X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black.devil ale ze mnie normalnie lecialo ;) jak okres :) od piatku wieczor do wczoraj wieczor :) no i pokusilam sie o test wczoraj rano i nic :\ no nic bede rozkminiala jeszcze kilka dni i zobacze co sie bedziendzialo :),
    Natalii wytrzymujesz tak dlugo zeby testu nie zrobic? ;)
    Owieczkaaa kochans podziwiam za wytrwalosc, gratulacje sie naleza :D zdradzisz ta swoja diete cud? ;) kurcze zakichana tarczyca PCOS i inne badziewia, ktore sie nas trzymaja... My to jednak musimy sie nacierpiec :)

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Dzieki owieczkaa za info :) tez borykam soe z nadwaga chcialabym zrzucic jakies 10 kg :) endo powiedziala ze po lekach tak bedzie ale biore je od ponad miesiaca i nic :\ za to byla owulka wiec nie mam co narzekac ;) zastanawiam sie wciaz nad tym moim dziwnym cyklem... Dzis niby 3 dzien a temp rano wysoko... 36.74 i nie mierzylam tylko wczoraj rano bo w piatek wieczor zaczelam krwawic (dzis juz czysto nawet plamienia nie ma) no i tak sie zastanawiam czy to byla faktycznie @ ...

to jeszcze za mało zeby oczekiwac efektów mi edo powiedział jak zaczełam sie leczyc ze min 2-3 miesiace ale to tez zalezy od organizmu. U mnie zaczelo sie poprawiac po 6miesiacach od brania eutyrox ale ja miałam b wysokie tsh

hmmm a moze to bylo plamienie okołoowulacyjne jeśli tempka wysoko . najlepiej to jeszcze poobserwuj z kilka dni i bedziesz wiedziała :)

PS lub jak napisała black to tez może byc :)
    Niestety teraz nie moge zerknac na wykres choc nie jestem ekspertem ,corka mi skacze po lapku :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 15:57

AgataR lubi tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    A dietke tez trzymam juz dluuuzszy czas i efektow nie ma :\

Jeszcze sa dobre witaminy przede wszystkim przy tarczycy najbardziej wit. D, wszystkie z grupy B, selen, cynk i jeszcze jakas jedna ale zapomniałam. te wszystkie wit ma na bank Centrum Advance i lukam raz dziennie i odkad zaczełam lykac je i olej kokosowy jest lepiej niz było :)

MOja dieta haha jest zupenie inna niz powinna być
    poniewaz mam tez kamienie zólciowe i nie moge jesc wiekszosci rzeczy ale najwazniejsze ze pije bardzo duzo, jem duzo owoców nic pieczonego , smazonego,

ps hehehe kiedys by sie nalezaly teraz niestety dalej walcze i tez musze sie jeszcze pozbyc 10kg :D:D
    Dziewczynki ja narazie odkładam staranie wiec będę tylko obserwowac mój cykl moze w następnym . Zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 16:15

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczka kochana dzieki za info :) fajna masz corcie jesli to ta ze zdjecia :) ja to strasznie niecierpliwa jestem, nie umiem czekac, wole dzialac ;) i pewnie masz racje, dopiero co zaczelam leczenie wiec efekty pewnie beda za jakis czas :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Owieczka kochana dzieki za info :) fajna masz corcie jesli to ta ze zdjecia :) ja to strasznie niecierpliwa jestem, nie umiem czekac, wole dzialac ;) i pewnie masz racje, dopiero co zaczelam leczenie wiec efekty pewnie beda za jakis czas :)

nie ma za co. Jak cos to pytaj :) tarczyca to cos o czym najwiecej wiem :P
    Tak to ona :) dziękuje.
    Szczerze ja jako zodiakalny baran to tez jestem niecierpliwa ale niestety sa rzeczy ktorych nie da sie przeskoczyc.

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dokladnie, zwlaszcza przy staraniach sa rzeczy na ktore poprostu nie ma odpowiedzi :) no wlasnie ja z tarczyca nie jestem jeszcze az tak obeznana, zdiagnozowalam ja w sierpniu bo zle sie czulam, maz juz ze mna nie wytrzymywal i pytal co sie dzieje ;) biore letrox 50 a w tym tyg dzwonie do gina po skierowanie na badanie tsh zeby zobaczyc czy cos zeszlo.
    To prawda, ze w ciazy bierze sie podwojna dawke lekow przy chorobach tarczycowych?

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Oj dokladnie, zwlaszcza przy staraniach sa rzeczy na ktore poprostu nie ma odpowiedzi :) no wlasnie ja z tarczyca nie jestem jeszcze az tak obeznana, zdiagnozowalam ja w sierpniu bo zle sie czulam, maz juz ze mna nie wytrzymywal i pytal co sie dzieje ;) biore letrox 50 a w tym tyg dzwonie do gina po skierowanie na badanie tsh zeby zobaczyc czy cos zeszlo.
    To prawda, ze w ciazy bierze sie podwojna dawke lekow przy chorobach tarczycowych?

wiesz to zalezy od stopnia "uszkodzenia" tarczycyi jaki masz poziom na poczatku ciazy czasami wystarczy minimalnie zwiekszyc dawke czasami wiecej, ja w 8tc miałam tsh 150 wiec zwiekszali mi z 50 do 125 od razu a na koncu ciazy brałam 250 lub 300 oraz w ciazy bedziesz miała poziom tsh badane co 4 tygodznie lub co 2 .ta przynajmniej powiinas miec
    ja miałam co dwa tygodnie tsh tak samo polozna tutaj az do praktycznie konca ciazy

• AgataR Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spore te Twoje tsh Owieczkaaa... Nawet nie wiedzialam, ze tak wysokie moze byc

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak poniewaz przez pierwsze miesiace fasilka pobiera hormon od matki a skoro tarczyca nie pracuje jak powinna to jestesmy skazane na sztuczny hormon i dlatego tak bardzo jest wazne ze w razie ciazy trzeba odpowiednio zwiekszac jesli taka potrzeba,
    U mnie teraz jest ok było troche ponizej 1 wiec nie jest źle :)

AgataR lubi tę wiadomość

• MirkaŻ Nowa

Wysłany: 4 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie,
    mam do Was pytanie, miałam już śluż płodny, a nadal ovu nie wskazuje owulacji.
    Możecie spojrzeć na mój wykres?
    Nie wiem jak tutaj wkleic wykres :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2015, 20:33

Mirka
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Black.devil ale ze mnie normalnie lecialo ;) jak okres :) od piatku wieczor do wczoraj wieczor :) no i pokusilam sie o test wczoraj rano i nic :\ no nic bede rozkminiala jeszcze kilka dni i zobacze co sie bedziendzialo :),
    Natalii wytrzymujesz tak dlugo zeby testu nie zrobic? ;)
    Owieczkaaa kochans podziwiam za wytrwalosc, gratulacje sie naleza :D zdradzisz ta swoja diete cud? ;) kurcze zakichana tarczyca PCOS i inne badziewia, ktore sie nas trzymaja... My to jednak musimy sie nacierpiec :)
    wlasnie powoli juz nie wytrzymuje hihi

• AgataR Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii to rob jutro rano :) jak moja tempka bedzie wysoka tez sie pokusze choc wiem co bedzie ;)
    Mirka musisz udostepnic wykres, info pod nim albo chociaz napisz w ktorym dniu cyklu jestes i kiedy byl sluz :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirkaŻ wrote:
    Witajcie,
    mam do Was pytanie, miałam już śluż płodny, a nadal ovu nie wskazuje owulacji.
    Możecie spojrzeć na mój wykres?
    Nie wiem jak tutaj wkleic wykres :-)

Mirkaż wchodzisz na twój bierzacy cykl a u dołu masz udostępnij klikasz udostępnij na tablicy i zaznaczasz udostępnij wszystki i klikasz ok

OF czasami pokazuje poźniej owulke. Waznie zebys miała chyba szesc niczym nie zakluconych tempek. mówie chyba :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii00 wrote:
    wlasnie powoli juz nie wytrzymuje hihi

jak jutro tępka pojdzie w góre to ja bym testowała:P ale nie wiem czy nie lepiej poczekac do np 12 dpo :P :D wiem 3-4 dlugie dni:P

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któras miała tez tak ze szyjka na poczatku cyklu jest wysoko?
    moja zawsze była nisko a teraz tak.
    Nie wiem co o tym myślec , bólu jako takiego nie mam tylko najwiecej mdlosci nigdy nigdy tak nie miałam.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej przy nedoczynnosci tarczycy lekarka kazała przejsc na diete bezglutenowa i bez mleczna aby schudnac,rzeczywiscie pomaga ta dieta.ja nie chodze głodna po niej,nie cwicze wogole,jezdze rowerem tak jak zawsze plus 11km w 2 strony od poniedziałku do piatku po corke do przedszkola bo rano jezdzi szkolnym a póżniej trzeba odebrac samemu jak jest do 16.dieta ta pomaga usprawnic prace tarczycy.ja w dwa mc schudłam ok.2,5kg.niby nie dużo ale czuje róznice.koszulki nie sa już opiete w biuscie i brzuchu.lecze tarczyce od 30 maja tego roku.o w ciagu paru mc dużo przytyłam co mnie podkusiło o badanie tarczycy też

AgataR lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Owieczkaaa niestety przy szyjce nie pomoge bo nie umiem jej badac. Podkusilo mnie kilka razy i np wczoraj probowalam ja sprawdzic, jak dla mnie nisko i zamknieta. Niby moj 4 dc ale tempka dzis znow wysoko... Ovufriend przy lekkim krwawieniu wyznaczyl mi nowy cykl ale ja mysle ze wciaz to ten poprzedni. W sobote nie mierzylam temp ze wzgledu na krwawienie (ktore trwalo od piatku wieczor do soboty wieczor, lekkie) wiec gdybym zignorowala ten brak tempki z soboty to wciaz moje temperatury sa powyzej kreski... Wciaz na papierze mam plamki czasem nitki z krwia... Test oczywiscie negatywny. Myslicie, ze to mogla byc biochemiczna?
    Natalii a Ty jak tam? Podkusilo o test dzis rano? :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Owieczkaaa niestety przy szyjce nie pomoge bo nie umiem jej badac. Podkusilo mnie kilka razy i np wczoraj probowalam ja sprawdzic, jak dla mnie nisko i zamknieta. Niby moj 4 dc ale tempka dzis znow wysoko... Ovufriend przy lekkim krwawieniu wyznaczyl mi nowy cykl ale ja mysle ze wciaz to ten poprzedni. W sobote nie mierzylam temp ze wzgledu na krwawienie (ktore trwalo od piatku wieczor do soboty wieczor, lekkie) wiec gdybym zignorowala ten brak tempki z soboty to wciaz moje temperatury sa powyzej kreski... Wciaz na papierze mam plamki czasem nitki z krwia... Test oczywiscie negatywny. Myslicie, ze to mogla byc biochemiczna?
    Natalii a Ty jak tam? Podkusilo o test dzis rano? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki ! jak tam po weekendzie ? :)

AgataR- jak leci,ale malo zaznaczasz plamienie nie lekkie krwawienie.miesiaczka zaczyna sie jak leci konkretnie.a ovufriend jak zaznaczysz lekkie wyznacza nowy cykl. wedlug mnie twoje plamienie nalezy do starego cyklu i ta wysoka tempka :)
    ponoc przy biochemicznej test jest pozytywny ale brzdąc nie moze sie utrzymac i dostajesz normalna miesiaczke :)ile wtym prawdy ?????kto wie.

Owieczka - szyjka w ciagu dnia wedruje i trzeba naprawde wprawy zeby badac ja jak nalezy.badaj kilka razy dziennie :)ja osobiscie przestalam bo nie lubie ani nie umiem tego robic uwazam :)

natalii czekam na pozytywny :) trzymam kciukasy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 09:54

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez tak sadze... Dzieki tylko_ja :)

tylko ja lubi tę wiadomość

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ