X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Cytrynka i nie wiem czy of dobrze owulke wyliczyl, jestes pewna ze wtedy mialas owulacje?

Wszystko na to wskazuje. Bo potem i testy ovu byly negatywne i sluzu plodnego nie bylo.
    To mial byc pierwszy normalny cykl.
    Rok temu odstawilam any. Mialam baaardzo nieregularne cykle (miedzy 70 a 90 dni). Teraz bylo clo. Potem duphaston. I mialo byc wszystko ok. Ale jak widac u mnie nie moze byc ok.

Mysle czy za wczesnie dupka nie wzielam. Moze ovu jednak nie bylo jak OF wyznaczyl? I dupek ja zatrzymal? I temu teraz tak sis to rozciaga?

Na bete nie mam jak isc. Miezzkam w uk i tu nie robia ot tak.
    Za tydzien mam wozyte u rodzinnego. Za 2 tyg jade do pl i juz mam wizyte w ginekologa umowiona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.Monia wrote:
    Tylko_ja
    Oj niesamowicie dobijające jest to że aż tyle kobiet/par ma problem z ciążą, i o tym "światku" zdają sobie sprawę dopiero Ci którzy zaczynają się starać i nagle nie wychodzi. a pamiętam czasy gdzie z drżącą ręka robiło sie test płacząc zeby nie było wpadki ;P
    o 16 więc czekam jeszcze 4 h ;)
    A gdzie jest "udostępnij wszystkie" bo nie umiem znaleźć tego ?
    W USTAWIENIACH.WCHODZISZ W" CYKLE " "UWZGLEDNIJ W ANALIZACH "ZAZNACZASZ I WCISKASZ OK.
    TO PRAWDA Z Z TYMI TESTAMI KIEDYS!!! PAMIETAM!jak siedzialam na podlodze po zrobieniu testu i balam sie spojzec :) heheh :) A DZIS CZLOWIEK CHCE I NIC NIE WYCHODZI.ja w tym cyklu to i tak na nic nie licze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:29

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka dupek nie zatrzymuje owu. To mit

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Monika.Monia Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko_ja jeszcze się nie nastawiaj - wszystko się może jeszcze zdarzyć ;)

tylko ja lubi tę wiadomość

[
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja - haha ja tez to pamietam. Kiedys z moim 1 facetem miesiac mi sie @ spoznial. I to jeszcze zawsze bylo w gumce ! Jak ja sie balam po tych 3 min spojrzec na test. I jestem przeszczesliwa ze nic wtedy nie wyszlo bo jak pomysle ze mialabym miec dziecko z tamtym to mnie az ciarki przechodza. To by byl koszmar byc cale zycie zwiazanym z nim. Trzeba jednak byc pewnym ze sie chce z danym partnerem bo potem jednak to wiaze na cale zycie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i potem sie dowiedzialam ze tamten po zerwaniu od razu zaciazyl nastepna panienke i brali slub hihihi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:35

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR dzieki za odp
    troche sie boje z tym testowaniem
    jutro @ wiec jeszcze poczekam
    znajac zycie jutro bedzie mega spadek i po zawodach ;)

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NOWATORKA :) ja wiem czy wiaze na całe zycie ? ja mam syna z poprzedniego malzenstwa ma juz 14 lat,(jest uposledzony w st.umiarkowanym ) a jego ojciec po naszym rozwodzie wyprowadzil sie do anglii zero kontaktu z dzieckiem ale ja mam to gdzies,bo moj syn mojego obecnego partnera traktuje jak tate a moj partner kocha go jak wlasne dziecko i to jest dla mnie najwazniejsze.chociaz masz racje gdybyscie mieli wtedy dziecko i sie rozstali to pewnie chcialby miec kontakt z dzieciem ale ty jego za przeproszeniem gęby nie za bardzo mialabys ochote ogladac heheh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 12:42

Wysłany: 8 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko_ja masz racje w dzisiejszych czasach najważniejsze jest szczęście dziecka i nie zawsze to szczęście da biologiczny tata

[
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    możecie zerknąć na mój wykres.
    Problematyczny jest dzień 27 września... Nie wiem czy go uwzględniać w wykresie czy nie, bo dzień wcześniej piłam alko... Nie wiem od jakiej ilości alkohol zaburza temperaturę.
    Bez temperatury z 27.09 owu wg of wystąpiła 13 dc, a jeśli uwzględnić temperaturę z 27.09. to już niesety owulacja jest 15 d.c.
    Śluzu brak.
    :(

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze jedno pytanie
    jesli dzis mam 12dpo a jutro powinnam dostac @
    to czy test o czulosci 25 da wiarygodny wynik

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.Monia wrote:
    tylko_ja masz racje w dzisiejszych czasach najważniejsze jest szczęście dziecka i nie zawsze to szczęście da biologiczny tata
    DO KŁA DNIE !!!!!!!!!!! a jak ty sie w ogole czujesz ? jakies objawy ? pisz pisz ciekawam ja :) :) :)

ilona moze juz dac wynik,ale wydaje mi sie,ze beta bylaby wiarygodniejsza bo b.wczesnie jeszcze :)a jak wyjdzie negatyw to powtorz testem 10 ml :) (bobo test np. ) takie moje skromne zdanie :) zycze dwoch kreseczek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:04

• AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko kilka godz mnie nie bylo a tu sie dsieje!!! Monia po cichu juz gratuluje i trzymam mocno kciukasy do szczesliwego rozwiazania :*
    Cytrynka takie dlugasne cykle to nie jest normalka wiec moze niech Cie zduagnozuje inny lekarz?
    Ilona29 nie ma za co :)
    A ja umowilam sie na wizyte do mojego starego gina, niech zbada podwozie zobaczy co sie dzieje. Ma mi tez dzis wyslac skiwrowanie na tsh zebym mogla zobaczyc czy leki dzialaja. Postanowilam do konca roku przebrnac na naturalnych cyklach, bede brac witaminki i inne cudenka a po Nowym Roku szukam gina idealnego i jade z tym koksem ;)

tylko ja, Monika.Monia lubią tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona w 12 dniu po powinna byc juz kreska, bledsza niz testowa ale jesli jestes w ciazy to powinna byc :) chociaz nigdy nie wiadomo co i jak, jal to sie okazalo u kolezanki Moniki :)

tylko ja, Natalii00 lubią tę wiadomość

Wysłany: 8 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    DO KŁA DNIE !!!!!!!!!!! a jak ty sie w ogole czujesz ? jakies objawy ? pisz pisz ciekawam ja :) :) :)

Spisałam ten cykl na straty bo w sumie to nic mi nie było, czułam się normalnie. Jedyne co było inne to dwa dni temu mnie piersi zaczęły boleć i nie bolał mnie brzuch jak na okres i mnie muliło ( ale tak delikatnie) aa no i ból głowy. Śluz bezbarwny, dużo i mokro ;)

A przed tym cyklem zmieniło się jedno co dało nową nadzieje. Od początku naszej przygody z lekarzami coś miałam w lewym jajniku ale ni cholere nikt nie wiedział co to. Od 1 września postanowiłam znaleźć sposób na odstresowanie i zaczęłam biegać co drugi dzień po 6 km i gdy pojechałam na monitoring to się okazało że to coś zgineło i tak myślę, że to może właśnie przez ten sport to się wchłoneło.

[

Wysłany: 8 października 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Ilona w 12 dniu po powinna byc juz kreska, bledsza niz testowa ale jesli jestes w ciazy to powinna byc :) chociaz nigdy nie wiadomo co i jak, jal to sie okazalo u kolezanki Moniki :)

właśnie, niegdy nie wiadomo co się stanie i jaki objaw o czym świadczy :) u mnie 16 dpo a kreska bledsza niż testowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 13:12

[
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wiesz co przez Ciebie wciaz mam sama nadzieje haha ;) ze moze za kilka dni kto wie ;) nie nie glupia jestem.. Trzeba myslec rozsadnie :) ale Tobie jeszcze raz gratuluje :)
    Mnie wlasnie dzis cos kreci na @ wiec pewnie jutro zawita :\

• AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny moje ja juz szaleje i palma mi odbija. Ogladalam wykresy ciazowe na of i widzialam kilka podobnych do swojego gdzie temp skakala a pozytywny test wychodzil dopiero w 18 dpo albo nawet 22 dpo... Hmmm chyba dopoki nie ma @ nadzieja zawsze bedzie...

Natalii00, tylko ja lubią tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczkaaa a co u Ciebie? Jak sie czujesz?

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Cytrynka dupek nie zatrzymuje owu. To mit

Serio? To ja jeszcze daleko w tyle znaczy z informacjami.

W takim razie czy widzisz jakis inny powod braku @?

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ