Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKokosowa wrote:Hej Dziewczyny.
Chciałabym was poprosić o poradę w sprawie mojego cyklu. To jest pierwszy cykl w którym mierze temperaturę, ale coś dziwnego się dzieje. Mierze temperaturę codziennie o 7 rano, termometrem rtęciowym. Czyżby cykl był bezowulacyjny? Moje cykle zazwyczaj trwają 36 dni.
Po 1 z tego co wiem te termometry już dawno zostały wycofane ze sprzedaży a po 2 temperaturę musisz mierzyć termometrem z dwoma miejscami po przecinku, inaczej mierzenie nie będzie miało najmniejszego sensu ponieważ temp nie będzie w pełni wiarygodna.Nusiaczek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny*Czarnaa* wrote:Dziewczyny najlepiej 10 kupujcie bo to najczulszy. Teraz tak poszperałam w necie i faktycznie w PL nie ma 5 xD Zwracajcie uwagę bo te o czułości 20-25 często dają wynik dopiero kilka dni po spodziewanej @.
AgataR ja po prostu chyba miałam fart życia. Sama w to nie wierzyłam.
Za to ciężej mi jest rzucić palenie. Możecie mnie potępić ale miałam rzucać stopniowo dlatego nawet w 1 cyklu się nie staraliśmy żebym się mogła krok po kroku z tym oswoić. Ciężko mi idzie ale tak samo było z synem. Tyle, że z nim mnie po prostu odrzuciło.
Możecie mnie za to potępić... raczej żadna nie przyznaje się do tego, że pali a i tu by się sporo znalazło. Ja nie potępiam takich kobiet bo wiem jak jest ciężko. Inaczej jak matka ewidentnie widać, że nie ma zamiaru rzucać. Wtedy to już jest obojętność.[/
moja przyjaciolka w zeszłym roku urodziła synka,nałogowa palaczka,ograniczyla bardzo jak tylko mogla ale nie rzucila,Maksiu urodzil sie sliczny i zdrowiutkitakze jak bedziesz umiala to rzuc fajki a jak nie ogranicz do minimum
dzidziulkowi nic nie powinno sie stac
moja mama ze mana palila w ciazy,a ja wyroslam na wielka zdrowa babeczke heheh bo mam 182 wzrostu,kto wie,moze jakby nie palila bylabym wyzsza !!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 16:22
AgataR lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wróciłam ze szpitala, beta hcg 29,0mlU/ml
)
Jak któraś z dziewczyn pisała, że zaszła w ciążę myślałam, że mi się nigdy nie uda ale trzeba wierzyć kobitki !! na każdą przychodzi czas !! :*tylko ja, palma, Natalii00, black.devile lubią tę wiadomość
[ -
nick nieaktualnyMonika.Monia wrote:Dziewczyny wróciłam ze szpitala, beta hcg 29,0mlU/ml
)
Jak któraś z dziewczyn pisała, że zaszła w ciążę myślałam, że mi się nigdy nie uda ale trzeba wierzyć kobitki !! na każdą przychodzi czas !! :*
no moze nie na kazda,ale powiedzmy,ze na wiekszosc -
Czesc dziewczyny jestem nowa na forum i jest to moj pierwszy cykl popronieniu czy moglybyscie rzucic okiem czy jest sznasa na ciaze w tym cyklu?Pozdrawiam https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 17:02
kocys -
Monika.Monia wrote:Dziewczyny wróciłam ze szpitala, beta hcg 29,0mlU/ml
)
Jak któraś z dziewczyn pisała, że zaszła w ciążę myślałam, że mi się nigdy nie uda ale trzeba wierzyć kobitki !! na każdą przychodzi czas !! :*Monika.Monia lubi tę wiadomość
-
ana909 wrote:Agata nie jestem pod opieką endokrynologa tylko u gina. Mówił ze lepsza by była niższa ale ze to jeszcze nie jest przeszkodą. Może warto jednak ją zbić. Nie wiem. Moja znajoma ma ponad 3 i tez nie kazali jej zbijac
Ana , Tak jak pisala Agata, jedni moga zajsc przy wyzszym np 3 inni nie mogą niestety, Najlepiej patrzec na swój ogranizm, jeśli widzisz ze coś jest nie tak to trzeba isc tym tropem.. co do ginekologów hmmm znam wiele historii nie tylko z tego forum w którym dziewczyny pisały o ze ginekolog powiedził, że to ni , że mają podwyzszone THS ze sie da i roniły swoje fasolki... Z własnego doświadczenia wiem, jeśli ma sie jakiekolwiek problemy np z tarczyca to lepiej sie wybrac do endogina i on w razie czego pokieruje co i jak zrobic .
Ja na pocztku mojej choroby tzn tarczycy pomimo wysokiego (ale naprawde wysokiego choć jeszcze wtedy nie wiedziałam, ze mam chora tarczyce) zachodzilam w ciaze i ronilam ja, duzo razy. wiec jest mozliwe zajscie wciaze z wyzszym tsh
Oczywiscie ekspertem nie jestem, -
Tysia :) wrote:A co myślicie o 25 ? Jest ok ?
AgataR wrote:Owieczkaaa a co u Ciebie? Jak sie czujesz?
. dzisiaj tempka spadła, ale caly czas lewy jajnik mnie kuje i nie wiem co grane, Oszaleje normalnie
Czarnulkaa kim my jestesmy, żeby potępiac ja osobiscie rzuciłam palenie miesiac wczesniej zanim zaszłam iiii wróciłam ale paliłam tylko np 2-3 na tydzien. Pamiętam ze strasznie mnie ciągnelo do papierosów. a najzabawniejsze jest to ze nie mogłam zniesc gdy ktoś inny palił
( a poza tym było mi strszne wstyd ze pale, ale było to silniejsze odemnie:()
A tak wogóle to ciesze sie, że nas wiecej tutajale proszę PISZCIE WOLNIEJ bo jeszcze do tej pory nie przeczytałam wszystkiego
-
Dziewczyny w sumie jestem tu długo ale poraz pierwszy nie wiem co myśleć o moim wykresie. Chce zasięgnąć Waszej opinii, czy uwazacie, że ten cykl jest bez owulacyjny ? Testy owulacyjne w tym miesiącu wychodzą negatywnie. A może jeszcze przyjdzie ??pozdrawiam Was wszystkie
-
Witam się z rana z poranna kawusia
Owieczko trzymam kciuki za ten cykl, córcię wyściskaj i życzę Ci powera
Czarnulka, dokładnie, my tu nie po to żeby oceniać, ja sama paliłam dobre 14 lat i udało mi se rzucić dwa lata temu wiec wiem co to znaczybaa, najgorsze to, ze mój mąż wróg papierosów sam nauczył się przy mnie palić i teraz kopci jak smok
Agulka0629 no niestety nie widać u Ciebie jeszcze owulacji, często masz takie cykle? Czekaj cierpliwie, wczoraj przejrzałam wszystkie wykresy ciążowe z pcos na of i znalazłam jeden gdzie owulacja wystąpiła w 98 dniu cyklu a test pozytywny w 108brawa dla tej Pani
Moj wykres znów się zmienił wiec nie mam już mocy i nie mam pojęcia co się dziejetylko ja lubi tę wiadomość
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
palma wrote:hej :* miała może któraś z Was tak że pomimo okresu miała wysoką temp? bo ja wczoraj zaczęłam plamic temp 36.8, dziś już lekkie krwawienie i tez temp 36,8. Coś mi się pokićkało w cyklu chyba
Ja mialam w tym cyklu, tez szukam podobnych. Bardzo mnie bolaly jajniki. Troche sie zaniepokoilam czy to nie jest objaw wczesnego poronienia, ale widze ze to sie innym dziewczynom przytrafia. Ciekawa jestem jednak czy to niepokojacy objaw.DzikaRoza -
dziewczyny a jak mozna na podstawie wykresu temp ocenic czy była owulacja.chodzi mi o obserwacje cyklów bo ide do gina i powiem ze staramy sie o drugie dziecko.i chciałam wiedziec ile cykli ostatnich było owulacyjnych a ile nie