X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosowa wrote:
    Hej Dziewczyny.
    Chciałabym was poprosić o poradę w sprawie mojego cyklu. To jest pierwszy cykl w którym mierze temperaturę, ale coś dziwnego się dzieje. Mierze temperaturę codziennie o 7 rano, termometrem rtęciowym. Czyżby cykl był bezowulacyjny? Moje cykle zazwyczaj trwają 36 dni.

Po 1 z tego co wiem te termometry już dawno zostały wycofane ze sprzedaży a po 2 temperaturę musisz mierzyć termometrem z dwoma miejscami po przecinku, inaczej mierzenie nie będzie miało najmniejszego sensu ponieważ temp nie będzie w pełni wiarygodna.

Nusiaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Dziewczyny najlepiej 10 kupujcie bo to najczulszy. Teraz tak poszperałam w necie i faktycznie w PL nie ma 5 xD Zwracajcie uwagę bo te o czułości 20-25 często dają wynik dopiero kilka dni po spodziewanej @.
    AgataR ja po prostu chyba miałam fart życia. Sama w to nie wierzyłam.
    Za to ciężej mi jest rzucić palenie. Możecie mnie potępić ale miałam rzucać stopniowo dlatego nawet w 1 cyklu się nie staraliśmy żebym się mogła krok po kroku z tym oswoić. Ciężko mi idzie ale tak samo było z synem. Tyle, że z nim mnie po prostu odrzuciło.
    Możecie mnie za to potępić... raczej żadna nie przyznaje się do tego, że pali a i tu by się sporo znalazło. Ja nie potępiam takich kobiet bo wiem jak jest ciężko. Inaczej jak matka ewidentnie widać, że nie ma zamiaru rzucać. Wtedy to już jest obojętność.[/

moja przyjaciolka w zeszłym roku urodziła synka,nałogowa palaczka,ograniczyla bardzo jak tylko mogla ale nie rzucila,Maksiu urodzil sie sliczny i zdrowiutki :) takze jak bedziesz umiala to rzuc fajki a jak nie ogranicz do minimum :) dzidziulkowi nic nie powinno sie stac :) moja mama ze mana palila w ciazy,a ja wyroslam na wielka zdrowa babeczke heheh bo mam 182 wzrostu,kto wie,moze jakby nie palila bylabym wyzsza !!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:22

AgataR lubi tę wiadomość

• Monika.Monia Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam ze szpitala, beta hcg 29,0mlU/ml ;))

Jak któraś z dziewczyn pisała, że zaszła w ciążę myślałam, że mi się nigdy nie uda ale trzeba wierzyć kobitki !! na każdą przychodzi czas !! :*

tylko ja, palma, Natalii00, black.devile lubią tę wiadomość

[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.Monia wrote:

Jak któraś z dziewczyn pisała, że zaszła w ciążę myślałam, że mi się nigdy nie uda ale trzeba wierzyć kobitki !! na każdą przychodzi czas !! :*
    extra !!!!!!!!!!!!gratulacje i uściski !!!!!
    no moze nie na kazda,ale powiedzmy,ze na wiekszosc :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Monia!!!!!!!! I serdeczne gratulacje :*:*:*

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Monika.Monia Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo :) taka ulga i nowe obawy. Fajnie jest zawsze móc wejśc tutaj poczytać i podnieść się na duchu ! :)

niesamowite ... ;)

Natalii00, tylko ja lubią tę wiadomość

[
  • kocys Debiutantka

Wysłany: 8 października 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny jestem nowa na forum i jest to moj pierwszy cykl popronieniu czy moglybyscie rzucic okiem czy jest sznasa na ciaze w tym cyklu?Pozdrawiam https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:02

kocys
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratki monika,monia.wykres to sugerował

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika.Monia wrote:

Gratulacje :)

Monika.Monia lubi tę wiadomość

• Natalii00 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    10 JEST CZULSZY WYKRYWA MNIEJSZE STEZENIE HCG :)
    szkoda ze wczesniej nie pomyslalam ale coz czekam na @...

tylko ja lubi tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na 10 bym uwazala ponoc potrafia pokazac cos czego nie ma.

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o 25 ? Jest ok ?

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj dziewczyny ile wiadomoci i jak ja to mam nadrobic majac tylko godzinké :P

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Agata nie jestem pod opieką endokrynologa tylko u gina. Mówił ze lepsza by była niższa ale ze to jeszcze nie jest przeszkodą. Może warto jednak ją zbić. Nie wiem. Moja znajoma ma ponad 3 i tez nie kazali jej zbijac

Ana , Tak jak pisala Agata, jedni moga zajsc przy wyzszym np 3 inni nie mogą niestety, Najlepiej patrzec na swój ogranizm, jeśli widzisz ze coś jest nie tak to trzeba isc tym tropem.. co do ginekologów hmmm znam wiele historii nie tylko z tego forum w którym dziewczyny pisały o ze ginekolog powiedził, że to ni , że mają podwyzszone THS ze sie da i roniły swoje fasolki... Z własnego doświadczenia wiem, jeśli ma sie jakiekolwiek problemy np z tarczyca to lepiej sie wybrac do endogina i on w razie czego pokieruje co i jak zrobic .
    Ja na pocztku mojej choroby tzn tarczycy pomimo wysokiego (ale naprawde wysokiego choć jeszcze wtedy nie wiedziałam, ze mam chora tarczyce) zachodzilam w ciaze i ronilam ja, duzo razy. wiec jest mozliwe zajscie wciaze z wyzszym tsh
    Oczywiscie ekspertem nie jestem,:)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    A co myślicie o 25 ? Jest ok ?
    czulosc 25 mi pokazal dwie kreski dzien przed @ a mojej kolezance ponad tydzien po planownej @
    AgataR wrote:
    Owieczkaaa a co u Ciebie? Jak sie czujesz?
    Kochana mam okropny tydzien stresowy strasznie i córka kaprysi i wogóle nie mam jak siąsc i co kolwiek napisać
    . dzisiaj tempka spadła, ale caly czas lewy jajnik mnie kuje i nie wiem co grane, Oszaleje normalnie

Czarnulka :) a kim my jestesmy, żeby potępiac ja osobiscie rzuciłam palenie miesiac wczesniej zanim zaszłam iiii wróciłam ale paliłam tylko np 2-3 na tydzien. Pamiętam ze strasznie mnie ciągnelo do papierosów. a najzabawniejsze jest to ze nie mogłam zniesc gdy ktoś inny palił :P ( a poza tym było mi strszne wstyd ze pale, ale było to silniejsze odemnie:()

A tak wogóle to ciesze sie, że nas wiecej tutaj :) ale proszę PISZCIE WOLNIEJ bo jeszcze do tej pory nie przeczytałam wszystkiego :P

• agulka0629 Przyjaciółka

Wysłany: 8 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w sumie jestem tu długo ale poraz pierwszy nie wiem co myśleć o moim wykresie. Chce zasięgnąć Waszej opinii, czy uwazacie, że ten cykl jest bez owulacyjny ? Testy owulacyjne w tym miesiącu wychodzą negatywnie. A może jeszcze przyjdzie ??pozdrawiam Was wszystkie :-)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana z poranna kawusia :)
    Owieczko trzymam kciuki za ten cykl, córcię wyściskaj i życzę Ci powera ;)
    Czarnulka, dokładnie, my tu nie po to żeby oceniać, ja sama paliłam dobre 14 lat i udało mi se rzucić dwa lata temu wiec wiem co to znaczy :) baa, najgorsze to, ze mój mąż wróg papierosów sam nauczył się przy mnie palić i teraz kopci jak smok ;)
    Agulka0629 no niestety nie widać u Ciebie jeszcze owulacji, często masz takie cykle? Czekaj cierpliwie, wczoraj przejrzałam wszystkie wykresy ciążowe z pcos na of i znalazłam jeden gdzie owulacja wystąpiła w 98 dniu cyklu a test pozytywny w 108 :) brawa dla tej Pani :)
    Moj wykres znów się zmienił wiec nie mam już mocy i nie mam pojęcia co się dzieje :/

tylko ja lubi tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • DzikaRoza Nowa

Wysłany: 9 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    hej :* miała może któraś z Was tak że pomimo okresu miała wysoką temp? bo ja wczoraj zaczęłam plamic temp 36.8, dziś już lekkie krwawienie i tez temp 36,8. Coś mi się pokićkało w cyklu chyba

Ja mialam w tym cyklu, tez szukam podobnych. Bardzo mnie bolaly jajniki. Troche sie zaniepokoilam czy to nie jest objaw wczesnego poronienia, ale widze ze to sie innym dziewczynom przytrafia. Ciekawa jestem jednak czy to niepokojacy objaw.

DzikaRoza
  • animavillis Debiutantka

Wysłany: 9 października 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny - już kiedyś prosiłam Was o radę, ale znowu mam problem: czy na podstawie mojego wykresu myślicie, że owulacji w moim bieżącym cyklu nie było, czy jeszcze za szybko, żeby o tym wyrokować? Cykle mam zwykle dość długie, ok. 32-35 dni, z tym, że ostatni trwał aż ponad 70 dni... ;(

3813b312fb1f809fe6fe924f952634df.png

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak mozna na podstawie wykresu temp ocenic czy była owulacja.chodzi mi o obserwacje cyklów bo ide do gina i powiem ze staramy sie o drugie dziecko.i chciałam wiedziec ile cykli ostatnich było owulacyjnych a ile nie

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ