordynatorem ginekologi wiec bardziej będzie sie orientował czy mogę nie mieć podwyższonych temperatur ?!?!?! wyleczył z wszystkich tych rzeczy.. na które chorowałam, ale zamiast czekać ponad tydzień na moją kolejną wizytę chciałam sie dopytać na forum o plamienia. Nie interesują mnie symptomy płodności i wykłady o temperaturach. Ktoś w okresie okołoowulacyjnym miał bezbolesne plamienie.? Czekam na odp dziewczyn które tego doświadczyły. :)

Tyszanka
  • Nitka88 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka nie denerwuj sie po prostu okazuje sie ze te tezy ksiazkowe nie sa do konca prawdziwe.. a plamienia okoloowulacyjne tez moga wystapic co tez jest zwiazane z hormonami :) Wszystko jest mozliwe ;)

tylko ja lubi tę wiadomość

614f516043.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka - odpowiedź uzyskasz tylko od ginekologa. Może to być wiele przyczyn np plamienie okołoowulacyjne, implantacja czy wina progesteronu ;) Czasem też tak się po prostu dzieje i nic nie ma na to wpływu ;)

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Tylko_ja no ja mam 26 lat, więc nieco mniej niż Ty. Wiadomo, że po 30 jest troszkę trudniej, może się czymś wspomóż? Np wiesiołek bardzo poprawia śluz dzięki czemu plemniki będą w stanie przetrwać dłużej bądź tak jak ja np Castagnus bierz, bardzo ładnie stymuluje owulację ;) Albo wybierz się po po prostu do ginekologa. powiedz, że chcesz być w ciąży i na pewno znajdziecie jakieś rozwiązanie ;) Moja mama miała 17 lat jak zaszła ze mną w ciążę i dopiero 33 lata jak zaszła w ciążę z moją siostrą, więc zobacz ile lat ;)
    czarnaa brałam olej z wiesiołka 3 razy dziennie po 2 tabl.,ale teraz pije duuzo wody mineralnej i sluz mam piekny po niej ,a do gina chyba jednak sie przejde :)moja mama z kolei długo nie mogla zajsc ze mna w ciaze.urodzila mnie jak miala 33 lata i jestem jej jedynym dzickiem,niestety nie moge zapytac dokladnie ile sie starala bo nie zyje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Dziewczyny a możecie mi powiedzieć i czym może świadczyć wodnisto kremowy sluz ? Utrzymuje mi się on od owulacji .. za parę dni powinnam dostac @ wiec to raczej nie jest płodny sluz .
    tysia idz po test taki sluz czesto bywa w ciazy :)

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam jeszcze parę dni chociaż wczoraj korcilo mnie żeby kupić ale się powstrzymalam :) jak @ nie przyjdzie to zrobię test napewno :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym nie czekala i zrobila .zawsze testuje juz 9 dni po owu,dlatego ze nawet jak brzdac sie nie utrzyma (co sie zdarza)to bedziemy wiedzieli ze z nami wszystko w porzadku i mozemy starac sie dalej :)ale jak masz cierpliwosc to pewnie,ze czekaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 10:21

Tysia :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata R pozytywny test mogłas miec bo lh powoli spada,u mnie utrzymywaly sie testy przez tydzien pozytywne :)

Black devile pij duzo wody mineralnej,jest po niej piekny sluz :)mozesz tez łykac olej z wiesiolka,ale tylko do owu potem odstawiasz. :)

Tyszanka 89 moze sie pojawic plamienie implantacyjne,ale b.mało kobiet go ma.moze byc plamienie,nitki krwi przed @ kilka dni,potem przerwa znow na kilka dni a potem właściwa miesiączka :)ale zycze jednak dwoch kresek i zeby to bylo plamienie implantacyjne :)

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia no to trzymamy kciuki :) moze zapoczatkujesz dobra passe :) plamienie moze byc tez srodcykliczne i przypomina nawet miesiaczke ale rozroznic to mozna tylko przy dokladnych obesrwacjach swoich cykli i wiele kobiet czesto myli je z @ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 10:55

tylko ja, Tysia :) lubią tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Niebylo mnie troche:-( niestety zaczynam nowy cykl. Wlasnie wrocilismy ze szpitala. Moj zaraz wychodzi i jak corcia pojdzie spac za 2godzinki to napisze.

Tysia to ja tez trzymam kciuki:-)
    Black wysylam zielone fluidy zeby sie udalo i zielone nastalo :-) x

Tysia :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysia zachodz w ciaze a my wszystkie za Toba :) :) :)

OwieczkaaaJo, Tysia :) lubią tę wiadomość

• black.devile Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielone? :D my od jutra juz na nowym mieszkanku a dziś kończy mi się @ :D

OwieczkaaaJo, Natalii00 lubią tę wiadomość

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ