X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black.devil ale ze mnie normalnie lecialo ;) jak okres :) od piatku wieczor do wczoraj wieczor :) no i pokusilam sie o test wczoraj rano i nic :\ no nic bede rozkminiala jeszcze kilka dni i zobacze co sie bedziendzialo :),
    Natalii wytrzymujesz tak dlugo zeby testu nie zrobic? ;)
    Owieczkaaa kochans podziwiam za wytrwalosc, gratulacje sie naleza :D zdradzisz ta swoja diete cud? ;) kurcze zakichana tarczyca PCOS i inne badziewia, ktore sie nas trzymaja... My to jednak musimy sie nacierpiec :)

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Dzieki owieczkaa za info :) tez borykam soe z nadwaga chcialabym zrzucic jakies 10 kg :) endo powiedziala ze po lekach tak bedzie ale biore je od ponad miesiaca i nic :\ za to byla owulka wiec nie mam co narzekac ;) zastanawiam sie wciaz nad tym moim dziwnym cyklem... Dzis niby 3 dzien a temp rano wysoko... 36.74 i nie mierzylam tylko wczoraj rano bo w piatek wieczor zaczelam krwawic (dzis juz czysto nawet plamienia nie ma) no i tak sie zastanawiam czy to byla faktycznie @ ...

to jeszcze za mało zeby oczekiwac efektów mi edo powiedział jak zaczełam sie leczyc ze min 2-3 miesiace ale to tez zalezy od organizmu. U mnie zaczelo sie poprawiac po 6miesiacach od brania eutyrox ale ja miałam b wysokie tsh

hmmm a moze to bylo plamienie okołoowulacyjne jeśli tempka wysoko . najlepiej to jeszcze poobserwuj z kilka dni i bedziesz wiedziała :)

PS lub jak napisała black to tez może byc :)
    Niestety teraz nie moge zerknac na wykres choc nie jestem ekspertem ,corka mi skacze po lapku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 15:57

AgataR lubi tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    A dietke tez trzymam juz dluuuzszy czas i efektow nie ma :\

Jeszcze sa dobre witaminy przede wszystkim przy tarczycy najbardziej wit. D, wszystkie z grupy B, selen, cynk i jeszcze jakas jedna ale zapomniałam. te wszystkie wit ma na bank Centrum Advance i lukam raz dziennie i odkad zaczełam lykac je i olej kokosowy jest lepiej niz było :)

MOja dieta haha jest zupenie inna niz powinna być
    poniewaz mam tez kamienie zólciowe i nie moge jesc wiekszosci rzeczy ale najwazniejsze ze pije bardzo duzo, jem duzo owoców nic pieczonego , smazonego,

ps hehehe kiedys by sie nalezaly teraz niestety dalej walcze i tez musze sie jeszcze pozbyc 10kg :D:D
    Dziewczynki ja narazie odkładam staranie wiec będę tylko obserwowac mój cykl moze w następnym . Zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 16:15

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczka kochana dzieki za info :) fajna masz corcie jesli to ta ze zdjecia :) ja to strasznie niecierpliwa jestem, nie umiem czekac, wole dzialac ;) i pewnie masz racje, dopiero co zaczelam leczenie wiec efekty pewnie beda za jakis czas :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Owieczka kochana dzieki za info :) fajna masz corcie jesli to ta ze zdjecia :) ja to strasznie niecierpliwa jestem, nie umiem czekac, wole dzialac ;) i pewnie masz racje, dopiero co zaczelam leczenie wiec efekty pewnie beda za jakis czas :)

nie ma za co. Jak cos to pytaj :) tarczyca to cos o czym najwiecej wiem :P
    Tak to ona :) dziękuje.
    Szczerze ja jako zodiakalny baran to tez jestem niecierpliwa ale niestety sa rzeczy ktorych nie da sie przeskoczyc.

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dokladnie, zwlaszcza przy staraniach sa rzeczy na ktore poprostu nie ma odpowiedzi :) no wlasnie ja z tarczyca nie jestem jeszcze az tak obeznana, zdiagnozowalam ja w sierpniu bo zle sie czulam, maz juz ze mna nie wytrzymywal i pytal co sie dzieje ;) biore letrox 50 a w tym tyg dzwonie do gina po skierowanie na badanie tsh zeby zobaczyc czy cos zeszlo.
    To prawda, ze w ciazy bierze sie podwojna dawke lekow przy chorobach tarczycowych?

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Oj dokladnie, zwlaszcza przy staraniach sa rzeczy na ktore poprostu nie ma odpowiedzi :) no wlasnie ja z tarczyca nie jestem jeszcze az tak obeznana, zdiagnozowalam ja w sierpniu bo zle sie czulam, maz juz ze mna nie wytrzymywal i pytal co sie dzieje ;) biore letrox 50 a w tym tyg dzwonie do gina po skierowanie na badanie tsh zeby zobaczyc czy cos zeszlo.
    To prawda, ze w ciazy bierze sie podwojna dawke lekow przy chorobach tarczycowych?

wiesz to zalezy od stopnia "uszkodzenia" tarczycyi jaki masz poziom na poczatku ciazy czasami wystarczy minimalnie zwiekszyc dawke czasami wiecej, ja w 8tc miałam tsh 150 wiec zwiekszali mi z 50 do 125 od razu a na koncu ciazy brałam 250 lub 300 oraz w ciazy bedziesz miała poziom tsh badane co 4 tygodznie lub co 2 .ta przynajmniej powiinas miec
    ja miałam co dwa tygodnie tsh tak samo polozna tutaj az do praktycznie konca ciazy

• AgataR Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spore te Twoje tsh Owieczkaaa... Nawet nie wiedzialam, ze tak wysokie moze byc

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak poniewaz przez pierwsze miesiace fasilka pobiera hormon od matki a skoro tarczyca nie pracuje jak powinna to jestesmy skazane na sztuczny hormon i dlatego tak bardzo jest wazne ze w razie ciazy trzeba odpowiednio zwiekszac jesli taka potrzeba,
    U mnie teraz jest ok było troche ponizej 1 wiec nie jest źle :)

AgataR lubi tę wiadomość

• MirkaŻ Nowa

Wysłany: 4 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie,
    mam do Was pytanie, miałam już śluż płodny, a nadal ovu nie wskazuje owulacji.
    Możecie spojrzeć na mój wykres?
    Nie wiem jak tutaj wkleic wykres :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 20:33

Mirka
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Black.devil ale ze mnie normalnie lecialo ;) jak okres :) od piatku wieczor do wczoraj wieczor :) no i pokusilam sie o test wczoraj rano i nic :\ no nic bede rozkminiala jeszcze kilka dni i zobacze co sie bedziendzialo :),
    Natalii wytrzymujesz tak dlugo zeby testu nie zrobic? ;)
    Owieczkaaa kochans podziwiam za wytrwalosc, gratulacje sie naleza :D zdradzisz ta swoja diete cud? ;) kurcze zakichana tarczyca PCOS i inne badziewia, ktore sie nas trzymaja... My to jednak musimy sie nacierpiec :)
    wlasnie powoli juz nie wytrzymuje hihi

• AgataR Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii to rob jutro rano :) jak moja tempka bedzie wysoka tez sie pokusze choc wiem co bedzie ;)
    Mirka musisz udostepnic wykres, info pod nim albo chociaz napisz w ktorym dniu cyklu jestes i kiedy byl sluz :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirkaŻ wrote:
    Witajcie,
    mam do Was pytanie, miałam już śluż płodny, a nadal ovu nie wskazuje owulacji.
    Możecie spojrzeć na mój wykres?
    Nie wiem jak tutaj wkleic wykres :-)

Mirkaż wchodzisz na twój bierzacy cykl a u dołu masz udostępnij klikasz udostępnij na tablicy i zaznaczasz udostępnij wszystki i klikasz ok

OF czasami pokazuje poźniej owulke. Waznie zebys miała chyba szesc niczym nie zakluconych tempek. mówie chyba :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    wlasnie powoli juz nie wytrzymuje hihi

jak jutro tępka pojdzie w góre to ja bym testowała:P ale nie wiem czy nie lepiej poczekac do np 12 dpo :P :D wiem 3-4 dlugie dni:P

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któras miała tez tak ze szyjka na poczatku cyklu jest wysoko?
    moja zawsze była nisko a teraz tak.
    Nie wiem co o tym myślec , bólu jako takiego nie mam tylko najwiecej mdlosci nigdy nigdy tak nie miałam.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej przy nedoczynnosci tarczycy lekarka kazała przejsc na diete bezglutenowa i bez mleczna aby schudnac,rzeczywiscie pomaga ta dieta.ja nie chodze głodna po niej,nie cwicze wogole,jezdze rowerem tak jak zawsze plus 11km w 2 strony od poniedziałku do piatku po corke do przedszkola bo rano jezdzi szkolnym a póżniej trzeba odebrac samemu jak jest do 16.dieta ta pomaga usprawnic prace tarczycy.ja w dwa mc schudłam ok.2,5kg.niby nie dużo ale czuje róznice.koszulki nie sa już opiete w biuscie i brzuchu.lecze tarczyce od 30 maja tego roku.o w ciagu paru mc dużo przytyłam co mnie podkusiło o badanie tarczycy też

AgataR lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Owieczkaaa niestety przy szyjce nie pomoge bo nie umiem jej badac. Podkusilo mnie kilka razy i np wczoraj probowalam ja sprawdzic, jak dla mnie nisko i zamknieta. Niby moj 4 dc ale tempka dzis znow wysoko... Ovufriend przy lekkim krwawieniu wyznaczyl mi nowy cykl ale ja mysle ze wciaz to ten poprzedni. W sobote nie mierzylam temp ze wzgledu na krwawienie (ktore trwalo od piatku wieczor do soboty wieczor, lekkie) wiec gdybym zignorowala ten brak tempki z soboty to wciaz moje temperatury sa powyzej kreski... Wciaz na papierze mam plamki czasem nitki z krwia... Test oczywiscie negatywny. Myslicie, ze to mogla byc biochemiczna?
    Natalii a Ty jak tam? Podkusilo o test dzis rano? :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Owieczkaaa niestety przy szyjce nie pomoge bo nie umiem jej badac. Podkusilo mnie kilka razy i np wczoraj probowalam ja sprawdzic, jak dla mnie nisko i zamknieta. Niby moj 4 dc ale tempka dzis znow wysoko... Ovufriend przy lekkim krwawieniu wyznaczyl mi nowy cykl ale ja mysle ze wciaz to ten poprzedni. W sobote nie mierzylam temp ze wzgledu na krwawienie (ktore trwalo od piatku wieczor do soboty wieczor, lekkie) wiec gdybym zignorowala ten brak tempki z soboty to wciaz moje temperatury sa powyzej kreski... Wciaz na papierze mam plamki czasem nitki z krwia... Test oczywiscie negatywny. Myslicie, ze to mogla byc biochemiczna?
    Natalii a Ty jak tam? Podkusilo o test dzis rano? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki ! jak tam po weekendzie ? :)

AgataR- jak leci,ale malo zaznaczasz plamienie nie lekkie krwawienie.miesiaczka zaczyna sie jak leci konkretnie.a ovufriend jak zaznaczysz lekkie wyznacza nowy cykl. wedlug mnie twoje plamienie nalezy do starego cyklu i ta wysoka tempka :)
    ponoc przy biochemicznej test jest pozytywny ale brzdąc nie moze sie utrzymac i dostajesz normalna miesiaczke :)ile wtym prawdy ?????kto wie.

Owieczka - szyjka w ciagu dnia wedruje i trzeba naprawde wprawy zeby badac ja jak nalezy.badaj kilka razy dziennie :)ja osobiscie przestalam bo nie lubie ani nie umiem tego robic uwazam :)

natalii czekam na pozytywny :) trzymam kciukasy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 09:54

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez tak sadze... Dzieki tylko_ja :)

tylko ja lubi tę wiadomość

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ